Foko Loko 1973 Napisano Sierpień 4, 2022 Dziewczyny rzućcie jakiś pomysł na obiad tylko pamiętajcie, nie schabowe, nie pierogi, nietuczące no i dodatkowe wymaganie ode mnie - nie mrożonki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DropKick 105 Napisano Sierpień 4, 2022 U mnie dzis wjeżdża papryka faszerowana. Podać przepis? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KateZRzeszowa 850 Napisano Sierpień 4, 2022 U mnie dzisiaj 2 wersje do wyboru Ryż z potrawką z piersi kurczaka i warzywami albo mlode ziemniaki, mizerią i łosoś. Sprzątam lodówkę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DropKick 105 Napisano Sierpień 4, 2022 Jak to ja - wszystko na oko. Wiec... Biore paprykę czerwoną , odkrajam górę (kapelusik), na patelni smażę cebulkę /czosnek, zalezy co mam i czy chce mi sie obierac i kroic i czy nie wychodze nigdzie bo pozniej czuje ciagle na rekach zapach.. Wrzucam miesko zmielone (roznie, czasami wieprzowe, czasami indyk), dosypuje rozne przyprawy co kto lubi, jak sie usmazy to dodaje wczesniej ugotowany ryz. Napycham papryki farszem, jak mam ser zolty to lubie jeszcze na wierzch położyć pół plastra sera (to w wersji nie dla odchudzających). I na to kapelusik. Wjeżdżają do nagrzanego porzadnie piekarnika 200 stopni, bo ja lubię jak od gory sie przypiecze. Obserwuję, jak przypieczone to wyciągam. Mozna zrpbic w wersji wege z samym ryzem, lub dodac warzywa albo pieczarki. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DropKick 105 Napisano Sierpień 4, 2022 5 minut temu, KateZRzeszowa napisał: U mnie dzisiaj 2 wersje do wyboru Ryż z potrawką z piersi kurczaka i warzywami albo mlode ziemniaki, mizerią i łosoś. Sprzątam lodówkę Kejt, szalejesz. Obiad na bogatości. Ja przestalam kupowac lososia, bo kosztuje teraz prawie dwa razy tyle. Zamieniłam go na pstrąga łososiowego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KateZRzeszowa 850 Napisano Sierpień 4, 2022 8 minut temu, DropKick napisał: Kejt, szalejesz. Obiad na bogatości. Ja przestalam kupowac lososia, bo kosztuje teraz prawie dwa razy tyle. Zamieniłam go na pstrąga łososiowego. No ba ę ą 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Foko Loko 1973 Napisano Sierpień 4, 2022 19 minut temu, KateZRzeszowa napisał: U mnie dzisiaj 2 wersje do wyboru Ryż z potrawką z piersi kurczaka i warzywami albo mlode ziemniaki, mizerią i łosoś. Sprzątam lodówkę jak robisz potrawkę z kurczaka? potrawki i gulasze to chyba jedyne, co mi nigdy nie wyjdzie zawsze za rzadkie albo za gęste albo za słone. Muszę się jeszcze zmobilizować do zrobienia koncentratu z bulionu do używania zamiast kostki rosołowej, ale mi się tak nie chce ostatnio Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DropKick 105 Napisano Sierpień 4, 2022 1 minutę temu, Foko Loko napisał: jak robisz potrawkę z kurczaka? potrawki i gulasze to chyba jedyne, co mi nigdy nie wyjdzie zawsze za rzadkie albo za gęste albo za słone. Muszę się jeszcze zmobilizować do zrobienia koncentratu z bulionu do używania zamiast kostki rosołowej, ale mi się tak nie chce ostatnio Ja kupuje ten słoiczek z winiary chyba, zamiast kostki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KateZRzeszowa 850 Napisano Sierpień 4, 2022 2 minuty temu, DropKick napisał: Ja kupuje ten słoiczek z winiary chyba, zamiast kostki. Ja dodaje odrobinę octu balsamicznego, sól, pieprz, zioła które mam pod ręką i nie potrzeba kostek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DropKick 105 Napisano Sierpień 4, 2022 1 minutę temu, KateZRzeszowa napisał: Ja dodaje odrobinę octu balsamicznego, sól, pieprz, zioła które mam pod ręką i nie potrzeba kostek. Lubie duzo lubczyku i pietruszki w zupce Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KateZRzeszowa 850 Napisano Sierpień 4, 2022 11 minut temu, DropKick napisał: Lubie duzo lubczyku i pietruszki w zupce I pora drobno pokrojonego, ząbek czosnku posiekany, potarta mala marchew. Taki obiad "na winie" , czyli co się nawinie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Foko Loko 1973 Napisano Sierpień 4, 2022 25 minut temu, DropKick napisał: Ja kupuje ten słoiczek z winiary chyba, zamiast kostki. 22 minuty temu, KateZRzeszowa napisał: Ja dodaje odrobinę octu balsamicznego, sól, pieprz, zioła które mam pod ręką i nie potrzeba kostek. Ten bulion co ja robię, to w sumie składa się po prostu z dużej ilości warzyw, które się gotuje w wodzie, a potem razem mieli i zagęszcza wychodzi mi z tego taki słoik na 4-5 miesięcy używania. Potem jest idealne do risotto, zup, sosów. O w sumie może risotto zrobię Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AgsAgsAgs 768 Napisano Sierpień 4, 2022 Chlodnik litewski. Zupa na upaly. Mam zrobiony wielki gar na dwa dni. 2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Foko Loko 1973 Napisano Sierpień 4, 2022 2 godziny temu, AgsAgsAgs napisał: Chlodnik litewski. Zupa na upaly. Mam zrobiony wielki gar na dwa dni. Zamrażasz?:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KateZRzeszowa 850 Napisano Sierpień 4, 2022 5 godzin temu, Foko Loko napisał: Ten bulion co ja robię, to w sumie składa się po prostu z dużej ilości warzyw, które się gotuje w wodzie, a potem razem mieli i zagęszcza wychodzi mi z tego taki słoik na 4-5 miesięcy używania. Potem jest idealne do risotto, zup, sosów. O w sumie może risotto zrobię Ciekawe, może kiedyś spróbuję było risotto? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaffe226 0 Napisano Sierpień 4, 2022 czesc wam, mam ogromna prosbe, ta dziewczynka nie ma wiele czasu a kazde klikniecie to 10g,r wsytarczy kliknac, nic wiecej dobryklik.pl/jagodkamichalak (dla was klikniecie dla niej 10gr by uzbierac na lek bez ktorego nie ma przyszlosci... mozna codzienndzie kliknac i dac jej szanse) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DropKick 105 Napisano Sierpień 4, 2022 5 godzin temu, KateZRzeszowa napisał: I pora drobno pokrojonego, ząbek czosnku posiekany, potarta mala marchew. Taki obiad "na winie" , czyli co się nawinie U mnie mrchwi to jest kilogram, czosnku lub/i cebulki tez więcej. A obiad na winie, czy przy winie zawsze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Foko Loko 1973 Napisano Sierpień 4, 2022 1 godzinę temu, KateZRzeszowa napisał: Ciekawe, może kiedyś spróbuję było risotto? Nie będzie jutro. Dzisiaj mąż ugotował obiad Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KateZRzeszowa 850 Napisano Sierpień 4, 2022 48 minut temu, DropKick napisał: U mnie mrchwi to jest kilogram, czosnku lub/i cebulki tez więcej. A obiad na winie, czy przy winie zawsze Dwa razy nie trzeba pytać 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KateZRzeszowa 850 Napisano Sierpień 4, 2022 13 minut temu, Foko Loko napisał: Nie będzie jutro. Dzisiaj mąż ugotował obiad Obiad podany przez kogoś jest najlepszy 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AgsAgsAgs 768 Napisano Sierpień 5, 2022 11 godzin temu, Foko Loko napisał: Zamrażasz?:D Alez oczywiscie. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Foko Loko 1973 Napisano Sierpień 5, 2022 zrobiłam dzisiaj risotto i ojapierniczealetobyłodobre!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Unlan 901 Napisano Sierpień 5, 2022 8 godzin temu, AgsAgsAgs napisał: Alez oczywiscie. Ha ha ha 12 minut temu, Foko Loko napisał: zrobiłam dzisiaj risotto i ojapierniczealetobyłodobre!!! I Miałam dzisiaj ochotę na leczo i sobie ugotowałam. Wątpię, żebym znalazła równie dobre na wynos i bez tony mąki w daniu Następne gotowanie pewnie we wtorek, albo we środę w przyszłym tygodniu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Foko Loko 1973 Napisano Sierpień 5, 2022 33 minuty temu, Unlan napisał: Ha ha ha I Miałam dzisiaj ochotę na leczo i sobie ugotowałam. Wątpię, żebym znalazła równie dobre na wynos i bez tony mąki w daniu Następne gotowanie pewnie we wtorek, albo we środę w przyszłym tygodniu Ale super no ja to risotto to też wątpię, żeby ktoś mi takie zrobił. Ale to mam tak z każdym daniem. Nie znoszę restauracyjnych ziemniaków, zawsze są paskudne, curry wolę zrobić sama, zupy tak samo. Zamówić to ja sobie mogę pizzę, chociaż w sumie to nawet pickę robimy sami lepsząni za ułamek ceny z knajpki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sewen 21 Napisano Sierpień 5, 2022 Pomidorowa z ryżem. Gęsta tak, że można widelcem jeść. Mmm, uwielbiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Unlan 901 Napisano Sierpień 5, 2022 7 minut temu, Foko Loko napisał: Ale super no ja to risotto to też wątpię, żeby ktoś mi takie zrobił. Ale to mam tak z każdym daniem. Nie znoszę restauracyjnych ziemniaków, zawsze są paskudne, curry wolę zrobić sama, zupy tak samo. Zamówić to ja sobie mogę pizzę, chociaż w sumie to nawet pickę robimy sami lepsząni za ułamek ceny z knajpki Zgodzę się z tobą, że ziemniaki z restauracji często są fuj. A same dania to zależy. Bo często taka głupia fasolka po bretońsku, gulasz, strogonow, bogracz, czy leczo są na bazie mąki tak naprawdę, a nachodzi człowieka taki moment, żeby się zjadło. To jak już mam ten moment, to sobie zrobię to danie na wyższej półce jakościowej. Bo jak już jem coś raz na rok, czy dwa lata, to chciałabym, żeby to było smaczne. Risotto to chyba trzeba umieć zrobić, więc tak, możesz takiego jak twoje nie znaleźć. Szczerze? Niejednokrotnie ta domowa pizza też jest lepsza od tej zamówionej. 14 minut temu, Sewen napisał: Pomidorowa z ryżem. Gęsta tak, że można widelcem jeść. Mmm, uwielbiam. No to masz risotto Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sewen 21 Napisano Sierpień 5, 2022 Tak, Unlan. Takie risotto właśnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Annn2020 245 Napisano Sierpień 5, 2022 1 godzinę temu, Unlan napisał: Ha ha ha I Miałam dzisiaj ochotę na leczo i sobie ugotowałam. Wątpię, żebym znalazła równie dobre na wynos i bez tony mąki w daniu Następne gotowanie pewnie we wtorek, albo we środę w przyszłym tygodniu Ależ mi ochoty narobiłaś. Też bym sobie zjadła tylko u mnie to trzeba ma kilogramy robić bo takie ma wzięcie. Wczoraj miałam pieczony kalafior dzisiaj ryba w sosie a jutro to już pomysłów brak Ale może zgapie to risotto chociaż nie przepadam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
azx 432 Napisano Sierpień 5, 2022 Dziś byly placki ziemniaczane z botwinką. Piekę w piekarniku, przepis dostępny w necie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość888 366 Napisano Sierpień 5, 2022 ziemniaczki, fasolka szparagowa okraszana bulką tarta podsmarzoną na masełku, do tego jajko sadzone. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach