Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Budżetowy miś

Dobrze wczoraj pochlałem, bo rzucilem prace

Polecane posty

1 minutę temu, Get Out napisał:

Nieprzyjemny odór jest z tego sera.😁

Szczerze powiedziawszy to nie wącham go jakoś specjalnie w trakcie jedzenia ale kiedyś powąchałam mój ulubiony i bardzo podobny zapach jak farba do włosów z rozjaśniaczem, taki amoniakowy zapach. 😄

5 minut temu, xDxDxDxD napisał:

Najlepsze było jak zapytano osobę która nie lubi flaków z czego są robione flaki, no odpowiedź była do przewidzenia. 🤣

Kałdun to kałdun,

Stare kałduny bardziej śmierdzą przy gotowaniu.

Przed chwilą, Get Out napisał:

Z żołądków wieprzowych i wołowych toto jest 😁

Ja to akurat wiem bo widzialam nie raz jak moja babcia kroila w paski te żołądki, no ale są tacy co myślą że flaki są z flaków. xd

Zupa sama w sobie jest smaczna, ale flaczki gumowate i nie da rady tego zjeść, ja muszę przegryźć, mięso też tylko chude, żadnych glutow xd

2 minuty temu, xDxDxDxD napisał:

Szczerze powiedziawszy to nie wącham go jakoś specjalnie w trakcie jedzenia ale kiedyś powąchałam mój ulubiony i bardzo podobny zapach jak farba do włosów z rozjaśniaczem, taki amoniakowy zapach. 😄

Dla mnie jak coś nieprzyjemnie pachnie to jest nie dla mnie . Zwykły Gouda albo liliput ser jest kozak do kanapek. 

Przed chwilą, Fifofa napisał:

Kałdun to kałdun,

Stare kałduny bardziej śmierdzą przy gotowaniu.

W jakim regionie taką mają nazwę?

Jeżeli żołądki śmierdzialy przy gotowaniu to nie wiem jak nazwać zapach który się wydziela przy gotowaniu nerek wieprzowych. 🤢

1 minutę temu, xDxDxDxD napisał:

Ja to akurat wiem bo widzialam nie raz jak moja babcia kroila w paski te żołądki, no ale są tacy co myślą że flaki są z flaków. xd

Moje koty to lubią lepiej niż karmę i taniej wychodzi. 😁

Przed chwilą, xDxDxDxD napisał:

W jakim regionie taką mają nazwę?

Jeżeli żołądki śmierdzialy przy gotowaniu to nie wiem jak nazwać zapach który się wydziela przy gotowaniu nerek wieprzowych. 🤢

Podrabiane albo mieszane z kałdunem.

Pochodzenie Nie wiem chyba ze wsi.

8 minut temu, xDxDxDxD napisał:

Najpierw patrzę na wyglad jedzenia i jak wyglada źle to nie zjem. Potem wącham 😆 

2 minuty temu, Get Out napisał:

Moje koty to lubią lepiej niż karmę i taniej wychodzi. 😁

Taniej na pewno, ja moim kiedyś kupowałam na zmiane albo watróbkę drobiową albo żołądki drobiowe albo serduszka, to też dużo chętniej od karmy jadły.

2 minuty temu, Onaaaa napisał:

Najpierw patrzę na wyglad jedzenia i jak wyglada źle to nie zjem. Potem wącham 😆 

No wiem, tez nie zjem niczego co źle pachnie albo wyglada, ser plesniowy jest tu chyba wyjątkiem.

Edytowano przez xDxDxDxD

No wiem, tez nie zjem niczego co źle pachnie albo wyglada, ser plesniowy jest tu chyba wyjątkiem.

Lubisz galaretkę z owocami i bitą śmietaną?

8 minut temu, Get Out napisał:

Dla mnie jak coś nieprzyjemnie pachnie to jest nie dla mnie . Zwykły Gouda albo liliput ser jest kozak do kanapek. 

Liliputa też lubię, często go kupuje do kanapek z sandwicha. 😄

Lubisz galaretkę z owocami i bitą śmietaną?

Tak.

Przed chwilą, xDxDxDxD napisał:

Tak.

Galaretka jest robiona z żelatyny a żelatyna z piszczeli chrząstek, też nie za ciekawe

1 minutę temu, Fifofa napisał:

Galaretka jest robiona z żelatyny a żelatyna z piszczeli chrząstek, też nie za ciekawe

Nie jestem jakąś arystokratką w doborze jedzenia, nie lubię tylko podrobów, wiadomo flaków, kaszanki,.salcesonu i grejfrutów. 😄

7 minut temu, xDxDxDxD napisał:

Nie jestem jakąś arystokratką w doborze jedzenia, nie lubię tylko podrobów, wiadomo flaków, kaszanki,.salcesonu i grejfrutów. 😄

Bycze jaja.Przysmak kulinarny. Jądra wołowe, znane również jako prairie oysters (ostrygi z prerii) lub francuskie ostrygi, to jądra byków, które po odpowiednim przygotowaniu są spożywane jako danie. 

Bycze jaja.Przysmak kulinarny. Jądra wołowe, znane również jako prairie oysters (ostrygi z prerii) lub francuskie ostrygi, to jądra byków, które po odpowiednim przygotowaniu są spożywane jako danie. 

Tam gdzie mam działkę na kurpiach mówią bycze jądra na takie grzyby purchawki. 😄

Tam gdzie mam działkę na kurpiach mówią bycze jądra na takie grzyby purchawki. 😄

Jakbyś była w restauracji facet polecił francuskie ostrygi,   to insklusive na bogato.

39 minut temu, xDxDxDxD napisał:

Kaszankę i salceson moje koty uwielbiają nie wspominając o psach. W sklepie myślą, że ja te podroby pałaszuje w sporych ilościach . 😁

Dnia 13.09.2025 o 15:12, Budżetowy miś napisał:

Mialem dosyc y3bania 10 rok w magazynie i po kłótni z prezesem powiedzialem, ze pi3rd0le to i postanowilem ze jutro daje wypowiedzenie

Zaraz bede chlal dalej

Lepiej być bezrobotnym. Mas rację.

1 godzinę temu, Fifofa napisał:

Jakbyś była w restauracji facet polecił francuskie ostrygi,   to insklusive na bogato.

W jakimś programie było o tym daniu, ja za bycze jądra podziękuje. 😅

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się