Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gratkaa

Staranie o dzidziusia :D - reaktywacja

Polecane posty

18 minut temu, spelniajac_marzenia napisał:

Długa lista 🙂

wszystkie badania zróbcie w jednej klinice ? 

Nie. Badań nie robię w klinice bo tam jest dużo drożej. Mamy pakiet zdrowoty u męża w firmie więc większość badań uda nam się zrobić za 0zl 🙂😉

Dnia 21.05.2021 o 20:23, Michalina_ napisał:

Nie. Badań nie robię w klinice bo tam jest dużo drożej. Mamy pakiet zdrowoty u męża w firmie więc większość badań uda nam się zrobić za 0zl 🙂😉

no to super :)

a jak sie czujesz ?

50 minut temu, spelniajac_marzenia napisał:

no to super 🙂

a jak sie czujesz ?

W kwietniu jednym z objawów poronienia był nasamowity ból obustronny w dole pleców był tak silny że problem sprawiało mi chodzenie, leżenie czy stanie to tak jakby okropnie bolały nerki. Od tamtego czasu mam problem z bólem z lewej strony. 2 tygodnie temu byłam u osteopaty bo myślałam że to problem z kregoslupem, który się u mnie przewija od x czasu. Powiedziałam tylko gdzie mnie boli i jak nie wspomniałam że mam problem z kregoslupem nie pokazałam żadnych wcześniejszych wyników badań. Po wizycie facet do mnie mówi że ból który mi dokucza to nic związanego z kregoslupem że on podejrzewa problemy "kobiece" że lewa strona okolice przy jajniku jest bardzo mocno spięta i że proponuje udać się do ginekologa.. Powiem Wam że mąż mnie długo namawiał na wizytę u niego bo nie wierzyłam że może mi pomóc i bałam się tego nastawiania, strzelania stawami itd. ale wyszłam w niezłym szoku bo jak można przez dotyk zdiagnozować co mi dolega 😯 dzisiaj mam drugą wizytę bo po pierwszej się trochę poprawiło. 

A tak to u mnie 21dc czuje się normalnie, nie czuje żeby coś się działo ostatniego maja mam zrobić bete i do tego czasu cały czas biorę progesteron. 

Na środę umówiłam sobie wizytę w labolatorium i będę robić badania pod inseminacje.. 

A jak u Ciebie? Jak się czujesz? Ty chyba jakoś podobnie do mnie z cyklem idziesz? 

37 minut temu, Michalina_ napisał:

W kwietniu jednym z objawów poronienia był nasamowity ból obustronny w dole pleców był tak silny że problem sprawiało mi chodzenie, leżenie czy stanie to tak jakby okropnie bolały nerki. Od tamtego czasu mam problem z bólem z lewej strony. 2 tygodnie temu byłam u osteopaty bo myślałam że to problem z kregoslupem, który się u mnie przewija od x czasu. Powiedziałam tylko gdzie mnie boli i jak nie wspomniałam że mam problem z kregoslupem nie pokazałam żadnych wcześniejszych wyników badań. Po wizycie facet do mnie mówi że ból który mi dokucza to nic związanego z kregoslupem że on podejrzewa problemy "kobiece" że lewa strona okolice przy jajniku jest bardzo mocno spięta i że proponuje udać się do ginekologa.. Powiem Wam że mąż mnie długo namawiał na wizytę u niego bo nie wierzyłam że może mi pomóc i bałam się tego nastawiania, strzelania stawami itd. ale wyszłam w niezłym szoku bo jak można przez dotyk zdiagnozować co mi dolega 😯 dzisiaj mam drugą wizytę bo po pierwszej się trochę poprawiło. 

A tak to u mnie 21dc czuje się normalnie, nie czuje żeby coś się działo ostatniego maja mam zrobić bete i do tego czasu cały czas biorę progesteron. 

Na środę umówiłam sobie wizytę w labolatorium i będę robić badania pod inseminacje.. 

A jak u Ciebie? Jak się czujesz? Ty chyba jakoś podobnie do mnie z cyklem idziesz? 

ogólnie czuje się dobrze 🙂 czuje ze moja piersi zrobili sie wrażliwe a to dziwne bo nigdy mnie nie bolą nawet podczas miesiączki ale czuje od środka ze po raz kolejny się nie udało.

U mnie 26dc @ ma przyjść w sobotę ale chce zrobić test w ta środę 🙂

jeżeli dostane @ to zapisuje sie na badania które wypisywałam wcześniej i mój partner będzie robił badanie nasienia, trochę się obawiałam jak mój partner zareaguje na badanie nasienia i pierwsza reakcje była taka ze on nie da rady ale przespał się z ta myślą i teraz sam mówi o badania, jestem z niego dumna ❤️

Michalina trzymam za ciebie kciuki ❤️

7 godzin temu, spelniajac_marzenia napisał:

ogólnie czuje się dobrze 🙂 czuje ze moja piersi zrobili sie wrażliwe a to dziwne bo nigdy mnie nie bolą nawet podczas miesiączki ale czuje od środka ze po raz kolejny się nie udało.

U mnie 26dc @ ma przyjść w sobotę ale chce zrobić test w ta środę 🙂

jeżeli dostane @ to zapisuje sie na badania które wypisywałam wcześniej i mój partner będzie robił badanie nasienia, trochę się obawiałam jak mój partner zareaguje na badanie nasienia i pierwsza reakcje była taka ze on nie da rady ale przespał się z ta myślą i teraz sam mówi o badania, jestem z niego dumna ❤️

Michalina trzymam za ciebie kciuki ❤️

Ja mojego też musiałam namawiać na badania nie chciał na początku ale później też zmienił zdanie i był mi wdzięczny że go na to namówiłam ale musiałam najpierw się trochę nagimnastykować i wgl 

Faceci tak mają boją się i wgl 

3 godziny temu, Dziewczyna93 napisał:

Ja mojego też musiałam namawiać na badania nie chciał na początku ale później też zmienił zdanie i był mi wdzięczny że go na to namówiłam ale musiałam najpierw się trochę nagimnastykować i wgl 

Faceci tak mają boją się i wgl 

Pewnie chodzi o ich męskość 🙂

tacy już są 😜

Kobietki zaczynam sie stresować jutrzejszym testem jakby miała jakiś ważny egzamin 😜

Boje sie kolejnego rozczarowania 😞 najchętniej to od razu przystąpiłabym do inseminacji żeby tylko był efekt a przede mną długa droga bo dopiero znaczne robić pierwsze badania, najgorsze jest to ze czas mnie goni czuje się stara jak na pierwsze dziecko...

Miałyście sprawdzana drożność jajników ?

Słyszałam ze to dosyć boli.

5 godzin temu, spelniajac_marzenia napisał:

Kobietki zaczynam sie stresować jutrzejszym testem jakby miała jakiś ważny egzamin 😜

Boje sie kolejnego rozczarowania 😞 najchętniej to od razu przystąpiłabym do inseminacji żeby tylko był efekt a przede mną długa droga bo dopiero znaczne robić pierwsze badania, najgorsze jest to ze czas mnie goni czuje się stara jak na pierwsze dziecko...

Miałyście sprawdzana drożność jajników ?

Słyszałam ze to dosyć boli.

Ja też jestem stara jak na pierwsze dziecko 😛

trzymam kciuki za jutrzejszy test. 

co do drożności.. ja miałam i mimo to że okazały się drożne przeszłam to bardzo źle na tyle źle że podczas zabiegu zemdlalam ale może dlatego że u mnie kontrast dr podawał aż dwa razy no i po zabiegu bardzo długo dosyć mocno krwawiłam ok 2 tygodni. Ale to jest kwestia bardzo indywidualna w szpitalu razem ze mną miała to inna dziewczyna i przeszła to praktycznie bezboleśnie. Jak najmniej o tym czytać bo to nie pomaga wiem po sobie.. 

23 minuty temu, spelniajac_marzenia napisał:

Nie udało się 😥

Przykro mi kochana, ale naprawdę najlepiej odpuścić i starać się na spokojnie. Sama do tego teraz dotarłam, gdy za każdym razem na siłę chciałam się przytulać, gdy była owulacja, a gdy się nie udawało popadałam w depresję. Teraz czuję się lepiej, zmieniłam pracę i bardziej skupiam się na tym, by tam dobrze wypaść, jak zajdę to świetnie, a jak nie to trudno. W tym miesiącu to kompletnie czasu nie mieliśmy na przytulani. Więc ten miesiąc jest całkiem stracony. Głowa do góry. Na pewno niedługo wszystkie zobaczymy te dwie kreseczki. ❤️

1 godzinę temu, spelniajac_marzenia napisał:

Nie udało się 😥

Przyszła @ czy test negatywny? 

