Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szam

Może się poznamy?

Polecane posty

szam Bigos to najłatwiejsza rzecz na świecie! Tylko ja np. nie lubię jak jest tłusty dlatego kupuję chudziutkie mięsko. Ja tak robię ( i wszyscy mówią że jest pychota!!!): - 2 kg kapusty kwaszonej ( najlepiej jak są 2 rodzaje - 1 kg mało kwaśnej i 1 kg mocno kwaśnej) - ugotować z liściem laurowym i zielem angielskim (tak po 3 sztuki) oraz grzybkami (duuuuużo grzybków - najlepiej prawdziwków). Osobno smażę mięsko ( najlepiej od szynki chude -1,5 kg doprawione majerankiem, pieprzem, solą) - jak się usmaży dodaję koncentrat pomidorowy żeby bigosik miał ładny kolorek) i dodaję do kapusty. Osobno smażę kiełbaskę (tak z 5-6 sztuk - zależy od wielkości) i dodaję do bigosu ( z tym że bez tłuszczu żeby bigos nie był za tłusty). Wszystko trzeba troszkę razem pogotować żeby przeszło smakiem - najlepiej jak się go ze 2 razy odgrzeje to jest wtedy smaczniejszy!!! SMACZNEGO !!!!

Szam jaka szkoda :(to uściśnij cieplutko odemnie Zuzię :)może szybciej wyzdrowieje a jak wrócę to możemy się spotkać i pojeździć przy pałacu tylko nie wiem czy tam można wypożyczyć łyżwy ja mam własne. Maryś wiesz to świetny pomysł z tymi filiżankami a ja może kupię jakieś śmieszne kubki hi bo już kurcze nie miałam pomysłu, a tu maryś się pojawia z jednym super:D. Nie zarabiam za wiele i ten wyjazd:o dzięki:D

ja robię dla wszystkich a co reszta robi to nie wiem dla mnie bez sensu aby każdy w swojej rodzinie robił prezenty dlatego robię dla wszystkich ta rodzinka to od strony mojej mamy jest tam 5 sióstr i już 2 braci ( jeden zmarł) i będą same siostry z rodzinami czyli moja 5 osób, druga z męzem, trzecia sama, czwarta z przyjacielem wlochem i piąta dojedzie potem albo wogólne nie będzie bo jedzie do teściowej prezenty oczywiście pod choinkę są na mikołaja to nie wiem chyba jakąś czekoladę kupię mojej rodzince i już

Mary, pomysł naprawdę świetny :D Ayla> pod pałacem z tego co wiem można wypożyczyć łyżwy, choć to dość drogo (akurat tam) wychodzi. Właśnie umówiłam się z koleżanką, że po obronie (bronimy się tego samego dnia) pójdziemy razem na łyżwy najprawdopodobniej właśnie pod pałac. Więc jakbyś zauważyła jakieś 2 istoty, które co chwila się przewracają (obie nie umiemy jeździć), to będziemy my :D :D :D

szam Ryba w folii Musi być pstrąg ale nie za duży - doprawiam solą, pieprzem i do środka wkładam masełko ( ale takie masło wiejskie) zawijam w folię i do piekarnika - pycha! zupa grzybowa Warzywa (marcewka+ seler+por+pietruszka) gotuję z wcześniej namoczonymi i pokrojonymi w paseczki grzybkami (dużooooo grzybów !!!!) i liściem laurowym i pieprzem czarnym, później wywalam wszystko - zostają tylko grzyby i zaciągam śmietaną rozrobioną z niewilką ilością mąki - podaję z łazankami. barszcz gotuję buraki (bardzo dużo buraków - ok. 1 kg ) pokrojone w takie cienkie talarki z warzywami (marchew+seler+por+cebula+pietruszka) z vegetą, jak będą miękkie wszystko wyrzucam i zostawiam sam barszczyk - dodaję kwasku cytrynowego do smaku i magi i albo zaciągam tak jak przy grzybowej mąką rozpuszczoną w śmietanie albo zostawiam czysty do picia ( ja raczej wolę tan pierwszy) - im więcej dasz buraczków tym lepszy kolor - trochę się też zaczerwienia jak doda się kwasek cytrynowy ( tylko nie rób barszczu z tych gotowych zaczynów bo jest niedobry) i jeszcze jedno: buraki muszą być słodkie a nie gorzkawe (najlepiej kupić u jakieś babcinki na ryneczku z ogródka.

