Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość125

Niespokojny sen niemowlaka

Polecane posty

Witam. Mam problem ze snem mojej 4,5 miesięcznej córeczki. Śpi spokojnie parę minut a potem podkurcza nóżki, rzuca rączkami, kręci się. Jak ją wtedy pobujam to śpi jeszcze chwilę ale potem nawet bujanie nic nie daje. Widać że ją to męczy i jest bez przerwy niewyspana. Byłam u dwóch lekarzy. Dostała debridat, gastotuss baby ponieważ ulewa ale bez zmian. Daje również biogaia i bobotic forte. Miał ktoś taka sytuację?

Mój ma to samo. I też ulewa. Wydaje mi sie, że poprostu w nocy się napina żeby pusicic bączka i później się wybudza kopiąc przy tym nogami i machając rękoma. Czasem uda się dobujac i śpi a czasem nie. Muszę go brać do siebie do łóżka i leżeć koło niego. Wtedy zasypia przy cycku. Inaczej by nie zasnął. Ma już prawie pół roku i nic się nie zmienia (ulewanie i budzenie co chwilę w nocy). Tracę powoli nadzieję że cokolwiek się zmieni. Muszę to przetrwać i tyle

Moja ma tak za dnia i w nocy. Karmie bebilonem advance. Ale jak była na piersi to było tak samo. Próbowałam inne mleka w tym też Bebilon pepti i też było tak samo.

Ale cały czas w obrębie bebilonu? Może zmień markę, to wtedy masz szansę na bardziej zróżnicowany skład. My też zaczynaliśmy od bebilonu, potem było bebiko, a skończyło się na nan, bo najlepiej tolerowane. Ale pół roku "testów"

Możesz jeszcze zbadać poziom wit.D Pewnie ją suplementujesz maleństwu. U nas objawy kolkowe wynikały ze słabej tolerancji i okazało się, że ilość zawarta w mm spokojnie wystarczyła. Tylko badanie i ewentualne odstawienie skonsultuj z pediatrą.

A przepajasz wodą? Dzieci na mm powinny dostać też wodę do picia, bo mleko jest w tym przypadku tą konkretną częścią posiłku, więc może płyny trzeba uzupełniać?

To może spróbuj jeszcze z tą witaminą? Odstaw na 2-3 dni, jeśli będzie poprawa, idź do lekarza na badania, a jeśli nie, to wróć do suplementacji

Zawsze w takich sytuacjach polecam spróbować Grape Water. Nam nie pomogło nic innego. 

20 minut temu, Iwna napisał:

Zawsze w takich sytuacjach polecam spróbować Grape Water. Nam nie pomogło nic innego.

W aptece dostanę?

1 godzinę temu, Gość125 napisał:

W aptece dostanę?

Hm nie wiem, bo ja kupowałam jak mieszkałam w UK, ale na polskim rynku też napewno to jest. Widziałam, że jest dostępne online, w aptece musisz po prostu zapytać. 

Polecam, bo jest na bazie naturalnych składników (koper i soda oczyszczona), ma działanie natychmiastowe. Rozgrzewa brzuszek co działa przeciwbólowo i pomaga wydalić gazy (u nas najwięcej po tym wychodziło górą). Córka jak pierwszy raz to podaliśmy to momentalnie zasnęła 🙂

PS. Przepraszam za literowke. Gripe Water. 

7 godzin temu, Gość125 napisał:

Jednak u nas jest niedostępna.

To zamów online, jak chcesz spróbować, co za problem