Kalinka3 0 Napisano Maj 28, 2022 Mi to imie wydaje się słodkie. Jednak nie chciałbym ośmieszyć dziecka ponieważ może kojarzyć się to z malinką pozostawioną po pocałunku. Myślałam też nad takimi imionami jak : Milena, Karolina, Róża i Maria. Które z tych imion jest najładniejsze Waszym zdaniem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bluemen 82 Napisano Maj 28, 2022 Wymieniłaś Karolina. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KateZRzeszowa 850 Napisano Maj 28, 2022 Mi się bardziej kojarzy z jagoda niż malinka. Imię bardzo ładne, rzadko spotykane. Poza tym Róża jest mega Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jolanta989898 0 Napisano Maj 28, 2022 Mimo ,że jestem nowoczesną osobą ,to nie dałabym dziecku tak na imię. Może coś podobnego np Milena Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jolanta989898 0 Napisano Maj 28, 2022 48 minut temu, Kalinka3 napisał: Mi to imie wydaje się słodkie. Jednak nie chciałbym ośmieszyć dziecka ponieważ może kojarzyć się to z malinką pozostawioną po pocałunku. Myślałam też nad takimi imionami jak : Milena, Karolina, Róża i Maria. Które z tych imion jest najładniejsze Waszym zdaniem? Milena jest piękne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AnnaMaria1982 232 Napisano Maj 28, 2022 Róża piękne:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość888 366 Napisano Maj 28, 2022 mi sie od razu z owocem skojarzylo. Malina niby ładnie ale nie dalabym tak corce, może Kalina lub Malwina. Kalina według mnie sliczne imię. Z tych co podałas bardzo podoba mi sie Karolina. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bluemen 82 Napisano Maj 28, 2022 Maria jest imię męczeńskie będzie nieszczęśliwa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dobrosułka 989 Napisano Maj 28, 2022 Malina podoba mi sie i z tego co zauwazylam to jest co roku nadawana i pomimo rzadkosci imienia ogolnie ma trend wzrostowy. Slodkie imie Jest jeszcze imie Milana- takie pomiedzy Milena i Malina, ktorej zdrobninie Mila bardzo mi sie podoba (pomijajac, ze Mila jest dosyc popularna za granica). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AgsAgsAgs 768 Napisano Maj 29, 2022 Malina piekne, podobnie jak Roza. Reszta moze byc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość serduszkowiec01 Napisano Maj 29, 2022 Bardziej podoba mi się Jagoda czy Róża lub Malwina. Malina też niezłe, ale wolę te trzy wymienione. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nobleza 2 Napisano Maj 29, 2022 Bardziej mi się podoba Brukiew. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DropKick 105 Napisano Maj 29, 2022 Jeśli ktoś bardzo chce, to do każdego imienia może znaleźć brzydki rym lub przezwisko. Ja nazwała syna Leon, i w rodzinie mojego faceta nie byli zadowoleni, bo Leon zawodowiec, bo Leon Niemczyk, bo na kogoś wołali kiedyś Leon i się śmieli... Trudno jedna babcia była na nie, bo stare imię, druga była na nie bo dla niej zbyt nowoczesne za wiele nie pytaj innych o zdanie, nazywaj według własnego gustu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość serduszkowiec01 Napisano Maj 30, 2022 Dnia 28.05.2022 o 20:37, Bluemen napisał: Wymieniłaś Karolina. Co do Karoliny to bardzo klasyczne i uniwersalne imię, zarazem też oryginalne bo w tych czasach rzadziej nadawane niż kiedyś. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość serduszkowiec01 Napisano Maj 30, 2022 Dnia 28.05.2022 o 21:52, Bluemen napisał: Maria jest imię męczeńskie będzie nieszczęśliwa. Czy ja wiem? Znam bardziej męczeńskie imiona, chociażby Joanna albo Łucja były męczennicami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bluemen 82 Napisano Maj 30, 2022 2 godziny temu, serduszkowiec01 napisał: Czy ja wiem? Znam bardziej męczeńskie imiona, chociażby Joanna albo Łucja były męczennicami. Teresa z Kalkuty. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
babette 535 Napisano Maj 30, 2022 Dnia 28.05.2022 o 20:24, Kalinka3 napisał: Mi to imie wydaje się słodkie. Jednak nie chciałbym ośmieszyć dziecka ponieważ może kojarzyć się to z malinką pozostawioną po pocałunku. Myślałam też nad takimi imionami jak : Milena, Karolina, Róża i Maria. Które z tych imion jest najładniejsze Waszym zdaniem? Najbardziej podoba mi się Maria, na drugim miejscu Karolina. Róża nie mój gust, ale mnie nie razi, może być. Milena nie podoba mi się w ogóle. Malina też nie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dobrosułka 989 Napisano Maj 31, 2022 5 godzin temu, Bluemen napisał: Teresa z Kalkuty. Przereklamowana. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dobrosułka 989 Napisano Maj 31, 2022 7 godzin temu, serduszkowiec01 napisał: Co do Karoliny to bardzo klasyczne i uniwersalne imię, zarazem też oryginalne bo w tych czasach rzadziej nadawane niż kiedyś. Karolina przezywala wielka furore kilka lat temu wiec bedzie miala wiele starszych imienniczek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malwina334 24 Napisano Maj 31, 2022 Ja mam na imię Malwina i przez 35 lat swojego życia zawsze dobrze czułam się z tym imieniem. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość serduszkowiec01 Napisano Maj 31, 2022 6 godzin temu, Dobrosułka napisał: Przereklamowana. Też tak uważam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość serduszkowiec01 Napisano Maj 31, 2022 12 godzin temu, Bluemen napisał: Teresa z Kalkuty. Ale masz plus za kreatywność. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dobrosułka 989 Napisano Maj 31, 2022 8 godzin temu, serduszkowiec01 napisał: Też tak uważam. Podobno sa materialy pismienne, ktore w bardzo negatywny sposob przedstawiaja ja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bluemen 82 Napisano Maj 31, 2022 Dnia 28.05.2022 o 21:15, AnnaMaria1982 napisał: Róża piękne:) Piękne jak Róża Thun z domu Woźniakowska, właśc. Róża Maria Barbara Gräfin von Thun und Hohenstein Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
EwaWarszawa1 51 Napisano Maj 31, 2022 Malina jest u Sołkjutów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość serduszkowiec01 Napisano Maj 31, 2022 1 godzinę temu, Dobrosułka napisał: Podobno sa materialy pismienne, ktore w bardzo negatywny sposob przedstawiaja ja. Tak, jest chyba jakaś książka na ten temat, było o tym głośno kilka lat temu mówili o tym w tv, dużo pieniędzy ze zbiorek było na jej tajnych kontach bankowych (brak dowodów), siostry z jej zgromadzenia nie miały pieniędzy na leki, opatrunki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dobrosułka 989 Napisano Maj 31, 2022 16 minut temu, serduszkowiec01 napisał: Tak, jest chyba jakaś książka na ten temat, było o tym głośno kilka lat temu mówili o tym w tv, dużo pieniędzy ze zbiorek było na jej tajnych kontach bankowych (brak dowodów), siostry z jej zgromadzenia nie miały pieniędzy na leki, opatrunki. Dodatkowo, ona z tymi chorymi to tylko sobie zdjecia robila. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość serduszkowiec01 Napisano Maj 31, 2022 9 minut temu, Dobrosułka napisał: Dodatkowo, ona z tymi chorymi to tylko sobie zdjecia robila. Tego to nie wiem... Czytałaś gdzieś o tym? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dobrosułka 989 Napisano Maj 31, 2022 Przed chwilą, serduszkowiec01 napisał: Tego to nie wiem... Czytałaś gdzieś o tym? Kolezanka czytala i mi powiedziala, to wlasnie ona czytala ksiazke na jej temat. Podobno byla zimna kobieta, ktora wykreowala obraz swietej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nadia87 82 Napisano Maj 31, 2022 Z tych co wymieniłeś to moim zdaniem Milena. Pasuje i małej dziewczynce i później dorosłej kobiecie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach