zielowania 5 Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, Sewen napisał: Mara! Cześć! Wiesz, że poskutkowała ta ankieta coś mi ją poleciała? Trzy dni i poszło konto. Powoli usuwam wszystko i znikam w niebyt. Żart. Działa... ostatnim razem w ciągu doby zniknęło : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
libbi_sztisel 41 Napisano 6 godzin temu Przed chwilą, BułkaBożowa napisał: Ktoś mje zbanowal. RIP in peace jak to mawia dumbo:p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 218 Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, BułkaBożowa napisał: Ktoś mje zbanowal. Tusk! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sewen 24 Napisano 6 godzin temu 12 godzin temu, murb napisał: Ja czosnek mogę dokładać do wszystkiego. Podsmażany na maśle to nawet chyba kocham. Surowego nie preferuję ale krewetki na maśle z czosnkiem? Poezja. 🥰 Azjaci jedzą surowy jak jabłko! Ale robią też w słoikach. Robi się zielony bo dużo sosu sojowego dodają do zaprawy. U mnie w okolicy czosnek jest modny i często go od ludzi czuję. Nie mogę żyć normalnie. ;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miaina 268 Napisano 6 godzin temu 2 minuty temu, murb napisał: Jesień nie oznacza pluchy, zawieruchy i ciemnicy. Złota polska jesień. Takiej oczekuję i wabię papryką. Lubię jesienne góry, maja tyle kolorów. Wabisz papryką, a ja jeszcze cieszę się fasolka szparagową i kalafiorem, sałatą masłową. Tego w zimie będzie mi brakować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zielowania 5 Napisano 6 godzin temu (edytowany) 4 minuty temu, libbi_sztisel napisał: Tak wiecznie zwłaszcza jak ktos mi wciska farmazon. a ty wiecznie będziesz broniła swira? Ostatnio mu sie ulał komplet wyzwisk kazirodczych w kierunku kilku osób a ty jesteś ta która zawsze go broni oczerniając ofiary jego ataków ze mogli przecież siedziec cicho pod miotła i udawac ze ich nie ma to by może nie dostali tekstu w stylu cytuje - walenie zmarlemu ojcu reka Sama cały czas wciskasz farmazony, a wchodząc tu tylko patrzysz kogo by tu zaczepić... jesteś zaczepną, prowokująca i kłótliwa. Jak już innych tak się czepiasz to najpierw spójrz na siebie... Edytowano 6 godzin temu przez zielowania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sewen 24 Napisano 6 godzin temu 12 godzin temu, zielowania napisał: Działa... ostatnim razem w ciągu doby zniknęło : ) Dzięki powiem ci, bo kiedyś próbowałam a nie działało. Zero odzewu itd. Pomogłaś. :] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BułkaBożowa 17 Napisano 6 godzin temu Przed chwilą, zielowania napisał: Sama cały czas wciskasz farmazony, a wchodząc tu tylko patrzysz kogo by tu zaczepić... jesteś zaczepną, prowokująca i kłótliwa. No i co z tego. Oczekujesz że każdy będzie zdystansowany jak ty. Ludzie są rozni i mają prawo tylko po co banować od razu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zielowania 5 Napisano 6 godzin temu Dobrego dnia. Jestem na odwyku. .) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zielowania 5 Napisano 6 godzin temu Przed chwilą, BułkaBożowa napisał: No i co z tego. Oczekujesz że każdy będzie zdystansowany jak ty. Ludzie są rozni i mają prawo tylko po co banować od razu. No i to z tego że mnie też wolno się wypowiedzieć... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 218 Napisano 6 godzin temu Przed chwilą, Miaina napisał: Lubię jesienne góry, maja tyle kolorów. Wabisz papryką, a ja jeszcze cieszę się fasolka szparagową i kalafiorem, sałatą masłową. Tego w zimie będzie mi brakować. Ja siałam ogórki na początku sierpnia. Mam nadzieję, że długo będzie ciepło i zdążą zaowocować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miaina 268 Napisano 6 godzin temu 3 minuty temu, Sewen napisał: To samo, poszłabym za tobą w las. ;] U mnie nie można zbierać grzybów na własny użytek w dużych ilościach. Można oczywiście zbierać ale trzeba zostawić w lesie bo to dobro narodowe. Absurd goni absurd. Robaki zjedzą dobro narodowe. Szkoda. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 218 Napisano 6 godzin temu 2 minuty temu, Sewen napisał: Azjaci jedzą surowy jak jabłko! Ale robią też w słoikach. Robi się zielony bo dużo sosu sojowego dodają do zaprawy. U mnie w okolicy czosnek jest modny i często go od ludzi czuję. Nie mogę żyć normalnie. ;] Tak to nie. Surowy to jako ostateczna deska ratunku przy przeziębieniach ale to nie działa więc metoda jest z kategorii, że tonący to i brzytwy się chwyta. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
libbi_sztisel 41 Napisano 6 godzin temu Przed chwilą, zielowania napisał: Sama cały czas wciskasz farmazony, a wchodząc tu tylko patrzysz kogo by tu zaczepić... jesteś zaczepną, prowokująca i kłótliwa. No i co gorsza nie głaszcze swira ostatnio nawet go nie wyzywalam tylko pare osób miało bekę z Jukonu, rozumiem ze już nawet nie można głośno skomentować ze dziad zmyślał 10 lat jakis jukon i mamy dostosować sie do czyjejś schizofrenii żeby zapobiec atakom? i obrzydliwym wyzwiskom z kazirodczym tłem? To jakaś utopia tak sie nigdy nie stanie, zawsze będzie ktos kto wyśmieje jego głupotę czy mitomanie, wiec twoje odwieczne bronienie swirskich reakcji i zwalanie winy na interlokutorów jest misja skazana na porażkę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sewen 24 Napisano 6 godzin temu 12 godzin temu, zielowania napisał: Dobrego dnia. Jestem na odwyku. .) Idź i trwaj w postanowieniach. Mnie z tym różnie wychodzi. Zależy od okoliczności. Dnia, nastroju i takich różnych. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BułkaBożowa 17 Napisano 6 godzin temu Niektórzy kochajom zwyroli. Nie rozumie ale co mje to w sumie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 218 Napisano 6 godzin temu 3 minuty temu, Sewen napisał: Dzięki powiem ci, bo kiedyś próbowałam a nie działało. Zero odzewu itd. Pomogłaś. :] Trzeba podawać adres mailowy? Bo ja to mam tylko takie meksykańskie. 🫢 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sewen 24 Napisano 6 godzin temu 12 godzin temu, Miaina napisał: Absurd goni absurd. Robaki zjedzą dobro narodowe. Szkoda. Słabo bo tyle na zmarnowanie. Bo ileż zwierzątka wyjedzą? Co kraj to obyczaj jak to mówi porzekadło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miaina 268 Napisano 6 godzin temu Przed chwilą, murb napisał: Ja siałam ogórki na początku sierpnia. Mam nadzieję, że długo będzie ciepło i zdążą zaowocować. Tego Ci życzę. To cud że wzeszły. Ja znalazłam torebkę z nasionami kwiatów i tez posiałam w sierpniu ale nic się nie pojawiło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sewen 24 Napisano 6 godzin temu 12 godzin temu, murb napisał: Trzeba podawać adres mailowy? Bo ja to mam tylko takie meksykańskie. 🫢 Tak. Trzeba podać powody, powództwo i co się jadło na kolację. ;] Tylko @ oraz pseudonim. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
salix 278 Napisano 6 godzin temu 1 godzinę temu, libbi_sztisel napisał: Jest tu kilka osób (na szczęście do policzenia na palcach jednej ręki) normalizujących zachowania swira. Lub udających ze ich nie było gdy sie odpalil. Seven zalicza sie do jednych z nich, przekonywanie jej nt widmoka ma tak samo duzy sens jak przekonywanie jeżowej czy Klaudiusza kilka lat temu;) Dotąd sądziłam że nawet wielbicielki promidła mają jednak jakieś granice i choć odrobinę wyczucia, ale widzę że nie. Seven w obronie zwyrola gotowa jest rzucać się na każdego kto nazwie rzeczy po imieniu tworząc przy tym narrację, że to prostaczki napadły na biedne promidło. Na szczęście ochrona w porę wkroczyła do akcji i je rozgoniła a samo promidło, w całej swojej szlachetności patrzyło zza krzaka. 2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 218 Napisano 6 godzin temu Przed chwilą, Miaina napisał: Tego Ci życzę. To cud że wzeszły. Ja znalazłam torebkę z nasionami kwiatów i tez posiałam w sierpniu ale nic się nie pojawiło. Kilka razy siałam o zwykłej porze ale kosy wszystko wydziały. Teraz chyba się raczą czymś innym bo zostawiają warzywa w spokoju. Może w przyszłym roku coś wykiełkuje. Zapamiętaj gdzie siałaś. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sewen 24 Napisano 6 godzin temu 12 godzin temu, murb napisał: Tak to nie. Surowy to jako ostateczna deska ratunku przy przeziębieniach ale to nie działa więc metoda jest z kategorii, że tonący to i brzytwy się chwyta. Mama mówi: dziecko wypij mleko z miodem, i czosnkiem. Wolę chodzić z kipą, brum tydzień niż dotknąć czosnku. Poważnie. Jest coś takiego u ciebie co za Chiny Ludowe nie zjesz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mr_Kumpir 70 Napisano 6 godzin temu a co wgl zrobić z czosnkiem bo dostałem cały bukiet od teściowej i nie wiemy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BułkaBożowa 17 Napisano 6 godzin temu Powiesić w kuchni aby odgonić źle duchy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sewen 24 Napisano 6 godzin temu 12 godzin temu, mr_Kumpir napisał: a co wgl zrobić z czosnkiem bo dostałem cały bukiet od teściowej i nie wiemy Na wampiry ponoć działa. Rozwieś w progu i będzie cię chronił od pokus złych. ;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 218 Napisano 6 godzin temu 3 minuty temu, Sewen napisał: Tak. Trzeba podać powody, powództwo i co się jadło na kolację. ;] Tylko @ oraz pseudonim. Opłata skarbowa też jest oczywiście wymagana. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mr_Kumpir 70 Napisano 6 godzin temu nie mamy żadnych wampirów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miaina 268 Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, Sewen napisał: Słabo bo tyle na zmarnowanie. Bo ileż zwierzątka wyjedzą? Co kraj to obyczaj jak to mówi porzekadło. Nie rozumiem tego prawa i nie rozumiem ludzi którzy się na nie godzą. Natura daje co ma najlepszego za darmo, podłością jest zabraniać z niej korzystać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mr_Kumpir 70 Napisano 6 godzin temu Liczyłem na fajny przepis Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach