Minnie Moskowitz 91 Napisano 5 godzin temu Cooking… Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Minnie Moskowitz 91 Napisano 5 godzin temu Ach… Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bocibot 64 Napisano 5 godzin temu Co tam na obiad? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Minnie Moskowitz 91 Napisano 5 godzin temu Przed chwilą, bocibot napisał: Co tam na obiad? Wspomniany wczoraj mac&cheese, za którego jednak biorę się dopiero dzisiaj. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bocibot 64 Napisano 4 godziny temu A to ser cheddar ma być czy żółty starczy ja jadłam pierogi ale malo i kawę sobie piłam co zjem to muszę do klopa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Minnie Moskowitz 91 Napisano 4 godziny temu Przed chwilą, bocibot napisał: A to ser cheddar ma być czy żółty starczy ja jadłam pierogi ale malo i kawę sobie piłam co zjem to muszę do klopa W przepisie tam był gouda albo cheddar, ale ja dam mozarellę starkowaną w kostce. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bocibot 64 Napisano 4 godziny temu 2 minuty temu, Minnie Moskowitz napisał: W przepisie tam był gouda albo cheddar, ale ja dam mozarellę starkowaną w kostce. Smacznego. Wnerwia mnie ta woda z mozzarelli i za mało umami dla mnie ale starzy też lubiom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Minnie Moskowitz 91 Napisano 4 godziny temu Przed chwilą, bocibot napisał: Smacznego. Wnerwia mnie ta woda z mozzarelli i za mało umami dla mnie ale starzy też lubiom Jest też mozarella taka a’la żółty ser. Nie kupiłam tej białej w kulce. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bocibot 64 Napisano 4 godziny temu 2 minuty temu, Minnie Moskowitz napisał: Jest też mozarella taka a’la żółty ser. Nie kupiłam tej białej w kulce. A to nie widziałam jak ja mało wiem o świecie w dopie byłam guwno widziałam memusie;O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
salix 497 Napisano 4 godziny temu 19 minut temu, bocibot napisał: A to ser cheddar ma być czy żółty starczy ja jadłam pierogi ale malo i kawę sobie piłam co zjem to muszę do klopa Cheddar ma bardziej wyrazisty smak, jak dodasz jakąś goudę, to będzie po prostu trochę delikatniejsze albo mdłe. Ogólnie to mozna mieszać różne sery żeby uzyskać ciekawszy smak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Minnie Moskowitz 91 Napisano 4 godziny temu Przed chwilą, salix napisał: Cheddar ma bardziej wyrazisty smak, jak dodasz jakąś goudę, to będzie po prostu trochę delikatniejsze albo mdłe. Ogólnie to mozna mieszać różne sery żeby uzyskać ciekawszy smak. Dlatego dodałam jeszcze trochę starkowanego grana padano, maggi, pieprzu, czosnku i papryki ostrej w proszku. Jeszcze trochę się zagotuje i będzie konsumpcja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bocibot 64 Napisano 4 godziny temu 3 minuty temu, salix napisał: Cheddar ma bardziej wyrazisty smak, jak dodasz jakąś goudę, to będzie po prostu trochę delikatniejsze albo mdłe. Ogólnie to mozna mieszać różne sery żeby uzyskać ciekawszy smak. Cheddar lubię i pleśniowe bo umami maja sporo, tofu nie wiadomo jak użyć żeby smakowało Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
salix 497 Napisano 4 godziny temu 3 minuty temu, Minnie Moskowitz napisał: Dlatego dodałam jeszcze trochę starkowanego grana padano, maggi, pieprzu, czosnku i papryki ostrej w proszku. Jeszcze trochę się zagotuje i będzie konsumpcja. Smacznego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1788 Napisano 3 godziny temu 37 minut temu, bocibot napisał: Cheddar lubię i pleśniowe bo umami maja sporo, tofu nie wiadomo jak użyć żeby smakowało Żeby było smaczne trzeba je pokroić w kostkę, obtoczyć w mące ziemniaczanej usmażyć, zrobić sos z miodu, sosu sojowego, octu ryżowego (ale ja daje jabłkowy) chili, czosnek i imbir. Ten sos jest taki smaczny i intensywny w smaku, że tekturę z nim można by było zjeść. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
salix 497 Napisano 3 godziny temu Tofu jest takie nijakie, że najlepiej je jeszcze wcześniej zamarynować porządnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zero cukru 28 Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, bocibot napisał: Cheddar lubię i pleśniowe bo umami maja sporo, tofu nie wiadomo jak użyć żeby smakowało Strasznie tłusty. Do burgera jeszcze okej, a tak to nie przepadam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bocibot 64 Napisano 2 godziny temu 29 minut temu, Pokraka napisał: Żeby było smaczne trzeba je pokroić w kostkę, obtoczyć w mące ziemniaczanej usmażyć, zrobić sos z miodu, sosu sojowego, octu ryżowego (ale ja daje jabłkowy) chili, czosnek i imbir. Ten sos jest taki smaczny i intensywny w smaku, że tekturę z nim można by było zjeść. Tak sobie zrobiłam do makaronu raz tylko bez miodu i chilli a papryka słodka i z warzywami do tego jak data ważności się kończyła a szkoda było nie zjesc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1788 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, bocibot napisał: Tak sobie zrobiłam do makaronu raz tylko bez miodu i chilli a papryka słodka i z warzywami do tego jak data ważności się kończyła a szkoda było nie zjesc Spróbuj kiedyś właśnie dodać miodu i octu, uwielbiam połączenie słodkiego, kwaśnego i pikantnego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Minnie Moskowitz 91 Napisano 2 godziny temu Aktualizacja; wyszło pysznie, acz tłusto. Głodówka 24 godzinna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yeya 1 Napisano 2 godziny temu Pokażę co mi przyszło, już po przesadzeniu... ziemia była tak mokra, że można byłoby z niej lepić i zrobiłam coś czego chyba nie powinnam czyli masa korzeniowa poszła pod wodę bo nie dało się tej ziemi odlepić od korzeni. Teraz trzeba je przesuszyć... Brudne bo jeszcze nie wyschły... hoya i aporocactus Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yeya 1 Napisano 2 godziny temu https://ibb.co/d4xDvX4K Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Minnie Moskowitz 91 Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, yeya napisał: https://ibb.co/d4xDvX4K Ten kaktus wygląda naprawdę interesująco. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Minnie Moskowitz 91 Napisano 2 godziny temu Ten kaktus wygląda naprawdę interesująco. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yeya 1 Napisano 2 godziny temu Jakiś czas temu trafiłam na niego oglądając pewien kanał... i bardzo mi się spodobał. Można go powiesić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Minnie Moskowitz 91 Napisano 2 godziny temu 3 minuty temu, yeya napisał: Jakiś czas temu trafiłam na niego oglądając pewien kanał... i bardzo mi się spodobał. Można go powiesić. Ja miałam zawsze ten problem z kwiatami, że mimo, iż rzadko stosunkowo podlewałam to miały taką zbitą, czarmą, wilgotną ziemię z białymi drobinkami (pleśń?). Przestałam się w to bawić, mój były miał rękę do kwiatów. Ja nawet nigdy samodzielnie nie przesadzałam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nemesio Cervantes 465 Napisano 2 godziny temu 6 minut temu, Minnie Moskowitz napisał: Ja miałam zawsze ten problem z kwiatami, że mimo, iż rzadko stosunkowo podlewałam to miały taką zbitą, czarmą, wilgotną ziemię z białymi drobinkami (pleśń?). Przestałam się w to bawić, mój były miał rękę do kwiatów. Ja nawet nigdy samodzielnie nie przesadzałam. coś takiego.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yeya 1 Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 17 minut temu, Minnie Moskowitz napisał: Ja miałam zawsze ten problem z kwiatami, że mimo, iż rzadko stosunkowo podlewałam to miały taką zbitą, czarmą, wilgotną ziemię z białymi drobinkami (pleśń?). Przestałam się w to bawić, mój były miał rękę do kwiatów. Ja nawet nigdy samodzielnie nie przesadzałam. Wiem o co chodzi... teraz popularny jest tzw bigos ziemia plus dodatki co powoduje większą przepuszczalność... ziemia jest bardziej napowietrzona i szybciej schnie. Jak weźmiesz sama ziemię z wora to wysycha na twardy gruz i to źle wpływa na delikatne korzenie roślin bo albo się je przeleje albo ta skała która odchodzi od ścianek doniczki podczas wysychania. A jeśli już ta pleśń się pojawi to należy zebrać ją zwierzchu i wierzch trzeba trochę napowietrzyć można do tego użyć np widelca. Edytowano 1 godzinę temu przez yeya Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yeya 1 Napisano 1 godzinę temu Uciekam, zajrzałam tylko na chwilę. Pa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Margherite 53 Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 29 minut temu, yeya napisał: Wiem o co chodzi... teraz popularny jest tzw bigos ziemia plus dodatki co powoduje większą przepuszczalność... ziemia jest bardziej napowietrzona i szybciej schnie. Jak weźmiesz sama ziemię z wora to wysycha na twardy gruz i to źle wpływa na delikatne korzenie roślin bo albo się je przeleje albo ta skała która odchodzi od ścianek doniczki podczas wysychania. A jeśli już ta pleśń się pojawi to należy zebrać ją zwierzchu i wierzch trzeba trochę napowietrzyć można do tego użyć np widelca. Mara mi się tak robi w donicy z pietruszką, trzy sezony tak było ta pleśń biała że w tym roku zrezygnowałam z pietruszki. Wzrasta i potem padała.Natomiast seler i lubczyk wszystko w porządku.Na podwórku w donicach dużych sadzilam. Ziemię d warzyw kupowałam i przemieszałam z taką zwykłą. no i nawóz. Edytowano 1 godzinę temu przez Margherite Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach