Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anata

Dieta mż gdzie się przenosimy?

Polecane posty

59 minut temu, MamaMai napisał:

Jestem w szoku z tym soczkiem.  Dzięki za ten wpis. Dobra robota. To ze krówka ma tyle cukru to wiadome. Kiedyś w podstawówce sama robiłam krówki. Chyba tylko z mleka i cukru. Ale rzeczywiście cukru dawałam po kokardę. A w tych twoich jest jeszcze większe świństwo jak syrop glukozowy. I to ma być tradycyjna receptura. Nieźle...

Zaintrygowałaś mnie z tym cukrem na tyle, że wzięłam z czystej ciekawości na tapete musiki owocowe dla dzieci i omal nie zeszlam. Też bez cukru. I w Tymbarku 200 g opak. Gruszka jabłko banan jest aż 32 g cukru. Wychodzi że więcej niż nawet w tym Kubusiu. Ale czemu tylko niewinne 150 kcal na 200g przy tym całym cukrze???? A zdarza się dawać mi to.swoim dzieciom, a nawet samej wciągnąć jako szybką przekąskę na jeden ząb.

No niestety ale cukier jest wszędzie, dlatego zalecają pić wodę a nie soki a owoce jeść do południa żeby spalić fruktoze. Dlatego zdrowszym wyborem są warzywa w zapewnieniu witamin. 

Ja wolę nie myśleć ile cukru było w kawie piernikowej i kinder bueno które piłam w weekend. Mogę polecić jeszcze pierogarnie Pod blaszanym kotem w samym rynku. Lokal w piwnicy bardzo mały ale pierogi obłędne i niedrogie.  Na pewno warto iść do planetarium i sama starówka bardzo klimatyczna. Byłam kilka razy i na pewno nie ostatni raz. Po wysłuchaniu legend lepiej zwiedza się i rozumie miasto😊 tak samo w Poznaniu jest muzeum rogala świętomarcinskiego. Polecam zwłaszcza z dziećmi 😊

A co do wagi to 3 kg na plusie😠

Ja już od dawna sprawdzam zawartość cukru dosłownie we wszystkim co kupuję. Nawet w kefirze jest rozbieżność w ilości cukru a co dopiero w innych produktach. Prawdą jest to że ludzie sugerują się hasłami zero cukru, fit, eko itd nie zagłębiając się w temat. Producenci korzystają z tych chwytliwych haseł i zarabiają na niewiedzy i ignorancji konsumentów

Dodają żeby uzależnić, dodając regulator kwasowości mogą ładować cukier do oporu. W ten sposób ludzie nie wyczuwają ilości dodanego cukru lub syropu glukozowo fruktozowego i koło się zamyka

3 godziny temu, Jasminka napisał:

Ja już od dawna sprawdzam zawartość cukru dosłownie we wszystkim co kupuję. Nawet w kefirze jest rozbieżność w ilości cukru a co dopiero w innych produktach. Prawdą jest to że ludzie sugerują się hasłami zero cukru, fit, eko itd nie zagłębiając się w temat. Producenci korzystają z tych chwytliwych haseł i zarabiają na niewiedzy i ignorancji konsumentów

Ja tez od paru lat czytam etykiety, nawet na tych fit i bio produktach.. ludzie często patrzą na mnie dziwnie, ze przeglądam pare produktów i wybieram te z lepszym składem.. co do soczków to mojej małej nawet tego nie podaje, bo wiem ile tam jest cukrów. Podaje jej sok domowej roboty od mojej mamy i rozcieńczam woda lub kupuje sok jabłkowy z woda mineralna ( ma mniej cukru niż zwykły sok jabłkowy) nawet tych musów nie kupuje tylko wole obrać jej owoc i podać.. 

ikeonka dziwie ci się ze nie patrzysz na składy, przy twoich problemach zdrowotnych.. mnie nauczył tego trener personalny ( moj kuzyn) i wyczulił na wybieranie odpowiednich produktów. 

Milky widziałam kiedyś program o produktach fit i wyszło że fit to one są tylko z nazwy. Oczywiście nie wszystkie. Im mniej cukru w diecie tym słodsze wydają się owoce i warzywa. Fajnie że nie idziesz na skróty i chce Ci się samej coś przygotować dla małej 😊 

Ja to sama zła jestem na siebie bo jak w końcu waga zaczęła spadać to święta i weekend mnie znowu zblokowały. Na własne życzenie oczywiście. Muszę zrobić sobie wynik glukozy na czczo, może jutro się zbiorę.