Kirinka 32 Napisano Luty 10, 2023 Szukam inspiracji bo znudziły mi się te same 4 książeczki na krzyż Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AgsAgsAgs 768 Napisano Luty 10, 2023 Małym dzieciom czyli jakim? 2 lata, 5 lat? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DropKick 105 Napisano Luty 10, 2023 Ja mam półtora roczniaka, więc w grę wchodzą książki z twardymi "kartkami". Najchętniej czytamy książeczki z krótkim tekstem i specjalnymi bajerami np ruchome elementy (mis pracuś) i sensoryczne (z gumowymi wstawkami), czytamy też kici kocie i mały mis - tutaj trochę mniejsza sympatia, ale więcej tekstu, dla niektórych może to być plus, dla nas akurat minus, bo syn tyle nie wytrzyma. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DropKick 105 Napisano Luty 10, 2023 Mamy tez z akademii mądrego dziecka ocean. Piękny z tej serii jest też las, pod gwiazdami, łąka, pod ziemią. Te wszystkie tytuły są z ruchomymi elementami. Dla starszych od mojego syna polecam książki z otwieranymi okienkami, np Kici kocia ma dużo tytułów, widzialam też z binga. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kirinka 32 Napisano Luty 10, 2023 Dzięki! Takim malcom poniżej 2 roku życia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KateZRzeszowa 850 Napisano Luty 10, 2023 Moi w tym wieku lubili klasyke. Mamy setkę książeczek z bajkami i wierszami brzechwy, Tuwima itd małe, fajne z obrazkami i znaliśmy na pamięć. Poza tym w księgarni w dziale dziecięcym wybierałam co wyglada fajnie. Obserwuje blog ojciec i on ma fajne propozycje, jeśli szukasz czegoś wyjątkowego. Wydaje mi się że takiemu dziecku można poczytać wszystko byle ciekawie. Wiadomo że jedna książka jest bliżej serduszka a inna niw, ale na półce mieć trzeba 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agul 32 Napisano Luty 10, 2023 (edytowany) Zgadzam się co do czytania wierszy, dzieci uwielbiają rymy i łatwo się ich uczą. Kicia Kocia również jest przyjemna do czytania bo jest krótka ale też porusza codzienne sprawy. Mój syn ma prawie 6 lat i lubi do niej wracać. Edytowano Luty 10, 2023 przez Agul Błąd Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KateZRzeszowa 850 Napisano Luty 10, 2023 4 minuty temu, Agul napisał: Zgadzam się co do czytania wierszy, dzieci uwielbiają rymy i łatwo się ich uczą. Kicia Kocia również jest przyjemna do czytania bo jest krótka ale też porusza codzienne sprawy. Mój syn ma prawie 6 lat i lubi do niej wracać. Moj mlodszy lubił też Pucia, nie tyle do czytania co do opowiadania i rozmowy, bo dyskutowaliśmy przy niej o różnych rzeczach przy okazji przygod głównego bohatera. Poza tym lubił Mysz która chciała być lwem, krowę która spadła z księżyca, gruffalo, serię Disney zwłaszcza 3 małe świnki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AgsAgsAgs 768 Napisano Luty 11, 2023 13 godzin temu, Kirinka napisał: Dzięki! Takim malcom poniżej 2 roku życia Kicia Kocia, ale z serii Kicia Kocia i Nunuś- twarde kartonikowe strony, mało tekstu. Jadzia Pętelka- dla starszych dzieci jest Staś Pętelka, i oczywiście Basia i Franek to też seria dla młodszych dzieci, Basia jest dla starszych. Jak ktoś tu pisał wierszyki. Moje dzieci uwielbiały i do dzis lubią, zwłaszcza, że pozniej kupilismy im plyte z piosenkami z Akademii Pana Kleksa. Brzechwe maja wiec opanowanego. Wydawnictwo Zielona Sowa ma bardzo fajne książki dla dzieci. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach