Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
sunny00

korespondencja wirtualna

Polecane posty

1 minutę temu, Baba napisał:

Olej lniany ma zbawienny wpływ na skórę i podobno dobra przemianę materii. Kupiłam dwie flaszki i pilam łyżeczkę za dnia. 4 dnia stwierdziłam, że nie będę się katować. Ma wstrętny smak.

Że tak powiem - i tak wszyscy zmierzamy w to samo miejsce. Czy ze skórą taką czy inną skończymy tak samo. 

• Like 1

1 minutę temu, murb napisał:

Że tak powiem - i tak wszyscy zmierzamy w to samo miejsce. Czy ze skórą taką czy inną skończymy tak samo. 

Ale ładnej to będą nam robaki zazdrościć 😏 

Lubię karczek duszony w kapuście kiszonej.

A ja kaszankę (krupniok) zapiekany na kapuście kiszonej😍

Przed chwilą, Miecz napisał:

Kiedyś miałem pić siemię lniane na żołądek. Po pierwszym łyku ból ustąpił i już nie wrócił. To prawda, że czasami lekarstwo jest gorsze od choroby.

A ja nie mam oporów przed siemieniem. Choć na samą myśl p konsystencji kisielu mam odruch wymiotny. 😄

A już o myciu naczyń po czymś takim - pewnie by mnie musieli reanimować. Błeeeee! Jakbym grzebała w smarkach Przepraszam. 

Przed chwilą, murb napisał:

A ja nie mam oporów przed siemieniem. Choć na samą myśl p konsystencji kisielu mam odruch wymiotny. 😄

A już o myciu naczyń po czymś takim - pewnie by mnie musieli reanimować. Błeeeee! Jakbym grzebała w smarkach Przepraszam. 

Czyli wiesz o czym piszę, prawda?😴

1 minutę temu, taka_pokraka napisał:

Ale ładnej to będą nam robaki zazdrościć 😏 

Nigdy nie byłam ładna a teraz na dodatek jestem stara. Jest szansa, że robaki będą się oddalały w pośpiechu. 😄

Słuchałam ostatnio podcastu o eksumacjach. Nie wiem czy człowiek był wybitnym specjalistą ale mówił, że ludzi po śmierci raczej zjadają bakterie niż robaki. 

Przed chwilą, murb napisał:

Nigdy nie byłam ładna a teraz na dodatek jestem stara. Jest szansa, że robaki będą się oddalały w pośpiechu. 😄

Słuchałam ostatnio podcastu o eksumacjach. Nie wiem czy człowiek był wybitnym specjalistą ale mówił, że ludzi po śmierci raczej zjadają bakterie niż robaki. 

Chyba oglądałam to samo.  Jednak przyjęło się tak mówić.  Najważniejsze to się nie kłaść do trumny za życia. 

Latem zmarła ciocia, zrobili jej piękny makijaż do trumny, stałyśmy pod domem pogrzebowym i nagle siostra cioteczna mówi czy któraś ma czarną kredkę, bo to nie ciocia, możne jej choć brwi czarne dorysujmy bo jej w niebie nie rozpoznają 😬 😉 

10 minut temu, murb napisał:

Siemię lniane świetnie nadaje się do dodawania do koktajli jego smak praktycznie ginie więc nie zmienia smaku napoju.

1 minutę temu, salix napisał:

Siemię lniane świetnie nadaje się do dodawania do koktajli jego smak praktycznie ginie więc nie zmienia smaku napoju.

Tak się właśnie zastanawiam, że siemię lniane w pieczywie a nawet jako panaceum na żołądek mi nie przeszkadza ale oleju lnianego nie lubię. 

9 minut temu, taka_pokraka napisał:

Chyba oglądałam to samo.  Jednak przyjęło się tak mówić.  Najważniejsze to się nie kłaść do trumny za życia. 

Latem zmarła ciocia, zrobili jej piękny makijaż do trumny, stałyśmy pod domem pogrzebowym i nagle siostra cioteczna mówi czy któraś ma czarną kredkę, bo to nie ciocia, możne jej choć brwi czarne dorysujmy bo jej w niebie nie rozpoznają 😬 😉 

Może oglądałaś też wywiad z makijażystką funeralną. Nazwę chyba wymyśliłam. 

Zapadło mi w głowę, że powiedziała, że od dzieciństwa myślała o tym, żeby się zajmować robieniem pośmiertnego makijażu. 

4 minuty temu, murb napisał:

Tak się właśnie zastanawiam, że siemię lniane w pieczywie a nawet jako panaceum na żołądek mi nie przeszkadza ale oleju lnianego nie lubię. 

Zawsze można zużyć do włosów. 

23 minuty temu, Miecz napisał:

A ja kaszankę (krupniok) zapiekany na kapuście kiszonej😍

Wczoraj miałam na śniadanie 😛 Dwie cebulki duszone i krupnioki na to. 

• Thanks 1

6 minut temu, murb napisał:

Może oglądałaś też wywiad z makijażystką funeralną. Nazwę chyba wymyśliłam. 

Zapadło mi w głowę, że powiedziała, że od dzieciństwa myślała o tym, żeby się zajmować robieniem pośmiertnego makijażu. 

Akurat nie, jednak jej wierze dzieci mają dziwne pomysły. 😁

3 minuty temu, salix napisał:

Zawsze można zużyć do włosów. 

Posypać głowę siemieniem? Nowy zwyczaj na Środę Popielcową? Taki żarcik przaśny sobie pozwoliłam napisać. 

Choć świat jest dziś tak dziwny, że w jakimś czasopiśmie kobiecym wyczytałam kiedyś, że po sutej kolacji wigilijnej dobrze się przejść na Pasterkę w ramach fitnesu. 

3 minuty temu, murb napisał:

Posypać głowę siemieniem? Nowy zwyczaj na Środę Popielcową? Taki żarcik przaśny sobie pozwoliłam napisać. 

Choć świat jest dziś tak dziwny, że w jakimś czasopiśmie kobiecym wyczytałam kiedyś, że po sutej kolacji wigilijnej dobrze się przejść na Pasterkę w ramach fitnesu. 

Posypać chyba nie zaszkodzi, ale miałam na myśli olejowanie włosów ja w ten sposób wykończyłam zalegające oleje orzechowe.

7 minut temu, taka_pokraka napisał:

Akurat nie, jednak jej wierze dzieci mają dziwne pomysły. 😁

Sama w dzieciństwie miałam pomysł bliski biznesowi pogrzebowemu. 

2 minuty temu, salix napisał:

Posypać chyba nie zaszkodzi, ale miałam na myśli olejowanie włosów ja w ten sposób wykończyłam zalegające oleje orzechowe.

A nie ma dużego problemu, żeby ten olej usunąć z włosów?

Sama w dzieciństwie miałam pomysł bliski biznesowi pogrzebowemu. 

Mi rodzice mówili, ze muszę wyjść dobrze za mąż i do 12-13 roku życia naprawdę wierzyłam, że to jedyna opcja  😏 

2 minuty temu, taka_pokraka napisał:

Mi rodzice mówili, ze muszę wyjść dobrze za mąż i do 12-13 roku życia naprawdę wierzyłam, że to jedyna opcja  😏 

Mam koleżankę, które córka lat około 12, zastanawia się co zrobić żeby być bogatą. Pierwszy pomysłem była praca nauczycielki ale ...

Pod warunkiem, że znajdzie bogatego męża. 😄 

6 minut temu, murb napisał:

Mam koleżankę, które córka lat około 12, zastanawia się co zrobić żeby być bogatą. Pierwszy pomysłem była praca nauczycielki ale ...

Mój bratanek uczył angielskiego w szkole kilka miesięcy. Pierdyknąl tym i poszedł do pracy w kopalni 🤣 

Bogaty mąż zmienia wszystko 😉  Niestety na tym forum się dowiedziałam, że żeby mieć takiego trzeba być dlugowłosą blondynką. 

Mój bratanek uczył angielskiego w szkole kilka miesięcy. Pierdyknąl tym i poszedł do pracy w kopalni 🤣 

W sumie to nie wiem gdzie bym wolała pracować gdyby mnie postawiono przed wyborem - szkoła czy kopalnia. 

Chyba raczej kopalnia. 😄

1 minutę temu, taka_pokraka napisał:

Bogaty mąż zmienia wszystko 😉  Niestety na tym forum się dowiedziałam, że żeby mieć takiego trzeba być dlugowłosą blondynką. 

Taaa ... Bogaty mąż ... Echhh ...

Mówisz długie blond włosy? To trzeba wyglądać jak Wiedźmin? 😄

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować