Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tsurek

GLOBULKI- DOBRE CZY NIE?

Polecane posty

Gość Dydzio
Nic nie szkodzi... ale jest jeszcze jeden problem :( Ona nie używa tamponów, a jak się kiedyś pieściliśmy, to ją bolało, kiedy próbowałem paluszkiem... może to bardzo utrudnić aplikację globulki... Na to też macie jakiś pomysł???

Gość Brazylka
witam wszystkich:) dawno temu uzywałam glogułek:) jestem bardzo zadowolona ponieważ miałam cały czas nawilżenie i nic nie odczuwałam na drugi dzień po ostrej jezdzie;) teraz mam nowego faceta i tak sie zastanawiamy czy jesli zastosujemy 2-3 globułki to moze...bez gumki???jak sadzicie???z gumkami zawsze mamy problem...;/ ma za duzego na gumke;/ ale...do dzidziusia sie nam nie śpieszy... jak sadzicie coolezanki;) p.s. mi się nie pienia:D

Gość Dydzio
Nie jestem cooleżanka, ale i tak się wypowiem. To, że wypchasz się globulkami jak pluszowy miś wcale nie da 100% pewności. W podstawówce miałem kumpla-oszołoma, który dmuchanego kondoma wsadził dobie na dłoń, miał ok. 10-15cm średnicy (czyli niewiele mniej, niż masz w talii), więc mit o za małej gumie wsadź między bajki... A jak mu ciasno, to tym lepiej, to ponoć oddala orgazm... Pomyśl o pigułach!!!

Gość Brazylka
dzieki dydziu za odpis...bajek nie lubie pisac:P a z gumami zawsze mamy niesamowite problemy:( nigdy naciagnac sie nie chce;( a pigułek anty łykac nie moge bo koliguja zmoimi lekami(mam padaczkę)... co w takim razie byś mi polecił coolego Dydziu??...

Gość Dydzio
Przede wszystkim poleciłbym Ci wizytę u ginekologa!!! A jak już tak bardzo nie chcesz (choć w trakcie współżycia to Twój obowiązek), to wybierz się do sex-shopu, tam powinni mieć gumy XXL (taaa, można tam kupić coś więcej niż dmuchane lale i wibratory :) ) No i szczęścia i wiele rozkoszy życzę... PS. Ja tam nadal nie wierzę, że nie można nałożyć gumy... ale co ja tam mogę wiedzieć... wyznaje zasadę, którą dziś przeczytałem na jednym z wiodących polskich portali internetowych: Może być mały, ale niech będzie wariatem ;-)

Gość Brazylka
hmm...oki wysle go do sex shopu:D i zaopatrze sie w globułki...i....bedzie jazda:) he he he na maxa do 7 nieba:).... aż się doczekać nie mogę:)

Gość Dydzio
Przecież wyraźnie napisałem: wybierz się, a nie wyrzuć go... a najlepiej idźcie razem!!! Takie wspólne załawianie spraw zbliża...

Gość siałababamak
ja na poczatku tez stosowalam te globulki + prezerwartywa i nie bylam zadowolona ;/ globulka wyciekala ze mnie, krepowalam sie i w ogole, kolorowo nie bylo;/ teraz biore yasmin i jestem zadowolona:D

Gość mikro
Ja prawie 4 lata biore tabletki. Troche od nich przytyłam, ale odkąd biore Yasmin przestałam tyć - właściwie to nawet po troszku chudnę(wcześniej brałam minulet, harmonet, stediril 30). Stwierdziłam że musze odpocząć od tabletek i przestałam brać, więc muszę wymyślić coś innego. Moje szczęście tak naprawde to by chciało dzidziusia więc mu wszystko jedno, ale jakbym chciała to moge nawet i 5 metod zastosować, ale prawda jest taka że niczemy nie zaufam tak jak tabletkom. Pełen komfort. PS. Sorki za błędy (ja ich nie widzę ;) )

Gość Dydzio
Jakieś 70% ;/ Nie polecam nawet w tzw. dni niepłodne!!!

Gość Dydzio
NIE SPAMUJ!!!!!!!!!!!!!

Gość Cubus1919
hi:) w sluchajcie:) Mam 2 pytania:) czy globułka + gumka daje pewnosc? i bezpieczenstwo bez wpadki? i drogie koleżanki kiedy są dni nie płodne:) ??

Gość cubus1919
daje duze prawdopodobienstwo ze nie wpadne? TAk? dzieki za link..

Gość Dydzio
Większą, niż sama guma i sama globulka...

Gość enslaved
To w koncu te globułki sa na recepte czy nie bo ja juz sama nei wiem

Gość hi
a nie wystarczy sama gumka?

Gość Dydzio
Jeśli po nowym roku nic się nie zmieniło, tro nie... A nie powinno się zmienić, bo to środek chemiczny a nie hormonalny...

Gość Asiunik
ja chce to zrbic z moim chłopakiem i niewiem jak sie zabezpieczyc zeby miec 1000%pewnosci naczytałąm sie juz dosc o tych globulkach..chociaż to było chyba moje ostatnie wyjscie:( co mam zrobic??

Gość Dydzio
Teoretycznie nawet sterylizacja nie daje 100%, o 1000% zapomniej. Idź do ginekologa, on i najlepiej doradzi, co masz wziąć...

Gość alter
Ja i moja dziewczyna zastanawiamy sie nad globulkami, bo uzywanie prezerwatyw nie daje nam takiego komfortu jaki jest BEZ. Szukamy wiec alternatywy. Zastanawiam sie tylko czy aby uzywanie globulek i prezerwatyw jednoczesnie ma sens. Skoro juz musze miec gumowy kapturek to po cholere globulki... dla mnie to zadne rozwiazanie. Teoretycznie prezerwatywy to jedna z najbardziej skutecznych srodkow antykoncepcyjnych o ile wie sie jak ich uzywac. Moim zdaniem uzywanie obu zabezpieczen na raz (globulka+gumka) wzielo sie po prostu z paniki i strachu ktore maja w sobie nasze partnerki (coś o tym wiem). Dlatego też sprobojemy na samych globulkach ale bez "kończenia w środku", to mi sie wydaje najrozsądniejszym wyjściem z sytuacji. Poradzimy się z resztą ginekologa bo wynikom badań na stronie producenta antykoncepcji nie można w żaden sposób wierzyć :/

Gość lola11
no właśnie jak to jest?po co prezerwatywa i globulki?nie wystarczaja same globulki skoro wszedzie pisze ze maja bardzo wysoką skutecznosc?

Gość lola11
:)

Gość Dydzio
Wszędzie... czyli na stronach producenta... Chcesz - nikt Ci nie broni, ale z małym, wrzeszczącym bobaskiem i pretensjami to nei do mnie :)

Gość Szczurus
witam Mam . mam problem z doborem typu srodku antykoncepcji z Moją Partnerka. Chcemy oboje sie dobrze zabezpieczyc narazie przed "dzidzią" ale nie wiemy co wybrac> co Do globulek widze sa rózne opinie.. -niektórym dobrze sie przyswajają w ciele a niektórym sie "pienią i na dodatek pieką od środka" Co do tabletek nie mam uprzedzeń ale pmoja Partnerka krepuje sie przed pierwsza wizytą. Mowie jej ze razem pojdziemy i mimo wszystko to wyjdzie na dobre niżelbysmy nie szli wogóle. Minusem dla globulek jest to ze podczas stosowania ich nie ma raczej mowy o :oralu":(( a my lubmy cieszyc sie soba aszczegolnie Nią "tak od środka smakując" Myslalem nad rozwiazaniem typu" ze poprostu podczas gry wstępnej cieszsyc sie soba nie aplikowac jeszcze globulki i dopiero w te 10 minut przed zaaplikować i wykorzystac te 10 minut juz nie tak milej jak w oralu ale cos by sie wymyslilo i chciałbym wiedziec czy takie rozwiązanie nie soprawilo jakiemus z nam klopotu (szczególnie chodzi mi o Nią chce by czuła sie naprawde bezpiecznie i w miare komfortowo? i jaki srodek zakupic ?" wg was jaki jest najbardziej optymalny ktory sie nie" pieni":((bo to moze byc nie mile dla niej a to ma być dopiero ten jej "pierwszy raz" wiec nie powinno byc takich sytuacji ze wzgledu na nią. ale co ma byc to bedzie:) i oczywiscie Globulki + Gumeczka :((Durexik:))pozdrawiam i prosze o jak najbardziej elokwetną odpowiedz! z gory dzieki

Gość Dydzio
Jak to mawia moja siostra: polecam okłady z lekarza!!! Ginekolog nie gryzie, nie pluje, nie warczy, nie szczeka... Nie ma się czego bać. A jak nie, to guma + globulki i po sprawie... Na początek radzę jakieś małe opakowanie, żeby przekonaćsię, czy nie piecze, nie cieknie itp. Możecie zaaplikować ją na próbę, wcale się nie kochając, żeby sprawdzić reakcję organizmu... Obawiam się jednak, że na pierwszy raz może to nie być najlepszy pomysł:| Jakby nie patrzeć przerwanie błony dziewiczej to otwarta rana, a ghlobulki to sama chemia... Jak już wspomniałem: okłady z lekarza!!!

Gość szczurus
no ok > ale czuje ze blone juz jej przerwalem po ostatnich zabawach, minelo juz od tego troche czasu ale podczas tych zabaw uplynelo z niej duzo sokow i bolalo nie miara. wiem ciezko bardzoo ją wyczuc(blone) gdyz jest jej wiele typów a najtrudniej tą półksięzycowata. myslalem o tabletkach i o wizycie u ginki by zapisala moze jakies tabletki. tylko musimy lepiej to omówic. planowlame najpeirw z sama gumka i zwyczajnie sie kontrolowac przy tym jej pierwszym razie ale i ja i Ona chcemy miec wieksze bezpieczenstwo. ja powtarzam jej ze ta wizyta nie zaszkodzi tylko pomoze. i mam nadzieje ze wkoncu minie jej ten opór i przejdziemy sie wlasnie tam :) a moze sa jakiesj zele chcoby lekko związane z srodkiem plemnikobojczym bo slyszalem ze wiekszosc juz nie produkuje sie ! ael wielkie dzieki.

Gość Dydzio
Globulki, żele, pianki - wszystko zawiera nonoxynol, czy jak mu tam, więc różnica jest, poza aplikacją, nalepsząchyba właśnie w przypadku globulek, marginalna... Co z Ciebie za facet, co rozdziewicza pannę palcem:> A tak na serio, to z jednej strony, niby jeszcze jest dziewicą, ale bez błony, ale to już nie to samo, z drugiej, ten właściwy pierwszy raz będzie mniej bolał... Ale i tak prawie na pewno będzie, tak to już bywa, szczególnie u młodych dziwcząt, że boli... strach, brak doświadczenia... wszystko potęguję uczucie bólu... Masz moje błogosławieństwo w przekonywaniu dziewczyny do wizyty u lekarza;]