Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
NiewidzialnaM

Problem z rodziną partnera

Polecane posty

3 minuty temu, The Big Siur napisał:

Nie pochlebiaj sobie. Po prostu Twoje wypowiedzi są najbardziej odklejone.

Dwa, co do tematu, jestem po cywilnym z rozwódką, która ma rodziców fanatyków-katolików i takiego też miała pierwszego męża. Spodziewamy się bliźniaczek i one nie będą ochrzczone bo obydwoje jesteśmy ateistami. Jej starzy muszą się z tym pogodzić, moja matka tak samo. Jak się nie pogodzą to już ich problem nie nasz :classic_cool:

Nic nie muszą.  A problem to będziecie mieli wszyscy. Za dużo tego widziałam w realu jak to się życie nie raz toczy. Najbardziej mi żal dzieci, no ale oby miały dość czasu by zrozumieć co najważniejsze i tam skierować swoje oczy. No i jej rodziców, choć powinno jej samej. Będą żyli nadzieją przez całe życie, nic innego im nie pozostanie. To będzie bardzo trudne emocjonalnie.

Przed chwilą, Hebee napisał:

Nic nie muszą.  A problem to będziecie mieli wszyscy. Za dużo tego widziałam w realu jak to się życie nie raz toczy. Najbardziej mi żal dzieci, no ale oby miały dość czasu by zrozumieć co najważniejsze i tam skierować swoje oczy. No i jej rodziców, choć powinno jej samej. Będą żyli nadzieją przez całe życie, nic innego im nie pozostanie. To będzie bardzo trudne emocjonalnie.

Ale nadzieją na co? I nie wiem z czym my niby będziemy mieć problem?

9 minut temu, The Big Siur napisał:

bliźniaczek

Imiona wybrane?

Przed chwilą, Hebee napisał:

Imiona wybrane?

Jeszcze nie. To 16 tydzień więc mamy czas 

Przed chwilą, The Big Siur napisał:

Ale nadzieją na co? I nie wiem z czym my niby będziemy mieć problem?

Starajcie się utrzymywać jak najbliższe relacje z całą rodziną. Bliskie i ciepłe. 

Jeszcze nie. To 16 tydzień więc mamy czas 

Tylko nie Karina i Julianna😉 Pewnie ona wybierze jak znam życie 😄 Spróbuj przeforsowac układ że Ty pierworodnej😁

1 minutę temu, Hebee napisał:

Starajcie się utrzymywać jak najbliższe relacje z całą rodziną. Bliskie i ciepłe. 

Ale ja nie chcę bliskich relacji z moją matką bo ona jest manipulatorką i toksykiem. I z taką osobą nie da się utrzymywać bliskich i ciepłych relacji. Podobnie jest z jej rodzicami, więc tych relacji nam nie brakuje :classic_cool:

Tylko nie Karina i Julianna😉 Pewnie ona wybierze jak znam życie 😄 Spróbuj przeforsowac układ że Ty pierworodnej😁

Dlaczego uważasz że ona wybierze a nie razem i dlaczego mam coś forsować :classic_cool:

1 minutę temu, The Big Siur napisał:

Ale ja nie chcę bliskich relacji z moją matką bo ona jest manipulatorką i toksykiem. I z taką osobą nie da się utrzymywać bliskich i ciepłych relacji. Podobnie jest z jej rodzicami, więc tych relacji nam nie brakuje :classic_cool:

Mhm.

Dlaczego uważasz że ona wybierze a nie razem i dlaczego mam coś forsować :classic_cool:

Kobiety zazwyczaj lubią same wybierać, zwłaszcza dla córek, inaczej by miały w domu Legię albo Anastazje😜

Albo Jessice😆 Lub po mamusi faceta- Grażyna😄

37 minut temu, Hebee napisał:

O swojej rodzinie i przeszłości, zresztą teraźniejszości też 😄 piszę tyle że każdy może dorobić co chce. Nigdy to się nie zmieni, nie potrzebuję się tak wyzewnętrzniać(pisze się tak?🤔😄) obcym.

Uzewnętrzniać się ….

A ja lubię, zawsze chętnie zobaczę inny punk widzenia również obcych ludzi. 

PS. Daria to ty ? 😜 

1 godzinę temu, The Big Siur napisał:

Spodziewamy się bliźniaczek i one nie będą ochrzczone bo obydwoje jesteśmy ateistami

My się spodziewamy mulatów i nowych memów 😎👌🏻

23 minuty temu, Drаkula napisał:

My się spodziewamy mulatów i nowych memów 😎👌🏻

Ale wam stulejarzom ci czarni na psychikę wjeżdżają :classic_biggrin:

A z kim się tych mulatów spodziewacie?

1 godzinę temu, Hebee napisał:

Kobiety zazwyczaj lubią same wybierać, zwłaszcza dla córek, inaczej by miały w domu Legię albo Anastazje😜

1 godzinę temu, Hebee napisał:

Albo Jessice😆 Lub po mamusi faceta- Grażyna😄

Współczuję szczerze z tego miejsca, że faceci z którymi masz styczność są na takim a nie innym poziomie intelektualnym (co pokazuje wybór imion dla dzieci) :classic_cool:

3 minuty temu, The Big Siur napisał:

Współczuję szczerze z tego miejsca, że faceci z którymi masz styczność są na takim a nie innym poziomie intelektualnym (co pokazuje wybór imion dla dzieci) :classic_cool:

Dlaczego wybranie imienia po mamie to dowód na niski poziom intelektualny syna Grażyny?🤔 

Dlaczego wybranie imienia po mamie to dowód na niski poziom intelektualny syna Grażyny?🤔 

Nie no, chodzi mi o Legię albo Jessicę - osobiście nie znam osoby która chciałaby dać tak dziecku na imię. Wierzę, że takie istnieją ale są poza moim kręgiem towarzyskim z wiadomych względów :classic_cool:

2 minuty temu, The Big Siur napisał:

Nie no, chodzi mi o Legię albo Jessicę - osobiście nie znam osoby która chciałaby dać tak dziecku na imię. Wierzę, że takie istnieją ale są poza moim kręgiem towarzyskim z wiadomych względów :classic_cool:

Nie potrzeba wierzyć, wystarczy przeczytać artykuł😄

2 godziny temu, Hebee napisał:

Tylko jakąś wiedzę posiadasz, dlatego nie rozumiesz chrześcijan, katolików. Mam tu na myśli tych serio starających się żyć po katolicku, a tych jest znacznie mniej, niż tych którzy są letnimi katolikami, czy tylko z nazwy. Katolik przedkłada na pierwszym miejscu Boga, miłość w Prawdzie i kroczenie ku Bogu nad wszystko inne, a taka postawa wymaga wiele od człowieka.

Natomiast inna sprawa, że pomijając wiarę, ja po prostu zbyt wiele naoglądałam się sytuacji gdzie wybieranie między rodziną, a partnerem wychodziło bokiem, choćby po latach, nawet do tragedii dochodziło, dlatego takie mam zdanie. I nie wyobrażam sobie być z kimś, kogo rodzina najbliższa mnie nie akceptuje i tak się sprawy mają jak u autorki provo, dla dobra  choćby samego partnera i dziecka sobie tego nie wyobrażam.

Aha czyli interpretujesz sobie wszystko jak Ci wygodnie, można i tak 😊 

56 minut temu, Pokraka napisał:

Aha czyli interpretujesz sobie wszystko jak Ci wygodnie, można i tak 😊 

Nie wiem o czym piszesz że interpretuję. Słucham nauczania KK.

3 minuty temu, Hebee napisał:

Generalnie nauczanie KK mocno się rozmija chociażby z tym co mówi współczesna psychologia :classic_cool:

Generalnie nauczanie KK mocno się rozmija chociażby z tym co mówi współczesna psychologia :classic_cool:

I to jest dobre że jest niezmienne.

2 minuty temu, Hebee napisał:

I to jest dobre że jest niezmienne.

A co w tym jest dobrego, skoro to są mądrości sprzed co najmniej 2000 lat a od tego czasu człowiek się rozwinął i znacznie lepiej rozumie świat który go otacza? Na przykład nie uważa błyskawic za gniew boży i wiele wiele innych?

A co w tym jest dobrego, skoro to są mądrości sprzed co najmniej 2000 lat a od tego czasu człowiek się rozwinął i znacznie lepiej rozumie świat który go otacza? Na przykład nie uważa błyskawic za gniew boży i wiele wiele innych?

Gdyby były zmienne to by nie były mądrości.🤷‍♀️

2 minuty temu, Hebee napisał:

Gdyby były zmienne to by nie były mądrości.🤷‍♀️

Może to wcale nie są mądrosci. To że coś się nie zmienia nie znaczy że jest mądre. Ignorowanie nowych faktów i obstawanie przy opiniach sprzed 2000 lat to raczej oznaka głupoty :classic_cool:

2 minuty temu, The Big Siur napisał:

Może to wcale nie są mądrosci. To że coś się nie zmienia nie znaczy że jest mądre. Ignorowanie nowych faktów i obstawanie przy opiniach sprzed 2000 lat to raczej oznaka głupoty :classic_cool:

Zważywszy że to pochodzi od Boga to musi być niezmienno-dobre bo On też taki jest. Ale rozumiem, jak ktoś inaczej widzi bo nie wierzy.

20 minut temu, Hebee napisał:

a znasz może taki cytat z Biblii kościoła katolickiego

I rzekł: Dlatego opuści człowiek ojca i matkę i złączy się ze swoją żoną, i będą oboje jednym ciałem. A tak już nie są dwoje, lecz jedno ciało. Co więc Bóg złączył, niech człowiek nie rozdziela.

• Like 1

40 minut temu, Hebee napisał:

Zważywszy że to pochodzi od Boga to musi być niezmienno-dobre bo On też taki jest. Ale rozumiem, jak ktoś inaczej widzi bo nie wierzy.

Nie ma nic gorszego jak taki radykalizm. To właśnie ludzie o takich radykalnych poglądach niszczą rodziny. Mają pozamykane głowy, kompletnie się nie rozwijają i są przez to nieżyciowi. 

• Like 2

48 minut temu, Bawidamek z Szczywilka napisał:

a znasz może taki cytat z Biblii kościoła katolickiego

I rzekł: Dlatego opuści człowiek ojca i matkę i złączy się ze swoją żoną, i będą oboje jednym ciałem. A tak już nie są dwoje, lecz jedno ciało. Co więc Bóg złączył, niech człowiek nie rozdziela.

Otóż to. A nie konkubunaty i rozwody gdy był ślub kościelny.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się