Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
sunny00

korespondencja wirtualna

Polecane posty

26 minut temu, taka_pokraka napisał:

Dokładnie tak jest i tak naprawdę na całym świecie oprócz europy wschodniej to jest normalne warzywo.😁

I pyszne. Mówiłam kilka razy, że dbam już tylko o linie papilarne żeby telefon odblokować 😜 

Kilka razy w tygodniu ziemniaki muszę mieć. Placki ziemniaczane uwielbiam.

28 minut temu, taka_pokraka napisał:

Wiadomo, że margaryna to ostatni syf. Masło wysoko gatunkowe oleje roślinne, wszystko z umiarem i rozsądkiem.  

Może i tak, ale rolady wieprzowe podsmażone na margarynie zupełnie inaczej smakują niż na oleju i maja ładniejszy kolor sosu. 

1 godzinę temu, Baba napisał:

I pyszne. Mówiłam kilka razy, że dbam już tylko o linie papilarne żeby telefon odblokować 😜 

Kilka razy w tygodniu ziemniaki muszę mieć. Placki ziemniaczane uwielbiam.

Wiadomo, że wschód ziemniakiem sto. Placki ziemniaczane jem rzadko jak już to robimy babkę ziemniaczana. Lubię odmiany sałatkowe więc często gotuję w mundurkach albo zwyczajnie tłuczone bez niczego. One są takie wilgotne nawet bez dodatków. 

1 godzinę temu, Baba napisał:

Może i tak, ale rolady wieprzowe podsmażone na margarynie zupełnie inaczej smakują niż na oleju i maja ładniejszy kolor sosu. 

Nie wiem, nie używam. Na maśle klarowanym nie są ok? Mi ok, czasem też smażę na smalcu gęsim, jest zdrowy a jednak jak to smalec ma wysoką temperaturę dymienia. 

6 godzin temu, taka_pokraka napisał:

Nie wiem, nie używam. Na maśle klarowanym nie są ok? Mi ok, czasem też smażę na smalcu gęsim, jest zdrowy a jednak jak to smalec ma wysoką temperaturę dymienia. 

Na maśle klarowanym smażyłam ryby. Jakoś mi brakowało oczekiwanego zapachu i smaku, więc używam zwykłego masła. Olej rzepakowy jednak króluje i gra pierwsze skrzypce u mnie. Ostatnio upiekłam 3 razy sernik na oleju. Nawet ten królewski. 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować