Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Joasiaxyz

Waga w ciąży

Polecane posty

Heloł 🙂

Jestem w 32 t c ! Przywaliłam już 9kg. I w ostatnich tygodniach mam wrażenie to idzie w gigantycznie szybkim tempie, aż się trochę boje co to będzie za 2 miesiące 😄

Jak to bylo u Was??

Tyje się do samego końca ??

Na końcu najwięcej😉 Ale wiadomo na wagę wpływa wiele czynników, nawet u tej samej kobiety bywa różnie. U mnie np pierwsza ciąża 5,5kg na plusie a w drugiej ok 15kg

Gość Qince
43 minuty temu, Joasiaxyz napisał:

Heloł 🙂

Jestem w 32 t c ! Przywaliłam już 9kg. I w ostatnich tygodniach mam wrażenie to idzie w gigantycznie szybkim tempie, aż się trochę boje co to będzie za 2 miesiące 😄

Jak to bylo u Was??

Tyje się do samego końca ??

Tylko 7 i pół kilograma w tym dziecko ważące 3 i pół kilograma. Zostało mi kilogram nadwagi p[o ciąży, w ciągu roku to zgubiłam. W drugiej ciąży też podobnie.

Powiem że u mnie waga stała prawie do 5 miesiąca. Teraz jestem tydzień przed rozwiązaniem i wychodzi na to że przytyłam około 15 kg chociaż w ogóle tego po mnie nie widać. 

"Przytycie" to nie tylko tłuszcz i dziecko. To też piersi, wody płodowe, objętość krwi...

Ja właśnie tez nad tym myślę. W pierwszej ciąży przytylam 12 kg, przed porodem wazylam 64 kg. A jadlam wtedy sporo, nie wymiotowalam. Teraz jestem w 27 tygodniu, jestem na plusie juz 9 kg (61 kg obecnie), ale przez pierwsze 3 miesiące ciąży schudłam 4 kg przez ciągłe wymioty. Jestem cały czas bardzo aktywna, bylam teraz w gorach tydzien, wspinalam sie na szczyty, jem bardzo racjonalnie, nigdy sie nie objadalam i do niedawna pracowalam! Zastanawiam sie, ile do porodu przytyje i czy coś mi zostanie do zrzucenia później. Wcześniej nie mialam tego problemu, po 2 miesiącach od porodu wazylam tyle co przed ciąża. 

Przytycie 12-16 kg w ciąży to raczej norma. Ok 3 kg dziecko, 2 kg piersi,macica,wody płodowe,wody zatrzymywane w organizmie itd. Ja w pierwszej ciąży przytyłam 6,5 kg- wymiotowałam całą ciąże. Wdrugiej 16kg gdzie 4 kg przytyłam już do 14tc. Dosłownie zaczelam rosnąć, w 16 tc już był widoczny brzuch i z każdym tygodniem puchłam. 

Kazda kobieta zyje inaczej… jeden mniej, drugiego wiecej… ja tylam duzo w ciazy, Bo przed ciaza miala niedowage.. Po kazdej ciazy Po okolo 6-8 mcy wracalam do wagi sprzed ciazy, Takze nie martw sie na zapas.. 😊 przytyjesz tyle Ile musisz.. 

Ja też jestem w 32 tygodniu i jak na razie 7,5 kg na plusie. Też jestem ciekawa ile jeszcze przytyje do końca ciąży 🙂