Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Klitek

Dlaczego tak mało ludzi popełnia samobójstwa żyjąc w tak beznadziejnych czasach ciągłego zapierd/olu w pracy i w braku perspektyw?

Polecane posty

1 minutę temu, Siurentajski napisał:

Ja ci po prostu wstawię jak będziesz znowu gwiazdorzyć, tak jak z tym screenem co pisałeś że kobiety będą płacić braciom samscym za sekrety dotyczące psychologii i biologii ewolucyjnej :classic_biggrin:

Żeby się zarejestrować na tamtym forum trzeba coś przelać inwalido umysłowy nie potrafiący czytać ze zrozumieniem. 😁

A wstawiaj nawet teraz i kiedy chcesz jakieś skriny, bo ja sobie nie mam nic do zarzucenia w przeciwieństwie do ciebie mitomanie 😁

1 minutę temu, libedowsky napisał:

indie to kraj z tektury posklejanej brudem powinni na nie zrzucic bombe atomową bo to wylegarnia zarazków a dla tych ludzi co tam zyja to lepsza szybka smierc niz sie meczyc xx lat zanim umra. nie ma chyba gorszego kraju z wieksza bieda moze jakas afrykanska dzicz w somalii

No ale oni maja i broń jądrowa i program kosmiczny i flotę z lotniskowcem. Tam jest po prostu olbrzymie rozwarstwienie społeczne 

5 minut temu, libedowsky napisał:

przecież ona wyłudzała kasę na nieistniejące szkoły 😄

zbierałą kasę na coś czego nigdy nie był więc co się stalo z tymi pieniedzmi ?

a cud za jaki niby bnyła odp[owiedzialna to rezyser filmu o niej w slabym swietle nakrecil film ktory dosc dobrze wyszedl i uznal ze to "boskei światło" 😄 jak sie okazalo to boskie swiatlo to byl kamerzysta ktory zastosowal nowa klisze kodaka o wiekszej czulosci niz wczesniej byly 😄 taki to cud 😄

Pokaż mi idealnych ludzi, świętych, takich bez skazy... i pierwszy rzuć w kogoś kto taki nie jest kamieniem 

Ludzie zazdroszczą jej tych pieniędzy, które zebrała, ale żeby pójść i z ulicy podnieść chorego, tredowatego człowieka (albo jak w dzisiejszych czasach narkomana Chociażby, to - jakoś nikt się nie kwapi...). 

Przed chwilą, Ktoś całkiem obcy napisał:

Żeby się zarejestrować na tamtym forum trzeba coś przelać inwalido umysłowy nie potrafiący czytać ze zrozumieniem. 😁

A wstawiaj nawet teraz i kiedy chcesz jakieś skriny, bo ja sobie nie mam nic do zarzucenia w przeciwieństwie do ciebie mitomanie 😁

Ale ja nie zamierzam się tam rejestrować, ja tylko pokaże chorym laniom które podrywasz the Best of widmok :classic_cool:

Przed chwilą, Iga.7 napisał:

Pokaż mi idealnych ludzi, świętych, takich bez skazy... i pierwszy rzuć w kogoś kto taki nie jest kamieniem 

Ludzie zazdroszczą jej tych pieniędzy, które zebrała, ale żeby pójść i z ulicy podnieść chorego, tredowatego człowieka (albo jak w dzisiejszych czasach narkomana Chociażby, to - jakoś nikt się nie kwapi...). 

Ale nie mówimy o ludziach bez skazy, mówimy o babie która na „pomaganiu” biednym zrobiła biznes :classic_cool:

3 minuty temu, Siurentajski napisał:

No są, ale ona im nie pomagała wyzdrowieć tylko umierać w Panu, chrzciła ich przemocą i generowała tylko większą biedę. Tym nastoletnim matkom zamiast mówić żeby dalej dzieci rodziły to trzeba było pokazać jak się kondomy stosuje, bo co to za sens żyjąc w skrajnej biedzie jeszcze piątkę dzieci na ten świat sprowadzić żeby miały tak samo przejêbane? :classic_cool:

Myślę, że gdyby mogła, sprowadzilaby tam edukacje... Ty myślisz, że ktoś o niej słyszał, zanim stała się znana, że ktoś tam ktokolwiek chciał pomagać, że byli tam jacyś lekarze...? 🫢

No ja szczerze wątpię. 

15 minut temu, Iga.7 napisał:

Ona nie kazała nikomu cierpieć. Ci ludzie mieli wyjście

a) umierać na ulicy we własnych fekaliach

b) położyć się w tzw. szpitalu polowym i próbować leczyć rany, gnijącą skórę itp. 

Pokaż mi kliniki, które przyjmują do siebie ludzi trędowatych? 🫢😂

Mijasz się z sednem, czyli z tym, że ona miała pieniądze na ich leczenie. Dlaczego nie były użytkowane na cele tego zgromadzenia w całości?

Nie ma ludzi bez skazy. Jan Paweł II też był kreowany na takiego człowieka, a krył pe.dofilę w KK. Zapewne jako duchowny starej daty, uważał, że postępuje w imię wyższej sprawy, chroniąc wizerunek KK kosztem jednostek. Ale czy jego postawa może się obronić, z punktu widzenia moralności. Nie przeciwdziałając, niejako powodował dalszy proceder. Chodziło i o przeszłe i o przyszłe ofiary.

• Thanks 1

1 minutę temu, Iga.7 napisał:

Myślę, że gdyby mogła, sprowadzilaby tam edukacje... Ty myślisz, że ktoś o niej słyszał, zanim stała się znana, że ktoś tam ktokolwiek chciał pomagać, że byli tam jacyś lekarze...? 🫢

No ja szczerze wątpię. 

Nie, pewnie w Kalkucie do czasu aż przybyła tam Matka Teresa nie było ani jednego lekarza. Nie mieli tam też prądu, kolei, telefonów i żyli w jaskiniach :classic_biggrin:

4 godziny temu, miramar napisał:

Widziałeś Gladiatora część 2? Zastanawiam się czy warto inwestować w wyjście do kina czy czekać na netflixa. 😄

zainstaluj sobie Onstream na android, jest w wersji HD z napisami ENG

33 minuty temu, Iga.7 napisał:

Ty się słyszysz...? "Położyła się..."? Serio? Od kiedy umierający ludzie "się kładą" albo mają cokolwiek do powiedzenia w kwestii leczenia, jak już umierają...

Z tego, co wiem, dopóki żyją, mają wszystko do powiedzenia, jeśli zachowują sprawność umysłową. Poza tym czepiasz się sformułowania "położyła się", leczyła się już wcześniej drogo i prywatnie, nikt nie trafia po raz pierwszy do szpitala, by umrzeć. Omijasz sedno kwestii, czyli malwersacje finansowe i brak opieki medycznej dla podopiecznych.

Ok, kończę, bo nie interesuje mnie obrót merytorycznej polemiki w szambiarkę widmoka.

8 minut temu, Siurentajski napisał:

Ale ja nie zamierzam się tam rejestrować, ja tylko pokaże chorym laniom które podrywasz the Best of widmok :classic_cool:

Ale ja ci się nie każe rejestrować tylko tłumacze jak ułomnemu, że jest drobna opłata jeżeli ktoś chce założyć tam konto. Nauczyć się w końcu czytać ze zrozumieniem, bo w końcu jesteś docentem a nawet naukowcem sobie uroiłeś ćwoku 😁 

2 minuty temu, ZłyKróliczek napisał:

Mijasz się z sednem, czyli z tym, że ona miała pieniądze na ich leczenie. Dlaczego nie były użytkowane na cele tego zgromadzenia w całości?

Nie ma ludzi bez skazy. Jan Paweł II też był kreowany na takiego człowieka, a krył pe.dofilę w KK. Zapewne jako duchowny starej daty, uważał, że postępuje w imię wyższej sprawy, chroniąc wizerunek KK kosztem jednostek. Ale czy jego postawa może się obronić, z punktu widzenia moralności. Nie przeciwdziałając, niejako powodował dalszy proceder. Chodziło i o przeszłe i o przyszłe ofiary.

Miała pieniądze dopiero pod koniec, jak już była znana z tego co robi, jak już była zapraszana na fora ONZ, Watykan, przez różne Państwa, prezydentów. Wcześniej nie miała pieniędzy. A i do grobu też ich nie zabrała... Willi sobie za nie też nie wybudowała... Zrobiła WIELE dobrego dla tych ludzi. Oddała im chociażby możliwość godnej śmierci, nie w brudzie, na ulicy. Zyskali dzięki niej więcej czasu. Wielu udało się wyzdrowieć. Na całym świecie powstały różne organizacje charytatywne. Zrobiła wiele dobrego, a ci co mówią, że się tylko bogaciła, to Janusze które nigdy ani złotówki na szczytny cel nie wydali. Takim najłatwiej oceniać (...). 

Opowieść wigilijną powinni przeczytać i siebie w niej zobaczyć jako głównego bohatera, tzw. Scrooge'a. 😊

1 minutę temu, Ktoś całkiem obcy napisał:

Ale ja ci się nie każe rejestrować tylko tłumacze jak ułomnemu, że jest drobna opłata jeżeli ktoś chce założyć tam konto. Nauczyć się w końcu czytać ze zrozumieniem, bo w końcu jesteś docentem a nawet naukowcem sobie uroiłeś ćwoku 😁 

Dobra, zapomniałem że z dêbilem rozmawiam :classic_cool:

7 minut temu, ZłyKróliczek napisał:

Z tego, co wiem, dopóki żyją, mają wszystko do powiedzenia

No to faktycznie, niewiele wiesz. 

Edytowano przez Iga.7

Przed chwilą, Siurentajski napisał:

Dobra, zapomniałem że z dêbilem rozmawiam :classic_cool:

No jesteś opóźnionym deklem któremu trzeba tłumaczyć oczywistości i to do  ciebie dociera jak zaczynasz brzydko bluzgać. 😁A teraz pochwal się że jesteś docentem pędzącym w Skodzie z netu i naukowcem odgrzybiającym starą ruderę z grzyba. 😁

7 minut temu, Iga.7 napisał:

No to faktycznie, niewiele wiesz. 

Skoro po śmierci ludzi żyjących według bożych praw czeka raj i wieczne szczęście, niezbadane są wyroki boskie i nie nam jest oceniać czemu dzieje się tak a nie inaczej, ale zawsze dzieje się to z woli bożej i dla naszego dobra, to po co jak jest zagrożenie życia papieża to go wiozą do kliniki Gemelli? Przecież to bez sensu?

Można całe życie na hobby marnować albo i nawet na nauce, nic w tym dziwnego dla prawdziwych pasjonatów...

8 minut temu, Pochwa w pochwie 17™2 napisał:

No ja bym się drugi raz wolał nie urodzić a co dopiero jeszcze pracować na brak lachona 

No niestety nie ma nic za darmo na tym świecie. 

7 minut temu, Pochwa w pochwie 17™2 napisał:

A najbardziej mnie dziwią takie lachona jak marawstala żeby życie marnować na fotografii 

Fotografia nie zajmuje aż tak dużo czasu... ale uważam ten czas do dobrze spożytkowany. W żadnym wypadku nie jest zmarnowany.

2 minuty temu, marawstala napisał:

Fotografia nie zajmuje aż tak dużo czasu... ale uważam ten czas do dobrze spożytkowany. W żadnym wypadku nie jest zmarnowany.

Jest zapisujesz rzeczywistości nikogo to nie obchodzi tak naprawdę w końcu trafi na hdd a hdd padnie koniec pieśni 

Zresztą kogo obchodzi co masz na dysku twardym 

Edytowano przez Pochwa w pochwie 17™2

Osobiście Twoje zapatrywania wydają mi się takim troche marnotrawieniem czasu jeśli mam być szczera. : )

12 minut temu, Pochwa w pochwie 17™2 napisał:

A najbardziej mnie dziwią takie lachona jak marawstala żeby życie marnować na fotografii 

Hobby, zainteresowania to akurat na plus. 

1 minutę temu, Pochwa w pochwie 17™2 napisał:

Bo najlepszy jest sex

Raz u divy byście spróbowali to też by wam głupoty z głowy wyleciały i hobby czy te wasze gierki wydawałyby się ciekawsze 😄 seks jak seks... Aktywność czasem podobnie fascynująca jak robienie kupki 😄

Jest zapisujesz rzeczywistości nikogo to nie obchodzi tak naprawdę w końcu trafi na hdd a hdd panie koniec pieśni 

Osób interesujących się fotografią jest więcej... całkiem sporo, nie tylko ja. Ogólnie fajni ludzie... : )

Edytowano przez marawstala

1 minutę temu, marawstala napisał:

Osobiście Twoje zapatrywania wydają mi się takim troche marnotrawieniem czasu jeśli mam być szczera. : )

Ja bym chciał rodziny ale nie umiem se ogarnąć lachona 

1 minutę temu, buongiorno napisał:

Raz u divy byście spróbowali to też by wam głupoty z głowy wyleciały i hobby czy te wasze gierki wydawałyby się ciekawsze 😄 seks jak seks... Aktywność czasem podobnie fascynująca jak robienie kupki 😄

Ale ja piepsze ale za mało 

Ja bym chciał rodziny ale nie umiem se ogarnąć lachona 

Wiem, ale nie uczysz się na swoich błędach... 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się