Słonko a kiedy ta obrona, to będę trzymać kciuki:) wpadnę na lodowisko wam pogratulowć i mogę was pouczyć bo już się nie przewracam chyba że czegoś nowego się uczę:) a i już jestem po obronie i odpoczywam chwilowo od szkoły ale kto wie może za rok jakaś podyplomówka mi wpadnie w oko, życie bez studiowania jest nudne:o

A wiecie że ja wogóle nie mam pomysłów jakie prezenty zrobić? Kompletna pustka w głowie !!!!:(

szam wysyłam mailem dziewczyny dzięki dumałam dumałam i wydumałam myślalam aby kazdemu coś kupić ale wyszło by o wiele drożej bo tacie to mamie tamto bratu oczywiście coś do komputra siostrze coś na studniówkę a o reszcie nie mówiąc fajnie macie z tymi łyżwami kiedyś często łaziłam na miejskie lodowisko ale teraz jakoś przeszla ochota albo raczej towarzystwa nie ma ja juz po obiadku komuś zaserwować grochóweczkę?

Mary, ja dziękuję. Jestem za bardzo najedzona. Ayla> nie dziękuję;). A obrona chyba 17 (może znów mi przesuną datę?) Masz rację, że bez studiowania życie stanie się jakieś takie ....nudniejsze. Ale niestety nie stać mnie na kontynuację studiów. Na lodowisko wpadnij śmiało - przyda nam się ktoś mądrzejszy. Może nawet tak bardzo dzięki temu się nie poobijamy?

Powiedzcie mi co jest z tymi facetami?! Nie rozumiem ich. Po wielu latach przypomniało mu się o mnie (czyt. dawny kolega.... tzn. on coś chciał, ale ja nie; czyli dla mnie był kolegą tylko, a ja dla niego kimś więcej) i bombarduje mnie sms-ami od piątku. W zeszłym roku miałam podobną sytuację z innym chłopakiem (no, ale to było coś innego - razem chcieliśmy czegoś więcej, ale jakoś nie mogliśmy sie zgrać). No i ten też wtedy nie dawał mi spokoju - koniecznie chciał się ze mna spotkać. Trwało to parę miesięcy, ale ja się dzielnie broniłam - wiedziałam, że nie mogę się z nim spotkać, bo odrodzą się uczucia..... a ja przecież nie byłam \"wolna\" (mój P.). No, to dochodząc do setna sprawy: nie rozumiem o co im chodzi?! Może ROBAL mi odpowie dlaczego mężczyźni czasami się tak zachowują?

Gość gdzie wszyscy

Słonko a może ty się wypowiesz na ten temat? Kurcze, no bo co ja jestem? Bumerang czy co?

karina facet sam nie wie czego chce jak tak co roku będzie cię męczył to go zostaw ileż można wytrzymać z takim kochane i kochani zwijam się siostra chcę swojej pracki dyplomowej popisać do usłyszonka mam nadzieję że jutro ( jak korki znowu nie będą szaleć a komp popracuje nad otwieraniem stronek) papatki i kwiatki

Niestety Karina, pomimo najszczerszych chęci nie umiem Ci pomóc. :( Sama chciałabym to móc zrozumieć.

marysieńka Chyba mnie nie zrozumiałaś :) To nie mój obecny chłopak mnie męczy, tylko dawni \"koledzy\". No, ale ja tak chyba dość zawile napisałam.

Cześć wszystkim :) Ech..ja na sekundke tylko..wiec juz uciekam..chcilam sie przywtac..Ksiazki i zeszyty mi jecza... :(...Lece..milego dnionka!

no to ja też się żegnam.... tuż przed końcem dnia mi dali coś do zrobienia... oczywiście jak zwykle coś niewykonalnego ;) ale co tam, zaraz idę do domku. do juterka :)

zapomniałam o jednym: kto mi coś przysłał na skrzynkę podpisując sie jako ewa??? Proszę o ujawnienie się

Witajcie !!! oj jak dobrze ze dzisiaj juz piatek ,bo pracy zawodowej mam dosc. Zycze miłego dnia ,smacznej kawki ,ciasteczek słonecznego dnia. Biorę się do pracy.

No... ewa, puissance... ja też dostałam zdublowane ogłoszenia o dziewczynce, która wyszła z domu i nie wróciła... pokazywali ją parę dni temu w \"Ktokolwiek widział...\"

🖐️ dziewczyny i Cytrynku nasz szarmancki! Od razu zaznaczam, ze bede dzis do około 13, bo Zuzia sie rozłożyła i musiałam ja w domu zostawić. Na razie dyzuruje przy niej tesciowa, ale pozniej musze ja zmienic bo do pracy idzie. A wczoraj udało mi sie kupic tak fajowe rzeczy, ze az ze szczescia zapomniałam o głodzie i byłam do 19 na jednej bułce:-) Karina, nie da sie tego wytłumaczyć, moze chodzi o to, ze beda potrzebowac kogos na Sylwetra i nie maja z kim pójść. Moze sie samotnie poczuli, dogrzebali do wspomnien i uswiadomili, ze byłas fajna dziewczyna i ze moze by sprobowac z Toba, a nie zaczynac cos nowego, nie wiem:-o

witam w piątek, lalala :D jak dobrze, że to już koniec tygodnia....! ja chcę piwko!

Szam, pochwal się zakupami! Ja tez tak czasem mam, po lumpeksach pobrykam i dobry humor na cały dzień! Dziewczyny, jak pod względem finansowym znosicie te Mikołajki? Dla mnie to w tym roku jakiś horror, od walentynek gorszy!

widzę, że dziś dla odmiany trochę pusto z rana.... jam, Mikołajki nienajgorzej znoszę, bo zwykle z tej okazji robię skromne prezenty, jakieś drobiazgi itp. poza tym, nawet pod choinkę staram się kupować tylko to, na co mnie stać. chociaż w tym roku planuję troche zaszaleć ;) no i mam lepiej finansowo, bo jestem sama, nie mam dzieci, męża, wydatków na dom... sądzę, że najlepiej byłoby znaleźć taki prezent, który nie kosztuje dużo, ale który dana osoba chciałaby bardzo mieć. nie zawsze jest to łatwe, takie odgadywanie pragnień, ale czasem się udaje :) mam do Was pytanie odnośnie zaufania w związku... czy uważacie, że każdy ma prawo do takiej odrobiny prywatności, jak hasło w skrzynce mailowej? czy też wymagacie od partnera otwartości również w tej sprawie? jak byście zareagowały, gdyby Wasz partner sam miał hasło na skrzynce, a od Was wymagał, byście nie miały - bo jak macie, to znaczy, że coś ukrywacie? i druga sprawa, jak Wasi faceci reagują, jeśli zauważą u Was maila od koleżanki z gołymi lub skąpo ubranymi facetami? czy jest im przykro i sugerują, że sobie tego nie życzą, czy też traktują to z humorem? a jakbyście zareagowały, gdyby Was facet dostawał w mailach analogiczne zdjęcia panienek?

Justa, tego rodzaju pytań na forum padło już mnóstwo, i całe spektrum odpowiedzi na nie też ;) Ja na nie już nie odpowiadam na innych topikach, bo źle znoszę grubiaństwo pomarańczowych \"autorytetów moralnych\". Ale tu odpowiem, tu mi wolno, he, he: Uważam, że całkowita otwartość (w sensie wspólnych komórek i wspólnego konta m.in.) to dewiacja i tyle. Żona mego Księcia z Bajki czyta moje sms-y do Niego, kiedy tylko zdoła je przechwycić, a kiedy nie zdoła, a słyszy piknięcie sms-owe, pyta, czy to znów \"ta wariatka\". On prosi, żebym sms-owo nie kontaktowała się z Nim, skoro są maile (bo mój tlen i GG dawno przegryzione), a jego żona ma wstręt do kompa i z tego powodu nie może się przemóc, by kontrolować Jego pocztę. Ale czasem nie moge się powstrzymać... 👄 Żonie Księcia nawet specjalnie się nie dziwie. Trudno trzymać zazdrość na wodzy, jeśli ma się do niej konkretne powody. Żeby było jasne: ja Księcia tak kocham (tak kocham, że boli do szpiku kości), że oczywiście cieszę się, iż On ma taką kochającą (no, bo jak kontroluje, to chyba z miłości, nie? :P) żonę. Ale nadkontrola drugiej strony zazwyczaj skłania do stosowania strategii obronnych. Jeden mój przyjaciel, kiedy dzwonię do niego w nieodpowiedniej chwili, odpowiada: \"Słuchaj, Cezary, oni już zeszli z poligonu...\" No i wszystko wiem! :)