Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Cześć dziewczyny 

Mam 4 miesięczne dziecko   lepsze żłobek dla takiego małego dziecka? Jak to wygląda w żłobku pieluchy itd?

Lepszy od czego? Pieluchy w żłobku wyglądają pewnie tak samo jak te w domu.

Przed chwilą, Iwna napisał:

Lepszy od czego? Pieluchy w żłobku wyglądają pewnie tak samo jak te w domu.

Od niani 

Ja uważam, że dla 4 miesięcznego dziecka lepsza byłaby sprawdzona niania. W moim żłobku to ja dostarczam pampersy.

A ja mam też pytanie odnośnie pampersów. Jeśli dam pampersy do żłobka to one są tylko dla mojego dziecka czy po prostu opiekunki zbierają od rodziców te opakowania i zakładają jak leci? Jak to jest w waszych żłobkach?

U nas, w prywatnym żłobku, daje się pampersy do szafki, i przy zmianie pampersa biorą nowego z szafki danego dziecka 🙂

U nas pieluchy są indywidualnie dla dziecka. Ci miesiąc każde dziecko daje chusteczki zwykle i nawilżane i z tego już korzystają wszyscy

W żłobku mojego syna nosiło się paczkę pieluch i chusteczek indywidualnie, jak się kończyły to panie prosiły o kolejne paczki. Każde dziecko w miejscu gdzie były przewijane miało swoją szafkę na to, dodatkowo były podpisywane. Nigdy mi się nie zdażyło żeby odebrać dziecko nie w swoich pampersach. Co do wieku dziecka na swoim przykładzie mogę jedynie powiedzieć, że wolałam zostawić dziecko niani (miał pół roku), do żłobka poszedł jak miał jakieś 16 miesięcy i jak nigdy nie chorował tak się wtedy zaczęło. 

Dnia 18.08.2021 o 21:53, Poll napisał:

A ja mam też pytanie odnośnie pampersów. Jeśli dam pampersy do żłobka to one są tylko dla mojego dziecka czy po prostu opiekunki zbierają od rodziców te opakowania i zakładają jak leci? Jak to jest w waszych żłobkach?

Najprawdopodobniej każde dziecko ma swoje pampersy i chusteczki nawilżane 

Dnia 18.08.2021 o 20:46, Klaudia772 napisał:

Cześć dziewczyny 

Mam 4 miesięczne dziecko   lepsze żłobek dla takiego małego dziecka? Jak to wygląda w żłobku pieluchy itd?

Oczywiście, że niania! Takie malusie dziecko potrzebuje jednej bliskiej osoby, a nie wielu różnych opiekunek, tak jak to jest w żłobku. I hałasu... i innych płaczących dzieci... Aż mi się żal tego malucha zrobiło. Tylko niania.

11 minut temu, monika1908 napisał:

Oczywiście, że niania! Takie malusie dziecko potrzebuje jednej bliskiej osoby, a nie wielu różnych opiekunek, tak jak to jest w żłobku. I hałasu... i innych płaczących dzieci... Aż mi się żal tego malucha zrobiło. Tylko niania 

Prawda

11 minut temu, monika1908 napisał:

2 minuty temu, Monika2723 napisał:
13 minut temu, monika1908 napisał:

Oczywiście, że niania! Takie malusie dziecko potrzebuje jednej bliskiej osoby, a nie wielu różnych opiekunek, tak jak to jest w żłobku. I hałasu... i innych płaczących dzieci... Aż mi się żal tego malucha zrobiło. Tylko niania.

Dziękuję zdecydowałam się na nianię!