Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Katarzynka2716

zaufanie czy bezmyślność

Polecane posty

Mam znajomego. Na szczęście normalny facet. Poznał na Tinderze kobietę, z dalekich stron, która przyjechała do Polski szukać pracy.  Raz się spotkali, potem pisali do siebie używając translatora. Po 5 tygodniach on zaproponował jej wyjazd nad morze na parę dni. Zgodziła się. Przyjechał po nią w nocy ( ona jest z innego miasta), ona wsiadła do jego samochodu i nocą jechali w nieznane jej strony, do małej mieściny nad morzem. Wszystko było fajnie. Tylko sobie myślę. Czy ona tak ufna? Czy bezmyślna?  Przecież nie zna faceta, nie wie, gdzie ją wywiezie, jak się będzie zachowywał.  To nie miasto, gdzie ona wyjdzie, gdyby było coś nie tak, nie wsiądzie do autobusu, nie wezwie taksówki. Jeszcze nie zna zupełnie polskiego. Mogłaby trafić na jakiegoś psychola. Raz się tylko wcześniej widzieli. Może ja jestem niedzisiejsza?  Przypomniała mi się Anastazja, która pojechała do Grecji pracować. I tak nieszczęśliwie zakończyła swoje życie. 

Być może i jedno i drugie... skoro się zdecydowała no to chyba ufa i zarazem ryzykuje bo faktycznie mogło być różnie... 

Nie wszyscy wybiegają do przodu analizując każde czyhające na nich zagrożenie... trzeba mieć w sobie coś ze stratega, a w takich sytuacjach gdy włączają się emocje być może nie myśli się logicznie i strategicznie. 

Może w tamtejszych warunkach takie ryzyko to żadne ryzyko bo chyba nie jest to najbardziej spokojny region świata (a wręcz przeciwnie)... a przynajmniej tak go kojarzę. 

Edytowano przez marawstala

Czy robią dzieci? 🙂  Pojechali po to, żeby się poznać:))  On nie chce dzieci, ona ponoś też nie (26 lat). Na pierwszym spotkaniu nie dała się nawet pocałować. Potem zaczęła mu wysyłać półnagie zdjęcia, tzn nagie z różą przypiętą w odpowiednie miejsce:)  On oczarowany, bo nikt na niego jeszcze tak nie patrzył i nikt mu tylu komplementów nie prawił. On majętny, ona była tu miesiąc bez pracy. 

4 minuty temu, Katarzynka2716 napisał:

Czy robią dzieci? 🙂  Pojechali po to, żeby się poznać:))  On nie chce dzieci, ona ponoś też nie (26 lat). Na pierwszym spotkaniu nie dała się nawet pocałować. Potem zaczęła mu wysyłać półnagie zdjęcia, tzn nagie z różą przypiętą w odpowiednie miejsce:)  On oczarowany, bo nikt na niego jeszcze tak nie patrzył i nikt mu tylu komplementów nie prawił. On majętny, ona była tu miesiąc bez pracy. 

Ale co ciebie to boli?

Ja bym miał teorię, że już sam fakt wyjazdu za granicę może zdradzać jej typ charakteru, czyli że ona jest odważna i nieobawiająca się ryzyka.

3 minuty temu, malowany napisał:

Ale co ciebie to boli?

Może źle ją odbierasz... czasem ludzie tak po prostu analizują czyjeś zachowanie. 

Nie znam jej,  nie wiem, jaka jest.  Ja mu życzę dobrze, tylko kobiety coś go nie chcą, raczej to on jest zdesperowany. Dlatego już szuka cudzoziemki.  Bo Polki to" zimne kłody".   Wreszcie poznał taką, która się z nim umówiła. 

Jeśli Polki nie były nim zainteresowane to w sumie niech próbuje z cudzoziemkami... ta najwidoczniej jest nim zainteresowana. 

Czas zweryfikuje poziom relacji. : )

Edytowano przez marawstala

Normalna zwyczaj, swego czasu często oglądałam taki program rozrywkowy na tlc "Wiza na miłość". : )

Tam mniej więcej połowa związków nie rozpadała się... a jak będzie w ich przypadku no to czas pokaże.

Za bardzo sie przejmujesz czyims zyciem. Nie kazdy zwiazek z internetu konczy sie slubem, ale jesli nie sprobuje to sie nie dowie. Kolega zadowolony wiec to chyba najwazniejsze.

A jechac z obcym facetem na weekend, tak, bezmyslnoscc, choc sama tez robilam bezmyslne rzeczy, zwlaszcza w mlodosci, wiec nie osoadzam.

Edytowano przez Żaba Monìka

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się