Onaaaa 927 Napisano 2 godziny temu 4 minuty temu, libed from kafeteria napisał: obje nie macie racji i komedia i tragedia to rodzaj dramatu nie moze byc komedio-dramat ani komedio-tragedia bo to odrebne gatunki ktrore sa dramatem(podgatunkiem). komedia to zawsze dramat wiec bez sensu okreslenia stosujecie bylo w podstawowce na polskim uwazac widac ze antygony nie czytali No tak zapomniałam że ty wiesz wszystko czytałam streszczenie antygony a komedio tragedia też było i to cóś związane było z Bogiem teatru Dionizosem o ile pamiętam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
libed from kafeteria 101 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, xDxDxDxD napisał: Było w recenzji i opisie niejednego filmu gatunek: komedio dramat mnie uczyli ze dramat dzieli sie na komedie tragedie i dramat jakis tam skoro komedia to dramat to bez sensu pisac komedio-dramat to jakby nbapisac ze maslo ma masalny smak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
250GodzinTak 72 Napisano 2 godziny temu 55 minut temu, Spaghetti .... napisał: Mogłabyś skończyć pracę Magda i iść w końcu na randkę Z amboniarzem A co wolałbyś, żebym poszła z Tobą na randkę? Ktorys z kolei raz wspominasz o nim Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
libed from kafeteria 101 Napisano 2 godziny temu 3 minuty temu, Onaaaa napisał: No tak zapomniałam że ty wiesz wszystko czytałam streszczenie antygony a komedio tragedia też było i to cóś związane było z Bogiem teatru Dionizosem o ile pamiętam. komedio-dramat to jak babo-czlowiek a komedio-tragedia to babochłop 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xDxDxDxD 188 Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, libed from kafeteria napisał: mnie uczyli ze dramat dzieli sie na komedie tragedie i dramat jakis tam skoro komedia to dramat to bez sensu pisac komedio-dramat to jakby nbapisac ze maslo ma masalny smak. „komedio-dramat” (czasem zapisywane jako komediodramat). To jest faktycznie uznany gatunek filmowy i teatralny – czyli połączenie komedii i dramatu. Komedia – ma bawić, rozluźniać, często pokazuje świat w lżejszy sposób. Dramat – skupia się na poważniejszych tematach, emocjach, trudnościach życiowych. Komediodramat łączy oba te elementy – potrafi rozśmieszyć, ale i wzruszyć albo zmusić do refleksji. Typowe przykłady to filmy, w których bohaterowie przeżywają życiowe kryzysy, ale sytuacje podane są z humorem (np. „Forrest Gump” czy „Amelia”). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
libed from kafeteria 101 Napisano 2 godziny temu (edytowany) 3 minuty temu, xDxDxDxD napisał: „komedio-dramat” (czasem zapisywane jako komediodramat). To jest faktycznie uznany gatunek filmowy i teatralny – czyli połączenie komedii i dramatu. Komedia – ma bawić, rozluźniać, często pokazuje świat w lżejszy sposób. Dramat – skupia się na poważniejszych tematach, emocjach, trudnościach życiowych. Komediodramat łączy oba te elementy – potrafi rozśmieszyć, ale i wzruszyć albo zmusić do refleksji. Typowe przykłady to filmy, w których bohaterowie przeżywają życiowe kryzysy, ale sytuacje podane są z humorem (np. „Forrest Gump” czy „Amelia”). tak to jest jak sie korzysta z ai ktora wypluwa bzdury ktore ludzie w necie pisza komedia jest dramatem wiec co to za okreslenie komediodramat ? komedia z definicji to dramat!!! kazda komedia jest dramatem rozni sie od tragedi chyba zakonczoeniem. nie moze cos zakonczyc sie tak zeby bylo i komedia i tragedia bo to sie wyklucza, jedno sie konczy szczesliwie a drugie tragicznie wiec ruszczie glowa i powiedzcie mi jak moze byc komedio-tragedia Edytowano 2 godziny temu przez libed from kafeteria Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
250GodzinTak 72 Napisano 2 godziny temu 10 minut temu, Spaghetti .... napisał: Libed, Ty kużwa mądry facet jesteś Ja niestety zgłupiałem, ale na innym punkcie Na punkcie kobiet? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 927 Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, libed from kafeteria napisał: komedio-dramat to jak babo-czlowiek a komedio-tragedia to babochłop W obu przypadkach nienajlepiej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xDxDxDxD 188 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, libed from kafeteria napisał: tak to jest jak sie korzysta z ai ktora wypluwa bzdury ktore ludzie w necie pisza komedia jest dramatem wiec co to za okreslenie komediodramat ? komedia z definicji to dramat!!! Ja ci napisałam najpierw tyle co wiem, a teraz na koniec chciałam tylko dodać "definicje" tego gatunku, no ale zapominam ze beton to beton. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 927 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, 250GodzinTak napisał: Na punkcie kobiet? Tak ma twoim punkcie 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
libed from kafeteria 101 Napisano 2 godziny temu kazda komedia to dramat i kazda tragedia to dramat ale zadna tragedia ine jest komedia bo rozni sie zakonczeniem. nie moze cos sie skonczyc i dobrze i zle zeby bylo dwoma gatunkami dramatu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
libed from kafeteria 101 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, xDxDxDxD napisał: Ja ci napisałam najpierw tyle co wiem, a teraz na koniec chciałam tylko dodać "definicje" tego gatunku, no ale zapominam ze beton to beton. Cytat wyzej ci rozpisalem bo edytowalem ty jestes beton bo nie rozumiesz co sie pisze tylko wklejasz bezmyslnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Spaghetti .... 106 Napisano 2 godziny temu (edytowany) 8 minut temu, 250GodzinTak napisał: A co wolałbyś, żebym poszła z Tobą na randkę? Ktorys z kolei raz wspominasz o nim Nie, bo to Ty mi zdajesz to pytanie Wspominam, bo masz męża, więc uciekaj Edytowano 2 godziny temu przez Spaghetti .... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Spaghetti .... 106 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, Onaaaa napisał: Tak ma twoim punkcie Chyba Cię głowa boli Magda Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
libed from kafeteria 101 Napisano 2 godziny temu (edytowany) 3 minuty temu, xDxDxDxD napisał: Ja ci napisałam najpierw tyle co wiem, a teraz na koniec chciałam tylko dodać "definicje" tego gatunku, no ale zapominam ze beton to beton. a teraz zapytaj te mądra wyszukiwarke jakie sa rodzaje dramatu i czym sie rozni tragedia od komedii to sama zobaczysz ze masz sprzecznosc moze pozniej zapytaj ai o te sprzecznosc Edytowano 2 godziny temu przez libed from kafeteria Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 927 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, Spaghetti .... napisał: Chyba Cię głowa boli Magda Już nie tylko wcześniej bolała Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
250GodzinTak 72 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, Spaghetti .... napisał: Nie, bo toTy mi zdajesz to pytanie Wspominam, bo masz męża, więc uciekaj Gdzie mam uciekać? Nie chce mi się spać, a ubaw po pachy czytając niektórych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Spaghetti .... 106 Napisano 2 godziny temu 6 minut temu, 250GodzinTak napisał: Na punkcie kobiet? Nie prowokuj mnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 927 Napisano 2 godziny temu Jeszcze jest tragikomedia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 927 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, Spaghetti .... napisał: Nie prowokuj mnie Już dawno to zrobiła, nie kumasz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
libed from kafeteria 101 Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, Onaaaa napisał: Jeszcze jest tragikomedia. poddaje sie nie rokujesz w dziedzinie edukacji 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xDxDxDxD 188 Napisano 2 godziny temu 3 minuty temu, libed from kafeteria napisał: a teraz zapytaj te modra wyszukiwarke jakie sa rodzaje dramatu i czym sie rozni tragedia od komedii to sama zobaczysz ze masz sprzecznosc moze pozniej zapytaj ai o te sprzecznosc Kurde, Chodziło mi o tragikomedie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 107 Napisano 2 godziny temu Komedii dramat jak byście zareagowali na takie coś Tylko tak po jakimś czasie.. Zdarzenie autentyczne jak po czasie wygląda jak opisuje. Tym momencie albo po takim doświadczeniu było inaczej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xDxDxDxD 188 Napisano 2 godziny temu 6 minut temu, libed from kafeteria napisał: a teraz zapytaj te modra wyszukiwarke jakie sa rodzaje dramatu i czym sie rozni tragedia od komedii to sama zobaczysz ze masz sprzecznosc moze pozniej zapytaj ai o te sprzecznosc Główne rodzaje dramatu: 1. Tragedia – dramat poważny, ukazujący losy bohaterów uwikłanych w konflikt prowadzący zwykle do katastrofy (śmierci, klęski). 2. Komedia – dramat lekki, często humorystyczny, przedstawiający wady ludzkie i sytuacje w zabawny sposób, zwykle z pozytywnym zakończeniem. 3. Dramat właściwy – łączy elementy tragedii i komedii, przedstawia realistyczne życie, bohaterowie są wielowymiarowi, a zakończenie nie jest jednoznacznie szczęśliwe ani tragiczne. 4. Tragikomedia – gatunek łączący elementy tragiczne i komiczne (np. poważny konflikt, ale zakończony szczęśliwie). 5. Farsa – odmiana komedii oparta na przesadzie, grotesce i absurdalnych sytuacjach. 6. Melodramat – dramat nacechowany silnymi emocjami, gdzie dobro zwykle zwycięża nad złem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Spaghetti .... 106 Napisano 2 godziny temu 5 minut temu, 250GodzinTak napisał: Gdzie mam uciekać? Nie chce mi się spać, a ubaw po pachy czytając niektórych Do domku po pracy spać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 107 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, xDxDxDxD napisał: Główne rodzaje dramatu: 1. Tragedia – dramat poważny, ukazujący losy bohaterów uwikłanych w konflikt prowadzący zwykle do katastrofy (śmierci, klęski). 2. Komedia – dramat lekki, często humorystyczny, przedstawiający wady ludzkie i sytuacje w zabawny sposób, zwykle z pozytywnym zakończeniem. 3. Dramat właściwy – łączy elementy tragedii i komedii, przedstawia realistyczne życie, bohaterowie są wielowymiarowi, a zakończenie nie jest jednoznacznie szczęśliwe ani tragiczne. 4. Tragikomedia – gatunek łączący elementy tragiczne i komiczne (np. poważny konflikt, ale zakończony szczęśliwie). 5. Farsa – odmiana komedii oparta na przesadzie, grotesce i absurdalnych sytuacjach. 6. Melodramat – dramat nacechowany silnymi emocjami, gdzie dobro zwykle zwycięża nad złem. Dodaj zdarzenie autentyczne i psychologię na reakcję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Spaghetti .... 106 Napisano 2 godziny temu (edytowany) 4 minuty temu, Onaaaa napisał: Już dawno to zrobiła, nie kumasz? Kumam, ale serce i rozum to różnica Wiesz coś o tym Edytowano 2 godziny temu przez Spaghetti .... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 927 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, libed from kafeteria napisał: poddaje sie nie rokujesz w dziedzinie edukacji Dziedzina edukacji jest wszechstronna więc gdzieś tam może rokuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 927 Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, Spaghetti .... napisał: Kumam, ale serce i rozum to różnica Wiesz coś o tym No wiem chciałbyś ale rozum ci mówi ona ma męża Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
250GodzinTak 72 Napisano 2 godziny temu 4 minuty temu, Spaghetti .... napisał: Do domku po pracy spać Do Twojego domku? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach