Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Yamato

Ciąża? Czy moge być w ciąży? czy to ciąża? jakie prawdobodobieństwo?

Polecane posty

troche cnoty moje drogie bo juz mysle ze to topik dla ladacznic!!!!!!! Pozdrawiam w ten deszczowy dzien:):)

Gość rewelacja
dzięki za rady dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! niestety nie mam żadnych objawów o których piszecie.....czy to oznacza ciążę pozamaciczną?

Gość aasd
Cytat z innego topiku ale uwazam ze pasuje i do naszego:) "Strasznie się martwię i boję.... Też przez ostatnie dwa m-ce miałam taki dziwny okres, o dużo mniejszym natężeniu niż zwykle, momentami prawie tylko plamienie albo wcale. Do tego mi doszło kilka przypuszczalnych objawów, których można się dopatrzeć u normalnej dziewczyny czasem, a które mogą też być jakimś symptomem ciąży. No i miejsce w wariatkowie prawie zaklepane Bo takie rozmyślania, przemyślenia pochłaniają większość mojej uwagi.... Dla psychicznego "spokoju" zrobiłam dziś test, niby negatywny........ Nie wiem czy mu wierzyć....... Sprzedano mi Pro- Test, tutaj niezbyt zachwalany.... Aha i wydaje mi się, brzusiu mi się zaokrągla Robić jeszcze czy dać spokój?"

Dziewczyny, dzięki za rady! A co do tych globulek branych doustnie, to chyba powinnam je zażywać przed miłościa francuską, prawda? Tuptuś - dzieki za rade z rękawiczką :) Lecę do sklepu kupić, tylko nie wiem, czy to maja być takie jednorazowe, używane przez np. lekarzy, czy może takie zółte gumowe, dobre do sprzątania. Bo takie żółte to ja mam, tylko nie wiem, czy one nie maja np. dużych porów, przez które plemniki bez problemu przechodzą :( A czy od kapsułek Lactovaginal mozna zajść w ciążę? Lekarz mi takie zalecił, ale ja nie wiem, czy ktoś podczas produkcji zamiast pałeczek kwasu mlekowego nie nalał tam plemników... :p

Atraktywna> dla pewności załóż 2 rękawiczki, albo i 3 różnego rodzaju.. ;) No dość tych pogaduszek, idę łóżeczka dla moich pięcioraczków poszukać bo już za miesiąc termin :)

>>>>>>>>> atraktywna Rękawiczki mają być takie jak dla lekarzy...ale nie zapomnij! Same rekawiczki nie wystarcza! Połykasz globulki-wiesz jedna to nie wiadomo,a nóż nie zadziała,okaże sie że przez przypadek włożyli wit.c i co??? Po drugie trzeba tą rekawiczke dokladnie wysmarować jakimś środkiem antyplemniczkowskim ;) Po trzecie nigdy nie używaj drugi raz tej samej rekawiczki! Po czwarte jak możesz nie dopuszczaj do wytrysku w rekawicze,zawsze sie może bowiem okazać ze wszystkie metody zawiodły.... A z tymi kapsułkami??? hmm...ja nie wiem czemu ty sie zastanawiasz!TAM sie nic nie wkłada,nigdy nie wiadomo czy ktoś nie nalał plemników!Chcesz potem mieć dziecko kolesia z koncernu farmaceutycznego??Chociaz może mialabys rekawiczki i jakies globulki taniej ;) Pamietaj rano i wieczorem pianka i nic wiecej!!!!! :DA lakarza nie słuchaj i nie bierz żadnych podejrzanych kapsułek... ;)

Gość adasiana
Piję drugą kawę, nie smakuje. mi i jakoś mnie odrzuca. Stringi wcinaja się w pupę, obwód brzucha zwiększył się o 0,02 cm, utyłam od wczoraj pół grama i jestem niezwykle rozdrażniona, jem śliwki w czekoladzie czego normalnie nie znoszę. Wczoraj mój luby napisał do mnie, że chciałby założyć rodzinę czy czytając jego maila mogłam zajść w ciążę? No i spałam z apaszką a poduszce którą dostałam od niego jakies pół roku temu i przed pójściem spać pocałowałam jego zdjęcie. Chciałabym też dodać, że przedwczoraj spóźniłam się z tabletką nr 6 jestem najprawdopodobniej przed/w trakcie dni płodnych. Zatem czy zaszłam w ciążę? A jeżeli tak to czy jest szansa na urodzenie dziewczynki? Boję się niesamowicie, ze tym razem mogło nie wyjść. A bardzo bym chciała...

Obawiam się, że to nie będzie dziewczynka. Dziewczynki rodzą się, kiedy pigułke nr 6 weźmie się za wcześnie. Jak się weźmie za późno, ma się chłopca :D

dziewczyny!! ja wyczytałam że od patrzenia na ciężarne kobiety zachodzi się w ciążę :( tylko że przeczytałam to za pózno:( na moim osiedłu pełno takich kobiet, czyli ja jestem w ciąży?? i to mnoegiej?? bo naogładałam się ich dużo?? o boshhhhe co ja pocznę?? głobulki doustnie nie wezmę, bo nie połknłełam żadnego pelmnika, skarpetek partnerowi nie założę, bo to całkiem inny powód:( poradzcie co nakładac,czym umyć oczy!!!!! proszę szybko, ale sie mój zdziwi jak się dowie że \"zaszłam\" bez niego :(

Gość ola_kinetic
a ja jestem w ciązy urojonej !! jest to najfajniejsza ciąża jaka moze byc :) trwa jedynie do momentu wystapienia tzw"ciotki" (kiedy to patrze smutno w bielizne i stwierdzam, ze jednak nie jestem w ciaży) :) a tak na serio to wiadomo ze kobiety w ciązy przynosza pecha :):) jak widze taka to od razu sie zastanawiam czy oby napewno isc z moim facetem na calosc, przynajmniej wiem czym to grozi :D:D:D jak sie zobaczy kominiarza to sie łapie za guzik, nie ? ALE CO NALEŻY ZROBIĆ JAK SIE ZOBACZY KOBITE W CIĄZY ?? prosze o odpowiedz - to pilne )moze trzeba sie za brzuch złapac.. :) COŚ MI CIĄŻY-jestem w ciąży a najlepsze,że z powietrzem ::::D:D:D Wiatropylne łączcie sie !!!!

Gość Adasiana
Ok skoro jestem w ciąży, mam dalsze ptanie. Czy jezeli będe jadła dużo kisielu z ziarnami zbóż to moje dziecko będzie miało włosy koloru zboża? To bardzo ważna kwestia. Już wiem, ze będize błękitnookie, bo mieszkam nad morzem i często patrzę na wodę chcę tylko ustalić kolor włosów. Może powinnam jeść dużo orzechów, brązowe włosy byłyby tez fajne. Dziewczyny hilfe!!!! Aaa i poinformowałam tatusia o fakcie stania się tatusiem. powiedział, że ten mail nie był taki straszliwie erotyczny i ze on nie wie jakim cudem. W kazdym razie wyznaczyliśmy juz termin zapisu do szkoły rodzenia.Pozdrawiam

Gość adasiana
Bożee....ja nie chcę być w ciąży. Przeciez do tej pory całowałam zdjęcie i spałam z apaszką, biorę pigułki powinnam być zabezpieczona, całowanie było przerywane.

Gość adasiana
a potem umyłam zęby blendamedem i dodatkowo colgatem... czy pijąc wodę mineralną i zagryzając mizerią z ogórków mogę stwierdzić, ze to 100% ciąża?

Gość lulka
Mam to samo, wczoraj widzialam cztery czerwone samochody pod rzad a dzisiaj piec zoltychi stalo sie dla mnie jasne, ze skoro te zolte przewazyly czerwone to ciaza murowana. W dodatku od kilku dni spie na lewym boku.a dzis rano chcialam sie podrapac po czole i wlozylam palec w oko. Wiem, ze zaszlam, ale nie jestem pewna z kim bo w jednym dniu widzialam film z Ewanem mc Gregor i Antonio Banderasem, i nie wiem czy moge wylicz termin rozwiazania z tablicy rozjadow pociiagow w Wolce Kamiennej czy raczej Plocka. Pomocy!!! Adasiana, widze ze ty jestes bardzo doswiadczona w zachodzeniu za pomoca obrazu to moze zapiszemy sie razem do szkoly rodzenia i gotowania?

Gość Adasiana
Lulka bardzo chętnie. Wprawdzie nadal nie wiem czy to faktycznie ciąża ale patrząc na moje wahania humoru i ochotę na bitą śmietanę ze śledziem oraz domowe sposoby wykrywania ciązy to sądzę, że chyba tak. Wprawdzie to dopiero 1 dzień, ale już chyba trzeba uważać. Jutro poszukam obszerniejszych ciuchów, przecież przez noc może mi się talia zwiększyć o kolejne 0,2 cm... Nie wiem czy się cieszyć, czy płakać. Tak na wszelki wypadek popróbuję dziś obu rzeczy.

Gość lulka
Tez mam straszne zmainy nastrojow, w ogole nie moge sie zdecydowac ktory program w telewizji chce ogladac, ciagle skacze z kanalu an kanal. Kupilam sobie dzus buty ortopedyczne, zeby mi kregoslop nie poszlo i wazeline na oczy, zeby nie dostac rozstepow. Zawsze pilam duzo kawy inki, ale teraz chyba pora z tego zrezygnowac, i dzis powiem mojemu szefowi, ze potrzebuje teraz spokoju i zeby ewentualnie ktos inny przejal teraz moje obowiazki, w przeciwnym razie pojde na urlop maciezynski. adasiana - dobrze, ze placzesz i sie smiejesz w tym samym czasie, wiesz, trzeba chuchac na zimne. A moze to jednak nie ciaza? Jak robilam test to nasiusialam na niego za bardzo i wpadl do muszli. Teraz juz od pol godziny nie chce mi sie siku, wiec wg. teorii free willy to chyba jednak tak. O boze co powie na to moja mama? Mam dopiero 38 lat, cale zycie przede mna, jeszcze nie skonczylam studiow!!!!

Gość adasiana
dzisiaj przytyłam kolejne 2 gramy...Ale w talii ubyło mi 0,3 cm. Czyżbym jednak nie była w ciąży? Sama już nie wiem. Na śniadanie zjadłam brzoskwinię przegryzając kanapką z pasztetem, a potem dowaliłam sobie bananka. Jestem nadal wściekle głodna, nigdy tak nie jest.No i śniło mi się w czarno-białym kolorze. Wazelina pomaga na rozstępy w okolicach oczu?Świetnie....tak się boję rozstępów w tej okolicy. Wczoraj na wszelki wypadek zjadłam połowę tabletki nr 7 i połowę nr 12 to może jednak w ciaży nie będę. Piję dużo herbatki miętowej i zuję gumę - może tak jak na reklamie moje ciało sie zmrozi i dziecię nie będzie miało się gdzie przkleić. Wczoraj już tylko patrzyłam na zdjęcie mojego lubego, skoro całowanie prowadzi do ciąży.A potem nagrałam mu się na sekretarkę, trzeba bo jeżeli to faktycznie ciąża muszę utrzymywać kontakt z ojcem mojego dziecka. Mam nadzieję, że plemniki nie przechodzą przez kabel telefonu? Wszak to 1000 km, to chyba nie? Może nie dałyby rady. Lulka kupujesz już ciuszki?

Gość lulka
Tak ja kupuje ciuszki caly czas, na razie dla siebie, wiesz jak wazne jest samopoczucie matki. Moze tez zaczne zuc gume to sie zarodek nie przyklei. I moze jeszcze Smirnoff Ice, tak to na pewno pomoze. Ja nie wiem czy tabletka nr 12 pomaga, ale 7 na pewno i jak zjesz tabletki numer 7 z pudelek na przyszle trzy miesiace to na pewno pomoze, dobrze jest mieszac te jednofazowe z wielofazowymi na zmiane. Jezeli jestem w ciazy to musze udekorowac moje miszkanie na nowo, och tak by bylo fanie, moj misiu sie na pewno ucieszy, choc ostatnio z nim nie rozmawialam, bo rozmowa prowadzi do ciazy. Mozna sie wprawdzie zabezpieczyc i rozmawiac z golfem naciagnietym na usta, tak nam sie do tej pory udawalo. Ale bardzo sie teraz boje. Jesli zachce mi sie siku to jeszcze raz zrobie test. A mozna sobie wywrozyc z kwiatka: w ciazy, nie w ciazy, w ciazy, nie w ciazy...?Mozna? Niwe wiem czy z kwiatka sa wiarygodne.

Gość lulka
Czy juz nikt wiecej nie jest w ciazy, ani sie nie obawia? Prosze was, nie bojcie sie pytac, wszak nie ma glupich pytan! Ja natomiast bylam wlasnie sisiu, wic chyba jednak nie ma ciazy, i pora teraz pomyslec o zabezpieczeniach. Czy to prawda, ze mozna zajsc w cizae siedzac kolo partnere na jednej kanapie? Zwlaszcz kiedy sie oglada film o milosci.

Gość Adasiana
Hmm wczoraj coś się stało i brzuch powiększył mi się do gigantycznych rozmiarów, zatem ciąża na bank. Wprawdzie to niemożliwe żeby z 3 dnia zrobił się 5 miesiąc,ale może to będa 10-raczki? Moja mama mówi, że coś zjadłam i dlatego - pewnie że zjadłam. Dzidzia musi dostawać teraz co najlepsze. Częściej latam do toalety, boli mnie krzyż...czyli w 3 dniu ciąży mam pełne objawy. Czy mogę jeszcze posterować płcią??? ;)

Gość lulka
Hello Free Willy, ja mowilam, ze kupuje ciuszki dla siebie na razie, dla dzidzi jeszcze nie, bo nie wiem czy chlopak, czy dziewczynka, i czy jedno czy jak adasiana 10. W ogole ciaza nie jest jeszcze sprawdzona, bo nie bylam u laryngologa. Postinoru jest podobno bardzo skuteczny, bardziej niz Tabletki koncepcyjke :-). Adasiana mozna posterowac plcia slyszalam, to zalezt czy zdiecie twojego chlopaka ustawiasz twarza na polnoc, czy na polodnie, na wschod nie polecam bo to prowadzi do homoseksualizmu, ktory wprawdzie mozna "wyleczyc', wystarczy sie zglosic do najblizszej parafii, kazdy ksiadz ci w tym pomoze. Na polnoc wychodzi Marek Kaminski, czyli chlopak a na poludnie telenowela, czyli dziewczynka. Nie wiem, czy to ma sens, ale tak slyszalam. Nie zaluj sobie jedzenia, musisz teraz jesc za dwuch a nawet jedenastu. Wolalaby dziewczynke czy chlopaka?

Gość Adasiana
Lulka - brzuch uciekł. Chyba moja mama miała rację. No to teraz rzucę się na testy ciążowe, czy jak rozwiążę 8 to wystarczy? A jeżeli faktycznie to ciąża to chcę 5 facetów i 5 dziewczynek, zeby było po równo, czyli zgodnie z Twoimi poradami muszę się kręcić północ-południe. Gdzieś kiedyś był taki serial to może wystarczy??? Hmmm sama nie wiem. W każdym razie biorę się za robienie testów. Pozdrawiam

Gość lulka
10 to wspaniale, jeszcze jedno i bedzie pilkarska 11 w kategori mieszanej. Krec dobrze na polnoc-poludnie, albo obejrzyj ten serial raz jeszcze, dla pewnosci. 8 testow to chyba nie wystarczy, bo ty oczekujesz byc moze zlotej 10-tki. Musisz wiec koniecznie zrobic choc po jednym na dziecko, doradzilabym ci po dwa, ale to juz sa koszty, dlatego jakims wyjsicem bylyby tutaj metody alternatywne o ktorych jednak dokladnie nie wiem, a moze ktos kto wie mogly tutaj doradzic dziewczynie? wewerere co to znaczy pastiz, czy jest to medota zabezpieczjaca przed ciaza, bo jesli tak, to ja poprosze o szczegoly. Prostymi slowami i przejrzysta skladnia jak to sie mowi, zeby bylo wiadomo o co chodzi. Pozdrawiam ciebie Adasiana i ciebie Free Willy, pamietajcie ze w ciazy najwazniejsze jest noszenie butow ortopedycznych, najlepiej z otkrytymi palcami, zeby sie stopy nie przegrzaly, i zielone skarpetki, konieczmie zielone!

Gość adasiana
Nie jestem w ciąży. szkoda..... brzuch skurczył się zupełnie. Już nie mam ochoty na śledzie z dżemem, macica przestała mieć skurcze, nie latam co 5 minut do toalety i przestał boleć mnie krzyż. A już myślałam, że od 4 dni jestem przyszłą matką. Mam jednak pytanie, bo niedługo spotykam się z moim lubym. Czy jeżeli wzięłam wczorajszą dianę z pomyłką - zamiast piątkowej wzięłam środową (ciemno było i nie widziałam nazwy dnia) to teraz powinnam wziąć sobotnią, piątkową, czy może rozpocząć nowy tydzień? Proszę o pomoc, bardzo poważna sprawa.....

Mam pytanie, które mnie nurtuje juz od jakiegos czasu. Jak to jest z godzinami przyjmowania tabletek. Wiadomo, ze tabletki z danego opakowania nalezy przymowac kazdego dnia o stałej porze. Czy mozna zmienic jednak godzine przyjmowania pigułek wraz z nowym opakowaniem po 7-dniowej przerwie??????????????? Za odpowiedź z góry serdecznie dziekuje

Gość lulka
Tak mi przykro, ze adasiana nie jestes w ciazy, ale moze to i lepiej dla ciebie. mloda jeszcze jestes. Laama-kaama ja uwazam, ze absolutmie nie mozna zmieniac godziny, trzeba byc konsekwentnym i kiedy pierwszy raz wybieralas godzine to trzeba sie bylo lepiej zastanowic, nie mozna tak zmieniac, z hormonami zartow nie ma. Jesli juz musisz to lepiej na wczesniejsza, bo zmieniajac na pozniejsza o dwie godziny na przyklad pewne jest, ze przez te dwie godziny bedziesz miala cylk plodny, gdyz ostatnia tabletka tak dlugo nie dziala. Adasiana, ja mysle, ze to trzeba rozpoczac nowy tydzien i dodatkowo sie zabezpieczyc polykajac prezerwatywe. A co tam Free Willy u ciebie? No i jak wam minal weekend? Ja mialam bardzo romantyczny, bez zabezpieczenia, ale sie nie boje, bo potem stalam na glowie przez jakis czas i w dodatku ksiezyc byl w pelni. Myslicie, ze to wystarczy?

Gość Adasiana
Lulko, od dawien dawna wiadomo, że księżyc wpływa płodnie...zatem uważaj ;) Gdzie jesteście odważne dziewczyny z tego topiku? W tym tygodniu zobaczę się ze swoim lubym. Może będę mogła napisać później w pełni świadoma i na w pełni poważnie - jestem w ciąży. Chociaż to mało prawdopodobne - nie ta pora cyklu...

Gość Adasiana
Lulka, uwazaj w dni pelni ksiezyca jestes bardziej plodna niz normalnie a stanie na glowie jeszcze bardziej ulatawia droge ogoniastym stworom.,, Jak tak dalej pojdzie ot bedziesz faktycznie w ciazy. A ja ostatnio patrzac calkiem serio na to wsystko doszlam do wniosku, ze chce byc w ciazy... :( moze kiedys sie uda.... A gdzie reszta lasek??? Hej, hej odezwijcie sie :)

Gość lulka
Ojej, jak zwykle wszystko pokrecilam i teraz bede musiala sie modlic o okres. Wiesz, ja tez zaczelam sie zastanawiac powaznie nad maciezynstwem. :) No wlasnie gdzie te babki? Czy zadna nie jest zainteresowana tematem? To jest przeciez najlepszy topic tutaj, no nie? ;)

wiecie co topik jest bomba ale ja juz zostałam \"zjechana\" za to że każe dziewczynie zrobić test bo topików jest 1000 na ten temat, (ona na to że to jej sprawa) że jestem chamska bo napisałam ze chyba z lenistwa sie jej nie chce pojsc do apteki a pytana były tendencyjne a propo\'s czy jestem w ciąży bo: itd... załamałam sie chyba lepiej zaufac lekarzowi ostatecznie wynikowi testu a nie pytac sie obcej osoby czy sie jest w ciązy... sama nie wiem juz jak tłumaczyć takim osobom co powinny zrobić wszystko sie sprowadza ze: lekarz przyjmie teką za tydzień testu nie kupi bo nie wierzy w wynik mam wrażenie ze czekają az im sie powie TAK JESTES W CIĄŻY a jesli nie jest a objway ma jakiejs choroby????? nie chcą sie słuchać... nie rozmawiają z rodzicami..... w szkołach nie edukują... ech