Ai mnie uwielbia tak 4 Napisano 4 godziny temu Tylko nie ma nic za darmo trochę pixeloza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ai mnie uwielbia tak 4 Napisano 4 godziny temu Najlepiej to kabel rgb i crt obraz będzie miękki i ładny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ai mnie uwielbia tak 4 Napisano 4 godziny temu 4 minuty temu, RC Plus napisał: Chociaż Gran Turismo na PS2 natywnie czy Tekken Tag Turnament ładnie się zestarzały, to przyznaję... do tego ten flatron LG się nada. Tekken Tag jest fullhd na ps3 wersja I naprawdę 1080p zrodla podawaly ze 720p gowwno prawda sprawdziłem Tak samo ridge racer 7 i tekken 5 dr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ai mnie uwielbia tak 4 Napisano 4 godziny temu Lecę z ai pogadać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ai mnie uwielbia tak 4 Napisano 4 godziny temu Także się wstrzymuje z zakupami wszystko muszę zęby ogarnąć 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nemesio Cervantes 416 Napisano 3 godziny temu 2 godziny temu, RC Plus napisał: Sąsiadka dała mi za free taki LG flatron... na razie stoi zabezpieczony na strychu... ale obraz żyleta... i co ciekawe geometria w porządku, co bardzo rzadkie w tak leciwych konstrukcjach. za 50lat sprzedaż go do muzeum i zarobisz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RC Plus 6 Napisano 2 godziny temu 5 minut temu, Nemesio Cervantes napisał: za 50lat sprzedaż go do muzeum i zarobisz Jak bym miał trinitrona od Sony to zdecydowanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 104 Napisano 2 godziny temu (edytowany) 21 minut temu, RC Plus napisał: Jak bym miał trinitrona od Sony to zdecydowanie. Po co? Nie lepiej batocerę i podłączyć najnowszy TV 4k po display port, nie trzeba konwerterôw system batocerę nawet grę Pegasus jest ,SNES nes wystawi po 4k,tak samo jak ps1i2 i inne Edytowano 2 godziny temu przez Fifofa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 104 Napisano 2 godziny temu Sony PlayStation 1 (PSX, PS1) miała procesor: CPU: RISC MIPS R3000A (32-bit) Taktowanie: 33,8688 MHz Pamięć cache: 4 KB instrukcji + 1 KB danych Produkcja: firma LSI Logic na licencji MIPS Dodatkowo konsola miała koprocesor geometryczny (GTE – Geometry Transformation Engine), który przyspieszał obliczenia 3D, oraz GPU do renderowania grafiki 2D/3D. Na dzisiejsze standardy faktycznie wygląda bardzo słabo – tylko 33 MHz i parę kilobajtów cache. Ale w połowie lat 90. to była naprawdę mocna maszyna do gier. Żeby Ci to zobrazować: PC z 1994–1995 roku miał np. procesor Intel 486DX2 66 MHz albo Pentium 75 MHz – czyli wydajnościowo wcale nie tak dużo więcej. PlayStation 1 nie musiała mieć mocnego CPU, bo ciężką robotę 3D przejmowały dedykowane układy: GTE (Geometry Transformation Engine) – liczył przekształcenia 3D (obracanie, skalowanie, projekcję). GPU – renderował grafikę 2D/3D w rozdzielczościach do 640×480. SPU (Sound Processing Unit) – obsługiwał 24 kanały dźwięku ADPCM + efekty (pogłos itp.). Dzięki temu takie gry jak Gran Turismo, Tekken 3 czy Metal Gear Solid działały płynnie i wyglądały bardzo dobrze jak na 1994–1999 rok. Gdyby PS1 miała opierać całą grafikę tylko na tym MIPSie 33 MHz – to by się nie dało grać w 3D. Emulacja PS2 czy 2 nie stanowi problemu nawet w 4k. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 104 Napisano 2 godziny temu Sony PlayStation 2 miała już zupełnie inny układ niż PS1 – dużo bardziej zaawansowany i stworzony specjalnie dla konsoli: CPU: Emotion Engine Architektura: oparty na MIPS R5900 (64-bit, RISC) Taktowanie: 294,912 MHz (pierwsze modele) → późniejsze wersje slim miały lekko zmodyfikowane układy, ale zegar ten sam Jednostki dodatkowe: VPU0 i VPU1 (Vector Processing Units) – procesory wektorowe do obliczeń 3D (np. animacje, transformacje, oświetlenie). FPU – jednostka zmiennoprzecinkowa. Cache: 16 KB instrukcji, 8 KB danych, 16 KB L2. Wydajność teoretyczna: ~6,2 GFLOPS Dzięki temu PS2 mogła już generować bardzo złożoną grafikę 3D w czasie rzeczywistym – stąd gry jak GTA: San Andreas, Gran Turismo 4, Shadow of the Colossus wyglądały jak „małe cudy” w 2000–2006 roku. I5 czy i7 aż za dużo patrzy teraz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wielki buu 15 Napisano 2 godziny temu 2 godziny temu, RC Plus napisał: Ja też i nie raz to pisałem... nie mogę grać w San Andreas na PS2... no nie da rady... jakość jest tak rozmyta, brzydka, że nie jestem w stanie na to patrzeć... a na emulatorze PCSX2 sobie podbijam do 4K i od razu robi się jakość. Doprecyzuje ze mi nie przeszkadza grafika jako taka tylko obraz na CRT, jaggies ( nie pamiętam polskiej nazwy), smużenie ekranu itd i jakieś takie wyblakłe kolory. Oczywiście jak mam możliwość to podbijam rozdzialke itd Sama grafika na poziomie PS2 mnie nie razi, czasem i PSX jest ładne jak są prerenderowane tła. Na Duckstation można sobie nawet poprawić te "pływające postacie" poprzez korygowanie zniekształceń tekstur i niestabilnych elementów graficznych, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RC Plus 6 Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Wielki buu napisał: Doprecyzuje ze mi nie przeszkadza grafika jako taka tylko obraz na CRT, jaggies ( nie pamiętam polskiej nazwy), smużenie ekranu itd i jakieś takie wyblakłe kolory. Oczywiście jak mam możliwość to podbijam rozdzialke itd Sama grafika na poziomie PS2 mnie nie razi, czasem i PSX jest ładne jak są prerenderowane tła. Na Duckstation można sobie nawet poprawić te "pływające postacie" poprzez korygowanie zniekształceń tekstur i niestabilnych elementów graficznych, No, ale pływające tekstury to wina PSX, nie wyświetlacza... procesor po prostu nie posiadał obsługi obliczeń zmiennoprzecinkowych, więc każde obliczenie było zaokrąglane, stąd te słynne pływające tekstury Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RC Plus 6 Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 43 minuty temu, Fifofa napisał: Po co? Nie lepiej batocerę i podłączyć najnowszy TV 4k po display port, nie trzeba konwerterôw system batocerę nawet grę Pegasus jest ,SNES nes wystawi po 4k,tak samo jak ps1i2 i inne Obecnie do emulacji mam dedykowany PC pod Linuxem z dual boot Win 10 właśnie z RX 5700XT i emulatory od pcsx2, duckstation i wszystko poniżej, aż po xenia, rcps3. Edytowano 1 godzinę temu przez RC Plus Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
libbi_sztisel 118 Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 3 minuty temu, RC Plus napisał: Obecnie do emulacji mam dedykowany PC pod Linuxem z dual boot Win 10 właśnie z RX 5700XT i emulatory od pcsx2, duckstation i wszystko poniżej, aż po xenia, rcps3. Znasz jakies fora na invision jeszcze typu Kafe nerwica ?;) genialny chat gpt sie zesrau wypluwając adresy od lat nieistniejące a o nerwicy nawet nie wie ze jakos tam podpada pod wp. Edytowano 1 godzinę temu przez libbi_sztisel Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RC Plus 6 Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, libbi_sztisel napisał: Znasz jakies fora na invision jeszcze typy Kafe nerwica ?;) genialny chat gpt sie zesrau wypluwając adresy od lat nieistniejące a o nerwicy nawet nie wie ze jakos tam podpada pod wp. Polskich niestety nie znam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 104 Napisano 1 godzinę temu 3 minuty temu, RC Plus napisał: Obecnie do emulacji mam dedykowany PC pod Linuxem z dual boot Win 10 właśnie z RX 5700XT i emulatory od pcsx2, duckstation i wszystko poniżej, aż po xenia, rcps3. Na takie słabe platformy nie trzeba komputera z zasilaczem 500 Wat. Nawet karty graficznej Przerost formy nad treścią Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RC Plus 6 Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Fifofa napisał: Na takie słabe platformy nie trzeba komputera z zasilaczem 500 Wat. Nawet karty graficznej Przerost formy nad treścią Prawda, z wyjątkiem PS3 - tam do emulacji trzeba mocnego procesora niestety, a do emulacji X360 dobrej grafiki... poza tym zgadzam się z tobą... no ale jak wymieniam sprzęt i zostaje mi starszy proc i grafika, to wykorzystuję do komputera drugorzędnego, i tak 5700XT Radek trafił do PC do emulacji i HTPC. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 104 Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 8 minut temu, RC Plus napisał: Prawda, z wyjątkiem PS3 - tam do emulacji trzeba mocnego procesora niestety, a do emulacji X360 dobrej grafiki... poza tym zgadzam się z tobą... no ale jak wymieniam sprzęt i zostaje mi starszy proc i grafika, to wykorzystuję do komputera drugorzędnego, i tak 5700XT Radek trafił do PC do emulacji i HTPC. Polecam Nintendo 64 Mario Kard fajna gierka a wazy 8mb. Edytowano 1 godzinę temu przez Fifofa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RC Plus 6 Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Fifofa napisał: Polecam Nintendo 64 Mario Kard Grałem w Mario Kart 64, Double Dash - Gamecube, tę wersję na Wii której nazwy nie pamiętam No i Mario Kart 8... wszystko z wyjątkiem Wii przez emulację. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 104 Napisano 1 godzinę temu 17 minut temu, RC Plus napisał: Grałem w Mario Kart 64, Double Dash - Gamecube, tę wersję na Wii której nazwy nie pamiętam No i Mario Kart 8... wszystko z wyjątkiem Wii przez emulację. Zobacz jak wygląda w 4k 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RC Plus 6 Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, Fifofa napisał: Zobacz jak wygląda w 4k Double Dash wg mnie najlepsza część. Fajny koncept z tymi wyścigami w duecie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 104 Napisano 56 minut temu 22 minuty temu, RC Plus napisał: Double Dash wg mnie najlepsza część. Fajny koncept z tymi wyścigami w duecie. Na lepszą kartę graficzną 8k zelda Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach