Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kaja356

In vitro 2022 cz.3

Polecane posty

2 minuty temu, Jennn napisał:

Jeśli masz problem z dostaniem tego leku to może zgłoś od razu lekarzowi, żeby Ci zmienił zanim zacznie się czas na rozpoczęcie stymulacji. 

Lekarz wie o tym bo dzwonili do niego z apteki od razu. Czekał będzie do ostatniej chwili na zmianę leku

2 godziny temu, kaja356 napisał:

Będą się zwalniać brzuszki do wzięcia 🥰🥰🥰

Ja się dopiero do punkcji będę na dniach przygotowywać. 

Miała któraś z was zastrzyk z elonvy ? 

Lekarz mi przypisał ale w hurtowni nie mają. Jak apteka nigdzie nie znajdzie to będzie wtedy zmieniał

Ja nie miałam takich zastrzyków. Trzymam kciuki za owocna punkcję 😊

3 godziny temu, Martuska napisał:

A mi kazał na ostatniej wizycie odstawić już duphaston bo szyjka długa na 5 cm 🙈 acard też już odstawiłam tydzień temu. Zobaczymy za tydzień czy zaczęła się skracać. Mój brzuszek też bardzo duży ale mi się strasznie on podoba 😍 tak długo na niego czekałam 😉 już zakończyłem edukację w szkole rodzenia, wszystko gotowe w domu, zostało tylko czekać aż ten mały cud będzie z nami ☺️☺️☺️ 

Ale fajnie 😊🤞🙏🥰

2 godziny temu, Jennn napisał:

Kaja zobacz na stronie ktomalek

Nie miałam, ale słyszałam o nim bardzo bardzo dobre opinie. Jeżeli jest dostępny np w Warszawie to ja bym na twoim miejscu pojechała, ale oczywiście to twoja decyzja. Tylko wcześniej trzeba zadzwonić do apteki i zerezerwować.

Martuska, Rapita, ale wspaniale to się czyta 😍 aż trudno uwierzyć, że za chwilę rozwiązanie 

1 godzinę temu, MamaAniola napisał:

Martuska, Rapita, ale wspaniale to się czyta 😍 aż trudno uwierzyć, że za chwilę rozwiązanie 

MamoAnioła, nie jesteś wcale daleko z tyłu 🥰

Jejciu, jak ten czas leci... My już mamy 6 tygodni ♥️ czasem po ciężkiej nocy (mamy kolki) zastanawiam się dlaczego my mamy pod górkę, ale spojrzę na buźkę synka i już żadnych pytań ♥️🥰

Kaja trzymam kciuki 💪🍀

Oddam :

1. Duphaston całe opakowanie  + 12 tabletek w drugim opakowaniu,

2. Acard 30 tabletek,

3. Lutinus całe opakowanie. 

19 godzin temu, Martuska napisał:

A mi kazał na ostatniej wizycie odstawić już duphaston bo szyjka długa na 5 cm 🙈 acard też już odstawiłam tydzień temu. Zobaczymy za tydzień czy zaczęła się skracać. Mój brzuszek też bardzo duży ale mi się strasznie on podoba 😍 tak długo na niego czekałam 😉 już zakończyłem edukację w szkole rodzenia, wszystko gotowe w domu, zostało tylko czekać aż ten mały cud będzie z nami ☺️☺️☺️ 

Gratuluję Martusiu z całego ❤ To będzie Twój najpiękniejszy dzień w Twoim życiu jak w końcu weźmiesz na rączki i przytulisz swój wymarzony "cud"

34 minuty temu, Basiulkaa napisał:

Gratuluję Martusiu z całego ❤ To będzie Twój najpiękniejszy dzień w Twoim życiu jak w końcu weźmiesz na rączki i przytulisz swój wymarzony "cud"

Wierzę, że Ty też doczekasz się tego najpiękniejszego dnia w swoim życiu. Trzymam mocno kciuki 🍀

22 godziny temu, Izuu07 napisał:

MamoAnioła, nie jesteś wcale daleko z tyłu 🥰

Jejciu, jak ten czas leci... My już mamy 6 tygodni ♥️ czasem po ciężkiej nocy (mamy kolki) zastanawiam się dlaczego my mamy pod górkę, ale spojrzę na buźkę synka i już żadnych pytań ♥️🥰

Kaja trzymam kciuki 💪🍀

A karmisz tylko piersią czy tez butelka :)?

Całe życie pod górkę 😭

Miał być zastrzyk 1 dnia cyklu a potem dopiero od 6 kolejne dwa rodzaje......a że leku nie ma to mam zmiany

Od 1 dnia cyklu dwa zastrzyki i od 6 dochodzi trzeci

Mam mensinorm i ovaleap a od 6  dnia dochodzi orgalutran

1 godzinę temu, Vika555 napisał:

A karmisz tylko piersią czy tez butelka :)?

Ogólnie samą piersią. Zdarza nam się butla po kąpaniu, żebym mogła przespać i ja i on chociaż 4h ciągiem. 

17 minut temu, kaja356 napisał:

Całe życie pod górkę 😭

Miał być zastrzyk 1 dnia cyklu a potem dopiero od 6 kolejne dwa rodzaje......a że leku nie ma to mam zmiany

Trzymam kciuki 🍀🤞

1 godzinę temu, kaja356 napisał:

Całe życie pod górkę 😭

Kaja dasz radę✊️

1 godzinę temu, kaja356 napisał:

Całe życie pod górkę 😭

Kaja ja tez miałam overleap codziennie przez chyba 10 dni ..do tego 9 zastrzyków juz nie pamiętam czego i jeden w 2 dni przed pobraniem jajeczek..teraz czekam az sie troche pozbieram bo moje ciało "zbyt dobrze" zareagowało na stymulacje i az 24 jajeczka mi pobrali..z czego 4 dotrwały do zamrożenia 😁 zobaczymy jak dalej sie potoczy🤞 

Dasz radę 💪obie damy😉

2 godziny temu, Izuu07 napisał:

Ogólnie samą piersią. Zdarza nam się butla po kąpaniu, żebym mogła przespać i ja i on chociaż 4h ciągiem. 

A podajesz espumisan? Ja dawałam espumisan do każdego karmienia i zmieniłam butelkę na antykolkowa dr Browna z systemem odpowietrzania i było znacznie lepiej. Po magicznym 3 miesiącu wszystko minęło 🙂

3 godziny temu, Vika555 napisał:

A podajesz espumisan? Ja dawałam espumisan do każdego karmienia i zmieniłam butelkę na antykolkowa dr Browna z systemem odpowietrzania i było znacznie lepiej. Po magicznym 3 miesiącu wszystko minęło 🙂

Akurat dajemy Esputicon (ale to ten sam skład) i probiotyk. Na szczęście nie ma tragedii, nie krzyczy całe dnie. Mamy gorsze godziny, ale z kropelkami dajemy radę 💪

Tak, z niecierpliwością czekamy na koniec 3mca🤞

10 godzin temu, Teklaoli napisał:

Kaja ja tez miałam overleap codziennie przez chyba 10 dni ..do tego 9 zastrzyków juz nie pamiętam czego i jeden w 2 dni przed pobraniem jajeczek..teraz czekam az sie troche pozbieram bo moje ciało "zbyt dobrze" zareagowało na stymulacje i az 24 jajeczka mi pobrali..z czego 4 dotrwały do zamrożenia 😁 zobaczymy jak dalej sie potoczy🤞 

Dasz radę 💪obie damy😉

Ten dwa dni przed punkcja to dostałaś pewnie ovitrel , jego się podaje 36 godzin przed punkcją i czasami wychodzi dziwna godzina podania 

Przed chwilą, kaja356 napisał:

Ten dwa dni przed punkcja to dostałaś pewnie ovitrel , jego się podaje 36 godzin przed punkcją i czasami wychodzi dziwna godzina podania 

Możliwe...ja mieszkam w uk i nazwy niektórych leków moga być troszeczkę inne to jedno a drugie to to ze ja nie zapamiętałam tych nazw za dobrze 🤣

12 minut temu, Teklaoli napisał:

Możliwe...ja mieszkam w uk i nazwy niektórych leków moga być troszeczkę inne to jedno a drugie to to ze ja nie zapamiętałam tych nazw za dobrze 🤣

Ja zbieram paragony za leki , wizyty, badania 

4 godziny temu, kaja356 napisał:

Ja też sobie liczę ile to wszystko kosztuje. Mam w domu taką teczkę, co jest już warta ponad 30 tys złotych a nie ma w niej żadnych wartościowych papierów oprócz wyników badań I kart informacyjnych od lekarzy🙄

4 godziny temu, kaja356 napisał:

Tez zbieram wszystko, tylko tutaj nam sie udało na tutejszy nfz (nhs) czyli tylko za niektóre badania i leki płacimy ale mamy tylko jedną taką próbę, jak nie wyjdzie to za następną juz trzeba bdz zapłacić...i to nie mało bo z 6 tys funtów. A w Polsce ile kosztuje? Można  na nfz? Chyba nie,co? 😔Bo nawet nie wiem jak to wygląda u nas w kraju🤷‍♀️

16 minut temu, Teklaoli napisał:

Tez zbieram wszystko, tylko tutaj nam sie udało na tutejszy nfz (nhs) czyli tylko za niektóre badania i leki płacimy ale mamy tylko jedną taką próbę, jak nie wyjdzie to za następną juz trzeba bdz zapłacić...i to nie mało bo z 6 tys funtów. A w Polsce ile kosztuje? Można  na nfz? Chyba nie,co? 😔Bo nawet nie wiem jak to wygląda u nas w kraju🤷‍♀️

W Pl niektóre miasta mają dofinansowanie do 1 procedury. 

My np nie mieliśmy możliwości skorzystać z dofinansowania i za wszystko płaciliśmy. nie liczyłam dokładnie ale ok 35 tys nasze szczęście kosztowało, licząc badania, procedura, dojazdy. Ale nie ważne, cieszymy się, że możemy naszego maluszka do siebie tulić 🥰

20 minut temu, Izuu07 napisał:

W Pl niektóre miasta mają dofinansowanie do 1 procedury. 

My np nie mieliśmy możliwości skorzystać z dofinansowania i za wszystko płaciliśmy. nie liczyłam dokładnie ale ok 35 tys nasze szczęście kosztowało, licząc badania, procedura, dojazdy. Ale nie ważne, cieszymy się, że możemy naszego maluszka do siebie tulić 🥰

No tak ..tutaj cena nie gra roli 🥰😊

50 minut temu, Teklaoli napisał:

Ja nie mam dofinansowania. Za badania i wizyty płacę. Na leki mam refundację(zbankrutowała bym inaczej)  W Polsce refundacja leków jest do trzech procedur i poniżej 40 roku życia. 

1 godzinę temu, Teklaoli napisał:

W Polsce na NFZ nie zrobisz większości badań diagnostycznych na niepłodność.  Ja wczoraj robiłam badania immunologiczne w państwowym szpitalu w Dziale Usług Odpłatnych😅

In vitro w niektórych miastach jest dofinansowywane (cała procedura albo tylko 5 tys). Najczęściej dotyczy to tylko mieszkańców danego miasta. W Polsce niepłodność i walka o dziecko to sport tylko dla ludzi z jakimiś zasobami finansowymi. 

Dnia 13.04.2022 o 17:29, Maddalena napisał:

Cześć Dziewczyny 🙂 

Dziś miałam transfer. Okropnie smutny dzień. W Niemczech bada się zarodki inaczej. Mialam rozmrożone 2 zarodki 3 dniowe,badane genetycznie,  które zostały rozmrożone i miały być dociągnięto do blastocysty. Do tego miałam rozmrożone 2 zarodki, ( zamrożone w pierwszej dobie, tak tu się robi,  niebadane genetycznie ) które tez miały dojsc do blastocysty i w sumie nie było dziś czego transferować. 3 zarodki nie przetrwały do 5 doby, 4 był słaby ( nie podam wam klasy, bo tu tego nie robia, ) i miałam uczucie ze nikt w niego nie wierzy. Powiedziano mi ze słabe są szanse na ciąże. I chciałam w sumie go nie brać. Ale potem embriolog powiedziała ze w sumie jest przebadany wiec szkoda by było nie dać mu szansy ! Ale to okropne uczucie. Jak masz ujemna betę boli, ale nie mieć szans podejść do transferu chyba boli mocniej. A szlam do kliniki zdecydowana wziąć 2 zarodki 🙈 a tu zonk, nawet jeden porządny na mnie nie czekał 😞

Kiedy testujesz?

2 godziny temu, kaja356 napisał:

Ja nie mam dofinansowania. Za badania i wizyty płacę. Na leki mam refundację(zbankrutowała bym inaczej)  W Polsce refundacja leków jest do trzech procedur i poniżej 40 roku życia. 

Masakra jakaś..chociaż tu tez sa pewne zasady alewydaje mi się ze jest łatwiej 

3 godziny temu, Jennn napisał:

Ja też sobie liczę ile to wszystko kosztuje. Mam w domu taką teczkę, co jest już warta ponad 30 tys złotych a nie ma w niej żadnych wartościowych papierów oprócz wyników badań I kart informacyjnych od lekarzy🙄

Nas pierwsza procedura wyniosła prawie 13 tysięcy, nie liczyłam dojazdów.

A kart od lekarza nie mam bo mi nie dają

41 minut temu, kaja356 napisał:

Nas pierwsza procedura wyniosła prawie 13 tysięcy, nie liczyłam dojazdów.

A kart od lekarza nie mam bo mi nie dają

Mnie procedura wraz z 3 transferami i dodatkowymi badaniami oraz lekami kosztowała już ponad 20 tys😬

Nie dostałaś nigdy od lekarza wypisu/karty po np. punkcji albo transferze?