1 godzinę temu, Migotka95 napisał:

Przykro mi kochana, ale naprawdę najlepiej odpuścić i starać się na spokojnie. Sama do tego teraz dotarłam, gdy za każdym razem na siłę chciałam się przytulać, gdy była owulacja, a gdy się nie udawało popadałam w depresję. Teraz czuję się lepiej, zmieniłam pracę i bardziej skupiam się na tym, by tam dobrze wypaść, jak zajdę to świetnie, a jak nie to trudno. W tym miesiącu to kompletnie czasu nie mieliśmy na przytulani. Więc ten miesiąc jest całkiem stracony. Głowa do góry. Na pewno niedługo wszystkie zobaczymy te dwie kreseczki. ❤️

Odpuszczam jak najbardziej umie ale gdy wiem ze zblizaja sie dni plodne no to w głowie robi mi się myśl " teraz sie musisz starać może tym razem sie uda"

teraz czekam tylko na @ i jak przyjdzie to umawiam sie na badania i w czerwcu czeka mnie wizyta u gin aby przeanalizować wyniki wiec zobaczymy co będzie dalej.

8 minut temu, spelniajac_marzenia napisał:

test negatywny, @ ma przyjsc w sobote

Kurcze to jeszcze nic straconego jak mówisz że @ dopiero sobotę 🙂

6 godzin temu, spelniajac_marzenia napisał:

Odpuszczam jak najbardziej umie ale gdy wiem ze zblizaja sie dni plodne no to w głowie robi mi się myśl " teraz sie musisz starać może tym razem sie uda"

teraz czekam tylko na @ i jak przyjdzie to umawiam sie na badania i w czerwcu czeka mnie wizyta u gin aby przeanalizować wyniki wiec zobaczymy co będzie dalej.

Ja czasami zapominam o dniach płodnych  a czasami bywa tak że w miesiącu z mężem nie mamy ochoty, a może jeszcze ci się uda masz do okresu jeszcze parę dni. 

16 minut temu, Dziewczyna93 napisał:

Ja czasami zapominam o dniach płodnych  a czasami bywa tak że w miesiącu z mężem nie mamy ochoty, a może jeszcze ci się uda masz do okresu jeszcze parę dni. 

szczerze wątpię w to 🙂 ale i tak nic mi nie pozostało tylko czekać.

ja tez odpuściłam sobie kilka razy starania ponieważ nie mieliśmy ochoty ale z każdym miesiącem tak na prawde tej ochoty jest coraz mniej. Jeżeli robisz coś po raz setny i za każdym razem ci się nie udaje to automatycznie nie masz ochoty robic tego jeszcze.

Walcze dalej i sie nie poddaje 🙂

Musze przyznać ze dzisiaj dając mamie prezent sie popłakałam ale jest to jej dzień i nie chce jej go psuc wiec powiedziałam ze sie tak wzruszyłam.

12 godzin temu, spelniajac_marzenia napisał:

Najlepiej wyłącz w głowie ten głos i odpuść jeden miesiąc. Ja tak zrobiłam i chyba właśnie to mi pomogło. Myśl, że to nie koniec świata, że przyjdzie na mnie czas tylko, że jeszcze nie teraz. Przez to wszystko moje relacje z partnerem się strasznie ochłodziły. Za bardzo analizowałam każdy miesiąc. A gdy miałam dni płodne, to potrafiłam co chwilę iść do toalety, by sprawdzić czy nadal mam śluz płodny. Czułam się strasznie bezradna, a mojego nie męża zaczęłam od siebie odsuwać. Nawet się zdarzało, że winą obarczała jego, że się nie udaje, bo za rzadko jest w domu. Zrób te wyniki i jak wszystko w nich wyjdzie dobrze, to nie masz się czym martwić. Widocznie to jeszcze nie masz czas. 

9 godzin temu, Migotka95 napisał:

Najlepiej wyłącz w głowie ten głos i odpuść jeden miesiąc. Ja tak zrobiłam i chyba właśnie to mi pomogło. Myśl, że to nie koniec świata, że przyjdzie na mnie czas tylko, że jeszcze nie teraz. Przez to wszystko moje relacje z partnerem się strasznie ochłodziły. Za bardzo analizowałam każdy miesiąc. A gdy miałam dni płodne, to potrafiłam co chwilę iść do toalety, by sprawdzić czy nadal mam śluz płodny. Czułam się strasznie bezradna, a mojego nie męża zaczęłam od siebie odsuwać. Nawet się zdarzało, że winą obarczała jego, że się nie udaje, bo za rzadko jest w domu. Zrób te wyniki i jak wszystko w nich wyjdzie dobrze, to nie masz się czym martwić. Widocznie to jeszcze nie masz czas. 

Hej @ przyszła, muszę dziś zadzwonic do przychodzi i umówić się na badania :) 

12 godzin temu, spelniajac_marzenia napisał:

Hej @ przyszła, muszę dziś zadzwonic do przychodzi i umówić się na badania 🙂

U mnie też chyba zaraz przyjdzie bo tak się dziś czuje jak na @ .  

1 godzinę temu, Michalina_ napisał:

U mnie też chyba zaraz przyjdzie bo tak się dziś czuje jak na @ .  

Jeszcze nic nie jest pewne :) 

jutro idę na pierwsze badania po niedzieli zapisze partnera na badanie i w 22 dc muszę zrobić ostatnie badanie :) 

1 godzinę temu, spelniajac_marzenia napisał:

Jeszcze nic nie jest pewne 🙂

jutro idę na pierwsze badania po niedzieli zapisze partnera na badanie i w 22 dc muszę zrobić ostatnie badanie 🙂

Super! 

Mi się udało zrobić wszystkie badania pod inseminacje, została mi tylko na jutro cytologia i jakieś dwa wymazy i będzie komplet. 

11 godzin temu, Michalina_ napisał:

Super! 

Mi się udało zrobić wszystkie badania pod inseminacje, została mi tylko na jutro cytologia i jakieś dwa wymazy i będzie komplet. 

wow szybko wam poszło z tymi badaniami :)

ja już po badaniu, zostało mi ostatnie do zrobienia 17 czerwca.

6 godzin temu, spelniajac_marzenia napisał:

wow szybko wam poszło z tymi badaniami 🙂

ja już po badaniu, zostało mi ostatnie do zrobienia 17 czerwca.

Super, fajnie ze nie siedzicie na tyłku tylko działacie w temacie:) 

Ja już dzisiaj zamknęłam temat badań teraz muszę czekać na wyniki tych wymazow i cytologii.

Ale dzisiaj ledwo siedze w pracy od samego rana męczy mnie ból głowy i podbrzusza 😕

15 minut temu, Michalina_ napisał:

Ja już dzisiaj zamknęłam temat badań teraz muszę czekać na wyniki tych wymazow i cytologii.

Ale dzisiaj ledwo siedze w pracy od samego rana męczy mnie ból głowy i podbrzusza 😕

musimy działać bo wtedy mam spokojna głowę ze coś robię w tym kierunku aby sie udało i ze jestem o krok do przodu niz miesiąc wcześniej 🙂

mnie tez meczą bole miesiączkowe ale mam tak co miesiąc także jestem przyzwyczajona...

Dnia 28.05.2021 o 15:18, Michalina_ napisał:

Jak się czujesz? 

Czekam na twój jutrzejszy wynik 🥰

Hej,

dziękuję jest ok, pobolewa mnie cały czas podbrzusze i strasznie się boję jechać na  bete jutro 😕

16 godzin temu, Michalina_ napisał:

Hej,

dziękuję jest ok, pobolewa mnie cały czas podbrzusze i strasznie się boję jechać na  bete jutro 😕

niestety ale co ma byc to będzie i tak robimy wszystko co w naszej mocy aby nam sie udalo 🙂

trzymam kciuki 🙂

42 minuty temu, spelniajac_marzenia napisał:

niestety ale co ma byc to będzie i tak robimy wszystko co w naszej mocy aby nam sie udalo 🙂

trzymam kciuki 🙂

Nie dziękuję 😘 jestem po więc tylko czekać teraz. 

Beta negatywna. Tracę wiarę w to że się kiedykolwiek uda. Pęcherzyk idealny, owulacja potwierdzona, nasienie bardzo dobre, wszystko drożne a i tak d...Mam się umówić pod koniec cyklu na wizytę i w lipcu inseminacja chociaż w nią też średnio wierze bo skuteczność bardzo mała.