Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *kwiatuszek*

Tabletki antykoncepcyjne a wypadanie włosów

Polecane posty

Gość patijot
dorccciiiak , masz rację ja tez wszystkiego się łapałam jak włosy wypadały nadmiernie , . Ja pigułki brałam tylko 5 mcy , ale tak włosy przeżedziły ze szkoda gadać .a wlos zawsze miałam bardzo gęsty. Pigułki wywołały u mnie depresje , przez którą nastąpiło to łysienie plackowate , dobrze ze tylko jedno ognisko i z tyłu glowy nad karkiem i wielkosci orzecha włoskiego . Po tym zdarzeniu pigułki odstawiłam , i po ok 3 miesiącach moge powiedziec , ze włosy wracają do normy. Dokładnie trzeba czasu , Gelacet biore od początku lipca , więc własnie 3 miesiące . Mi pomaga , mysle ze wielu osobom pomaga , bo jest on tak zrobiony alby leczyc łysienie każdego rodzaju.Ciesze się ze ten łysy placuszek juz nie jest lysy , ze urosły tam włoski , bo wiem ze tego rodzaju łysienia można leczyc latami !! z tym ze ja miałam na tle nerwowym i zapewne jest to jeden incydentalny przypadek ( tak dermatolog powiedział ) Te gorsze przypadki, gdzie ludzie łysieją są na tle immunologicznym . Moje wyniki sa ok ( morfologia , tarczyca ) . Zresztą sama widze ze po odstawieniu pigułek wróciłam do normy , wreszcie ciesze się zyciem , nie marze się i nie płacze wiecznie i co najważniejsze , wreszcie nie jestem nerwowa .Zastanówcie się kobiety przed zaczęciem brania pigułek , czy aby warto???? Ja pierwszy raz w zyciu zastosowałam pigułki ( Yasminelle ) po drugiej ciązy , i na dobre mi nie wyszlo (oprócz wlosów ) !!!! a poza tym , chodzac ulicami zaczełam sie przyglądac włosom różnych kobiet. wiecie co mnie uderzyło najbardziej ??? Ze wiele kobiet ma bardzo rzadkie włosy, napewno nie wszystkie łykają piguły , ale jak sięgne pamięcią kiedys kobiety miały włosy o wiele zdrowsze i gęstsze. No a to forum , udowadnia , ze ta chemia ,którą w nas pakuja , mówiąc ze nie ma skutków ubocznych i ze napewno nie wpływa na włosy, robi spustoszenie w naszych organizmach !!Ja juz nigdy nie sięgne po tabsy , jedna przygoda , bardzo niemiła mi wystarczy na całej zycie . I nikt juz mie nie wmówi zebym inne wzieła , bo te inne tez chemiczne jak cholera.Dajcie znac moje drogie , jak u Was leczenia skutkuje !!! Pozdrawiam serdecznie .

Gość emilikoln
Na wypadanie włosów to najlepszy jest brak stresu, czyt. wyluzowanie :) no i oczywiście odpowiednia dieta, bo bez tego to ani rusz. tu www.handsomemen.pl znajdziecie trochę informacji na temat wypadania włosów

Gość dorccciiiak
patijot--> masz zupelna racje i zgadzam sie z toba w 100000%!!!!!!!!!!!!!!!!! mi tez wystarczy jedno takie doswiadczenie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NIGDY WIECEJ TEJ CHEMII!!!!!!!!!!!

Gość
Witam w klubie, my tam sobie z dziewczętami na kafeteria łysienie plotkujemy, ale mnie jest do was bliżej, bo właśnie po odstawieniu cilestu tracę włosy, wiem już,że to wynika ze spadku estrogenu, jak zaczęły lecieć dostałam yasminelle, a teraz czekam żeby ją odstawić, bo to tylko pogarsza sprawę, ona ma dużo mniej estrogenu niż cilest, tylko wszyscy lekarze od razu myśleli, że trzeba mi zbić męskie hormony, a tu trzeba podnieść żeńskie. Jak którejś z was lecą włosy przy tabsach z 0,020 estrogenu to się nie dziwcie, bo to jest bardzo mało, u niektórych za mało.adag

Gość Diane35
witam. Mam podobny problem. Biorę diane35 10 lat, zaczęłam je brać ze względu na trądzik. Wszystko było ok. Nie miałam przez te 10 lat żadnych złych objawów typu tycie, wypadanie włosów, próby wątrobowe robiłam co roku były OK. No i rok temu zaczęło się wypadanie włosów trwało jakieś dwa miesiące, brałam wszystkie możliwe witaminy. Po dwóch miesiącach przestały wypadać i odrosły. Przez rok było dobrze. No i teraz znowu zaczęły mi wypadać, cały czas biorę diane 35, Dermatolog która mi je przepisała mówi ze to nie od nich bo one wzmacniają włosy. Zrobiłam wszystkie badania krwi, tarczycy wszystko jest ok. Czy to możliwe że od tych tabletek mi wypadają? Boję się je odstawić ze względu na cerę, boję się wysypu pryszczy ale moje włosy zmniejszyły swą objętość o połowę w ciągu 3 mcy, najgorzej jest przy myciu i rozczesywaniu wyciągam je jak z "masła". Odwiedziłam chyba wszystkich lekarzy, zrobiłam mnóstwo badań przy okazji przez przypadek dowiedziałam się że mam wodonercze oraz przepuklinę międzydyskową, czekają mnie 2 operacje. Czy to możliwe że od tej chorej nerki wypadają mi włosy czy raczej od diane? jestem załamana. W środę powinnam rozpocząć nowe opakowanie, nie wiem co mam zrobić...żeby było śmieszniej to dermatolog zmieniła mi diane na Yasminelle...które mają chyba jeszcze gorszą opinie. mam też jeszcze jedno opakowanie diane...co robić?

Gość jkflkdufodjnmv.cvjglidufglnmx
to ze yasminnelle komus tam nie sluza to nie znaczy ze u cibie tez tak bedzie! Wg mnie sprobuj zaczac brac yasminnele, jak ci nie bedzie pasowac to wrocisz do diane! strasznie dlugo bierzesz tablety, nie masz problemow z zylami albo nogami???? ja biore 6 lat i chyba ze mna zaczelo sie cos dziac:/

Gość małgorz999
ja zmienilam cilest na minisiston i tez mi wlosy wypadaja teraz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ale za to samopoczucie jest o niebo lepsze niz po cilescie u mnie

Gość Diane35
Witam. Nie miałam żadnych skutków ubocznych. Nie mam problemów z nogami nic. próby wątrobowe robiłam co rok i wychodziły w normie. Dopiero te włosy teraz. Przed braniem tabletek lekarka nie zrobiła mi żadnych badań. Teraz jak byłam u endokrynologa pytał mi się czy miałam za wysoki testosteron że biorę diane? Nie miałam badanego testosteronu. Czy to możliwe że maiłam dobry testosteron a diane mi go za bardzo obniżyla i zaczęły mi wypadać włosy? Ale dopiero po takim czasie? a wiecie może czy choroby nerek mogą powodować wypadanie włosów. bo niedawno wykryto u mnie wodonercze czy ono może mieć na to wpływ? pozdrawiam

Gość Niepożądane skutki
Ja dopiero zaczynam brać Yasminelle i czytalam w dzialaniach niepożądanych o wypadaniu włosów(ale nie tylko). Zastanawiam się czy te skutki ustąpią gdybym przestała brać tabletki? Czy one powodują już nieodwracalne zmiany?

bralam yasminelle 5 miesiecy i wlosow i ubylo o polowe!!! zmienilam teraz na novinette, zobaczymy po tym opakowaniu, jak sie nic nie zmieni, rzucam to swinstwo. Niechce zostac gruba i łysa. bo po tych tabletkach przytylam strasznie:( zobaczymy...

Cześć dziewczyny:) Ja brałam diane35 i było wszystko ok żadnych skutków ubocznych:)od maja nie biorę żadnych tabletek anty, troszkę skóra i włosy mi się bardziej przetłuszczają, ale to mi aż tak bardzo nie przeszkadza, gorszy problem to wypadanie włosów:( wypada ich codziennie bardzo dużo i obawiam się, że zostanę łysa:(już sześć miesięcy nie biorę tabsów a włosy bardzo mi wypadają, czy to kiedyś ustanie:(tabletek nie chce już brać i na pewno do nich nie wrócę:( ale co z tymi moimi włosami jak nie przestaną wypadać to zostanę łysą pała:(:(:(:(

Gość patijot
ja pigułek nie biore juz od lipca , rzuciłam je bo przy stosowaniu straasznie wypadały włosy , więc od odstawienia przestały wypadac , ale teraz od pażdziernika znów troszke wiecej . włosy zawsze wypadaja na jesień i wiosne , Tym się pocieszam . Co do Raczka 22, ponoc to normalne ze po odstawieniu włosy wypadaja , weź pod uwage też porę roku, a poza tym ponoc pigułki wypłukują cynk z organizmu , który właśnie jest dobry na włosy i skore. Kup sobie cynk organiczny w tabletkach , ja zapłaciłam za 30 tabsów 8,50 , bierze się 1 dziennie po jedzeniu .Jak mozesz nie farbuj a tym bardziej nie prostuj !!!!!! Prostownica bardzo oslabia włosy , amoniak zawarty w farbach też . Stosuj szampony bezamoniakowe do farbowania .Ja tak robię . Daje efekty , tylko nie licz na cuda po tygodniu stosowania .

Gość diane35
do patijot Witam, możesz powiedzieć od jakich tabletek wypadały Ci włosy. ja przez 10 lat brałam diane (wiem że to za długo) i nie miałam żadnych problemów, a teraz od 4 misiecy wypadają mi masowo włosy, więc myślę że to od tych tabletek. ale nie chciałabym ich odrzucać całkowicie tylko zmienić na jakieś inne może z mniejsza zawartościa hormonów. Nie wiem jakich hormonów diane mają najwięcej. Orientujecie sie może jakie tabletki były by teraz najlepsze?

Gość patijot
Do Diane35 Ja brałam Yasminelle , tylko 4,5opakowania , ale wystarczyło , zeby nabawic sie łysienia plackowatego . Nie wiem moja droga jakie pigułki sa mniej szkodliwe , ja myśle ze wszystkie maja jakies skutki uboczne, tylko każda inaczej je przechodzi. Dzis byłam na kontroli u dermatologa , mój "łysy " placuszek , już nie istnieje , Już pięknie zarósł . Ale od po 3 tyg zauwazylam ze więcej wlosy wypadaja . Lekarz stwiwrdził ze najpewniej sezonowe wypadanie wlosów . Polecił NERIL - szampon do włosów przeciw wypadaniu. A w ogole to jeśli chcecie brac jakiekolwiek witaminy i suplementy żeby nie wypadały włosy , koniecznie trzeba zrobić sobie OB . Ja biore cynk w tabletkach , a okazuje się ze możliwe ze bardzej mi szkodzi jak pomaga , bo jeśli mam cynku w sam raz , a łykam go jeszcze w tabletkach , to moze i to powodowac wypadanie włosów .EEEEHHHH no poprostu można zwariowac . Dajcie znac dziewczyny czy stosowałyście szampon NERIL !!!!!!

Czesc dziewczyny:) czy po odstawieniu tabletek wlosy zaczeły wam wypadac i czy kiedys przestaly??? bo ja odstawilam pol roku temu i po odtawieniu zaczely mi wypadac i nadal mi wypadaja i boje sie ze nie przestana:(

Gość JustynaDerm
Raczek 22 Skutkiem odstawienia tabletek antykoncepcyjnych często jest nadmierne wypadanie włosów. jest to proses fizjologiczny,zupełnie naturalny i będzie trwał do czasu aż poziom hormonów w Twoim organiźmie zupełnie się wyrówna. kochana nie masz się czego obaiwać - przestaną. Zalecam łykanie tabletek wpływających korzystnie na kondycje włosów takie jak Skrzypowita, Belissa, Merz special itp. Sumienne odżywianie włosków nie wyeliminuje całkiem wypadanie ale na pewno poprawi ich stan. Poza tym nowy odrost będzie zdrowszy. Duzo pacjentek chwali sobie Treatment Wax. Szampony właściwie nie wpływają na wypadanie włosów, a to z prostej przyczyny- są na nich za krótko. Na łysenie androgenowe zdecydowanie najlepiej działa Loxon stosowany z aplicort E zamiennie. Najlepiej jeśli pojdziesz do dermatologa, który przepisze Ci odpowiednią kurację a co najważniejsze uspokoi bowiem niewiedza i niepewnośc wywołuje dodatkowe stresy co niekorzystnie wpływa na włosy. Staraj się nie zamartwiać i głowa do góry, włosy nie ręka - odrosną :)

Gość geska34
Witajcie Jestem nowa od 13 lat z przerwami biorę różne tabletki anty i zawsze miałam cienkie wypadające włosy, ale od 2 lat biorę Jasmin i nie wiem czy to od nich ale prawie już całkiem wypadły mi włosy i nic nie pomaga co mam robić doradżcie czy to może być od tabletek???

Gość patijot
A po jaką cholere bierzecie te świństwa ???? Toz to sama chemia . geska34 a przed pigułkami tez miałas problemy z wlosami????? Bo to ze cieńkie , no cóz taka Twoja uroda , ale czy nadmiernie wypadały przed tabsami??? Ja zawsze miałam piękne , gęste włosy , zawsze było ich w nadmiarze , aż do jedynej przygody z pigułami Wziełam Yasminelle tylko przez 5 mcy i połowa wlosów wypadła .Odstawiłąm je 4 mce temu i powoli wracaja do normy. Belissa pomogła Gelacet, pomógł...eehhh odstawcie tabsy !!!!!!!!!!!

Gość geska34
Dzięki za odpowiedż patijot ale ja nie mogę całkiem odstawić tabletek bo mam hiperprolaktynemie i mój organizm nie produkuje progesteronu bo prolaktyna go zabija problem potwornego wypadania zacząl sie od 2 lat jak zaczelam brać jasmine i musze zmienić na jakąs mniej szkodliwa tebletke a nie wiem jaką calkowicie bez hormonow moj oranizm zachowuje sie jak u kobiety z menopausa to jest problem

Gość patijot
Więc tak sie sprawa ma na rzeczy , no ja na Twoim miejscu zmieniła bym tabsy na te wcześniejsze , bo jeśli od Yasminum Ci wypadaja włosy , to szkoda się męczyc i pozbawiac włosów , one tak długo odrastają .....

Gość Micro
Dziewczyny, pomóżcie... Od lipca biorę Microgynon21. Cały czas czuję się dobrze, tylko włosy mniej-więcej od tamtej pory zaczęły mi bardzo wypadać. Poszłam zrobić badania krwi, żelazo idealne, wszystko w normie. Czy to możliwe, że włosy lecą właśnie przez Microgynon? Nie wiem, czy nie odstawić... Chociaż wolałabym nie. Powiedzcie, miałyście podobne problemy po tych tabletkach???

Gość patijot
A JA WAM DZIEWCZYNY NAPISZE TAK ; TABSY RZUCIŁAM PÓL ROKU TEMU , BIORE JUZ TYLKO BELISSE I WŁOSY PRZESTAŁY WYPADAC !!!!!! U MNIE KONIEC PROBLEMU I NAUCZKA NA CALE ŻYCIE : PRECZ Z TABSAMI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Ewelinelat23
hej! dziewczyny...widze ze nie jestem sama...

Gość Ewelinelat23
Taksamo jak wy...bralam te swinstwo 5 lat a teraz nawet wstyd kucyka zrobic...mam na calej glowie przeswity moje wlosy ,zreszta te strzepy co tam jeszcze jakos sie ledwo co trzymaja...wygladaja okropnie...mi jest poprostu wstyd!!!Caly czas myslalam ze to z wody bo akurat tak sie sklada ze mieszkam 4 lata w niemczech noi w tym czasie zaczely mi ekstremalnie wypadac i sie lamac,wrecz kruszyc wlosy!!!choc nigdy nie farbowalam,prawie wcale nie uzywlam suszarki....jadlam jakies tam witaminy....Zrobili mi badania ,stwierdzili ze niemam magnezu,no to jadlam ....jadlam...i nic a moje wlosy dalej wypadaly i sie lamyly jak sloma.Zrobilam znowu badania wyszlo ze niczego mi nie brakuje....hmm..."zdrowa jak ryba"nie no bylam w szoku nie wiedzialam co robic...to smarowalam skore glowy taka woda Pantosin (wydaje mi sie ze dzieki temu jeszcze nie jestem lysa)no ale malo brakuje!Ale odkad znalazlam te forum!!to wiem ze to z tych antytabletek!!!!!! jestem zalamana -dlaczego lekarze mi nie powiedzieli!!!???-przeciez sie pytalam...nie wiem od wczoraj rzucilam te swinstwo,kupilam drogie witaminy,noi myje glowe w wodzie mineralnej i szamponem dla dzieci...Zobaczymy!!! Boze tak sie boje!!! wie ktos ile trzeba czekac zeby organizm sie oczyscil i kiedy te wlosy dojda do siebie?jesli wogole dojda???

Gość patijot
JA PÓL ROKU SIE OCZYSZCZAŁAM Z PIGUŁEK, WIEM , BO OKRES PO TAKIM CZASIE MI SIE UREGULOWAŁ. WŁOSY JUŻ JAK DAWNIEJ , NIE WYPADAJĄ . Ewelinelat23 JEŚLI MIESZKASZ W NIEMCZECH KUP SOBIE GELACET !!!!! JA SOBIE SPROWADZAŁAM I ŁYKAŁAM , OGÓLNIE 3 OPAKOWANIA CZYLI JAKBY NIE BYŁO PRAWIE 1000 TABLETEK.POMOGŁY !!!!!! URATOWAŁY WŁOSY !!!!! ŁYKA SIĘ JE PRZEZ 3 TYGODNIE 3X PO 3 TABLETKI , A NASTĘPNIE TYDZIEŃ PRZERWY I ZNÓW . DZIWNYCH MASZ LEKARZY , BO MÓJ GINEKOLOG A PÓŹNIEJ DERMATOLOG U KTÓREGO LECZYŁAM WŁOSY POWIEDZIELI MI ZE OD RAZU ODSTAWIC PIGUŁKI , A PRZYPOMNĘ ZE BRAŁAM JE TYLKO PRZEZ 5 MIESIĘCY !!!!!! TYLKO MOGE SOBIE WYOBRAZIC JAKIE SPUSTOSZENIE W TWOIM ORGANIZMIE WYWOŁAŁY PO PARU LATACH ŁYKANIA. JA NA DOMIAR WSZYSTKIEGO, PRZY PIGUŁKACH ,MIAŁAM DEPRESJE I TO TAK SILNĄ ZE OPRÓCZ WYPADANIA WŁOSÓW DOROBIŁAM SIE ŁYSIENIA PLACKOWATEGO!!!! ŁYSY PLACEK NA SZCZESCIE ZA UCHEM , NAD KARKIEM , WIEC NIEWIDOCZNY, ALE SAM FAKT !!!!!!!!!! NAUCZKE MAM NA CAŁE ŻYCIE .PRECZ Z TABSAMI!!!!!!!!! PRECZ Z TABSAMI!!!!!!! PRECZ Z TABSAMI!!!!!!

Gość kotka222
przez prawie 2 lata bralam novynette, na poczatku bylo super, zero skutkow ubocznych czulam swietnie, ale po jakims czasie zauwazylm ze w duzych ilosciach wypadaly mi wlosy. myslalam ze to przez farbe, bo farbowalam dosc czesto. przestalam wiec farbowac wlosy, zaczelam lykac vitapil, stosowac szampon dermena. ale nic mi to nie pomoglo, bylo corz gorzej, zrobilam rozne badania ale byly prawidlowe, dalej stosowalam rozne preparaty do wlosow, wax, seboradin, inneov i nic...lysialam dalej, mialam przeswity. Dopiero rok po odstawieniu pigulek wszystko w miare wrocilo do normy, bo niestety wlosy mam nadal rzadkie.

Gość Ewelinelat23
patijot:Dziekuje za odpis !!!! boze ja juz niewiem komu moge ufac..... uwierz mi....bo jestem tak zalamana ze najchetniej zamknelabym sie w domu i ludziom nie pokazywala... :((( mowisz Galacet??? a co mam zrobic z tymi witaminami ktore wczoraj kupilam byly bardzo drogie(ponoc ??tez bardzo dobre) a moge brac ten Galacet i to co ja kupilam...?????? a ty juz nie uzywasz tego Galacet?? juz nie musisz???czy tak dlugo nie mozna????

Gość Ewelinelat23
OK...choc juz tyle pieniedzy wydalam ,bede musiala sobie skombinowac pare groszy i w poniedzialek ide do apteki!!!! patijot:nic mam nadzieje ze moj koszmar sie skonczy ...tak jak twoj sie skonczyl:) w poniedzialek ide po ten Galacet!!!

witam, no to ładnie sie załatwiłyśmy...ja chyba też...ostawiłam tabsy kilka miesiecy temu ale wypadanie włosów tak na prawde zauważylam dopiero jakis miesiąc temu. Czy to możliwe żeby po takim czasie od odstawienia tabsow dopiero teraz zaczeły mi wypadać włosy (tzn wczesniej tez troche wypadaly ale to było powiedzmy w normie a teraz ... porażka!!!) dzisiaj pierwszy raz popłakałam sie myjac włosy...tyle ich wypada:( Przebrnęłam przez forum i już nie wiem co tak na prawde może pomoc:(

Gość patijot
Ewelinelat23 Ja zanim kupiłam Gelacet brałam tez inne witaminy, ale Gelacet polecił mi mój dermatolog , wiec od razu go kupiłam i brałam wraz z witaminami. Gelacet do tzw. " końska dawka " biotyny i innych minerałów , hamujące wypadanie włosów i łysienie.Kochana ja też wstydziłam sie wychodzić z domu, miałam wrażenie ze wszyscy patrzą na moje włosy, ale to jest zgubne. Nawet mój dermatolog powiedział zebym nie myślała o włosach , bo to poteguje depresje a depresja potęguje wypadanie włosów.Nic nie dzieje sie bez przyczyny!!!! Gelacet mnie kosztował 112 zł , kupowałam na Allegro. W opakowaniu jest 320 kapsułek. Jest drogi , ale mnie pomógł, i tak jak pisałam wcześniej brałam przez 3 tury ( 3 tyg łykania , tydzień wolnego ) Naprawde spróbuj nie myślec o włosach , nie licz ich , pomyśl ze gorzej już nie bedzie , wiec moze być tylko lepiej !!!!!! Wiem ze łatwo mi teraz pisac , bo ja już mam wszystko za soba , włosy zgestniały i sa jak kiedyś , ale ja tez płakałam , wstydziłam sie i miałam wizje kupna peruki. Trafiłam na wspaniałego lekarza , przepisał mi wcierke na to łyse miejsce , po krórej włoski zarosły po 3 mcach:-) Wcierke robi sie w aptece , wiec nie znam ani nazwy ani składu, ale wygląd ma jak musztarda i szczypie troszke , bo takie jest jej zadanie podrażniac skóre głowy zeby aby miesszki włosowe stymulowac .A tak ogólnie to musisz sie dobrze odżywiac , warzywa , owoce i naprwde nie stresuj sie , bo to tylko pogarsza .Trzymam kciuki i odezwij sie jak sie polepszy !!!!!!! ;-)