Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Minnie Moskowitz

My evening…🌼🌹

Polecane posty

Przed chwilą, bocibot napisał:

Co tam na obiad? 

Wspomniany wczoraj mac&cheese, za którego jednak biorę się dopiero dzisiaj. 

A to ser cheddar ma być czy żółty starczy 🤔ja jadłam pierogi ale malo i kawę sobie piłam co zjem to muszę do klopa 

A to ser cheddar ma być czy żółty starczy 🤔ja jadłam pierogi ale malo i kawę sobie piłam co zjem to muszę do klopa 

W przepisie tam był gouda albo cheddar, ale ja dam mozarellę starkowaną w kostce. 

2 minuty temu, Minnie Moskowitz napisał:

W przepisie tam był gouda albo cheddar, ale ja dam mozarellę starkowaną w kostce. 

Smacznego. Wnerwia mnie ta woda z mozzarelli i za mało umami dla mnie ale starzy też lubiom

Smacznego. Wnerwia mnie ta woda z mozzarelli i za mało umami dla mnie ale starzy też lubiom

Jest też mozarella taka a’la żółty ser. Nie kupiłam tej białej w kulce. 

2 minuty temu, Minnie Moskowitz napisał:

Jest też mozarella taka a’la żółty ser. Nie kupiłam tej białej w kulce. 

A to nie widziałam jak ja mało wiem o świecie w dopie byłam guwno widziałam memusie;O

19 minut temu, bocibot napisał:

Cheddar ma bardziej wyrazisty smak, jak dodasz jakąś goudę, to będzie po prostu trochę delikatniejsze albo mdłe. Ogólnie to mozna mieszać różne sery żeby uzyskać ciekawszy smak.

Przed chwilą, salix napisał:

Cheddar ma bardziej wyrazisty smak, jak dodasz jakąś goudę, to będzie po prostu trochę delikatniejsze albo mdłe. Ogólnie to mozna mieszać różne sery żeby uzyskać ciekawszy smak.

Dlatego dodałam jeszcze trochę starkowanego grana padano, maggi, pieprzu, czosnku i papryki ostrej w proszku. Jeszcze trochę się zagotuje i będzie konsumpcja. 🧀 

3 minuty temu, salix napisał:

Cheddar lubię i pleśniowe bo umami maja sporo, tofu nie wiadomo jak użyć żeby smakowało 

3 minuty temu, Minnie Moskowitz napisał:

Dlatego dodałam jeszcze trochę starkowanego grana padano, maggi, pieprzu, czosnku i papryki ostrej w proszku. Jeszcze trochę się zagotuje i będzie konsumpcja. 🧀 

Smacznego.

37 minut temu, bocibot napisał:

Cheddar lubię i pleśniowe bo umami maja sporo, tofu nie wiadomo jak użyć żeby smakowało 

Żeby było smaczne trzeba je pokroić w kostkę, obtoczyć w mące ziemniaczanej usmażyć, zrobić sos z miodu, sosu sojowego, octu ryżowego (ale ja daje jabłkowy) chili, czosnek i imbir. 

Ten sos jest taki smaczny i intensywny w smaku, że tekturę z nim można by było zjeść. 😉

• Like 1

Tofu jest takie nijakie, że najlepiej je jeszcze wcześniej zamarynować porządnie. 

1 godzinę temu, bocibot napisał:

Strasznie tłusty. Do burgera jeszcze okej, a tak to nie przepadam.

29 minut temu, Pokraka napisał:

Żeby było smaczne trzeba je pokroić w kostkę, obtoczyć w mące ziemniaczanej usmażyć, zrobić sos z miodu, sosu sojowego, octu ryżowego (ale ja daje jabłkowy) chili, czosnek i imbir. 

Ten sos jest taki smaczny i intensywny w smaku, że tekturę z nim można by było zjeść. 😉

Tak sobie zrobiłam do makaronu raz tylko bez miodu i chilli a papryka słodka i z warzywami do tego jak data ważności się kończyła a szkoda było nie zjesc 

1 minutę temu, bocibot napisał:

Tak sobie zrobiłam do makaronu raz tylko bez miodu i chilli a papryka słodka i z warzywami do tego jak data ważności się kończyła a szkoda było nie zjesc 

Spróbuj kiedyś właśnie dodać miodu i octu, uwielbiam połączenie słodkiego, kwaśnego i pikantnego 😍

Pokażę co mi przyszło, już po przesadzeniu... ziemia była tak mokra, że można byłoby z niej lepić i zrobiłam coś czego chyba nie powinnam czyli masa korzeniowa poszła pod wodę bo nie dało się tej ziemi odlepić od korzeni. Teraz trzeba je przesuszyć... 

Brudne bo jeszcze nie wyschły... hoya i aporocactus 

Jakiś czas temu trafiłam na niego oglądając pewien kanał... i bardzo mi się spodobał. Można go powiesić.

3 minuty temu, yeya napisał:

Jakiś czas temu trafiłam na niego oglądając pewien kanał... i bardzo mi się spodobał. Można go powiesić.

Ja miałam zawsze ten problem z kwiatami, że mimo, iż rzadko stosunkowo podlewałam to miały taką zbitą, czarmą, wilgotną ziemię z białymi drobinkami (pleśń?). Przestałam się w to bawić, mój były miał rękę do kwiatów. Ja nawet nigdy samodzielnie nie przesadzałam. 

6 minut temu, Minnie Moskowitz napisał:

Ja miałam zawsze ten problem z kwiatami, że mimo, iż rzadko stosunkowo podlewałam to miały taką zbitą, czarmą, wilgotną ziemię z białymi drobinkami (pleśń?). Przestałam się w to bawić, mój były miał rękę do kwiatów. Ja nawet nigdy samodzielnie nie przesadzałam. 

coś takiego.... 

17 minut temu, Minnie Moskowitz napisał:

Wiem o co chodzi... teraz popularny jest tzw bigos ziemia plus dodatki co powoduje większą przepuszczalność... ziemia jest bardziej napowietrzona i szybciej schnie. Jak weźmiesz sama ziemię z wora to wysycha na twardy gruz i to źle wpływa na delikatne korzenie roślin bo albo się je przeleje albo ta skała która odchodzi od ścianek doniczki podczas wysychania. A jeśli już ta pleśń się pojawi to należy zebrać ją zwierzchu i wierzch trzeba trochę napowietrzyć można do tego użyć np widelca. 

Edytowano przez yeya

Uciekam, zajrzałam tylko na chwilę. Pa

29 minut temu, yeya napisał:

Wiem o co chodzi... teraz popularny jest tzw bigos ziemia plus dodatki co powoduje większą przepuszczalność... ziemia jest bardziej napowietrzona i szybciej schnie. Jak weźmiesz sama ziemię z wora to wysycha na twardy gruz i to źle wpływa na delikatne korzenie roślin bo albo się je przeleje albo ta skała która odchodzi od ścianek doniczki podczas wysychania. A jeśli już ta pleśń się pojawi to należy zebrać ją zwierzchu i wierzch trzeba trochę napowietrzyć można do tego użyć np widelca. 

Mara mi się tak robi w donicy z pietruszką, trzy sezony tak było ta pleśń  biała że w tym roku zrezygnowałam z pietruszki. Wzrasta i potem padała.Natomiast seler i lubczyk wszystko w porządku.Na podwórku w donicach dużych sadzilam. Ziemię d warzyw kupowałam i przemieszałam z taką zwykłą. no i nawóz.  

Edytowano przez Margherite

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się