Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Myrtle Gordon

Ludzie… jak się drąży paprykę

Polecane posty

Zawsze mnie to niezmiernie irytuje. Nie cierpie kroić papryki. Zawsze połowę wyrzucam bo to pestki, bo to jakieś białe fałdy. Ja nie lubię gotować, fvck.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przed chwilą, Myrtle Gordon napisał:

I czy ją można smażyć równolegle z kurczakiem? 

Gosposie help me, help me

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proste jak drut... przekrajasz na pół, w środku będzie prawie pusta... ten środek, czyli pestki głównie wycinasz, lub wygrzebujesz i kroisz jak tam lubisz w kostkę czy paski... tak można z kurczakiem równolegle... jak przykryjesz, to szybciej się zrobi miękka.

PS. Uwielbiam paprykę żółtą i czerwoną, zielonej nie ljublu 😉

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przed chwilą, RC_+ napisał:

Proste jak drut... przekrajasz na pół, w środku będzie prawie pusta... ten środek, czyli pestki głównie wycinasz, lub wygrzebujesz i kroisz jak tam lubisz w kostkę czy paski... tak można z kurczakiem równolegle... jak przykryjesz, to szybciej się zrobi miękka.

PS. Uwielbiam paprykę żółtą i czerwoną, zielonej nie ljublu 😉

Dziękuję. Już w przypływie adrenaliny wydrążyłam paprykę. I będę ją smażyć z kurczakiem równolegle. Jestem wdzięczna za poradę. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
3 godziny temu, RC_+ napisał:

Proste jak drut... przekrajasz na pół, w środku będzie prawie pusta... ten środek, czyli pestki głównie wycinasz, lub wygrzebujesz i kroisz jak tam lubisz w kostkę czy paski... tak można z kurczakiem równolegle... jak przykryjesz, to szybciej się zrobi miękka.

PS. Uwielbiam paprykę żółtą i czerwoną, zielonej nie ljublu 😉

Papryka czerwona jest dobra ale faszerowana i chroni podobno przed rakiem 😉

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

×