Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Yamato

Ciąża? Czy moge być w ciąży? czy to ciąża? jakie prawdobodobieństwo?

Polecane posty

Gość jestemwniepewnosci
scalii: robilam test przed miesiaczka jakis tydzien czy poltora przed miesiaczka i wyszedl negatywnie....:( a slyszalam i czytalam ze test sie robi w dniu spodziewanej miesiaczki... a teraz niemialam takiej normalnej miesiaczki jak zawsze...i ta krew to bylo tylko leekkie plamienie a tak jak pisalam przez nastepne 3-4 dni mialam brazowe plamienie... i mam te dziwne napady z jedzeniem itd... :) kurdee chcialabym bardzo... ;)

Gość aguska ssss
Witajcie! Czy ktos mi odpowie na moe obawy, czy moge byc w ciazy? Sytuacja jest taka: odstawilam pigulki 22.04. Kilka dni pozniej dostalam krwawienie z odstawienia. Dzis jest juz chyba 36 czy 37 dzien od tamtego i jak do tej pory miesiaczki nie dostalam. Na razie ciaza nie wchodziola jednak w gre i sie tym ie martwilam, bo ostatni raz mialam okazje w nia zajs w marcu, a potem jeszcze przez miesiac przyjmowalam pigulki. Wiec musialabym byc w 3 miesiacu ( a zawsze dodatkowo prezerwatyw uzywalismy). Poza tym sporo schudlam od tego czasu, mialam wiele stresu i na to oraz na odstawienie pigulek zrzucalam wine. Spodziewalam sie okresu lada chwila.I z taka swiadomoscia zrobilam co zrobilam: nie mialam stosunku sensu stricto, ale nastapila kilkunastosekundowa penetracja. Do wytrysku nie doszlo i partner mowi ze byl bardzo daleko. Zawsze jest jednak ryzyko niesione przez plyn preejakulacyjny, czym az tak bardzo sie nie martwilam, jako ze jest znaczne mniejsze no i myslalam ze jestem tuz przez okresem. To mi jednak nie dawalo spokoju - wczoraj rano zrobilam test na owulacje i wyszlo ze ja mam. Potwierdzilo to usg zrobione popołudniu - az tak mi sie cykl przesunal! Wpadlam w panike, chcialam recepte na postinor, ale lekarz stwierdzil ze to i tak nic nie da jak jest owulacja i ze moge jedynie spirale zalozyc. A tego nie chce. Zdobylam jednak tabletke, by cokolwiek zrobic i zazylam ja 23h po... Jestem cala sparalizowana ze strachu, wlasnie sie z partnerem rozstajemy, ja nie mam pracy a majac drugie dziecko nie znajde ani tej pracy ani pewnie ew w przyszlosci - partnera. Blagam napiszcie co myslicie - jakie jest ryzyko ciazy w przypadku gdy byla to tylko kilkunastosekundowa penetracja \"na sucho\" i zazylam w dobe po pigulke. Jednak mialo to miesce w momencie owulacji... Prosze, powiedzcie co myslicie?

Gość help help
Mam problem. Wczoraj kochałam się z chłopakiem. On miał założone 2 prezerwatywy, ja dodatkowo wzięłam 2 tabletki antykoncepcyjne pół godz przed stosunkiem. Niestety dziś strasznie mnie mdli, jem dużo ogórków kiszonych z czekoladą. Bola mnie piersi i mam zgagę. Czy to ciąża ???

Gość xxzosiaxxx
hej! Mam problemik a mianowicie kochalam sie 3.06 z chlopakiem.,byly to dni plodne chociaz ciezko mi je okreslic bo mam rozne cykle.Na poczatku kochalismy sie bez zabezpieczenia i potem z gumka wytrysnal do prezerwatywy po za mna i ubralismy sie.Okres spoznia mi sie 2 dni.Nie mam zadnych objawow ciązy.Mam bardzo mało sluzy mozna powiedziec ze wogole(tak mialam przewaznie przed okresem)zmierzyłam dzis sobie tem rano i mialam 36,5.Myśle aby zrobic test ciązowy ale mam tarczyce tzn guzki na tarczycy i nie wiem czy bd wiarygodny test,bo miesiac temu poziom hormonow tarczycy mi sie podwyzyszyl.. co sadzicie o tym?? prosze o pomoc;(

Gość monik2602
Hej Dziewczynki Proszę pomóżcie mi bo zwariuje!!! 30 maja uprawiałam seks bez zabezpieczenie, co prawda "nie było prawdopodobnie finiszu we mnie" ale. Były to moje dni płodne. Poleciałam zaraz do lekarza po36 h wziełam escapelle i dostałam miesiączki 11 czerwca, a powinnam 17. Nieważne byłą normalna, obfita. Po niej zrobiłam test i nic. Jednak się boję, czy test po miesiączce może kłamać. Jestem strasznie senna cały czas, ale to może być od pogody jestem meteopatką.

Gość misia1990

Gość misia1990
ja tez mam maly problemik kochalam sie z moim chlopakiem 15 i 16 dnia cyklu a cykl mam zazwyczaj 28 dniowy zrobilam dzies test ale negstywny minal tydzien od stosunku czy to za wczesnie na wiadygodnosc testu

misia1990 test najczesciej wykonuje sie kiedy miesiaczka sie nie pojawia albo po 2 tyg od stosunku wtedy sa najbardziej wiarygodne

Gość misia1990
bardzo dziekuje ci za odp :) tylko ze poczatkowo bolal mnie brzuch przy sikaniu poszlam do apteki a pani mi powiedziala ze moze to byc ciaza i dala mi test i mowila ze powinien wykryc ciaze choc mowilam jej ze to dopiero tydzien :)

Moze dostalas taki test po 7 dniach bo slyszlam ze tez takie sa ale tak jak Ci powiedzialam najlepiej zrobic w dniu miesiaczki albo po 2 tyg ;)

Gość antykoncepcja-czarna magia
moze zamiast pytac na forum :czy jestem w ciązy i zamiast robic testy pomyślcie o antykoncepcji? Czy to was przerasta intelektualnie? i taka mała dygresja-ja się czegos nie umie to sie za to nie trzeba brać.A seks to nie tylko bzykanko,ale tez jego konsekencje. Nie dla psa kiełbasa.

Gość misia1990
po co mam myslec o antkoncepcji skoro nie powiedzialam ze nie chce miec dziecka :)

Gość misia1990
hiaci dzieki za odpowiedz :) zrobie test w dniu oczekiwanej miesiaczki i mam nadzieje ze beda 2 kreseczki a chociazby zeby ta 2 byla choc troche widoczna :) pozdrawiam

Gość Hedzia
Mam pytanie. Trochę mnie to dręczy. Kilka dni temu chcieliśmy spróbować z narzeczonym jak to jest z tym seksem, wcześniej był tylko petting, seks oralny itp. Ale właśnie tamtej nocy stwierdziliśmy, że już długo na to czekamy, powinniśmy się zabezpieczyć, ale tego nie zrobiliśmy. Był we mnie może z 4 razy, wytrysku nie miał, zaprzestaliśmy od razu kiedy stwierdziliśmy, że to całkiem przyjemne z prostych przyczyn - brak jakiegokoliwek zabezpieczenia, poza tym zdaliśmy sobie sprawę, że jak w tym momencie nie zakonczymy tego to nie przestaniemy i poniesie nas do reszty. Był to pierwszy dzień po mojej miesiączce. Cykle mam długie bo od 31 do 35 dni. Z tego wynika, że miałam prawdopodobnie dni niepłodne, ale wiele os. pisze na forach, ze nieregularne cykle nie dają pewności jeśli chodzi o dni płodne i niepłodne. Z penisa wydziela się przecież prejakulat i wraz z nim trochę plemników. A teraz moje pytanie; Czy jest szansa na to, że jednak zaszłam w ciąze? Naprawdę mnie to dręczy, bo nie mam już jak iśc po escapelle...

Gość *Madzia25*
Witam dziewczyny...mam pytanie dużo razy czytam ze temperatura we wczesnej ciąży podwyższa się do 37,02 i więcej..Podejrzewam że każda z was ma stała temperaturę ciała 36,4.Moja stała temperatura to 35,2 teraz mam ''podwyższoną'' bo 36,4.okres mi się w zasadzie nie spóźnia porostu nie dostałam go wczoraj jak na razie 1 dzień nie można nazwać spóźnieniem.mam bardzo regularny co31 dni.pomijam odstępstwa związane z podróżna czy stresem...piersi mam bardzo nabrzmiałe i obolałe...ale innych objawów brak...jak myślicie...

Hej:* czy mogę być w ciąży gdy robiłam to bez zabezpieczenia w dni płodne??? Dodam, że mój chłopak nie spuścił się ale słyszałam, że przed wytryskiem wydostaje się jakiś płyn z plemnikami? Czasami mnie mdli i mam zawroty głowy... Okres powinnam już dostać i nic... Co o tym myślicie? Czekam na opinie. Pozdrawiam

apteka i test kupuj a tak fajnie się ten topik zaczął, a skończył jak wszystkie inne.....

Gość alicija
Moze nie mam zbyt wielkiego problemu ale jednak sie martwie biore pigułki od 8 dni po miesiaczce w 6dniu(19,07) kochałam sie z facetem bez prezerwatywy i miał wytrysk \"we mnie\" czy jest prawdopodobienstwo ciąży?

Gość cedrusek
Dane które podałaś są zbyt skąpe, by udzielić na to pytanie jakiejkolwiek miarodajnej odpowiedzi. Napisz kiedy dostałaś okres, średnią długość cyklu. Możesz też skorzystać z kalkulatora cyklu. Wystarczy wpisać w wyszukiwarce google hasło: kalkulator dni płodnych bądź owulacji. Wpisujesz żądane dane i gotowe. Jednak każdy człowiek jest inny, więc wynik niekoniecznie będzie zgodny z rzeczywistością. Pozdrawiam. Dziewczyny, popatrzcie na pierwsze strony tego topicu! To jest pseudo temat o ciąży.

Gość DominikaD
brałam 2 miesiące Mikrogynon i na początku czerwca odstawiłam iż zatrzymywało mi wodę w organiźmie i puchłam. 7 czerwca dostałam miesiączkę po zakończeniu tabletek. niestety dzię mamy 20lipca a ja nadal wyczekuję na miesięczkę. rano robiłam test i wyszedł negatywny. mój lekarz będzie dopiero 27 lipca a ja mam nerwy i chciałamż żebyś mi napisała swoje zdanie... zaznaczę jeszcze,iż biorę tabletki odchudzające Meridia 15. w sumie tam pize,że mogą wystąpi zaburzenia miesiączkowe myślisz,że to przez nie spóźnia mi się tyle okres???

Gość basi
witam mam problem doradzcie mi czy jestem w ciazy czy nie miałam miesiaczke o równe 2 tygodnie a teraz mi jest strasznie nie dobrze mdli mnie cały czas.

Gość Natka24
Hejka! Chciałam się Was poradzić, może dodacie mi otuchy :) około 4 tygodnie temu kochałam się z moim mężczyzną (mieliśmy "upojny weekend"), w środę po tym weekendzie dostałam okres ale za bardzo nad jego intensywnością się nie zastanawiałam, do głowy mi nie przyszło, że to ciąża. Nie zabezpieczamy się, bo obydwoje chcemy mieć dzieciątko i nie ważne kiedy. Po około 3 tygodniach poczułam bóle podbrzusza i kłucie bardzo silne, obecnie też boli mnie podbrzusze tak jakby na okres. Mam obolałe piersi i jakby trochę większe, jestem senna, nie mam apetytu takiego jak miałam wcześniej. Boję się zrobić test, bo nie chcę się rozczarować... :(

Gość wyczyściłby kto powagę
;)

Hej mam bardzo ważne pytanie w piątek 2 października kochałam sie z chłopakiem i w ten dzień straciłam dziewictwo w połowie sex u pękła gumka ale on sie nie spuścił we mnie tylko na mnie. W ten dzień byłam dwa dni po okresie czy mogłam zajść w ciążę?? Prosze pomozcie a jak bym zaszla to jak ja usunac zeby starzy sie nie dowiedzieli i oprucz aborcji ??

Gość imikla
Witam wszystkich serdecznie. Chciałam podzielić się moją "historią". Przez ponad 2 lata brałam tabletki antykoncepcyjne Yasminelle. 25.10(niedziela) wzięłam ostatnią tabletkę z opakowania, miałam normalnie okres. 01.11(niedziela) powinnam rozpocząć nowe opakowanie, ale postanowiłam już ich nie brać. Natomiast w poniedziałek współżyłam z narzeczonym i niestety do pochwy dostała się sperma. Chciałam się dowiedzieć, doradzić lub cokolwiek czy mogę być w ciązy. Dodam że nigdy nie byłam w takiej sytuacji, zawsze byłam ostrożna i zapobiegawcza. Bardzo się stresuję, proszę o szybką odpowiedz. Dodam jeszcze że bardzo bolą mnie jajniki.

Gość w111
Drogie kobietki. W ciąze wcale nie jest tak łatwo zajśc. Jest tylko kilka dni płodnych w cyklu miesiączkowym natomiast TYLKO podczas owulacji można zajśc w ciaze, biorac pod uwagę, ze żywotnośc plemnikow to od 48 do 72 godziny stad tez dni płodne przed owulacją i 2-3 dni po niej. Jesli prezerwatywa nie pękła, a dodatkowo mężczyzna miał wytrysk poza kobietą to nie ma szans na ciąże. Wiele osób głosi teorie, ze niezależnie od ilości zabezpieczeń można zajśc w ciaze. Jesli zdarzają się cuda - to owszem.

Gość Roxana1
Witam wszystkich.... mam bardzo ważne pytanie... Nie współżyłąm z moim chłopakiem ale poważnie się pieściliśmy, petting, i nago 69 te sprawy jednak w siebie nie wchodziliśmy... uważaliśmy na dłonie... Staraliśmy się uważać. Dziś zasłąbłam w tramwaju, miałam już dni płodne (jakoś w sroda czwartek) i bolał mnie normalnie brzuch i pobolewa nadal... Martwi mnie to omdlenie czy to koniecznie musi być ciąża? Pomóżcie

Gość Roxana1
Witam wszystkich.... mam bardzo ważne pytanie... Nie współżyłąm z moim chłopakiem ale poważnie się pieściliśmy, petting, i nago 69 te sprawy jednak w siebie nie wchodziliśmy... uważaliśmy na dłonie... Staraliśmy się uważać. Dziś zasłąbłam w tramwaju, miałam już dni płodne (jakoś w sroda czwartek) i bolał mnie normalnie brzuch i pobolewa nadal... Martwi mnie to omdlenie czy to koniecznie musi być ciąża? Pomóżcie