Tynka224 0 Napisano Styczeń 4, 2022 Witam mam problem 23 grudnia skończyła mi się umowa na okres pro ny jestem w 18 tyg ciąży powiedziałam o tym kadrowej ale ona powiedziała że mam nic nie mówić szefowi bo chce mi pomóc i umowę przedłużymy na rok. Niestety boję się że mnie oklamala jest 4 stycznia a ja nadal nie mam umowy i pracuje bez jak pytam o umowę mówi że będziemy się kontaktować. Czy jeśli jeszcze zaniosę jakieś papiery do zusu czy coś będzie mi się należeć umowę chociaż do porodu jeśli oni mnie jednak oszukali i nie przedłuża mi tej umowy? Nie wiem co mam robić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AgsAgsAgs 768 Napisano Styczeń 4, 2022 Wydaje mi sie, ze tak czy siak jestes chroniona przez prawo i az do porodu nie moga Cie zwolnic. Nie jestem jednak specjalistka w tych kwestiach. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Foko Loko 1975 Napisano Styczeń 4, 2022 1 godzinę temu, Tynka224 napisał: Witam mam problem 23 grudnia skończyła mi się umowa na okres pro ny jestem w 18 tyg ciąży powiedziałam o tym kadrowej ale ona powiedziała że mam nic nie mówić szefowi bo chce mi pomóc i umowę przedłużymy na rok. Niestety boję się że mnie oklamala jest 4 stycznia a ja nadal nie mam umowy i pracuje bez jak pytam o umowę mówi że będziemy się kontaktować. Czy jeśli jeszcze zaniosę jakieś papiery do zusu czy coś będzie mi się należeć umowę chociaż do porodu jeśli oni mnie jednak oszukali i nie przedłuża mi tej umowy? Nie wiem co mam robić Idź do szefa... mają obowiązek przedłużyć Ci umowę do dnia porodu. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tynka224 0 Napisano Styczeń 4, 2022 Była to tradycyjna umowa nie przez agencje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tynka224 0 Napisano Styczeń 4, 2022 11 minut temu, Patrycja_GT napisał: Czy to była tradycyjna umowa o prace czy przez agencje ? Normalna nje przez agencje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Migotka95 165 Napisano Styczeń 4, 2022 Jak wyżej. Idź do przełożonego i powiedz jaka sytuacja. Umowę tak czy siak muszą Ci przedłużyć do dnia porodu. A później należy Ci się normalnie macierzyński. Minus tej sytuacji jest taki, że prawdopodobnie po macierzyńskim, wychowawczym nie będziesz miała gdzie wrócić. 1 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DropKick 105 Napisano Styczeń 11, 2022 Bylam w podobnej sytuacji. Umowa przedłużona do dnia porodu, teraz jestem na macierzynskim. Ale nie należy się wychowawczy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Foko Loko 1975 Napisano Styczeń 11, 2022 30 minut temu, DropKick napisał: Bylam w podobnej sytuacji. Umowa przedłużona do dnia porodu, teraz jestem na macierzynskim. Ale nie należy się wychowawczy Wychowawczy i tak jest urlopem bezpłatnym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DropKick 105 Napisano Styczeń 11, 2022 11 minut temu, Foko Loko napisał: Wychowawczy i tak jest urlopem bezpłatnym Możliwe, dzięki nie interesowałam się tym nigdy bo i tak mi nie przysługiwał Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach