Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szybka pomoc

masz pytanie odnosnie antykoncepcji? wstąp -

Polecane posty

Gość klawiatura
asiks------------> :) dziekuje za odpowiedz. Lekarz namawiał mnie na spiralę i chyba ja załozę.

Gość Sali di Maga
A ja mam takie pytanko: Od ponad roku regularnie biorę logest (wcześniej inne pigułki). Zawsze biore o stałej porze i nigdy nie zapominam. W tym miesiącu 2 dni przed okresem miałam dziewne uczucie "suchości". Okres miałam jakiś dziwny - bardzo skąpy (zawsze mam normalny) i brązowy, a nie czerwony. W dodatku trwał tylko 3 dni. Czy to mozliwe, żebym była w ciąży? Czego to moga być objawy??? Pytanie drugie (na wyrost): Jeżeli jednak jakimś cudem jestem w ciąży, to co sie stanie z płodem, skoro wciąż zażywam Logest? Może się urodzić nienoramlne?????

Gość moniii
Proszę o radę. Zmieniam tabletki z marvelonu na diane. Kiedy mam wziąć pierwszą tabletke diane - po 7 dniowej przerwie czy w pierwszym dniu krwawienia??? prosze pomóżcie.

Gość PROSZE O POMOC
Witam mam pytanko!!!!!!!!!!! Otoz slyszalam ze olejek eteryczny geraniowy STYMULUJE ESTROGEN, i nie nalezy go stosowac RÓWNOCZEŚNIE Z PIGUŁKAMI ANTYKONCEPCYJNYMI!!!!A ja nie wiedzialam o tym wczesniej i robilam sobie oklady z tego olejku(4 oklady)!!!!!!!!!Czy mam sie teraz czegos obawiac????Bo zacznam sie bac ze moze byc cos nie tal:( PROSZE O POMOC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość olka*
czy palenie papierosów osłabia działanie tabletek antykoncepcyjnych? bo ja zażywam tabletki dopiero 2 miesiace i ostatnio moj chlopak powiedzial mi ze palenie oslabia tabletki i jest wieksze ryzyko zajscie w ciaze, czy to jest prawda?

Gość olka*
czy palenie papierosów osłabia działanie tabletek antykoncepcyjnych? bo ja zażywam tabletki dopiero 2 miesiace i ostatnio moj chlopak powiedzial mi ze palenie oslabia tabletki i jest wieksze ryzyko zajscie w ciaze, czy to jest prawda?

Gość olka*

Gość Minister Zdrowia
Palenie albo ciupcianie - wybór należy do Ciebie :P

Hehe. Miała być \"szybka pomoc\" a pytań jest coraz wiecej i nikt nie odpowiada...:( Czyżby autorce topiku sie znudziło?

Sali: nie sądzę, żebyś się miała czego bać. Raz mi się też tak zdarzyło i to bez konkretnej przyczyny, nie byłam na tabletkach a okresu dostałam takiego, jak opisujesz. Jeśli podejrzewa się ciążę, to prezerywa się przyjmowanie tabletek. Monii, to lekarz powinien Ci powiedzieć. Prosze o pomoc, a to nowość. :) Myślę, że nawet jesli to prawda, to raczej w sytuacji, kiedy sie go zażywa doustnie, a nie na skórę. Olka osłabiać raczej nie osłabia, natomiast chodzi o to, że w sytuacji, kiedy się pali dużo papierosów dziennie i jednocześnie zażywa tabletki, zwiększa się ryzyko raka.

Gość a ja
mam takie pytanko- mija 5 dzien krwawienia-i ono caly czas jest-malutkie ale jest:( przy poprzedniej przerwie 5 dnia juz nic nie bylo:( Cholera a ja niedlugo wyjezdzam i chcialam spedzic takie mile chwile😭

cześć ja utworzyła swój topic ale nikt mi nie odpisał, a strasznie potrzebuje pomocy , więć udałam sie tutaj ;-) i mam jedno pitanko??? Czy jak ostatni okres miałam 20.07 i kochałam sie z moim facetem 01.08 (to chyba dzień plodny) od tej pory bola mnie piersi, strasznie sie boje - to taki dziwny niepokuj! i bolą mnie jajniki i wogóle brzuch, a dzisiaj w nocy budziłam sie dwa razy z bólu gdyż tak mnie kuło nie wiem gdzie ? w macicy czy coś takiego ? CZY TO JEST MÓJ WYMYSŁ CZY JESTEM W CIĄŻY?? PROSZE ODPOWIEDZCIE! A i jeszce jedno - kochaliśmy sie kilka razy i używaliśmy przezewatyw, no ale ja dotykałam mojego faceta a poźniej prezerwatywy, która następnie we mnie była!! POMOCY !!!

cześć ja utworzyła swój topic ale nikt mi nie odpisał, a strasznie potrzebuje pomocy , więć udałam sie tutaj ;-) i mam jedno pitanko??? Czy jak ostatni okres miałam 20.07 i kochałam sie z moim facetem 01.08 (to chyba dzień plodny) od tej pory bola mnie piersi, strasznie sie boje - to taki dziwny niepokuj! i bolą mnie jajniki i wogóle brzuch, a dzisiaj w nocy budziłam sie dwa razy z bólu gdyż tak mnie kuło nie wiem gdzie ? w macicy czy coś takiego ? CZY TO JEST MÓJ WYMYSŁ CZY JESTEM W CIĄŻY?? PROSZE ODPOWIEDZCIE! A i jeszce jedno - kochaliśmy sie kilka razy i używaliśmy przezewatyw, no ale ja dotykałam mojego faceta a poźniej prezerwatywy, która następnie we mnie była!! POMOCY !!!

Gość dziewczyny
biore 2 opakowanie cilestu pod rzad.zeby nie miec okresu. dopiero 1 raz tak zazywam. i nie weim czy to normalne ale 10 dni temu zaczelam 2 opakowanie i wlasnie dzis po tych 10 dniach mam slabe plamienie?? czy ktoras z Was miala podobnie??

A ja: raz krócej, raz dłużej... Taki urok (wątpliwy) tej części naszej kobiecości. Ale normalne. Ja, jak chcę się czuć swobodnie i ne myśleć o miesiączce, używam tamponów. Meraja, to może wynikać ze stresu. Jak masz wątpliwości, to zrób dla spokoju test ciążowy. Ale skoro używaliście prezerwatyw, to nie powinno być problemu. Dziewczyny: Już tu kobietki pisały, że jak robią sobie serię pod rząd, to mają plamienia. Więc spoko. :)

Gość hellołłłłłłłłłłłłłłłłłl
ja biore diane 35 juz od dłuzszegfo czasu-wydaje mi sie ze mam wiekszy apettyt po nich no i jestem b. nerwowa-czy ktos z was ma takie dolegliwosci! poza tym czy to jest dobry srodek anty..........?helloł

Hej.Ja mam pytanko odnośnie testow ciążowych na ile są one wiarygodne?Jeżeli miałam miesiączke po \'tym\' stosunku i zrobilam test gdzies ok 7 tygodni od niego czy jest on wiarygodny.Wyszedł negatywny,jednak albo panikuje albo cos jest nie tak.Bardzo bolą mnie jajniki i piersi ale nie sutki tylko z boku jak przed okresem,ale to chyba za wczesnie na takie bole przedmiesiączkowe bo zaczely sie one ok 10 dni przed spodziewana miesiaczka.Co Ty na to?Pozdrawiam.:)

Gość dziewczyny
Asiek>>> dziekuje za odpowiedz :)

Gość isseya 22
witam :) kilka dni temu zaczelam brac harmonet i w zwiazku z tym mam pare pytan, ktorych nie zadalam lekarzowi i mam nadzieje, ze ktos mi tu pomoze ;) 1. pigulki + slonce = jakies plamy?????????? nie bardzo mi sie to podoba, bo lubie sie opalac i chodze na solarium, ale w ulotce jest cos pokrotce napisane, ze niektore kobiety na sloncu "cos tam, cos tam". czyli co???????? absolutny zakaz opalania?????? ;( 2. pigulki + alkohol = co?? czy jesli sie pije alkohol podczas brania pigulek, to one nie dzialaja? czy mozna pic? bardzo prosze o odpowiedz, pozdrawiam

Gość Viktoria
Hej, mam pytanie, jestem juz po 11 tabletce z 1 opakowania, moge juz spokojnie sie kochac, czy jeszcze poczekac?? prosze o odpowiedz bo juz sama nie wiem, wszedzie co innego pisze, THX pozdrawiam

Gość a ja
współżyłam ze swoim chłopakiem po 3 tabletce Jeanine bez zabezpieczenia i nigdy wcześniej nie brałam anty w pigułkach. Czy już wtedy tabletka chroniła mnie przed ciążą???A może ktoś wie o tym bardziej z doświadczenia?????Do Asiek:wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi!!!!!!!!JESTEŚ THE BEST!!!!! To super że chociaż jedna mądra osoba jest na tyle miła, aby dzielić się swą wiedzą z innymi!!!!!!

Gość myszycca
moje pytanie dotyczy spirali,wczoraj czyli 20 sierpnia zostala mi takowa zalozona,troszke bolalo,do tej pory lekko pobolewa i mam mocniejsze krwawienie niz w dniu zakladania a to byl 4 dzien okresu.czy ten bol to norma-ingerancja ciala obcego,czy krwawienie tez to nic nadzwyczajnego po 24 h od zalozenia.A po jkinmm czasie zaczyna dzialasc spirala -mam miedziana?????prosze o odpowiedz bo nie wiem czy wszystko jest w porzadku? dodamz e to krwawiemie jeste jk przy normalnej mocnej miesiaczce a nie jest to krwotok.

Gość Alicja z krainy czarow
witajcie:) moje pytanie dotyczy plastrow antykoncepcyjnych. Czy pierwszy miesiac ich uzywania jest 100procventowo pewny? I czy mozna je stosowac "dorywczo" czyli np. podczas wakacji a poptem zrezygnowac? Moj narzeczony mieszka daleko i widzimi sie wlasciwie na dluzej tylko w wakacje. Zwykle uzywamy prezerwatyw, ale o plastrach mysle w nastepne wakacje. tabletki nie wchodza w gre. Czekma na odpoeiwdz, z gory dziekuje

Gość malenka_a
hejka "szybka pomoc" !!! słodko ze jesteś...bo ja chyba mam problem..troche opisze, wole wiecej szczegółó podać, zeby miec pewność ze podałąm wszystkie okoliczności..a wiec tak..no spóźnia mi sie okres cholernie to znaczy hm..mam strasznie nieregularne o 29-34 nawet dni..nno i dzis jest 35 i nie mam:/..kochałam sie /z prezerwatywą/z facetem, ale jak obiczylismy w dni niepłodne...ale do tego doszły nerwy/pogrzeb/ i straszny wysiłek/pielgrzymka 10 dni-syf://..no i w sumie panikę juz neizłą nasiałam..nei wiem co robic..czekać czy co?:(...jeśli chodzi o jakość prezerwatyw to raczej nie było zagrożenia..heh..."raczej"...no boje sie jak cholera...napisz proszę co o tym myslisz..dzieki z góry wszystkim i prosze o jak najszybsze odpowiedzi...

Gość malenka_a
hejka "szybka pomoc" !!! słodko ze jesteś...bo ja chyba mam problem..troche opisze, wole wiecej szczegółó podać, zeby miec pewność ze podałąm wszystkie okoliczności..a wiec tak..no spóźnia mi sie okres cholernie to znaczy hm..mam strasznie nieregularne o 29-34 nawet dni..nno i dzis jest 35 i nie mam:/..kochałam sie /z prezerwatywą/z facetem, ale jak obiczylismy w dni niepłodne...ale do tego doszły nerwy/pogrzeb/ i straszny wysiłek/pielgrzymka 10 dni-syf://..no i w sumie panikę juz neizłą nasiałam..nei wiem co robic..czekać czy co?:(...jeśli chodzi o jakość prezerwatyw to raczej nie było zagrożenia..heh..."raczej"...no boje sie jak cholera...napisz proszę co o tym myslisz..dzieki z góry wszystkim i prosze o jak najszybsze odpowiedzi...

Gość malenka_a

Gość deli22
biorę HARMONET jestem w trakcie 6 tabletki,oprócz tego,ze boli mnie noga to narazie nie mam innym dolegliwosci.Wczesniej brałam CILEST i tez mnie bolała noga,oprócz tego wiele innych dolegliwosci.... czy to minie do 3mies,czy tez mi one nie słuzą?

hej pomóżcie pierwszy raz biorę Harmonet, jestem w trakcie 15 tabletki i nie wiem czy normalne jest plamienie po miesiączce, a sjeśli tak to jak długo może ono trwać bo u mnie już trwa 8 dni, a okres miałam normanie (ani nie był bardziej obfity ani mniej) prosze odpiszcie coś z góry dziękuję

Gość malenka_a
ej:( chciałam pomocy..a nikt mi nie odpisuje:((((( proszę........!!! :(

malenka, Slonko.. nie panikuj :) masz nieregularne cykle wiec nic nie wiadomo. po tym co napisalas to moze Ci sie spozniac troche. jesli uzywaliscie prezerwatywy to nie powinno byc problemu :) poczekaj narazie na okres jakies 5 dni jeszcze. potem mozesz isc do apteki zrobic test a teraz przestan sie denerwowac bo to jeszcze bardziej moze opoznic okres :)