BułkaBożowa 17 Napisano 6 godzin temu Wampiry nie istnieją. A duchów nie widzisz jak mniemam. Ale som wszedzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sewen 24 Napisano 6 godzin temu Koncentrat pomidorowy mam, który jest przeterminowany od lipca, bo się zeszło z gotowaniem. Zaznaczam, że nie był otwierany, więc czy nadal do spożycia? Wizja wyjścia po koncentrat średnio mi teraz pasuje, a jeść się chce. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 218 Napisano 6 godzin temu 2 minuty temu, Sewen napisał: Mama mówi: dziecko wypij mleko z miodem, i czosnkiem. Wolę chodzić z kipą, brum tydzień niż dotknąć czosnku. Poważnie. Jest coś takiego u ciebie co za Chiny Ludowe nie zjesz? Jest kilka rzeczy, których nie lubię i unikam jak ognia. Na przykład budyń i kogel - mogel. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sewen 24 Napisano 6 godzin temu 12 godzin temu, mr_Kumpir napisał: Liczyłem na fajny przepis Znajdź przepis w sieci na czosnek w zalewie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miaina 268 Napisano 6 godzin temu 3 minuty temu, murb napisał: Kilka razy siałam o zwykłej porze ale kosy wszystko wydziały. Teraz chyba się raczą czymś innym bo zostawiają warzywa w spokoju. Może w przyszłym roku coś wykiełkuje. Zapamiętaj gdzie siałaś. Kosy nie jedzą ziaren, chyba że w okolicy nie ma bezkręgowców, co byłoby dość dziwne. Posiałam między ziołami, w przyszłym roku może coś się pojawi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sewen 24 Napisano 6 godzin temu 12 godzin temu, murb napisał: Opłata skarbowa też jest oczywiście wymagana. Zależy kto zgłoszenie przyjmuje. Czasem trzeba pokazać kawałek cycka, nóżki, udka. ;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
libbi_sztisel 41 Napisano 6 godzin temu (edytowany) 8 minut temu, salix napisał: Dotąd sądziłam że nawet wielbicielki promidła mają jednak jakieś granice i choć odrobinę wyczucia, ale widzę że nie. Seven w obronie zwyrola gotowa jest rzucać się na każdego kto nazwie rzeczy po imieniu tworząc przy tym narrację, że to prostaczki napadły na biedne promidło. Na szczęście ochrona w porę wkroczyła do akcji i je rozgoniła a samo promidło, w całej swojej szlachetności patrzyło zza krzaka. Promidło albo PoPromienny taa cześć to były takie (Greta, Klaudiusz, nibusia) ze ‚nie widziały’ jego odpalow bo akurat spały. Przy czym Greta tak ostatnio nie widziała aż ‚zaśmiała Sie’ na tekst o stawianiu zmarłemu ojcu. Część, takie właśnie jak Mara czy seven wprost wciskają ci farmazon, ze to twoja wina ze zwyrol wmawia ci ze byłaś zgwaucona i maja jakies swoje teorie parapsychologiczne czemu warto głaskać swira i dostosować sie do jego schizofrenii Edytowano 6 godzin temu przez libbi_sztisel Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sewen 24 Napisano 6 godzin temu 12 godzin temu, Miaina napisał: Nie rozumiem tego prawa i nie rozumiem ludzi którzy się na nie godzą. Natura daje co ma najlepszego za darmo, podłością jest zabraniać z niej korzystać. Władza to władza, często jest absurdalna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BułkaBożowa 17 Napisano 6 godzin temu Przed chwilą, libbi_sztisel napisał: Promidło albo PoPromienny taa cześć to były takie (Greta, Klaudiusz, nibusia) ze ‚nie widziały’ jego odpalow bo akurat spały. Przy czym Greta tak ostatnio nie widziała aż ‚zaśmiała Sie’ na test o stawianiu zmarłemu ojcu. Czesc, takie właśnie jak Mara czy seven wprost wciskają ci farmazon, ze to twoja wina ze zwyrol wmawia ci ze byłaś zgwaucona Ale po co się emocjonowac. Zawsze się znajdą bezjajeczne baby które udają ślepe gdy w pobliżu znajduje się jakiś zwyrol bo maja fajnego kompana do posmieszkowania. Było i będzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sewen 24 Napisano 6 godzin temu 12 godzin temu, murb napisał: Jest kilka rzeczy, których nie lubię i unikam jak ognia. Na przykład budyń i kogel - mogel. Budyń? Pycha! Sama zrób, umiesz? Ten drugi wynalazek to nawet strach mi wypowiedzieć. Okropne to. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 218 Napisano 6 godzin temu 2 minuty temu, mr_Kumpir napisał: Liczyłem na fajny przepis Zupa czosnkowa. Robisz Bulin warzywny albo warzywno-mięsny. Głowie czosnku albo dwie kroisz na pół, podsmażasz na patelni na maśle. Pobierasz z łupin, wrzucasz do wywaru. Może być z tego zupa-krem albo klasyczna. Ja preferuję klasyczną, do której dodaje świeże żółtko już po poddaniu na talerzu. Mieszasz je szybko żeby zagęścić zupę. Dodane dużo natki pietruszki bo lubię. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miaina 268 Napisano 6 godzin temu 17 minut temu, murb napisał: No to polecam las albo najbliższy bazar. Drogie są ale raz się żyje. Wolę las ale sama nie pójdę, mam kiepską orientacje, patrzę na ściółkę i nic innego wtedy mnie nie interesuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sewen 24 Napisano 6 godzin temu O! Albo główki czosnku w folii spożywczej zapiec w piekarniku i później wycisnąć i się ma papkę zamiast np. masła. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 218 Napisano 6 godzin temu 3 minuty temu, Miaina napisał: Kosy nie jedzą ziaren, chyba że w okolicy nie ma bezkręgowców, co byłoby dość dziwne. Posiałam między ziołami, w przyszłym roku może coś się pojawi. One zjadamy ogórki i fasolkę po wykiełkowaniu. Przyłapałam je na gorącym uczynku. 🫢 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 218 Napisano 6 godzin temu Przed chwilą, Sewen napisał: O! Albo główki czosnku w folii spożywczej zapiec w piekarniku i później wycisnąć i się ma papkę zamiast np. masła. To nawet dobry pomysł. 🥰 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
libbi_sztisel 41 Napisano 6 godzin temu (edytowany) 3 minuty temu, BułkaBożowa napisał: Ale po co się emocjonowac. Zawsze się znajdą bezjajeczne baby które udają ślepe gdy w pobliżu znajduje się jakiś zwyrol bo maja fajnego kompana do posmieszkowania. Było i będzie Ja sie nie emocjonuje ktos pyta to odpowiadam poza tym dla mnie to jest beka / zdziwienie te lachony i ich motywacje są bardziej interesujace niz ten zaburzeniec sam w sobie, ja widze jaki jest ze to margines który powinien byc olany i odizolowany, ale te baby obrończe jednak żywo zawsze zaskakują,) Edytowano 6 godzin temu przez libbi_sztisel Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sewen 24 Napisano 6 godzin temu 12 godzin temu, murb napisał: To nawet dobry pomysł. 🥰 Całą główkę w łupinach, tylko trzeba odciąć łepek. Tak widziałam. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 218 Napisano 6 godzin temu 2 minuty temu, Miaina napisał: Wolę las ale sama nie pójdę, mam kiepską orientacje, patrzę na ściółkę i nic innego wtedy mnie nie interesuje. To tak jak ja. Wchodzę do lasu i ze stresu, że się zgubię ciągle ustalam azymut na parking. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BułkaBożowa 17 Napisano 6 godzin temu Przed chwilą, libbi_sztisel napisał: Ja sie nie emocjonuje ktos pyta to odpowiadam poza tym dla mnie to jest beka / zdziwienie te lachony i ich motywacje są bardziej interesujace niz ten zaburzeniec sam w sobie Mnie to już tylko śmieszy nic więcej. Nie bawię się w naprawianie świata i ludzi ani nawet w analizę ich łbów xD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
labubu content creator 2 Napisano 6 godzin temu 6 minut temu, libbi_sztisel napisał: Promidło albo PoPromienny taa cześć to były takie (Greta, Klaudiusz, nibusia) ze ‚nie widziały’ jego odpalow bo akurat spały. Przy czym Greta tak ostatnio nie widziała aż ‚zaśmiała Sie’ na tekst o stawianiu zmarłemu ojcu. Część, takie właśnie jak Mara czy seven wprost wciskają ci farmazon, ze to twoja wina ze zwyrol wmawia ci ze byłaś zgwaucona i maja jakies swoje teorie parapsychologiczne czemu warto głaskać swira i dostosować sie do jego schizofrenii Gdybyś ty ci/po była taka mądra bez staszka libeda Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miaina 268 Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, murb napisał: One zjadamy ogórki i fasolkę po wykiełkowaniu. Przyłapałam je na gorącym uczynku. 🫢 Psotniki jedne! Co to za ikonka na końcu zdania. Jeśli koperta, czyli symbol wiadomości, mam zablokowana skrzynkę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BułkaBożowa 17 Napisano 6 godzin temu Nom libed tez sie zalicza do zwyroli ewidentnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 218 Napisano 6 godzin temu Przed chwilą, Miaina napisał: Psotniki jedne! Co to za ikonka na końcu zdania. Jeśli koperta, czyli symbol wiadomości, mam zablokowana skrzynkę. To buźka z zasłoniętymi ustami. Wszyscy tu mają zablokowane skrzynki. Taki lokalny zazwyczaj. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miaina 268 Napisano 6 godzin temu 2 minuty temu, murb napisał: To tak jak ja. Wchodzę do lasu i ze stresu, że się zgubię ciągle ustalam azymut na parking. Ja w lesie zapominam o całym świecie, to mnie gubi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zielowania 5 Napisano 6 godzin temu 4 minuty temu, libbi_sztisel napisał: Ja sie nie emocjonuje ktos pyta to odpowiadam poza tym dla mnie to jest beka / zdziwienie te lachony i ich motywacje są bardziej interesujace niz ten zaburzeniec sam w sobie, ja widze jaki jest ze to margines który powinien byc olany i odizolowany, ale te baby obrończe jednak żywo zawsze zaskakują,) W takim razie pokrzywdzona babo sama się stosuj do swoich rad a nie chodzisz za swoim krzywdzicielem zamiast się od niego izolować... chyba nie masz syndromu sztokholmskiego. 2 1 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miaina 268 Napisano 6 godzin temu 2 minuty temu, murb napisał: To buźka z zasłoniętymi ustami. Nigdy bym się nie domyśliła U mnie pojawia sie koperta. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mr_Kumpir 70 Napisano 6 godzin temu 14 minut temu, BułkaBożowa napisał: Wampiry nie istnieją. A duchów nie widzisz jak mniemam. Ale som wszedzie no pacz tyle osób zmarło i nie chco przyjść odwiedzić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BułkaBożowa 17 Napisano 6 godzin temu Przed chwilą, mr_Kumpir napisał: no pacz tyle osób zmarło i nie chco przyjść odwiedzić Toć pisze ze nie widzisz po prostu. Whateva Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BułkaBożowa 17 Napisano 6 godzin temu Czeba wstać na kawę i kota poglaskac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mr_Kumpir 70 Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, BułkaBożowa napisał: Toć pisze ze nie widzisz po prostu. Whateva a ty widzisz ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach