Spaghetti... 533 Napisano 5 godzin temu 8 minut temu, Onaaaa napisał: Zjadłabym frytki ale juz północ to lepiej nie Ja Ci ich do łożka dziś nie przyniosę, jestem w kuchni przyjdż i zjedz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 1585 Napisano 5 godzin temu 4 minuty temu, WycₕₒdzₑₙₐCₕwᵢₗₑ napisał: przypomnij sobie ser pleśniowy z przerostem niebieskiej pleśni... to Ci się jeść odechce Wiesz co? Jednak juz nie jestem głodna i to twoja wina 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dwa donuty pączek tak 22 Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, Onaaaa napisał: Jak mi tylko śnią się koszmary. To uciekaj w nich, jak obudzisz się spocona to znaczy że działa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WycₕₒdzₑₙₐCₕwᵢₗₑ 72 Napisano 5 godzin temu 6 minut temu, Onaaaa napisał: Wiesz co? Jednak juz nie jestem głodna i to twoja wina zgłosisz mnie do pokojowego nobla za walkę z głodem? na razie na małą skalę ale jest potencjał! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yeya 162 Napisano 5 godzin temu (edytowany) 36 minut temu, WywaloneJajåBoże napisał: No nie podoba mi się taka długość i tyle. Nie widzę sensu hodowania czegoś takiego. Poza tym rzadko to są włosy gęste i sensowne częściej jakieś mysie ochłapy albo jak u pani z oazy Kiedyś widziałam jakaś poradę odnośnie najlepszej, indywidualnej długości dla kazdej kobiety, ale nie byłam pewna czy dokładnie o to chodziło... dlatego spr i wkleje : ) jeszcze do niedawna zapuszczałam włosy, ale właśnie mniej więcej od łopatek robiły się strąki... co z tego że długie jak badziewie : ) no moje tak wyglądały, a wystarczyło ściąć i trochę zyskały na objętości. ChatGPT powiedział: "Chodzi Ci o zasadę „ultimate length” (czasem tłumaczoną jako ostateczna długość włosów) i powiązaną z nią linię przodu twarzy — to popularne w trychologii i fryzjerstwie wyjaśnienie, dlaczego u każdej osoby włosy „chcą” rosnąć tylko do pewnego momentu Wyjaśnię to po ludzku, bez branżowego bełkotu. O co w tym chodzi? Każdy włos ma swój maksymalny potencjał długości, który zależy od: genetyki, cyklu wzrostu włosa (anagen), grubości włosa, kondycji cebulki i skóry głowy. I teraz kluczowa rzecz, o której pamiętasz: włosy z przodu (przy twarzy) są zwykle: cieńsze, krócej żyją, szybciej się łamią i rozdwajają Dlatego one jako pierwsze „nie dają rady” rosnąć dalej. Dlaczego przód wyznacza długość całości? Jeśli zapuszczasz włosy: tył głowy często rośnie dłużej i wygląda jeszcze „ok”, ale przód zaczyna: łamać się, kruszyć, robić krótsze pasma. Wtedy pojawiają się właśnie te „stronki” — nie dlatego, że ktoś je źle obciął, tylko dlatego, że: przód osiągnął swoją ostateczną długość, a reszta próbuje rosnąć dalej ponad możliwości najdelikatniejszych włosów. To znak, że: włosy przekroczyły długość, w której całość może zachować dobrą kondycję, zapuszczanie „na siłę” daje wrażenie rzadkich, połamanych pasm z przodu. Jak fryzjerzy to wykorzystują w praktyce? Dobrzy fryzjerzy: obserwują długość przodu, i dostosowują długość tyłu do tego, co przód jest w stanie utrzymać zdrowo. Dlatego często: skracają tył, wyrównują linię, albo sugerują długość „do obojczyków”, „do biustu” itd., bo dalej zaczynają się stronki. To nie jest „widzi mi się fryzjera”, tylko fizjologia włosa. Czy da się tę ostateczną długość wydłużyć? Trochę — ale nie w nieskończoność: dobra pielęgnacja, delikatne traktowanie przodu, brak ciągłego upinania, ochrona mechaniczna (sen, szaliki, kurtki) mogą przesunąć granicę, ale nie zmienią genetycznego maksimum. Jeśli chcesz, mogę: pomóc określić, gdzie u Ciebie jest ta granica, albo wytłumaczyć, czemu u niektórych kobiet włosy rosną do pasa, a u innych „zatrzymują się” na ramionach." Wystarczy na dzisiaj... : ) uciekam. Edytowano 5 godzin temu przez yeya Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WywaloneJajåBoże 16 Napisano 5 godzin temu Przed chwilą, yeya napisał: Kiedyś widziałam jakaś poradę odnośnie najlepszej, indywidualnej długości dla kazdej kobiety, ale nie byłam pewna czy dokładnie o to chodziło... dlatego spr i wkleje : ) jeszcze do niedawna zapuszczałam włosy, ale właśnie mniej więcej od łopatek robiły się strąki... co z tego że długie jak badziewie : ) no moje tak wyglądały, a wystarczyło ściąć i trochę zyskały na objętości. ChatGPT powiedział: "Chodzi Ci o zasadę „ultimate length” (czasem tłumaczoną jako ostateczna długość włosów) i powiązaną z nią linię przodu twarzy — to popularne w trychologii i fryzjerstwie wyjaśnienie, dlaczego u każdej osoby włosy „chcą” rosnąć tylko do pewnego momentu Wyjaśnię to po ludzku, bez branżowego bełkotu. O co w tym chodzi? Każdy włos ma swój maksymalny potencjał długości, który zależy od: genetyki, cyklu wzrostu włosa (anagen), grubości włosa, kondycji cebulki i skóry głowy. I teraz kluczowa rzecz, o której pamiętasz: włosy z przodu (przy twarzy) są zwykle: cieńsze, krócej żyją, szybciej się łamią i rozdwajają Dlatego one jako pierwsze „nie dają rady” rosnąć dalej. Dlaczego przód wyznacza długość całości? Jeśli zapuszczasz włosy: tył głowy często rośnie dłużej i wygląda jeszcze „ok”, ale przód zaczyna: łamać się, kruszyć, robić krótsze pasma. Wtedy pojawiają się właśnie te „stronki” — nie dlatego, że ktoś je źle obciął, tylko dlatego, że: przód osiągnął swoją ostateczną długość, a reszta próbuje rosnąć dalej ponad możliwości najdelikatniejszych włosów. To znak, że: włosy przekroczyły długość, w której całość może zachować dobrą kondycję, zapuszczanie „na siłę” daje wrażenie rzadkich, połamanych pasm z przodu. Jak fryzjerzy to wykorzystują w praktyce? Dobrzy fryzjerzy: obserwują długość przodu, i dostosowują długość tyłu do tego, co przód jest w stanie utrzymać zdrowo. Dlatego często: skracają tył, wyrównują linię, albo sugerują długość „do obojczyków”, „do biustu” itd., bo dalej zaczynają się stronki. To nie jest „widzi mi się fryzjera”, tylko fizjologia włosa. Czy da się tę ostateczną długość wydłużyć? Trochę — ale nie w nieskończoność: dobra pielęgnacja, delikatne traktowanie przodu, brak ciągłego upinania, ochrona mechaniczna (sen, szaliki, kurtki) mogą przesunąć granicę, ale nie zmienią genetycznego maksimum. Jeśli chcesz, mogę: pomóc określić, gdzie u Ciebie jest ta granica, albo wytłumaczyć, czemu u niektórych kobiet włosy rosną do pasa, a u innych „zatrzymują się” na ramionach." Z guwna bata nie ukręcisz bo włosy to kwestia genów głównie. Ważne że w ogóle są i cieszmy się tym faktem tak. Jak ktoś lubi to niech se zamiata szosy. Moja babcia miała do kostek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Spaghetti... 533 Napisano 5 godzin temu (edytowany) 4 minuty temu, WycₕₒdzₑₙₐCₕwᵢₗₑ napisał: zgłosisz mnie do pokojowego nobla za walkę z głodem? na razie na małą skalę ale jest potencjał! Jak na razie, to słabo jedziesz z podrywem, a Magi czeka na Widmo Co Ty na to ? Edytowano 5 godzin temu przez Spaghetti... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WywaloneJajåBoże 16 Napisano 5 godzin temu Spożyje dewolaja 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 1585 Napisano 5 godzin temu 12 minut temu, Dwa donuty pączek tak napisał: To uciekaj w nich, jak obudzisz się spocona to znaczy że działa Budze się tak często. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WywaloneJajåBoże 16 Napisano 5 godzin temu Ela gawin wykupiła cały zwierzyniec z ikeły. To najlepsza wiadomość dzis. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WywaloneJajåBoże 16 Napisano 5 godzin temu Ela gawin wykupiła cały zwierzyniec z ikeły. To najlepsza wiadomość dzis. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WywaloneJajåBoże 16 Napisano 5 godzin temu Zayebista surogatka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 1585 Napisano 5 godzin temu 6 minut temu, WycₕₒdzₑₙₐCₕwᵢₗₑ napisał: zgłosisz mnie do pokojowego nobla za walkę z głodem? na razie na małą skalę ale jest potencjał! Zgłoszony Tylko raz dziennie mnie nakarm. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 1585 Napisano 5 godzin temu 4 minuty temu, Spaghetti... napisał: Jak na razie, to słabo jedziesz z podrywem, a Magi czeka na Widmo Co Ty na to ? Widmo będzie w marcu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yeya 162 Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, WywaloneJajåBoże napisał: Z guwna bata nie ukręcisz bo włosy to kwestia genów głównie. Ważne że w ogóle są i cieszmy się tym faktem tak. Jak ktoś lubi to niech se zamiata szosy. Moja babcia miała do kostek Moja babcia też miała długie ciemne warkocze które zaplątała pod chustkę... mycie i czesanie to był rytuał : ) po niej mam co najwyżej to, że wolniej siwieje, ale też kwestia czasu. : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 1585 Napisano 5 godzin temu 17 minut temu, Spaghetti... napisał: Ja Ci ich do łożka dziś nie przyniosę, jestem w kuchni przyjdż i zjedz A co nogi cie bolą 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Spaghetti... 533 Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, Onaaaa napisał: Widmo będzie w marcu To dobrze, ja chyba też Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WywaloneJajåBoże 16 Napisano 5 godzin temu Przed chwilą, yeya napisał: Moja babcia też miała długie ciemne warkocze które zaplątała pod chustkę... mycie i czesanie to był rytuał : ) po niej mam co najwyżej to, że wolniej siwieje, ale też kwestia czasu. : ) W tamtych czasach to musiało być masakra. Jakieś myszy się mogły zalegnac. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Spaghetti... 533 Napisano 5 godzin temu (edytowany) 3 minuty temu, Onaaaa napisał: A co nogi cie bolą Myślisz, że mam Ci usługiwać cwaniaro jedna Poproś kochanka jest chętny Edytowano 5 godzin temu przez Spaghetti... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 1585 Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, Spaghetti... napisał: Myślisz, że mam Ci usługować cwaniaro jedna Poproś kochanka jest chętny Żeby mieć kochanka to trzeba mieć męża 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yeya 162 Napisano 5 godzin temu (edytowany) 3 minuty temu, WywaloneJajåBoże napisał: W tamtych czasach to musiało być masakra. Jakieś myszy się mogły zalegnac. Możliwe... chyba już od dziecka dziewczynki tak chodziły, a druga babcia (młodsza) już całkiem inaczej sie czesała... bez chusty ale za to obowiazko trwała : ) pa Edytowano 5 godzin temu przez yeya Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Spaghetti... 533 Napisano 5 godzin temu Przed chwilą, Onaaaa napisał: Żeby mieć kochanka to trzeba mieć męża Magi, nie chcę się z Tobą kłocić wiesz o co chodzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WywaloneJajåBoże 16 Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, yeya napisał: Możliwe... chyba już od dziecka dziewczynki tak chodziły, a druga babcia (młodsza) już całkiem inaczej sie czesała... bez chusty ale za to obowiazko trwała : ) pa Helmofon xD bajojajo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 1585 Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, Spaghetti... napisał: Magi, nie chcę się z Tobą kłocić wiesz o co chodzi Możesz się kłócić, chętnie posłucham twoich kłótni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Spaghetti... 533 Napisano 5 godzin temu (edytowany) 5 minut temu, Onaaaa napisał: Możesz się kłócić, chętnie posłucham twoich kłótni Ale o co tak naprawdę, skoro non stop coś Ci nie pasuje, więc o co chodzi ja pierdziele Kużwa, mówię jak jest, a Ty masz wywalone i uciekasz Non stop uciekasz bez wyjaśnienia z priva... kużwa wkurza mnie to! Edytowano 5 godzin temu przez Spaghetti... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WycₕₒdzₑₙₐCₕwᵢₗₑ 72 Napisano 5 godzin temu 15 minut temu, Onaaaa napisał: Zgłoszony Tylko raz dziennie mnie nakarm. i można kogoś zgłosić żeby było miło 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WywaloneJajåBoże 16 Napisano 5 godzin temu Przed chwilą, WycₕₒdzₑₙₐCₕwᵢₗₑ napisał: i można kogoś zgłosić żeby było miło Zgłoszone 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WycₕₒdzₑₙₐCₕwᵢₗₑ 72 Napisano 5 godzin temu 10 minut temu, Onaaaa napisał: Żeby mieć kochanka to trzeba mieć męża i wtedy łatwiej związać koniec z końcem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 1585 Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, WywaloneJajåBoże napisał: Zgłoszone Za późno. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Spaghetti... 533 Napisano 5 godzin temu (edytowany) 1 minutę temu, WycₕₒdzₑₙₐCₕwᵢₗₑ napisał: i wtedy łatwiej związać koniec z końcem Nie, małżeństwo ignorancie, to nie pewniak i dobrze wiesz, że mam rację Szyka też tak uważała i miała też rację. Edytowano 4 godziny temu przez Spaghetti... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach