Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iga22

ZESPÓŁ POLICYSTYCZNYCH JAJNIKÓW

Polecane posty

Gość Aguska22
To nie bajka. Moja koleżanka z grupy na studiach ma podobny problem do Twojego. Jej lekarz powiedział, że by pozbyć się nadmiernego owłosienia wynikającego z nadmiaru testosteronu może przejść zabieg, w którym wytną jej fragment jajnika odpowiedzialnego za produkcję testosteronu w organizmie. Warunek jest tylko jeden: musi w ciągu 2 lat od zabiegu zajść w ciążę. Inaczej, póżniej nie będzie już na to szans. Póki co jeszcze nie zdecydowała i wcale się jej nie dziwię. Też bym się nie zdecydowała na dziecko w 22 roku życia.

Gość Aguska22
Yyyy sory napisałam owłosienia zamiast łojotoku. przepraszam, zwykła pomyłka :))

Dobry wieczór Wszystkim :) a ja ostatnio siedze jak na szpilkach, bo caly czas mysle, czy zrobic test ciazowy czy nie? Czy juz czas? Nie wiem, z jednej strony bardzo bym chciala juz wiedziec a z drugiej zalamie sie, jak wyjdzie negatywny... To czekanie mnie dobija... :( basia mm, ja rowniez zycze Tobie powodzenie w starankach. Ciesze sie, ze jestesmy mniej wiecej w rownym czasie stymulowane clo i mozemy sobie porównac nasze wyniki i podzielic sie doświadczeniemi. foczi78, głowa do góry, przeciez musi byc lepiej! Ja równiez mam nieciekawa sytuacje w pracy. Pracuje w firmie od 2 lat, ale ledwo wytrzymuje. Wysiadam psychicznie. Zreszta, nie ja sama. Mamy takiego dyrektora, ze szkoda gadac... Wiecznie tylko nas straszy zwolnieniem. Obiecalam sobie, ze bede szukala nowej pracy, ale zawsze to odwlekalam wlasnie z powodu ciazy. I tak siedzie i mecze sie w tej firmie :( Pociesza mnie fakt, ze gdy zajde w ciążę, od razu ide na L4... To nie bajka, ja wprawdzie nie mam duzych problemow z przetłuszczajacymi sie wlosami, ale stosuje na wlosy odzywke wax (kupisz tylko w aptece). Wiem tez, ze im czesciej myje sie wlosy tym szybciej sie one przetłuszczaja niestety :( basiu mm, z tego co mowila mi moja lekarka, najdluzej stymulowac mozna jajniki clo przez 6 miesiecy, a najlepiej to przez 3 miesiace, zrobic przerwe i potem znowu kuracja. Niestety clo fatalnie wpływa na śluz i niszczy endometrium, wiec coz z tego, ze bedzie piękna owulacja, skoro zapłodnione jajeczko sie nie będzie miało gdzie zagniezdzic, bo endometrium bedzie za cienkie... Tak to jest z lekami, na jedno pomga, a na drugie zle wplywa. Cos za cos... Zycze Wam wszystkim dobrej nocy i pozdrawiam ciepło, Let

Basiu, najpierw bralam clo przez 3 cykle i samam postanowilam zmienic lekarza, bo kobieta wmawiala mi bez zadnego usg, ze mam owulacje i wszystko jest oki. Nastepnego lekarza znalazlam po pol roku. On robil mi monitoring, ale pecherzyki nie pekaly, za 5 razem dopiero postanowil podac mi pregnyl ( wczesniej nawet nie wiedzialam, ze cos takiego istnieje). Jak jajo peklo, to pozno (ok 20 d.c.) no i ciazy nie bylo. Wyjechalam za granice i sie nie leczylam przez rok. Nowy gin w USA zaaplikowal mi clo na wstepie i bralam go 4 cykle, tez nie mialam monitoringu, raz mi zrobil badanie progesteronu z ktorego wyniklo ze owu byla, ale tez pozno ( po 20 d.c.). Stad ta liczba 12 cykli. :) Poztem zmienilam lekarza na klinike, tam postanowili nie dawc mi clo, skoro na mnie nie dziala i po perypetiach z brakiem @ i torbielka, zaczeto mi podawac femare. W drugim cyklu z femara zaszlam w ciaze :) Pozdrawiam.

Hello :) No Surfitko kiedy Nam opowiesz jak zareagował męzus i rodzinka :) ???? Raz dwa dzielic sie tu z Nami :) Ejmi ja tylko wyrażę swoje zdanie, sama siedze rok na bezrobotnym i obiecałam sobie ze dopoki nie zajde w ciaze nie pojde do pracy!!!! Wazniejsze jest dla mnie dziecko bo prace znajde nawet w wieku 40 lat a w ciaze nie zajde raczej :( dlatego u mnie kariera schodzi na psy choc studiuje na renomowanej uczelni i mam zamiar isc dalej na studia :) i wiem ze jak będe miec papierek to znjade prace w odpowiednim czasie ale najpier skoncentrowana jestem na jednym :) Basiu ja jestem na drugim cyklu z clo, narazie nie biore nic innego przerwałam metformax :( a starm sie juz prawie 2 lata ale tak czasami a od stycznia 07 starałam sie w prawie kazdym cyklu takze sama nie wiem ile w sumie cykli :) Pierniczlku :( przykro dbaj o swojego T. w sumie lekzre maja bardzo ryzykowną pracę i nigdy nic nie wiadomo, a problemy same sie ułożą :) Foczi Tobie tez napisze ze problemy same sie ułożą , pamietaj cierpienie zostanie kiedys wynagrodzone, paietaj nie jestes z tym sama :) Let Kochana testuj :) my tez nie mozemy sie doczekac ;) Pozdrowionka :) 👄

Gość dorocia8
Właśnie Let - testuj testuj! Nie ma co się denerwować i to odkładać. Jak wyjdzie negat. to tak czy siak będzie smutas, po co Ci jeszcze te nerwy przy oczekiwaniu? Poza tym musi być pozytyw! Trzymam bardzo mocno kciuki!! :)

A ja uwazam ze nie ma co robic przed terminem @. Wyjdzie negatyw to nadal sie bedzie zastanawiac czy moze za wczesnie zrobiony. Lepiej spokojnie poczekac do dnia @ i wtedy robic na pewniaka :) Oczywiscie zycze Wam by na testach zawsze pojawialy sie dwie wymarzone krechy :) Apsiku, no jak zareagowal. radosc, nad radoscia. Wszyscy sie ciesza :)

Gość mama Samiego
Cześć dziewczyny. Trochę mnie nie było, ale tak jak pisałam do połowy grudnia ciężko o chwile. W pracy kupa roboty i po pracy jeszcze gorzej. Chodzę na rzęsach. Od 3 dni śluz o cechach płodnych i jajniki mnie bolą, tempki nie mierze, ale normalnie nie mam siły na starania. Może dzisiaj się uda. Pozdrawiam

Gość basia.mm
cześć dziewczynki!! no ja sama jeszcze ni jestem pewna z tym clo, niby owulka była, ale na 1000% nie jestem pewna bo pęcherzyk był ale śluzu nie widziałam nie wiem czy pęknął? to stwierdzi lekarz z wyniku badania śluzu no ciekawa jestem ile będę musiał brać to clo żeby załapać zapytam o tą femerę lekarza ciekawe co mi powie??? zresztą ciekawe w ogóle co mi powie a jak się okaże ze clo działa super (tzn. jest pęcherzyk i peknął) a w ciąze nie zachodzę to, czy jest jakaś inna opcja niż inseminacja ? Sufritka, Ejmi. A_psik, pierniczek, mama Samiego,foczki, let, markotka wielka buźka dla Was no i dla reszty towarzystwa :) raczej nie będę na razie pisała bo o czym ? czekam na wizytę w środę, wtedy coś będzie wiadomo tymczasem na pewno będę was czytała:):):):)

Apsiku:) T zależy kto ma jakie priorytety. Mój mąż nie zarabia wiele a ja chciałabym żeby nasze dziecko mialo dobre warunki, a nie żeby się szczypać ze wszystkim do pierwszego i martwić się czy mi starczy na pieluchy czy na lekarza. Ja jestem osobą która lubi mieć wszystko poukładane, dlatego dla mnie praca jest ważna bo nie tylko zapewniam sobie przyszłośc ale mojemu dziecku. Poza tym chodzi też o emeryturę. mam 25 lat i nie mam stażu pracy....ile bede musiała potem pracować żeby na starośc mieć jakieś pieniądze? To wszystko nie jest takie hop-siup. I ja nie chcę się tutaj tłumaczyć tylko przedstawiam swój punkt widzenia;) Poza tym decyzji o dziecku nie odwlekam na nie wiadomo jak długo tylko najdalej o rok czasu. Poza tym daję szczęsciu szansę i nie bede sie zabezpieczać...a może nóż widelec samo wyjdzie? :) Pozdrawiam 🌻

Gość basia.mm
Ejmi wiadomo,ze praca jest ważna więc pracuj dziewczyno ile się da- wszystkie ci tu dobrze życzymy- a prawda jest tak, że jak masz głowę zaprzątniętą innymi sprawami a nie tylko"robieniem dzidzi" to może łatwiej ci to przyjdzie i trochę sie odstresujesz:):):) mi też by się przydało coś żeby cały czas nie myśleć tylko o jednym:( jak widać nie potrafie nie pisać - to przez takie baby jak ja ten topik ma już tyle stron;)

Hejka :) No Surfitko to wspaniale :) innej wypowiedzi bym sie nie spodziewała :) Ejmi oczywiscie rozumiem Cie w 100% Ja jednak uważam ze w moim wieku, z moim dotychczasowym wykształceniem nie znajde pracy płatnej wyżej niz 800 zł :o dlatego mąż powiedział ze nie pojde do pracy za takie pieniądze bo one i tak sie rozejdą na przejazd, sniadanie itp. niestety u mnie w miescie takie zarobki, sama pracowałam 2 lata za 500 zł :o Basiu , podobno po clo sluz jest niewidoczny ;) tak sie dzieje czasem ze wszystko z clo jest tzn owulka, pekniety pecherzyk, zdrowe plemniczki a w ciaze sie nie zachodzi nie wiem od czego to zalezy i wcale nie jest powiedziane ze inseminacja pomoze :( są jakies procenty co zachodzą ..... U mie juz dzis 22 dc i cisza tzn nie mam boli na okres a zawsze mialam juz od 15 dc do okresu dzien w dzien a w tym cyklu nic :( pewnie znowu dostane @ po 44 dniach :(

Gość basia.mm
A_psik no ja powiem szczerze ,ze postanowiłam do 30 sie starć:):):) mam jeszcze trochę czasu bo prawie 4 lata, ale jeśli nie wyjdzie to pomyśle o adopcji in vitro odpada a swoja drogą to dziwna sprawa że owulka jest plemniczki ok a dzidzi niet:(

Gość basia.mm
A_psik za małe prawdopodobieństwo- za duża kasa:) moje zdanie jest takie, ze jak nie bedzie mi dane mieć dzidzi "normalnie", to nie chcę zmuszać losu... dość jest dzieci do kochani które mozna adoptować!

Gość balbiina
Cześć Dziewczyny . normalnie sie powoli załamuje !1 raczej nie bede miec tak szybko dzidziusia!! bralam we wrzeniu clostilbegyt i duphaston powtorka w pazdzierniku i rzadnej poprawy w hormonach !!! E2 Estradiol 48 Progesteron 0,3 szok ciekawe ile jeszcze bede w takim zawieszeniu!! teraz w nastepnym tygodniu mam zrobic jeszcze raz Androstendion,testosteron i prolaktyne!!! chociaz pocieszajace jest to ze w sierpniu PROLAKTYBA wynosila 3,8 Androstendion 2,63 testosteron 0,97 ciekawe co mnie jeszcze czeka !! powiedzial mi lekarza ze przy takich wynikach hormonow nie mam narazie szans na dziecko i sa one bardzo złe!!! załamuje sie powoli pozdrawiam i trzymam za was kciuki bużka

Gość Tatiana27
szkoda że Balbina nie podałaś norm do tych swoich wyników...bo ja to mam chyba jeszcze gorsze wyniki niż Ty:(:( bardzo wysokie androgeny mam:( Mało sie ostatnio udzielam ale systematycznie podczytuje...jestem w trakcie tego leczenia sterydami i w grudniu mam kontrole czy moje fatalne wyniki chociaż troche sie poprawiły.... Dziewczyny biorę tez Yasmin ale mam straszne doły na nim..żle sie czuje głównie psychicznie, sama nie wiem czy może tak być że psychika siada na tabsach..... Surfitko dbaj o siebie i maleństwo:)

Gość ewelina111111111
hej dziewczyny niewiem czy mnie pamietacie pisalam do was pare razy 2,3miesiace temu ale nie wazne...... jestem w ciazy.... tak poprostu po clo i bez monitoringu, poprostu odpuscilam na chwile...... bylam juz u lekarza ale jeszcze nic niewidacna usg ale jestem napewno, robilam 5testow piersi bola jak cholera i spac....spac.....spac....sie chce. surfitko bardzo ci gratuluje ....w koncu

Balibinka nie przejmuj sie dzisiejsza medycyna wiele potrafi i nam sie uda zaleczyć :) Tatianko a jak masz kuracje sterydami ???? Ewelinka czy Ty tez masz PCOS ????? Ile sie starałas ??? Jak sie leczyłas ??? To Twoj pierwszy raz z clo ???? Serdecznie gratuluję :):):)

Gość Tatiana27
A_psik biorę Dexamethason, w grudniu mam sprawdzić jaki mam poziom wolnego testosteronu...najgorsze że po tym leku zaczęłam tyć...juz 4 kg do przodu a w moim przypadku naprawdę dodatkowych kg mi nie potrzeba:( Ewelina super...moje gratulacje:)

Gość basia.mm
Ewelina gratulacje!!!!!!!!! pytania te same co powyżej :):):)

Ewelinko, jasne ze pamietam i skladam serdeczne gratulacje. :) Objawy masz takie jak ja, mnie dzis piersi tak bola ze jakbym mogla to bym je sobie wyciela :p Bardzo sie ciesze, ze ci sie udalo. Ostatnio coraz czesciej skladam gratulacje kobietom z powodu ciazy i to kobietom z pco. I bardzo, bardzo sie z tego ciesze !!!!!!!!!!!!! :D Trzymaj sie i dbaj o malenstwo.

Gość ewelina111111111
hej. pco mam od..... niepamietam bylo to dawno temu. staram sie o dzidziusia od roku a od czerwca bralam clo+met, jestem zagranica takze niebylam monitorowana wogole. 3tygodnie temu pojechalam do polskiego lekarza na moj pierwszy monitoring, pani doktor powiedziala ze nic niewidzi i kazala mi teraz podwoic dawke clo i uzywac testow owulacyjnych. wiec czekalam az dostane okresu.....i niedoczekalam sie . tak wyglada moj przypadek, mialam szczescie poprostu. i wy tez wierzcie w to szczescie napewno do was tez sie usmiechnie, trzymam kciuki i rzycze powodzenia

Gość alicja18
hej kobitki : ) ja od poniedziałku biore luteine na wywołanie miesiączki : P i właśnie pierwszy raz od 24 marca czuje jak pracują moje jajniki < jupi > niewiedziałam że bede się cieszyła z tego bólu : ) dostane miesiączke chociaż to początek mojej walki z PCO : ( ale w koncu czuje się jak kobieta : P

Alicjo jestes młodziutka nie martw sie bedzie dobrze, p.s. ja tez odkad sie lecze zaczełam czuc sie jak kobieta ;) Ewelinko gratulacje jeszcze raz , dzieki za info i pisz co u Ciebie :) A u mnie @ chyba nie bedzie w terminie :( bo nic nie czuję :( echhh takie życie :( Pozdrowionka :)

Przez cały dzień nikt tu nie zajrzał :( pewnie teraz wieczorkiem będzie wiele wpisow :) Halloooo gdzie jestescie ????? A_psik pozdrawia 🌼

Od paru dni czuję jakbym miała w brzuchu dwie piłki do rugby zamiast jajników. Bardzo mi \"ciążą\", jakbym miała za mało miejsca w brzuchu i do tego tak tępo bolą. Obawiam się, że to jakaś torbiel albo ta moja jedna rośnie :O Do lekarza idę 17.11, bo dopiero wtedy będzie. No chyba, że to przypadek albo jakaś infekcja (tylko skąd?!). I mam strasznie dużo śluzu - taki wodnisty, mleczny. Sama nie wiem co to. Bo chyba przecież nie owulacja a tym bardziej nie ciąża. Chyba wezmę DF. Może coś pomoże :O A_psik, no czasami tak bywa, że jest ciszej na forum, ale przecież to nadrabiamy :)

Czesc Pierniczku :) a ja w przeciwienstwie do Ciebie nie czuję nic :( zawsze od 16 dc zaczeły mnie bolec jajniki i w ogole całe podbrzusze a w tym cyklu nic :( a juz chyba 24 dc :( jestesm załamana pewnie @ przyjdzie po 50 dniach, a ostatnio była samoistnie bardzo wczesnie !!! Nie przejmuj sie moze u Ciebie to własnie TO a starałas sie ostro ze tak zapytam :P:P:P Szkoda ze prawie nikt tutaj nie zaglądnął dzisiaj :( a ja sobie pije winko i spedzam czas z moim męzusiem :) myslimy o wypadzie na disco :) Pozdrowionka dla kobitek :) Wracac szybciutko na topik :):):)

Eee tam ostro - normalka :) Jeśli chodzi o starania - nie staram się jeszcze tak (że tak powiem) konkretnie, nie mam stymulacji ani nic. Z drugiej strony nie zabezpieczaliśmy się spacjalnie z moim T. no i te ptzytulanka chyba wypadały w ten niepłodny okres ( bo ja już sama przestaję rozumieć swój organizm :O). To chyba nie jest dla nas najodpowiedniejszy czas na dziecko - ale z drugiej strony nie mam pewności, że taki kiedykolowiek będzie. Sama nie wiem... Zresztą - można kuknąć na mój wykresik - jest razem z przytulankami :) Dobrej zabawy życzę A_psik :)

witam! rok temu dowiedziałam sie, że mam PCO i dwa polipy na macicy. Przez kilka miesięcy brałam Diana-25, ale fatalnie sie po nich czułam, więc odstawiłam. Okres mam , ale nieregularny raz b.mocny aż mnie zalewa, następny taki ledwo ledwo. Mam już dwoje dzieci ale marzę o trzecim. Czy mam szanse?