Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Etkapetka

Kolejna ciąża po poronieniu

Polecane posty

Czesc dziewczynki.Dlugo mnie nie bylo.No wiec sprawa wyglada tak ze ten cykl zapowiada sie krotki.Bylam na usg w 14dc ale nie wiedzialam czy jestem po owulacji czy nie. Powiedzialam ginkowi ze przewaznie owulacje mam ok 11dc.Tak czy siak powiedzial ze usg wskazuje jakby to bylo dalej,i ze pewnie to bedzie krotki cykl.Dostalam luteine pod jezyk na 2 cykle.Wszystko wskazuje na niedomoge cialka zoltego,Tak powiedzial gin, ze nie widzi pracy cialka zoltego wiec pewnie progesteronu mam za malo.Nie wiecie czy komus pomogla ona zajsc w ciaze?Wkurzam sie troche bo mi sie troche cykle rozregulowaly i siostra powiedziala mi ze gin jej kolezance powiedzial ze to moze zajc z 3-4 miesiace az cykle wroca do normy.

Gość e-de
oolllaa1981 - moje gratulacje!!! Wszystkiego dobrego dla CIebie i dla maleństwa! Ja tu do Was zaglądam dzień w dzień, trzymam za wszystkie kciuki. U mnie minęło już kawał czasu od poronienia ( 03.08.11), potem operacja wycięcia torbieli (09.2011) i jeszcze nie mam zielonego światełka do starań :( Na 29 lutego 2012r. miałam wyznaczony termin porodu i im bliżej tej daty tym widze, że zaczynam bardziej świrować...

Gość natalla18
e-de ja miałam zabieg .08.2011 i termin na 08.03.2012 więc juz bym była sporym grubaskiem, i bliziutko by było do porodu, a tak jestem dopiero w 8 tygodniu, na 24.09.2012 mam termin i maleństwo ma ponad 15mm, nieszczęścia niestety zawsze się zdarzają ale w końcu los się odwraca... będzie dobrze. w końcu każdej z nas się uda tak jak mi np.

Gość waśka 28
dziewczyny chciałam was zapytać czy to możliwe że ten śluz który pojawia sie około owulacji może trwać tylko 4 dni po mi dziś jakoś zanikł i nie wiem czy już była ta owulka czy co bo z tego co czytałam to powinien być tydzień czasu jakoś tak skołował mnie ten śluz kurde

Gość waśka 28
popszednio miałam 6 dni ten śluz i w ostatnim jakoś własnie była owulka bo troszkę plamiłam a teraz sie pomieszało

Gość e-de
natalla18 - dziękuję Ci za miłe słowa. Mam nadzieję, że się spełnią. Idę dziś na wizytę do lekarza i zbaczymy co powie... Tak cholernego pietra nie miałam dawno. Po prostu sie denerwuje. Pozdrówka!

OLA GRATULACJE !!! Niech mała dobrze się zozwija i zdrowo rośnie :) Umnie wszystko ucichło. Brzuszek bardzomi ciągnie do dołu a po niedzielnych skurczach śladu niema. Właśnie zaczynam 38tyd, mały dał mi wczoraj nie źle popalić że mnie brzuch bolał od tego wiercenia. Zaraz wybieram się na spacerek :) tylko zwleke się z łóżka :) Zazdroszcze Ci troszke, że możesz tulić już malutką:) ale jeszcze troche i ja też wróce z moim misiem do domu. Pozdrawiam

hej dziewczyny dawnio mnie nie było ale za to dużo sie działo po drugim poronieniu w sierpniu zmieniałm lekarza na panią doktor w Poznaniu. Przez 4 miesiące zostalą mi usunięta nadzerka bo była okropna, zrobiono mi hsg a za tydzien mykam na usunięcie zrostów i jak tylko się wszystko wygoi możemy startowac z kolejnymi staraniami. Zycze wszystkim wszystkiego dobrego. cieszą mnie wszystkie cudowne wiadomości na tym forum oby więcej takich. Buzka wielka

Gość natalla18
Dziewczyny powiedzcie mi czy jest coś nie tak skoro lekarz na drugiej wizycie bez słowa przepisał mi Luteinę dopochwową i mam ją brać 2x dziennie?

Hej dziewczynki, pijanowska24 trzymam kciuki za szybki poród,wracaj do nas szybko z maluszkiem :) paladynts, cieszę się że wizyta tak Cie pozytywnie nastawiła,mam nadzieję że zarażę się od Ciebie bo ostatnio często miewam doła :( Podobnie jak 1111ewa słyszałam że szybciej zachodzi się w ciążę po poronieniu. oolllaa1981 serdeczne gratulacje,mnóstwo buziaków dla Ciebie i córeczki :* e-de ja podobnie jak Ty często wracam myślami.Wczoraj minęły 3 miesiące od poronienia.Termin porodu miałam na 02.06,kurcze wciąż to bardzo boli.Proszę daj znać co u lekarza. natalla18 gratuluję Ci kolejnej ciąży! :) Odnośnie luteiny dopochwowej to nie wiem,ja musiałam brać podjęzykową.Nie denerwuj się proszę. Shagyy dobrze że już jesteś po usunięciu nadżerki,jeszcze chwila a będziesz znowu działać :) Ja wczoraj dostałam okres-3 po poronieniu.Od 17 mam mieć dni płodne ale nie wiem kiedy mam największe szanse na zajście w ciążę?nie wiem jak to się liczy?wiem że owulacje mam mieć 21.02. W pierwszą ciążę zaszłam zaraz po ślubie.Teraz bardzo pragnę znowu być w ciąży.Odnośnie leków biorę Pharmaton Matruelle

CO Z TA LUTEINA KOBIETKI, CZY KTORAS BRALA I UDALO JEJ SIE ZAJSC W CIAZE? JESLI TAK TO PO JAKIM CZASIE JEJ BRANIA

luteine dopochwowo biore cały czas od początku ciąży, teraz mija 18 t i nadal ja biore. lekarz mi powiedział ze jest to takie zabezpieczenie na wypadek gdyby było za mało progesteronu zeby utrzymać ciąże. po prostu jest to wspomaganie :)

Oolllaa1981 Wielkie Gratulacje!!! Jak porod, duza mala sie urodzila? Opisz cos wiecej

Gość natalla18
czyli mam ją brać rozumiem? zastanawiam się tylko czemu lekarz przepisał mi 2 opakowania tej luteiny i dwa opakowania no-spy forte.

klaudia_p W niedzielę rano odeszły mi wody. Od 9 zaczeły się skórcze - ale delikatne. cały poró d- dla mnie najgorszy zaczął się od 12. A moja Kruszynka urodziła się o 12.50. Wagowo 3290, 53 długa. Poród miałam naturalny mimo, że ułożona dzidzia była posladkowo. Ból ogromny tym bardziej, że miałam rozwarcie na 9 i nie mogłam przeć mimo, że bóle parte już miałam. Moja Kruszynka też bardzo przeżyła poród - cała dupka sina i opuchnięta. Już jest prawie dobrze. Teraz klimatyzuje się w domku. Pozdrawiem. A co u Ciebie?? Kiedy już wszystko będzie wiadomo? Kto może być dawcą?

Gość e-de
A więc po wizycie u lekarza mam mieszane uczucia... Po moich przejściach dostałam tabletki anty - na wyregulowanie hormonów, na to by torbiel się nie odnowiła no i żeby nie zaciążyć. Wczoraj powiedział, że tabsy odstawiamy (wreszcie!). Powiedział, żebym w tym cyklu zbytnio nie starała się zaskoczyć i to co najbardziej mnie zastanowiło: że od połowy tego cyklu mam zacząć brać jakiś steryd ( nazwy nie pamiętam - coś na E) i coś na A - podobine działąjącego jak aspiryna - na rozrzedznie krwi a od przyszłego cyklu włączyć Duphaston. W między czasie zrobił mi naprawdę dużo badań - które wyszły w normie - i nie ma przeciwskazań do ponownego zajścia w ciążę. Za dwa tyg. mam iśc zrobić jeszcze cytologię i ewentualnie wziąć recepty na te specyfiki, o których pisałam wcześniej. Czy dziewczyny słyszałyście o takich metodach a szczególnie tych sterydach??? Jakoś przeraża mnie to... Pozdrawiam.

Gość o7cia
Motylek ty masz cykl 27-dniowy ? Wnioskuję to z tego, że napisałaś, że dni płodne masz od 17-tego. MI lekarz tłumaczył, że jesli dni płodne zaczynają ci się 17-tego to tego dnia należy się kochać, potem 19 i oczywiście 21 :) Oolllaa - no to niunia prawie książkowa :) Jeszcze raz gratuluje :)

o7cia Moze ksiazkowa tylko urodziła sie pod koniec 36 tyg. mogła jeszcze chwile pomieszkac u mnie w brzuszku. Ale i tak najważniejsze, że wszystko z Nia jest dobrze. Pozdrawiam

o7cia obecnie mam okres od 8.02 a cykl mam co 28 dni. Chciałabym od teraz zacząć się ponownie starać, ale nie wiem jak obliczyć kiedy.Według internetu mam mieć dni płodne od 17-25.02. e-de bardzo się cieszę że badania wyszły w normie - i nie ma przeciwskazań do ponownego zajścia w ciążę :) oolllaa1981 Twoja córeczka wymiary ma jak modelka :) Koszmar porodu masz już za sobą, teraz ciesz się córeczką :)

Gość myszor75
e-de o sterydach nie slyszalam ale aspiryne 100 na rozrzedzenie krwi biore juz 4 miesiace nawet raz nabawilam sie po niej zapalenia sluzowki zoladka. Jak masz mozliwosc bierz powlekana. Branie aspiryny w dawce kardiologicznej musi miec jakies wazne dzialanie bo za kazdym razem jak bylam w klinice na usg w stymulowanym cyku lekarze sie pytali czy aby napewno ja biore. Progesteron tez bralam po owulacji do wystapienia okresu chyba, ze by sie nie pojawil to dalej. Pewnie pomaga w zagniezdzeniu i utrzymaniu ewentualnej ciazy. Pozdrawiam

Gość bezikmmalinowy
e-de : Acard i encorton , ja biorę acard bo mam dodatnie przeciwciała przeciwjądrowe ana i może być mi ciężko zajść w ciąże lub ją utrzymać dlatego jak zajde to do acardu dostane encorton i zastrzyki clexane

Gość myszor75
e-de Zapomnialam dodac, ze jestem po dwoch poronieniach i aspiryne biore profilaktycznie bo badania u hematologa nic nie wykazaly. Jak zajde w ciaze mam sie jeszcze do niego zglosic na ponowne badania czy nie ma przeciwcial a wtedy jak beda dostane heparyne w zastrzykach.

Gość myszor75
e-de Zapomnialam dodac, ze jestem po dwoch poronieniach i aspiryne biore profilaktycznie bo badania u hematologa nic nie wykazaly. Jak zajde w ciaze mam sie jeszcze do niego zglosic na ponowne badania czy nie ma przeciwcial a wtedy jak beda dostane heparyne w zastrzykach.

Gość e-de
Dziękuję dziewczyny za odzew. Ten Acard - na rozrzedzenie krwi to brzmi jeszcze rozsądnie ale Encorton... Samo to, że jest to STERYD napawa mnie obawą. Mój lekarz chyba dmucha na zimne - bo tak naprawdę za mną jest jedno poronienie a wyniki są w normie. Boję się tylko tego, że mam się faszerować taką chemią! i taką ilością leków! Przecież to nie odżywka i skutki uboczne na pewno też jakieś są - chociażby zapalenie śluzówki jak myszor75. Tycie po sterydach też nie jest fajne, szczególnie, że wykazuję takie tendencje... :) ale wiadomo - dziecko najważniejsze!

Gość o7cia
No a ja okres dostałam wczoraj tj. 12.02 - w 26 dniu, gdzie zawsze mój cykl trwał 29 ... I treraz bedzie mi ciezko wyliczyć dni płodne :-/ Motylek - tak dokladnie ty bedziesz mieć dni płodne od 17.02 :) jesli masz równe cykle. Ja do tej pory mialam, a to moj pierwszy wczesniejszy.

Olina83 co tam u Ciebie ??? Ja jutro jade do szpitala na usuwanie zrostów. Pozdrawiam

Gość natalla18
Czy w ciąży można brać no-spa forte? Lekarz mi to przepisał bo jest na recepte, ale przeczytałam na ulotce że jakiś tam składnik przenika przez łożysko. i nie wiem czy jest ona bezpieczna dla maluszka....

Gość martusiatusia
natalla18 Jak najbardziej mozna brac nospe.Jest to lek rozkurczowy,ktory jest bezpieczny.Lekarz nie przepisalby ci nospy jesli nie można by bylo go brac.

haggy myszor ja mialam termin na 25 stycznia jednak mala sie nie spieszyla i przyszla na swiat dopiero 31 stycznia ze wzglecu na jej niskie tetno lezalam caly ten czas w szpitalu, a teraz jezdzimy po kardiologach, poniewaz Laura urodzila sie z wiekszym serduszkiem niz powinno miec takie malenstwo i trzeba tego pilnowac tzn obserwowac czy dalej nie rosnie, bo teraz powinno stac w miejscu i czekac. To tyle co u nas. A teraz kilka słow o malutkiej wiec tj pisalam urodzila sie 31 stycznia Laura Alicja 53 dluga waga 3220, pozdrawiamy