Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Etkapetka

Kolejna ciąża po poronieniu

Polecane posty

Gość choruszka
Edzia dzięki za info odnośnie tej szyjki ale nie mowila Ci dokladnie o objawach jakie temu towarzysza?? /// dziewczęta w którym tyg bylyscie na polowkowym badaniu??

Gość ututu123
ja mam dopiero 2.05, chyba pisałam :) tak mnie wzięło na słodkie że bułeczkę zjadłam z nuellą... takie jeszcze cieplutkie kupiłam o 18tej :) pycha... ale kurcze boli mnie coraz bardziej...

Gość gość
EDZIA No widzisz...o to juz nie zapytałam... :-/ Mnie na polowkowe kazał za 4 tyg przyjść to bedzie 20+2:-D

Gość choruszka
Ututu123 kladz sie spac to do jutra Ci przejdzie nie martw sie i Glowa do góry myślimy tylko pozytywnie:-) /// Edzia no ja jak przeloze wizyte to będę prawie w 21tyg a jak pójdę 24kwietnia to 22ponad i kurcze boje sie żeby nie bylo za wczesnie tego 16 kwietnia,ale z tego co wiem to od 20tyg i nieraz wcześniej juz mamuśki chodza:-)

sista - generalnie moj maz sprawia wrazenie dobrego czlowieka no i w gruncie rzeczy jest taki, tylko czasem jednak wychodzi z niego samiec-samiec;/ on mowi, ze mial na mysli to ze ladnie wygladam, a w formie zartu mialo byc ze jeszcze.. ja oczywiscie internretuje jak interpretuje. Juz kiedys meczylam sie bardzo z powodu przytycia i nie chce wiecej, dlatego tak reaguje. Jak piszesz o tym strachu to mi sie tak skojarzyła noc przed ślubem haha jak sie tzeba bylo przygotowac na tip top;P Przesylam Ci ogrom pozytywnych myśli, energii, siły, wszystko co potrzebujesz!! Jestem z Tobą i trzymam mocno kciuki! Bądź dzielna! ***** czekam na dziecko - wlasnie te spodeneczki to raczej zamowilam 68 rozmiarek to chyba bedzie spoko, na 3-6mies tak pisza, a nawet jak duzy chlopak bedzie to we wrzesniu juz chyba tez dresik sie przyda. ***** Edzia -no to będą kumple z forum;) ja Ciebie nie lubie?! od samego poczatku pajam do Cibie sympatią, nick masz taki przyjemny. Serio, to nie zarty ani kpiny. Poprostu uwazam Cie za rozsadna mame i dziewczyne:) i stawiam na nogi czasem bo nie pasuje mi do Ciebie zamartiwanie sie, zupelnie mi to nei pasuje do kobiety jaka jestes(jaka sobie Ciebie wyobrazam). Postrzegam Cię jako osobe od ktorej moglabym sie uczyc, ktora nie ulega trendom, modom, powiedzeniom, ceni swoje wlasne zdanie, jest pewna swego i siebie. ***** agnik, akinom - ile tych sztuk i w jakich rozmiarach sie zaopatrzyc? bardzo bardoz dziękuję za cenne uwagi:) ***** czekam na dziecko - czy ty czasem nie zastanawialas sie ostantio nad tym czy spac na lewym boku? Pytalam w razie czego lekarza. Powiedzial, ze nie ma zasady cze lewy czy prawy, krzywda tez sie dziecku nei stanie jak bede lezec na wznak, tylko jesli na plecach bede to bede sie zle czuc bo bede usickac zyly jakies tam... a pozycje na boczek wazne sa dopiero gdy macica pow.pepka jest, tj. od ok 26 tyg? ******* ututu - mam nadzieje,z e te pierogi to dla siebie;> w PL tez chyba mierza brzuch, mi nigdy nie mierzyli, ale o ile dobrze pamietam to siostrze caly czas powtarzali, ze cos tam sie z tabelami nei zgadza, i ze ma za maly nieadekwatny do tyg ciazy. USG polowkowe robi sie chyba do 22 tyg kochana. jedna nospa nie zaszkodzi mysle. A bedziesz sie stresowac tym bolem brzunia. Sprobuj jeszcze cieplej kapieli by rozluznic miesnie, albo okryj sie kocem w pasie. Mi to pomagalo. ****** choruszka - ja ostatnio przez rozciagajace więzadla nie moglam sie wysmarkac bo tak bolalo haha az sie z siebie smialam;) ******* Mały mi jeździ po brzuchu, nocny marek jeden;) i zauwazylam juz od kilku dni, ze zaczyna mic hyba wypychac pepek;/

Gość gość
EDZIA Choruszka Podobno usg polowkowe zalecane jest od 18 do 22 tyg. Można i ciut później. Jak pójdziesz w 21 tyg to idealnie :-D

Gość gość
EDZIA Sosi9 Po takich komplementach- to teraz będę dumna jak paw chodzic;-) A kiedy Ty masz termin? Tez chyba jakoś obok mnie? Trochę wyżej chyba. Bo ja i Ninka82 to razem bedziemy w tym samym czasie przec:-D

Edzia - w tym samym czasie, w tym samym mieście, szkoda tylko, że nie w tym samym szpitalu ... ;-)

Gość choruszka
Edzia Dzięki za odpowiedz dotyczące tego badania ale chyba jednak poczekam do tego 24bo zapomnialam,ze przecież po l4bym musiała jechac znowu a to jest na drugim końcu miasta wiec sprężę zadek i zaczekam do normalnej. Wizyty:-) //// Sosi9 To ja ja ostatnio pytalam na forum o to spanie na boku i mój gin powiedział mi dokladniie to co Twój:-)i trochę sie zdziwilam bo w necie czytalam,ze tylko na lewym sie powinno, tu jednak są różne opinie.

Gość magdalenkamz
Sista. Powodzenia na porodowce dasz rade silna kobitka jestes i bedziesz miala lada chwila swoja niunie na klatce wtulona .....to takie piekne ze na sama mysl chce sie plakac ze wzruszenia. Buziolki dla ciebie i ninki

Gość magdalenkamz
Wczoraj jakos nie mialam sily wchodzin i znowu 1,5 strony do nadrobienia a przeczytalam i juz nie pamietam kto co i jak, mam takie slabe dni ostatnio. A chlopami sie nie przejmowac ja ostatnio sie zalilam tez na swojego i plakalam a on sie nie przejmowal w ogole, oni tacy sa niestety. Wczoraj tez znowu mnie zdenerwowal bo porownal mnie do swojej bylej ze jak tylko zaszlam w ciaze to marudze ze to nie chce ze tamto ze bzykac sie z nim nie chce.itd Wkurzylam sie i probowalam mu co niece wytlumaczyc bo wiem od jego siostry ze jego tamten zwiazek byl katastrofa i on sie teraz boi ze sytuacja sie powtorzy.mimo tego ze mu tlumacze ze go kocham i nie zostawie i nie jestem tamta zdzira.Siostra mi jego opowiadala ze ta jegi byla w ciazy juz wydziwiala znikala gdzies a jak tylko sie z nia izenil i urodzil im sie syn to juz calkiemjej odwalilo. On jak wracal z prcy w dzien robil i jeszze jakies nocki dobieral to nad ranem sie mijal z goscie wychodzacym z ich mieszkania w jego ciuchach. A jak siostra jego z mezem widzieli ja na miescie z innym to probowala ich wodkka przekupywac zeby mu nie mowili. A najlepsze jest to jak do niego dzwonila to mowila - kup sk******.lu pieluchy. I on jest po tamtym zwiazku silniejszy nie pozwala na siebie nawet glosu podniesc po tych przezyciach co mial z tamta i tak nie wierzy ze mu sie uda miec rodzine i zali mi sie ze ja tez sie pozniej zmienie ze bede go zdradzac.... Szkoda.mi go

czekam na dziecko wczoraj pol dnia Ci chcialam odpisac,ale spam niestety wzial gore. No ale juz wiesz,ze 140 po glukozie xx Sylwiatko dzieki za info odnosnie pepuszka. To jeszcze 2 tyg i mozesz sie szykowac:))

Odnosnie szyjki, to niekoniecznie bole musza byc objawem, ze sie skraca. Moja sie systematycznie skracala i zupelnie bezobjawowo i nic mnie nie bolalo. Teraz ma ledwo 1cm,ale jest caly czas mocno zamknieta. Z tego co mi lekarz mowil,to nagle sie nie skroci i nie otworzy, oczywiscie jak jest sie badana regularnie to jest to do wychwycenia. U mnie przeglad jest co 2 tyg od 19 tyg. Moj lekarz mowi,ze dopiero przy silnych bolach,skurczach czy plamieniach trzeba sie martwic

Gość xxxpatxxx1
Siara kochana trzymam kciuki,pomodliłam się o Was i reszta to już Twoja działeczka :) Ucałuj Ninke na powitanie od wszystkich cioć z forum :) Bądź dzielna i trzymaj się cieplutko :)

Ututu123 To nie jest tak do końca prawdą,że do terminu mierzą tylko brzuch i badają mocz. Faktycznie nie robią aż tylu badań(chyba,że są ku temu przesłanki)jak w Pl i nie ma co tego porównywać.Jednak...Jeśli coś cię niepokoi lub się dzieje zawsze można udać się do szpitala i muszą tam wdrążyć diagnostykę.Ja przed udaniem się do szpitala zawsze dzwoniłam do centrali położnych(numer musisz mieć w książeczce ciąży)a one powinny powiadamiać szpital.Ja jak pojechałam(miałam wysokie ciśnienie)to przyjęta byłam od razu,wykonano badania,KTG i pół dnia przesiedziałam bo musieli być pewni,że z nami ok. Podczas rutynowych wizyt u położnej to badała mocz,ciśnienie,sprawdzała i omawiała poprzednie wyniki,sprawdzała obrzęki,sprawdzała tętno dziecka .Od 27 czy 28tc mieżyła dno macicy Ja nospe brałam jak mnie pobolewało.jedna,dwie tabletki nie zaszkodzą ważne by nie podjadać ich stale jak dropsy. " Dziś ruszam na miasto.Ponoć w Asda są przeceny odzieży z Georga i dziecięce ciuchy też.Może coś znajdę na zapas:) Mam pytanie do karmiących piersią.Mój Jaśko w nocy ostatnio budzi się tylko raz na karmienie. Wszystko fajnie.Zje i śpiocha dalej tylko moje cyce są tak przepełnione,że aż bolą.Jak wy sobie radzicie z rzadkim karmieniem w nocy?Czytałam,że odciągać to nie bardzo bo mleka przecież będzie jeszcze więcej więc co? " Sista Trzymamy kciuki!Powodzenia:)

Gość xxxpatxxx1
Moonizet co do szyjki,to racja absolutna,ja w poprzedniej ciąż nic nie czułam,by się coś działo,dopiero na końcu poczułam,ale już pęcherz płodowy w pochwie.... Teraz też chodze co dwa tyg. Sprawdzać ją,a czesem jak mnie coś zaniepokoi ,to co półtora tyg. Jestem u Gina... A Ty kochana który tydzień? Mi się tfu tfuuu tfuuu nie skraca nic na chwile obecna i rozwarcia gin też nie widział...

Magdalenkamz Przykre miał przeżycia w poprzednim związku ale mimo to niepowinien robić ci takich porównań i wyrzutów.Myślę jednak,że faceci niekiedy chlapną coś,jakiś tekt którego wogóle nie przemyśleli a są święcie przekonani,że jest śmieszny. Mój też potrafi teks puścić i ciśnienie od razu podnosi:)

xxxpatxxx1 Ja juz 34 tydz, takze juz spokojniej do tej szyjki podchodze, no bo juz wiadomo, ze bedzie sie skracac, ale poki co jest zamknieta. Od 19 tyg mi gin sprawdza co i jak, bo byla jak to mowil wygladzona juz i dosc krotka i tak sie powoli skracala, ale na szczescie caly czas zamknieta, wiec mam nadzieje, ze jeszcze te 3-4 tyg potrzyma, a potem na porodowke:P Dobrze, ze u nas sie ta szyjke bada, bo nie majac zadnych objawow moglabym trafic za pozno do lekarza,,ale tfu tfu, nie myslimy o zlych rzeczach xx I znow to samo,juz mnie szlag trafia z tymi spamami

Gość choruszka
Dziewczeta dzięki za info odnośnie skracania się szyjki będę teraz trochę spokojniejsza:-) /// ututu123 Hej jak dzisiaj Twoje podbrzusze bo u mnie minęły bóle,mam nadzieję,ze u Ciebie również?!

Gość gość
sosi9 No ja kończe 24 t c.Mi lekarz właśnie mówił o tym lewym boku widocznie co gin.to inne teorie.Ja najlepiej się czuję leżąc na wznak w nocy nawet nie wiem kiedy przekręcam się na plecy.Ja to mam już śpioszki od 56 wzwyż myślę że mogą być małe ale drogie nie były to sobie je sprzedam najwyżej cięzko tak teraz kupować bo nie wiesz jaka dzidzia duża będzie.

Gość czekam na dziecko
Edzia Ja te połówkowe to miałam ostatnio-tak mi się wydaje lekarz nic mi nie powiedział tylko badał serduszko przeżiernośc karczku jeszcze raz pęcherz itd.Wiedziałam że robi 2 razy jeszcze się pytałam na forum .Nic nie mówił ja nie pytałam ale chyba wie co robi.Zresztą teraz 10-tego na wizycie zapytam. No musisz całą garderobę dla chłopca skompletować :)ale super że chłopczyk bardzo się cieszę twoim szczęsciem:)

Gość czekam na dziecko
Dziewczyny co wy tak straszycie z tą szyjką ja miałam ostatnio mierzoną było 3 ,8 ale też się boję po tym ostatnim wpisie wczorajszym to mi się dzisiaj śniło że mi pęcherz płodowy pękł no a dalej to się domyślcie brr.. A tyk w ogóle to się to czuje?

Gość czekam na dziecko
choruszka ututu Bardzo się cieszę że czujecie już swoje bobaski:) Ciekawe jak tam Sista?

Gość czekam na dziecko
Moonziet Dziękuję za pamięc jakoś się dodzwoniłam do tego laboratorium.Nie doczytałam wszystkiego więc teraz nadrabiam i przeczytałm co piszesz o tej skracającej szyjce rozumiem że wcześniej też miałaś taki problem?

Akinom, napisałaś, że Jasiek z pajacyka się nie wyswobodzi... byś widziała jak się z Mężem uśmialiśmy gdy zobaczyliśmy, co Maja zrobiła z pajacykiem... patrzę a Ona ma ramię gołe i rączkę w połowie rękawa- dekold dosłownie ściągnięty z ramienia. Zaglądam dalej, a tam jedna nogawka pusta i obie nogi w drugiej nogawce. Nie wiem, jak ona to zrobiła, bo pajacyk nie był jej za duży:). Jest bardzo *****iwa. Ale i tak pajacyki najbardziej się na noc sprawdzają. Jesli chodzi o pełne piersi przy rzadkim karmieniu to nie wiem, co Ci poradzić, bo ja mam mało mleka i nawet po kilku godzinach przerwy już mi nie narasta pełna pierś. Kiedy po wyjściu ze szpitala miałam nawał, to czytałam żeby laktatorem odciągać tylko do poczucia ulgi ok 10-20 ml, bo tak, jak mówisz- mleko narasta. U mnie jednak ściąganie takich ilości nic nie pomagało. Spróbuj- może Tobie pomoże x Sosi, ja trochę tego wszystkiego miałam po siostrze ale używąłam może 4 pary spiochów i kaftaników na zmianę i chyba 5 pajacyków. Jesli spodenki to ze stópkami. Kupiłam też ze 2 pary nowych śpiochów i kaftaniki na wyjście np. do lekarza. Nakupowałam sukienek i innych fajnych ciuszków i w zasadzie zakłądam je od święta i to tylko na chwilę, bo ani dla Małej ani dla mnie nie są wygodne. Rozmiar miałam 56, ale Maja miała 50 cm i większość była za duża. Szybko jednak urosła i teraz już zakładamy 62. Kochana nie ma co szaleć, w razie czego zawsze możesz dokupić. Ja teraz wiem, że nieporzebnie wydawałam kasę na niektóre ciuszki bo dla takiego maluszka okazały się niepraktyczne. No ale to się po fakcie stwierdza. Wiem, że jak się jest w sklepie i widzi te cuda, to aż kusi żeby dla maleńśtwa kupić.

Czekam na dziecko wczesniej mialam puste jajo plodowe, a potem poronilam w 8 tyg, wiec nie doszlam do etapu szyjki itd. Teraz tez nie bylo zle, bo nie musialam lezec i nie bylo jakiegos duzego zagrozenia, tylko po prostu mialam sie oszczedzac,tzn. co masz zrobic w godzine zrob w dwie i nie chodz caly dzien po sklepach, tak mi lekarz mowil:P moja szyjka byla caly czas dosc krotka, ale zamknieta na szczescie. Teraz juz sie tym nie martwie, bo juz blizej jak dalej, a tez mi gin mowil,ze z moja szyjka powinnam miec szybki porod, ale wiadomo,roznie to bywa

Gość czekam na dziecko
Moonziet Dobrze że szczęśliwie donosiłaś tą ciąże:)Pozostaje mi życzyć tobie szybkiego porodu.Wiesz trochę się zmartwiłam tą szyjką jeszcze te wczorajsze wyniki tej glukozy i leukocytów robiłam dziś powtórkę niestety leukocytów jest bardzo dużo 20-26 niedługo na kontrolę pewnie mi coś zapisze:)

Agnik24 Twoja Gwiazdeczka to faktycznie *****iwe sreberko:)Musiało to fajnie wyglądać:) Mój jest mniej temperamentny.Nawet w nocy jak budzi się na karmienie to nie płacze tylko wzdycha i guga.Jak mnie zobaczy to uśmiecha się bo chyba kojarzy mnie z mleczarnią:) On wogóle spokojny chłopak. Będe musiała dziś w nocy(tak jak pisałaś)odciągnąć troszkę bo dziś był dramat.Cycki jak balony,bolały,ja się budzę i wszystko w koło mokre a Jasiulek śpi w najlepsze:) " Byłam dziś na łowach.Oczywiście kupiłam Małemu dresy,spodnie dresowe i koszulkę ale kupuje na 6-9miesięcy bo mniejsze mam.Jak są przeceny to kupuje na zaś,zawsze to parę groszy w kieszeni:) Ciekawe jak tam Sista się trzyma?

Gość xxxpatxxx1
czekam na dziecko- ja skracania i "robienia" się rozwarcia nie czułam... dopiero przy wypróżnianiu się-z pochwy wypadł mi pęcherz płodowy.... pojechałam do szpitala od razu... no i na drugi czy trzeci dzień czułam,że mam mokro... i tak się zaczęły sączyć wody,bo pęcherz pękł nie wiem kiedy... no i reszty się domyśl... Dodam tylko,że z tydzien przed wypadnięciem pęcherza,to z pochwy wyleciała mi taka dziwna galaretka zabarwiona na biało-czerwono... myślałam,że to śluz,ale jak się okazało później-to był czop śluzowy... Ale nie ma co się na zapas martwić... wszystkie dotrwamy do 40 tyg :)