Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mała_Mi

Zakochana w koledze z pracy

Polecane posty

Zakochałam się w koledze z pracy i cały czas myślę o tym czy mam u niego jakiekolwiek szanse. 

Facet znany jest w firmie ze swojego dystansu do innych pracowników i z tego, ze zajmuje się tylko i wyłącznie swoimi zadaniami - przychodzi, robi swoje, wychodzi.

Natomiast w stosunku do mnie jest wyjątkowo ciepły i pomocny - zdrabnia imię, zagaduje, sam pyta czy czasem nie potrzebuje jego pomocy. Naprawdę było wiele sytuacji, które sygnalizowały jego sympatię do mnie. 

Sama nie zauważyłabym jednak tego, ze traktuje mnie w jakiś wyjątkowy sposób( uwagi na mój młody wiek i otwarta osobowość, większość pracowników jest dla mnie miła i pomocna) gdyby nie współpracownicy, którzy zwracali mi wielokrotnie uwagę, że jego zachowanie wobec mnie jest dla niego nietypowe.Boję się jednak, że jest to jedynie koleżeńska sympatia 

W dodatku między nami jest róźnica 10 lat. Z jego wypowiedzi rozumiem, że jest świadomy tej różnicy:

- mówi, ze czuje się staro, gdy młode dziewczyny mowia mu "dzień dobry" , a myslal o sobie ze jest młodym facetem

- gdy mowil o swoim miejscu zamieszkania, podkreślał, ze mieszka tam "juz ladnych pare lat"

Robię sobie nadzieje, że jego zachowanie względem  mnie może oznaczac zainteresowanie, ale boje się, ze dojrzaly i atrakcyjny facet nie bylby zainteresowany mloda panna ( w dodatku plus size).

Macie jakies pomysły jak sprawdzić czy jest mna zainteresowany? Zapytanie wprost nie wchodzi w gre - jeśli da mi kosza, będzie mi wstyd widywać go codziennie w firmie.

4 minuty temu, mała_Mi napisał:

Zakochałam się w koledze z pracy i cały czas myślę o tym czy mam u niego jakiekolwiek szanse. 

Facet znany jest w firmie ze swojego dystansu do innych pracowników i z tego, ze zajmuje się tylko i wyłącznie swoimi zadaniami - przychodzi, robi swoje, wychodzi.

Natomiast w stosunku do mnie jest wyjątkowo ciepły i pomocny - zdrabnia imię, zagaduje, sam pyta czy czasem nie potrzebuje jego pomocy. Naprawdę było wiele sytuacji, które sygnalizowały jego sympatię do mnie. 

Sama nie zauważyłabym jednak tego, ze traktuje mnie w jakiś wyjątkowy sposób( uwagi na mój młody wiek i otwarta osobowość, większość pracowników jest dla mnie miła i pomocna) gdyby nie współpracownicy, którzy zwracali mi wielokrotnie uwagę, że jego zachowanie wobec mnie jest dla niego nietypowe.Boję się jednak, że jest to jedynie koleżeńska sympatia 

W dodatku między nami jest róźnica 10 lat. Z jego wypowiedzi rozumiem, że jest świadomy tej różnicy:

- mówi, ze czuje się staro, gdy młode dziewczyny mowia mu "dzień dobry" , a myslal o sobie ze jest młodym facetem

- gdy mowil o swoim miejscu zamieszkania, podkreślał, ze mieszka tam "juz ladnych pare lat"

Robię sobie nadzieje, że jego zachowanie względem  mnie może oznaczac zainteresowanie, ale boje się, ze dojrzaly i atrakcyjny facet nie bylby zainteresowany mloda panna ( w dodatku plus size).

Macie jakies pomysły jak sprawdzić czy jest mna zainteresowany? Zapytanie wprost nie wchodzi w gre - jeśli da mi kosza, będzie mi wstyd widywać go codziennie w firmie.

spróbuj może

Cytat

przychodzi, robi swoje, wychodzi.

się uda 

5 minut temu, mała_Mi napisał:

[...] Macie jakies pomysły jak sprawdzić czy jest mna zainteresowany? [...]

Wystarczy, że będziesz odpowiednio reagować na...

6 minut temu, mała_Mi napisał:

[...] Natomiast w stosunku do mnie jest wyjątkowo ciepły i pomocny - zdrabnia imię, zagaduje, sam pyta czy czasem nie potrzebuje jego pomocy. Naprawdę było wiele sytuacji, które sygnalizowały jego sympatię do mnie. [...]

Jeśli wejdziesz w interakcję, lekko skrócisz dystans i dasz mu odczuć, że jesteś zainteresowana, on zyska okazję do postawienia kolejnego kroku. Jeśli faktycznie chce go postawić.

1 godzinę temu, mała_Mi napisał:

) gdyby nie współpracownicy, którzy zwracali mi wielokrotnie uwagę, że jego zachowanie

Każdy w firmie wie, że podobasz mu się, a Ty rozkminy robisz😄 ale to prawda, może zwyczajnie nie trzymać dystansu, bo jesteś otwarta i ma inne podejście do Ciebie. 

W dodatku między nami jest róźnica 10 lat

boje się, ze dojrzaly i atrakcyjny facet nie bylby zainteresowany mloda panna

Jak miałam 24lata zakochał się we mnie 35latek. To nie jest NIEMOŻLIWE. Wiele jest par z różnicą w obie strony, nie rób problemu tam gdzie go nie ma. 

mówi, ze czuje się staro, gdy młode dziewczyny mowia mu "dzień dobry" , a myslal o sobie ze jest młodym facetem

Myślę, że ludzie wyczuwają nas i to jacy jesteśmy. Jakoś na siłowni dziewczyny połowę młodsze ode mnie mówią mi na ty i cześć. Z kolei w pracy jestem na ty z ludźmi ponad 15lat starszymi. Sama piszesz, że jest zdystansowany do ludzi, więc ma jak ma, a nie że wiek. 

1 godzinę temu, Nenesh napisał:

Wystarczy, że będziesz odpowiednio reagować na...

Jeśli wejdziesz w interakcję, lekko skrócisz dystans i dasz mu odczuć, że jesteś zainteresowana, on zyska okazję do postawienia kolejnego kroku. Jeśli faktycznie chce go postawić.

To prawda. Jakiś subtelny sygnał może go zachęcić. Powodzenia:) 

Gość pari

Wiem, co zrobić, żeby był ,,twój"😄. Zrób mu słodki prezent- niespodziankę. Upiecz muffiny czekoladowo-bananowe bez kremu (ja korzystałam z kuchnilidla.pl). Muffiny zapakuj do nieprzezroczystej torebki. Wręczysz mu to po skończonej pracy, jak będzie wychodził.