Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szybka pomoc

masz pytanie odnosnie antykoncepcji? wstąp -

Polecane posty

Gość malenka_a
dziękuje asiks...nerwy nerwy nerwy....wychodzę z siebie..nigdy mi sie nic nie spóźniało dlatego tak panikuje!!!!!:(((((((((((((((((((

deli22 -> musisz czekac. tabletki przyjmuja sie tak do trzeciego opakowania. jesli potem Ci nie przejdzie to idz z tym do lekarza. Zabsia -> plamienie moze trwac do trzeciego opakowania wlacznie.

malenka -> ja wiem ze nerwy. ale zauwaz ze masz dosc nieregularne cykle i musisz brac pod uwage ze moga sie jeszcze zmeiniac. i naprawde poczekaj do tego 40-42 dnia bo to tej pory okres powinien sie pojawic.

Gość malenka_a
ok..a wiedz czekam...dzielnie..cierpliwie...ehh...

Gość malenka_a
ale byk :D...WIĘC..oczywiscie:D

Gość zagubiony xlxlxlxlx
Czy przy braniu pigułek - 2 opakowanie - okres nie powinien sie ustabilizować. Zkończył sie własnie listek 3 dni temi ( czyli 21 pigółek) i jest 25 dzień - za 4 dni mam zacząc brać 3 opakowanie a tu nie ma okresu - troche mnie to martwi - co o tym sądzicie ?? zażywa harmonet. Czy kroś tez to zazywa - jak było na początku ??

okres ma wystapic w ciagu tych 7 dni. i nawet podczas brania pigulek moze sie to przesuwac.

asiks -> dzieki za odpowiedz jestem wdzieczna tylko jak mozesz to napisz jeszcze jak dlugo po miesiaczce moze wystepowac plamienie bo ze do 3 opakowania to wiem jeszcze raz dziekuje

Gość malenka_a
powiedzcie mi roszę o tym cholernym śluzie coś...jaki jest przed miesiączką..czy jest?..mi sie spoźnia okres a w zamian mam takie coś..białawe..nierozciągliste..wodniste bardziej...no daje uczucie takie ze jak poczuję to uchachana lece do wc ze to juzmiesiączka..i ..zonk;((((((((((((( jak wiecie cos..proszę....bo sie martwie ...:*

Zabsia -> u kazdej inaczej. plamienia moga byc zarowno znikome jak i bardzo dlugie i mocne. nie potrafie tak odpowiedziec na to pytanie niestety.

Gość nellllla
ASIKS!!!!!!!!!! Mam do ciebie kilka pytań i byłabym ci wdzięczna gdybyś mi pomogła: 1.obecnie biore pierwsze w życiu opakowanie tabletek. Po 3 tabletce współżyłam bez zabezpieczenia, z wytryskiem we mnie. Czy tabletka już działała??????? 2. jaki wpływ na skuteczność pigułek ma alkohol i skręty w śladowych ilościach??????? Z GÓRY DZIĘKUJĘ!!!!!!!!!!!!! Papapapapapap

DO MALENKa-a szczególnie ta pielgrzymka (po co ty tam lazłaś) mogła wpłynąć na opóżnienie owulacji liczenie dni jest złudne- niczego nie daje śluz -w różnej postaci- występuje przez cały cykl radzę zrobić test i się nie denerwować bo to pogarsza (może potrzebna spowiedż??) ;>

No własnie - jakież obłudne mamy społeczeństwo - niby jest Katoliczką, chodzi do kościoło, modli się do Boga, powstaje tylko pytanie - PO CO?? Bo i tak nie przestrzega (z premedytacją) przykazań i grzeszy na potęgę. Żeby (bez ślubu) uprawiać seks na PIELGRZYMCE?? Toż to obraza Boga i brak jakiejkolwiek moralności! Ja nie czepiam się samego uprawiania seksu - nie potępiam go, ale jeżeli wybrało się (świadomie) inną drogę, niż nakazuje Kosciół (Katolicki), to (na Boga!) nie udawajmy przed sobą i innymi, że jesteśmy takimi wierzącymi Katolikami! I pytanie dodatkowe - po co szłaś, malenka_a, na tę pielgrzymkę? Bo ja nie potrafię zrozumiec Twojego postępowania. No bo jak chodziło Ci o wyrwanie się z domu, pobycie z dala od rodziców ze swoim chłopakiem (na wspólny wypad pod namiot pewnie by się nie zgodzili, co?), to \"gratuluję\" Ci \"pomysłowości\" i podejścia do życia. Tak trzymać!

Gość nellllla
HALO!!!!!!!!! ASIKS!!!!!!!!!! Mam nadzieje ze jesteś w stanie odpowiedzieć na moje pytania!!!Jeszcze raz z góry dziękuję!!!!!!!!!

Gość nellllla
HALO!!!!!!!!! ASIKS!!!!!!!!!! Mam nadzieje ze jesteś w stanie odpowiedzieć na moje pytania!!!Jeszcze raz z góry dziękuję!!!!!!!!!

Gość nellllla

Asiks-> mam jeszcze jedno pytanie i może jeszcze któraś z dziewczyn mi powie, jestem jeszcze dziewicą ale planujemy z moim chłopakiem weekendowy wypad, czy możecie mi powiedzieć czy pierwszy raz zawsze boli bo obawiam sie że tak więc podzielcie sie ze mną tymi informacjami. A jeśli tak jest w większości wypadków to jak np. tego uniknąć, czy w tym wypadku wizyta u ginekologa jest niezbędna? Z góry dziękuję za wszelkie info pozdrawiam papa

jestem.. jestem.. :) nellllla -> ad.1 zalezy ktorego dnia zaczynalas to opakowanie. jesli to byl pierwszy dzien miesiaczki od pierwszej tabletki jestes zabezpieczona, jesli ktorys z kolejnych (bo pierwsza tabletke mozna przyjac w ktoryms z 5 pierwszych dni okresu - zalezy od ginekologa, cyklu, itp..) to przez pierwszy tydzien do dwoch powinno sie uzywac zabezpieczenia dodatkowego bo wtedy jest prawdopodobienstwo zajscia w ciaze ad.2 w sladowych ilosciach zadnego ale i tak bym zrezygnowala ze skretow ;) Zabsia -> pierwszy raz z zalozenia boli. wszystko zalezy od Twojej blony. moze byc tak ze wcale nie poczujesz a takze ze bedziesz sie zwijala z bolu. tego nie przewidzisz. jesli uzywalas albo uzywasz tamponow i nie masz z ich wlozeniem zadych problemow to i z pierwszym razem tez nie bedzie. w zasadzie ten bol to czuc doslownie przez chwilke. i naprawde rzadko sie zdarza ze trzeba korzystac z pomocy lekarza. najwazniejsze zebys nie byla spieta i sie rozluznila wtedy i bol bedzie mniejszy. do tego to tak naprawde nie boli samo przerwanie blony bo to w tym momencie nawet tego nie poczujesz - tu chodzi raczej o to ze dla Twojego organizmu to nowosc, pochwa musi sie rozciagnac - czego wczesniej nie robila i to bedziesz bardziej odczuwala. jesli za pierwszym razem nie wyjdzie to sprobujcie za chwilke. mozesz takze w pozycji klasycznej podlozyc sobie pod pupe poduszke - latwiejsza penetracja za pierwszym razem. jesli bedzie bolalo i nie bedzie Wam to wychodzilo to zawsze mozecie zmienic pozycje na \'na jezdzca\' - wtedy Ty bedziesz wszystko kontrolowac - glebokosc, tempo, itp.. dla wielu dziewczyn ta pozycja jest lepsza na pierwszy raz - dla mnie tez byla :)

Gość minesia
mam problem:w ta sobote mialam wziac ost pigulke..ale wzielam ja juz w piatek razem z ta piatkowa, bo mi sie zapomnialo,ze juz ja wzielam..no i teraz jest poniedzialek.nie udalo mi sie dodzwonic jeszcze do mojej lekarki,ale ciagle probuje.poki co moze Wy mi pomozecie-co robic?w czwartek dostane okres a w niedziele powinnam zaczac brac nowe opakowanie-oczywiscie jakbym sie nie pomylila teraz..i nie wiem, czy zmienic dni brania i wziasc nowe opakowanie juz w sobote(czyli dzien wczesniej niz zwykle bralam)czy tak jakby sie nic nie stalo w niedziele zaczac? czy moze wziasc w pierwszym dniu okresu-czyli prawdopodobnie we czwartek, no chyba ze przez to ze nie wzielam ich prawidlowo dostane okres juz we srode..licze na szybka odpowiedz!z gory dziekuje za pomoc!!!

Gość Veronika
Prosze pomozcie! Bardzo sie denerwuję, tabletki przyjmuje od stycznia, podczas ostatniego cyklu brania zapomnialam 3-ej tabletki, tego dnia.. moj facet wyjezdzal i żegnalismy sie bardzo namietnie. Skonczyl we mnie, chociaz z reguly sie na to nie zgadzam..Gdy tylko sobie przypomnialam, natychmiast zazylam zapomnianą tabletke, a nastepną 4-tą już o normalnej porze. Zwykle przyjmuje tabletki o 23.00. Czasem o 22, a czasem 23-24. Dzisiaj mial się pojawic okres... niestety nie ma go.. Czy jest duze prawdopodobiemstwo, ze......? :-(

Gość Veronika
oj bardzo prosze, powiedzcie coś... najlepiej pozytywnego...

jesli zapomniana tabletke wzielas pozniej niz o 11:00 nastepnego dnia to niestety prawdopodobienstwo jest. powinnas byla zastosowac dodatkowe zabezpieczenie tego dnia jak i przez 7 nastepnych. jesli natomiast nie minelo te 12 godzin to nie masz sie czym przejmowac. a okres zawsze sie moze spoznic.

Gość globulka22
ponad tydzien temu skonczyłam brac globulki na nadzerke ALBOTHYL,ale teraz mam uczucie jakbym była "zapchana"tam w srodku i boli podczas stosunku.Czy to normalne po tych globulkach?

JOVAN -> chodzi Ci o te trzy testy i zapalenie przydatkow ? najlepiej idz do ginekologa niech Cie zbada. ja wiecej niz powiedzialam juz nie umiem pomoc.

Gość Veronika
niestety, później. Minęło ponad 12 godzin... :-(

Malenka_a napisała mi w liście, że wcale nie uprawiała seksu na pielgrzymce, więc chciałem ją tutaj publicznie PRZEPROSIĆ za te słowa, dotyczące tego fragmentu mojej wypowiedzi.

Gość Do globulka22
Czyś Ty dziewczyno postradała zmysły? Lekarz Ci nie powiedział, żebyś się na jakiś czas powstrzymała z uprawianiem seksu aż Ci się całkiem wygoi po nadżerce? Ja czekałam ponad 2 miesiące po wypalaniu nadżerki, żeby potem nie mieć komplikacji. Tak Cię cipka swędziała, że nie mogłaś dłużej wytrzymać?