Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
newbie97

Spotkanie i spacer i złapanie za rękę

Polecane posty

Przed chwilą, Caryca z czubrycą napisał:

Wierzyć, nie wierzyć, ale odczucie paskudne.

Odczucie czego? Czujesz jak cie paznokcie błagają o powietrze? Wtf xD

Hybryda to tylko lakier utwardzany pod lampą... jest baza, lakier, top to tworzy całość. 

4 minuty temu, PacjętkaChoroszczy napisał:

Po to są primery kwasowe. Pazokiec jest martwy wiec żadnych tłuszczy nie wytwarza. Niektórzy jeszcze wierzą ze pazokiec pod lakierem nie oddycha...

To samo wyżej napisałam, że paznokieć jest martwy nie poci się nie tłuści nie oddycha.

3 minuty temu, Caryca z czubrycą napisał:

Pytanie do eksperta: czy można wypić napój przygotowany wczoraj, przykryty gazetą, z szklanki nieumytej od wieczora?

Podobno co Cie nie zab.ije to Cie wzmocni wiec sprobuj i daj znac czy przezylas.

1 minutę temu, Pokraka napisał:

To samo wyżej napisałam, że paznokieć jest martwy nie poci się nie tłuści nie oddycha.

Pewnie te osoby wierzą tez ze podcinanie martwych włosów powoduje ich większy wzrost.

Koleżanka na Instagramie ma taką stronkę ze stylizacjami które sama na sobie robi... zrobiła ich wiele i nadal robi. Dłoń na której je robi jest ciut bardziej opalona przez te lampy... sama była tym zaskoczona.

2 minuty temu, PacjętkaChoroszczy napisał:

Odczucie czego? Czujesz jak cie paznokcie błagają o powietrze? Wtf xD

No tak jakby. Czuję ten lakier, to irytujące i nieprzyjemne. Dlatego maluję raz na ruski rok.

6 minut temu, PacjętkaChoroszczy napisał:

Po to są primery kwasowe. Pazokiec jest martwy wiec żadnych tłuszczy nie wytwarza. Niektórzy jeszcze wierzą ze pazokiec pod lakierem nie oddycha...

No w jakimś sensie to jest prawda. Paznokcie po zdjęciu nawet najlepszej jakości są miękkie i może nie mokre ale delikatne i takie drażliwe. Jak macie wysuszone to może od lampy nie wiem. Ew. Nie ściągacie bazy do końca. Jak robicie w kółko to skąd wiecie jak wygląda paznokieć bo chyba nie ściągacie bazy do zera bo po co?

3 minuty temu, Żaba Monìka napisał:

Podobno co Cie nie zab.ije to Cie wzmocni wiec sprobuj i daj znac czy przezylas.

Kurde, zapomniałam kupić kefir do testów 😄

No tak jakby. Czuję ten lakier, to irytujące i nieprzyjemne. Dlatego maluję raz na ruski rok.

No taka krogulcza warstwa też tego nie lubię. Robię po 2, max 3 razy z rzędu na rok i za ostatnim razem ściągam to z ulgą. Głównie na wakacje robię bo to jednak wygoda, a potem już lecę dalej na tej samej bazie bo właśnie chcę odwlec w czasie ten efekt mokrego paznokcia który miałam i który jest nieprzyjemny i creepy 

2 minuty temu, Caryca z czubrycą napisał:

Czegoś tak dziwnego nie czytałam jeszcze. Rozumiem jak masz przedłużane to dziwne uczucie jeśli nosiłaś krótkie ale to kwestia przyzwyczajenie. Ja teraz muszę się przyzwyczaić do gołych paznokci i to jest krindz dla mnie.

14 minut temu, Pokraka napisał:

Nie, płytka paznokcia jest martwym rogowym wytworem naszego organizmu. Nie oddycha, nie jest ukrwiona ani unerwiona. Nie poci się i nie tłuści bo nie ma porów łojotokowych.

tak samo jak wlosy wiec pokryj sobie glowe lakierem hybrydowym i daj znac jaki efekt

3 minuty temu, PacjętkaChoroszczy napisał:

Pewnie te osoby wierzą tez ze podcinanie martwych włosów powoduje ich większy wzrost.

Powoduje to że wyglądają lepiej ale nie ze względu na wzrost tylko ze się nie Łamią - rosną lepiej

3 minuty temu, PacjętkaChoroszczy napisał:

No nic, jak widać na świecie są eksperci od wszystkiego 😜

1 minutę temu, aaaaaaaaa napisał:

No taka krogulcza warstwa też tego nie lubię. Robię po 2, max 3 razy z rzędu na rok i za ostatnim razem ściągam to z ulgą. Głównie na wakacje robię bo to jednak wygoda, a potem już lecę dalej na tej samej bazie bo właśnie chcę odwlec w czasie ten efekt mokrego paznokcia który miałam i który jest nieprzyjemny i creepy 

Ja o zwykłych lakierach piszę, bez żadnych baz i topów.

12 minut temu, PacjętkaChoroszczy napisał:

ale są ludzie którzy doświadczają rzeczy paranormalnych i

schizofrenicy najczesciej

Przed chwilą, libedowsky napisał:

tak samo jak wlosy wiec pokryj sobie glowe lakierem hybrydowym i daj znac jaki efekt

Bosz jakie guwno xD ten wieczny ból důpy i próby udowadniania ze jestes ekspertem od wszystkiego bawią.

1 minutę temu, PacjętkaChoroszczy napisał:

Czegoś tak dziwnego nie czytałam jeszcze. Rozumiem jak masz przedłużane to dziwne uczucie jeśli nosiłaś krótkie ale to kwestia przyzwyczajenie. Ja teraz muszę się przyzwyczaić do gołych paznokci i to jest krindz dla mnie.

Nie, nigdy nie miałam żadnych sztucznych pazurów. Mam takie długie ile natura wytrzyma przy pracach domowych.

1 minutę temu, aaaaaaaaa napisał:

Powoduje to że wyglądają lepiej ale nie ze względu na wzrost tylko ze się nie Łamią - rosną lepiej

Nic lepiej nie rośnie bo od cebul ci rosną na łbie. Usuwasz tylko to co zniszczone więc siła rzeczy lepiej wyglądasz.

Wszystkie manikiurzystki zawsze taka ściemę walą że hybryda jest super i można w kółko i w ogole paznokieć lepiej rośnie. I zawsze klientka - ale ja mam akurat chuyowe jak zdejmę. A odp jest zawsze: to musiała być źle ściągnięta 😃Uwielbiam te dialogi w salonach jak manikiurzystki jak

jeden mąż powtarzają że to nic nie szkodzi a tak w ogole To to jest wręcz zbawienne 😀

albo jak mówią że mają lampę led i tam już ryzyka promieniowania nie ma 🤪🤣

Edytowano przez aaaaaaaaa

Nie, nigdy nie miałam żadnych sztucznych pazurów. Mam takie długie ile natura wytrzyma przy pracach domowych.

Mnie brzydzą długie ale niepomalowane. Nie wiadomo co autor miał na myśli. Dlatego mam krótkie. A długie u chlopa wywołują u mnie odruch wymiotny i wtf w ogóle.

3 minuty temu, Caryca z czubrycą napisał:

Kurde, zapomniałam kupić kefir do testów 😄

A co za napoj masz tam z wczoraj w szklance?

1 minutę temu, PacjętkaChoroszczy napisał:

Nic lepiej nie rośnie bo od cebul ci rosną na łbie. Usuwasz tylko to co zniszczone więc siła rzeczy lepiej wyglądasz.

Skrót myślowy - oczywiście z enie ma to wpływu na cebulkę ale na to że nierozdwojony włos jednak rośnie chyba lepiej ?

13 minut temu, Pokraka napisał:

se głowę zbadaj 😜

Jest sucha od środków do dezynfekcji i odtłuszczacza bo zawierają alkohol wysokoprocentowy 😁

badalem 😄

niestety ok 😄

12 minut temu, PacjętkaChoroszczy napisał:

urodowe kwestie u kobiet te pseudonaturalne ludzie. Szare myszy tak zwane.

paznokcie karyny to nie uroda. kobieta bez makijazu to niekoniecznie szara mysz

1 minutę temu, libedowsky napisał:

Ale po co? Przecież to nie do tego służy. Jeżeli coś używasz niezgodnie z przeznaczaniem to efekt jest zawsze opłakany. Taki ekspert jak Ty powinien to wiedzieć 

• Haha 1

10 minut temu, PacjętkaChoroszczy napisał:

Niektórzy boją się lamp do paznokci po czym latem smarują się filtrami xD uwielbiam taka logikę.

A co w tym nielogicznego? Od filtrów dostaje się raka skóry? 😅

11 minut temu, Pokraka napisał:

skupiasz sie na plytce a zapominasz ze ona skads wyrasta i paznokiec nie jest suchy mimo ze on sam nie ma tam jakichs porow

tak samo wlosy moga byc rozne mimo ze to ta sama martwa tkanka

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się