Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iga22

ZESPÓŁ POLICYSTYCZNYCH JAJNIKÓW

Polecane posty

Gość repetytorium
Marthusiu moze nie bylas jednak w ciazy? jakbys byla to beta by ci tak szybko nie spadla ona utrzymuje sie na podwyzszonym poziomie nawet kilkanascie dni po poronieniu...tak mi sie wydaje bo gdzies wyczytalam, ze tak sie dzieje... Moze okres sie spoznil przez stres? Kurcze glowa do gory jestes taka mlodziutka jeszcze na pewno ci sie uda naplodzic kilkoro dzieciakow:)👄

martusia przykro mi ale to dobrze ze zaszłaś w ciaze bo oznacza że przynajmniej jajowody masz drozne:) trzymaj sie i powodzenia agnieszka lepiej nie skreślać małzenstwa tak szybko odczekaj kilka dni zostań u koleżanki na jedna czy dwie noce i zobaczysz co bedzie dalej jakos się ułozy 🌻

Gość repetytorium
monaaa: poczytaj troszke topik a zobaczysz jak to jest z zajsciem w ciaze! jedne zachodza niemal od razu inne walcza latami lub miesiacami nie ma reguly...

a ja kupiłam dzisaj testy owulacyjne bo mam wziać pregnyl w piatek ale że nie mam cyklów monitorowanych ( za radą lekarki- jak pisałam wczesniej, powiedziala że skoro kilka razy miałam po clo w 14 dc podawany pregnyl i owulaka była i pekał pęcherzyk to teraz nie będzie inaczej)jednak chce zobaczyć czy rzeczywiscie zrobie test w srodę albo w czwartek raczej w czwaartek to bedzie 13 dci zobaczymy co wyjdzie -tak z ciekawości

Marthusia no jak nie urok to sraczka za przeproszeniem,takie zagmatwanie u Ciebie z tymi ciążami biochemicznymi teraz to że już nie wiem co na to odpisać:( smutne że tak za każdym razem nie tak jak powinno....a o Pietrasie wiem bo nawet jak byłam ostatnio to non stop ktoś dzwonił do zapisów i babki o tym jego urlopie i że nie uprzedził większosci,jakaś kobita była umówiona a on na urlopie się znalazł..Ja do Gąsiora chodzę bo nie podpadł mi,jedynie czasem mnie wkurza to jego zabieganie a za te koszta prywatnie powinien mieć dużo czasu dla pacjentki,jego zamotanie też rozumiem bo to tylko człowiek i logiczne że nie spamięta co której jego pacjentce dolega ale telefonicznie zawsze czai jak tylko się przedstawie,również w szpitalu mnie doglądał także nie mam do czego się przyczepić.Bardzo dobrze,że w końcu masz mieć te szczegółowe badania które wszystko ukażą i mniejsza o koszta,najważniejsze,że będzie wiadomo co to jest że się ciągle Ci przytrafia:) będzie dobrze buźka

Gość repetytorium
basiamm niekoniecznie jajowody moze byc tylko jeden drozny, zreszta mysle ze o jest marna pociecha:( ja mysle, ze Martusia nie byla jednak w ciazy...

Gość repetytorium
Dunia wyszla z ukrycia:P a jak ty sie moja droga czujesz?

Gość repetytorium
Basiu a nie moze byc tak np. ze w jakims cyklu bedziesz miala w innym dniu owulke?? moze jednak lepeij powtorzyc monitoring? moze clo jakos inaczej teraz na ciebie dziala?

Repetytka ;) ja jak najbardziej oki:) czytam ciągle na okrągło ale nie zawsze co mam pisać:) w weekend były dni mojej mieściny,grała Boney M. :P a wczoraj RazDwaTrzy lecz nie dotrwałam bo nie było szansy usiąść takie tłumy a ja chodząc non stop na nogach ledwo wytrzymałam ponad 2.5godziny i ledwo dotarłam do domku a małżowinek już mnie nie podniesie:P brzuch mnie ciągnał aż rozbolał,Kubuś dawał mi jakąś swoją częścią ciała gdzieś po jajnikach,krzyż pękał i musowo było wracać,co innego gdybym mogła chwilami choć na trochę usiąść a to dupa,ludzi jak mrówków że się każdy ocierał o siebie idąc :O a to żadna też przyjemność mimo dużej imprezki.... dziś odpoczywam choć nie doszłam po wczorajszym jeszcze.

agnieszka021281 bardzo mi przykro z tego powodu przez jaki teraz przechodzisz. Wdzę że podjełaś już decyzję,ale zadaj sobie pytanie czy aby słuszną i czy niebędziesz później tego żałować.Koleżanki słusznie ci doradzały.A ja dam ci radę jak męza jeszcze kochasz to walcz o niego i niedaj sie swojej dumie.Do diaska źle postąpił i nic go nieusprawiedliwia,powinien być za tobą a nie za rodziną.Porozmawiaj z nim,ale o was a nie o jego rodzinie-jaką ma mamusię itd.,bo widzę że to ona jest ciągłym powodem waszych spięć,życzę ci powodzenia. Dziewczyny zaczęłam dziś łykać closti i zastanawia mnie czy to ma sens podchodzić do iui,skoro nie udawało się do tej pory.Niewierzę żeby mi się udało to teraz i ivf jest już nieuniknione.

Gość repetytorium
Hihihi Duniu jakie mile okreslenie:P tylko sie nie przemeczaj! Musi duzo wypoczywac:) teraz taka pogoda albo duszno albo leje sama ja zle znosze i puchne jak balon wiec wyobrazam sobie co ty musisz przezywac:( no ale juz coraz mnie czasu w dwupaku juz niedlugo bedziecie we dwojke:)

repetytorium mozliwe ze chociaż jeden drozny-dla mnie to jednak było pocieszenie jak miałam 2 biochemiczne ciąże -przynajmniej to było ok:):):)

Gość repetytorium
niesiu hmmmm mysle ze zawsze jest jakas szansa! Nie poddawaj sie! Przeciez nikt ci nie dawal 100% pewnosci ze po IUI od razu sie uda! Przepraszam ze wam tak truje o ziolach ale moze warto by bylo sprobowac wspomoc sie jakimis naturalnymi specifikami? czytalam mnostwo watkow o ziolach i naprawde wielu dziewczynom pomogly! Ja sama zaczne pic od nowego cyklu na poprawe pracy jajnikow:)

Gość repetytorium
Basiu no moze i tak? ty bylas w takiej sytuacji ja nie wiec ciezko mi cos doradzic:( chociaz taki plus tej sytuacji!

Gość repetytorium
Basiu: no o takich mieszankach ziolowych np.ojca Sroki czy Ojca Klimuszki, ja na razie bede pila mieszanke ojca Sroki ale te inne tez sa ponoc super, moge dac ci linka jak chcesz:) wiele kobietek po nich zaciazylo i wielu sie hormony unormowaly- mysle ze warto sprobowac i poczytac o wszytskich plusach i minusach:)

Gość repetytorium
No bo oczywiscie sa jakies minusy picia ziolek np. pogorszona cera, wzdecia,czeste oddawanie moczu- to chyba glowne minusy. ale lekarze nie widza przeciwskazan do wspomogania organizmu ziolami podczas stymulacji a czasem natura moze pomoc tam gdzie medycyna nie dziala:)

Gość repetytorium
O tam co sie bede szczypac:P prosze tu macie cudowne mieszanki:)mam nadzieje ze nie lamie prawa kopiujac z innego topiku i wklejajac tu:P pozniej mozna sobie wpisac na googlach poczytac o danej mieszance wszystkie za i przeciw:) ale wiekszosc babek poleca albo mieszanke nr 1 albo 3:) Mieszanka nr 1 -Ojca Klimuszki ( z książki: "Powróćmy do ziół leczniczych"), antyzrostowa, likwidacja stanów zapalnych w jajowodach i jajnikach, pobudzenie pracy jajników, stabilizacja układu rozrodczego Wszystko po 50 g.: Szyszka chmielu ziele przywrotnika ziele krwawnika liść ruty ziele nostrzyka żółtego kwiat lawendy kłącze tataraku kwiat nagietka owoc róży Na każde jednorazowe użycie należy brać kopiastą łyżkę stołową, zalać ją szklanką wrzącej wody, przykryć na trzy godziny. Następnie przecedzić, lekko podgrzać i pić trzy razy dziennie po szklance przed posiłkem. Po I porcji- przerwa 7 dni, po II- 12 dni, III porcja profilaktycznie Mieszanka 2 -Ojca Klimuszki po 50g: Kwiat jasnoty białej Liść mącznicy Liść rozmarynu Liść pokrzywy Ziele rdestu ptasiego Ziele drapacza Ziele przywrotnika Kwiat kasztanowca Korzeń mniszka Owoc róży Na każde jednorazowe użycie należy brać kopiastą łyżkę stołową, zalać ją szklanką wrzącej wody, przykryć na trzy godziny. Następnie przecedzić, lekko podgrzać i pić trzy razy dziennie po szklance przed posiłkem. Mieszanka 3 -Ojca Grzegorza Sroki, pobudzająca pracę jajników lebiodka (oregano) { Origani Herba} 50gr koszyczek rumianku { Anthodium Chamomillae} 50gr macierzanka {Serpylli Herba} 50gr pokrzywa {Urticae Folium} 50gr dziurawiec {Herba Hyperici} 50gr rdest ptasi {Herba Polygoni avicularis} 50gr ruta {Herba Rutae} 20gr nagietek {Calendulae flos} 20gr nostrzyk {Herba meliloti} 20gr Łyżeczkę ziół zalać szklanką wrzącej wody, naparzać pół godziny. Pić szklankę odwaru przed snem. Mieszanka ziołowa na pierwszą fazę cyklu (składniki zawierające związki pobudzające organy odpowiedzialne za owu oraz zawierające roślinne estrogeny): liście maliny, rozmaryn, kwiaty bzu czarnego, szałwia, bylica pospolita po 40g (można też dodać koniczynę łąkową) po 40g. Do tego wiesiołek (?) Mieszanka ziołowa na drugą fazę cyklu (wzmacniające prod. progesteronu): przywrotnik, pokrzywa, krwawnik po 40g. łyżkę zaparzyć szklanką wrzątku, pić 3 razy dziennie (można na zapas w termosie)". do tego link: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=18806180&v=2&s=0 ZIOŁA BONIFRATRÓW Wzmacniająca mieszanka O. Sroki w przypadku poronień: koszyczek rumianku- 100 gr owoc róży - 100 gr liść melisy - 50 gr ziele dziurawca - 50 gr liść mięty pieprzowej - 50 gr kwiat nagietka - 20 gr Zioła zmieszać, wsypać łyżeczkę na szklankę wrzątku, naparzać pod przykryciem 20-30 min. Pić raz dziennie przed spaniem. Można osłodzić łyżką syropu malinowego lub z czarnej porzeczki. ZIOŁA DLA PANÓW 1. Żeń - szeń. Pobudza aktywnośc seksualna i tonizuje. Zwiększa liczbę plemników w nasieniu. 2. Witania Indyjski żeń - szeń. Ma podobne do niego właściwości 3. Palma sabalowa. Jest pomocna w leczeniu niepłodności związanej z chorobami prostaty (przerost i zapalenie gruczołu krokowego). Pomaga w zaburzeniach erekcji, działa tonizująco na narządy rozrodcze i uklad moczowo - płciowy. 4. Śliwa afrykańska. Poprawia płodnoś w przypadkach chorób prostaty. 5. Miłorząb. Działa korzystnie w przypadkach niepłodności na tle zaburzeń krążeniowych. 6. Głóg. Działa tonizująco na krązenie i przeciwutleniająco. Może by skuteczny w przypadkach nadciśnienia tętniczego i problemów z krążeniem żylnym. 7. Kolcorośl. Poprawia funcje nadnerczy, podnosi poziom testosteronu. Korzystnie wpływa na wątrobę, która metabolizuje hormony i bierze udział w regulacji ich stężenia we krwi. 8. Czosnek. Chroni plemniki przed uszkodzeniem przez wolne rodniki. Stosowany jest także w leczeniu impotencji. 9. Lukrecja. Działa tonizująco na nadnercza i układ rozrodczy, może też zwiększac aktywnośc hormonalną. 10. Turnera. Używana jest głównie do wzmocnienia popędu płciowego u mężczyzn i kobiet. 11. Chamaelirium luteum. Działa tonizująco na układ rozrodczy. jest pomocne w leczeniu impotencji. 12. Zioła chińskie. Poprawiając krążenie i wzmacniając wątrobę, powodują wzrost liczby i ruchliwości plemników w nasieniu. Aby otrzymac dla siebie odpowiednią mieszankę ziół, należy skontaktowac się z zielarzem lub specjalistą medycyny orientalnej. (w internecie można znaleźć strony takich specjalistów)

Gość repetytorium
Basiu tam na koncu masz mieszanke wzmacniajaca w przypadku poronien...ja bym chyba sprobowala tym bradziej ze ziola sa dosc tanie ja za 9 skladnikow zaplacilam 20zl. i nie sa zbyt czasochlonne bo ta jedna mieszanke ije sie tylko przed snem:) tonacy brzytwy sie chwyta a ze ja wierze w takie rzeczy to namawiam, jeszcze raz przepraszam jak kogos wkurzam z tymi ziolami ale moze i wam i mnie pomoga?:P

repetytorium ja miałam już 5 iui,więc co ja mam myśleć.Czekać i próbować bez końca co miesiąc i faszerować się tabletkami,tracić kasę na drogie zastrzyki i na wizyty u lekarza.Ja jestaem teraz w trakcie zbierania kasy na ivf i tylko w powodzenie jego wierzę.Albo pójdę do psychologa który mi poradzi jak sobie z tym wszystkim dać radę.

Gość agnieszka0212-81
przykro mi ale musiałam podjac tak radykalna decyzję, niestety nawet nie mam pewności ze on sie zmieni mysle ze do nastepnego razu kiedy znów oni bedą wywierac na nim jakąś presję. to bardzo boli ale on nie rozumie mnie i nie wiem dlaczego do cholery tak sie dzieje:( kiedys rozumieliśmy sie niemal bez słów, ale było juz kilka takich sytuacji ze oni nim manipulowali raz też sie wyprowadziłam i skutecznie... potem myslałm ze z czasem sie bardziej do mnie przywiaże i takie sytuacje nie będą miały wogóle miejsca jednak pomyliłam sie... jade na noc do kolezanki on mnie tam nie znajdzie a ja odpocznę chociaz od tego wszystkiego własnie wróciłam do pracy z torbą pełną ubrań i postanowiłam ze na koniec jeszcze do Was napisze bardzo jestem zmeczona juz tym wszystkim, a co do walki nie wiem jak będzie ale na razie to akumulatory u mnie puste więc lipa dzięki jeszcze raz że jestescie ze mną i dziewczyny w pracy i ksiadz tez bardzo mi pomaga mam tylu dobrych ludzi wokół siebie mam nadzieję ze kiedys jakos bede mogła sie odwdzięczyć wszystkim chociaz dobrym słowem:) a teraz zycze dobrej nocki do juterka

Gość repetytorium
Niesiu: nie wiem! naprawde:( na pewno to musi byc bardzo ciezkie dla psychiki, wspolczuje ci, ale moze faktycznie pojdz do psychologa jakiegos zeby podejsc do tego wszytskiego z dystansem? moze zmien lekarza ktos inny ci doradzi cos innego? a jajowody masz drozne, nasienie meza ok?

Gość repetytorium
agnieszko trzymaj sie!🌻 badz dobrej mysli, ma na pewno pojdzie po rozum do glowy, faceci tacy sa ze doceniaja cos dopiero gdy to straca wiec twoj jeszcze cie wytropi na drugim koncu swiata!:)

Magdalenaa, z wymienionych leków to tylko metforminę można brac w trakcie strań. Jest nawet polecana w przypadku PCOS, bo zmniejsza prawdopodobieństwo poronienia. Repetytorium, na razie jeszcze chyba nie dołączę. Ja wolę jakoś wcześniej sobie coś zaplanować, przewidzieć. Tak, że jakby coś nie tak poszło (nie daj Boże), to żebym nie miała do siebie pretensji. Agnieszka, bardzo mi przykro z powodu Twojej sytuacji rodzinnej. Mam nadzieję, że wszystko się ułoży po Twojej myśli. Będę trzymać kciuki 🌼 Basiamm, za Ciebie (za ten cykl) także...w końcu musi się udać :D Co do urlopu to były tylko 2 dni uszczknięte. Ten główny to w październiku, a już się nie mogę doczekać :) Marthusia, jejku...jakiś pechowy ciąg. Naprawdę przykro mi bardzo. ALe teraz już MUSI być dobrze 🌼 Sama nie wiem, wczoraj i dziś mam bardzo dużo takiego mlecznobiałego śluzu. Nie wiecie może co to może oznaczać?? Jestem w 13 d.c. Może to jakaś zapowiedź owulki... Pozdrówka dla Surfitki i Ninki 👄 i wszytskich dziewczyn na forum :D

Gość repetytorium
Pierniczku: moze to ciaza?:P juz sie tyle naczytalam ze taki sluz to w poczatkowej ciazy jest:D albo po prostu zapowiadajacy owulke? A ty jedziesz do Egiptu na urlop? ojejku zadroszcze...:P

Repetytorium, no do Egiptu. Mam nadzieje, że wypali. W październiku, bo jest wtedy 30 stopni a nie 50, mniejszy ruch no i niższe ceny, Nie no to chyba jednak nie ciąża...stosunek był 8 czy 9 dnia cyklu. A moje trwają od 30-35 dni. Się zobaczy :)

Gość repetytorium
Pierniczku a moze jednak to ty pierwsza zaciazysz bo tez tak spontanicznie?:) Mi sie wydaje ze istnieje taka mozliwowsc:P hihihi teraz wam wszystkim bede ciaze wmawiac:P:D mam nadzieje ze wszytsko bedzie po twojej mysli! a Egiptu nadal zazdroszcze- nawet tylko planow, bo ja to nawet marzyc nie mam co:P

chciałam tylko powiedzieć,że WSZYSCY FACECI TO ZłAMASY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pozdrawiam Was dziewczynki ;) :*