Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MałaCzarna

Rodzimy w lipcu 2005 !!!

Polecane posty

Ależ tu pustki od dwóch dni :( tylko ja, Gumecka i Kamelia \"pilnujemy\" topicu ;) Gumecko - od września wybieram się do klubu gdzie są różne ćwiczenia m.in. aerobik, step, itp. Wybiorę sobie coś i będę chodzić - zawsze miałam po tym super efekty. Niestety nigdzie w pobliżu nie ma zajęć aquarobicu, a nie mogę sobie pozwolić na dalekie dojeżdżanie. Tym bardziej, że zakładam chodzić 2 razy w tygodniu ;) dobrze ci z tym weselem... ja też chcę, ale nic u nas po prędku się nie szykuje :P Kamelio - fotki na bobasach zobaczyłam i pozostawiłam po sobie ślad. Fajna dziewczynka z twojej córeczki :) Też wkleiłam nowe fotki na bobasach - większość powtarza się z albumem, ale jest kilka innych, więc jakby co to zapraszamy :)

Kolorciu witaj po dlugim czasie, milo cie widziec 🖐️ Wierze, ze nie jest ci latwo w sytuacji kiedy jestes sama z dziewczynkami i maz daleko... no i jak piszesz nie bardzo chce wracac. Ja obserwuje ludzi tutaj i widze, ze wiekszosc się bardzo zmienia - w podejsiu do zycia, pieniedzy... nie zawsze na plus. Mam nadzieje, ze wszystko się u was unormuje🌻 Ten rowerek o którym pisalas koniecznie musze sprawdzic. Może bylby fajny i dla Piotrusia?:) Sprobuje poszukac dzis w internecie. Asiek to co napisalas wczoraj to... tak jakbym pisala o sobie ;):D:D Piotrus idzie spac a ja mam ochote jesc wszystko, doslownie! Nie mam pojecia dlaczego akurat wieczorem dopada mnie taki potezny glod. Rano normalnie zjem sniadanie, pozniej obiad... a na kolacje mogę zjesc 5 kolacji :D:D Ech...:):) A M ma dokladnie na odwrot;):) Żeby opisac ci te cwieczenia potrzebowalabym troche czasu:) Sprobuje je opisac moze dzis wieczorkiem. No i mam nadzieje, ze kobietki mnie nie „przeczesza” za zajmowanie miejsca bo pewnie troche tego będzie... :P:) Mój M wlasnie wczoraj sprawdzil basen – okazuje się, ze niedaleko nas jest kompleks sportowy z takim wielgachnym basenem olimpijskim i przed 20-ta jest tam zaledwie 3-4 osoby!! Stwierdzilismy, ze od przyszlego tygodnia będziemy się wymieniac i chodzic na zmiane raz ja z kolezanka, raz M z kolega. Razem nie możemy bo Babelek... ;):)Chcialabym chodzic 2 razy w tygodniu. Już się ciesze bo uwielbiam wode i plywanie!!:D:D Asiek zdjecia z waszych wczasow obejrzalam – sa sliczne! Pogodni, usmiechnieci, opaleni... czego chcieć wiecej :):) Zaraz mam zamiar poogladac jeszcze was na bobasach;):) Jak tam samochod? Elektryka czy cos powazniejszego? Kamelia wasze zjecia tez obejrzalam, nooo Zosia to już duza panienka, i jaka sliczna!🌻 Pustki ostatnio faktyczne, ja staram się pisac codziennie, z tym ze niestety u mnie wieczor to u was kobietki noc i nie możemy sobie odpisywac na biezaco. Ale za to jestem na dzien dobry ;):D Pozdrawiam cieplo i... piszcie dziewczyny bo spadamy na dalekie strony, trudno sie odnalesc;):D

Witam No i znowu nawalił koputer, tym razem padł dysk i tak ciągle coś - dlatego nie mogłam nic napisać. Kamelia córcia śliczna. Asiek, zdjęcia z wakacji superaśne, nawet Maksiu śpi tak samo jak Dawidek, na brzuszku ze zgiętymi nóżkami -nie wiem jak im tak wygodnie :) W poniedziałek przyszła paczka z odkurzaczem, cieszył się bardzo bawił się nim przez jakiś czas ale po pewnym czasie biegł do miejsca gdzie jest schowany normalny odkurzacz i krzyczał żeby mu go wyciągnąć. Także ogólnie szkoda kasy na tą zabawkę bo i tak lepiej się bawi prawdziwym. Wczoraj byłam u fryzjera no i znowu mnie namówił na znaczną zmianę. Przyciemnił mi kolor, także od spodu mam brąz na wierzchu pasemka blond i brąz, zrobił mi grzywkę. Nie jest źle tylko muszę się przyzwyczaić bo nie nosiłam grzywki. Jak mnie zobaczyła moja ciocia to powiedziała że wyglądam na dziewczynę 18-stoletnią, to dopiero mnie odmłodziła hahahahaha. Pozdrawiam

dzięki dziewczyny za miłe komentarze dla Zosieńki:):):) ech wszystkie nasze dzieci to niebiańskie słodkie prezenty:):):) małe skrawki nieba na ziemskim padole.... Słońce śpi....a ja padam z nóg, zasnę jak zwykle snem kamiennym...a tak sobie wczoraj przypomniałam ciążowe bezsenne nocki...ależ się wszystko zmienia...hi hi a na starość podobno spać sie nie chce...znaczy się że jesze młodości czar.... dobranoc

Kamelia ja bardzo cie proszę nie strasz - ja od dluzszego czasu marze o snie kamiennym bo jakos tak wiesz... z boczku na bok i z boczku na bok:):) Hihihihi chce wierzyc, ze to nie starosc dopadla mnie w swe ramiona a tylko „zegarek” mi się rozregulowal przez to Piotrusiowe nocne nie-spanie ;):D:D:DNa szczescie Babelek już spi duzo lepiej (tfu, tfuuu!!), teraz tylko ja musze się unormowac:):P Hmm, mam nadzieje ze mlodosci czar nadal mnie dotyczy hihihi :D:D:D Alcza z tymi komputerami zawsze cos, prawda? Niby pomocne jak licho ale tez i problemow z tym masa... Odnosnie fryzurki to najlepiej jak wrzucisz nam tu zdjecia pogladowe, takie przed i po zmianie :)Troszke zaintrygowalas mnie ta grzywka, ja praktycznie mialam grzywke tylko raz w zyciu i przyznam się, ze ostatnio mnie nosi żeby ciachnac. Może teraz się zdecyduje? A potem bede stac i buczec, ze sie sobie nie podobam;):D:D Asiek opisy cwiczen wrzuce pozniej albo jutro jeżeli mój M będzie musial posiedziec przy komputerze... ale wstukam cosik na pewno. Dobrej nocki kobietki... 🖐️

Witam :) właśnie przed chwilą dotarłam do pracy (w czwartki zaczynam później i później kończę:( ) - poranek to był istny Sajgon. Ja sama w domu, bo S na dwudniowym wyjeździe, Maks zbudził się dziś wcześnie i wyraźnie mu to "niedospanie" nie służyło: wciąż zgrzędził, chciał na ręce i kombinował niedozwolone rzeczy, a tutaj muszę nas oboje wybrać do wyjścia, przygotować torbę na cały dzień do babci i zrobić oraz podać śniadanie. Oczywiście zakładałam, że uda mi się wcześniej dziś wyjść i zgadnijcie... nie udało mi się!!!:P jak zwykle :o Wczoraj była u mnie przyjaciółka ze swoim dwuletnim synkiem. Chłopaki relacje mają między sobą dziwną: Maks zainteresowany starszym kolegą chciałby go dotknąć itp, a ten starszy boi się młodszego i jeśli bąbel przekraczał granice tamten używał siły ;) Wieczoram prasowałam :P:P:P nie lubię tego, ale jestem dumna, bo z naszymi ciuchami jestem na \"zero\" :D:D:D dziś tylko parę ubranek bąbla, ale to idzie dużo szybciej. Jakoś się nie przekonałam do nieprasowania ;) zboczona jakaś jestem hi hi hi:) jedynie co to takie gorsze rzeczy \"po domu\" to już nie tak dokładnie prasuję i tyle. Poszłam spać po 24.00 - wiecie jak muszę się czuć skoro Maks wstał wcześniej 😠 alcza - wrzuć fotkę nowej fryzurki, proszę :D🌻 wybieram się w przyszłym tygodniu do fryzjera i mam ochotę coś zmienić w kolorze, ale nie mam konkretnego pomysłu (tzn. mam za dużo :P), więc może ty mi coś podsuniesz;) Optymko - wczoraj byłam głodna przy prasowaniu jak wilk, ale się powstrzymałam, chociaż już stałam przed otwartą lodówką ;) żeby trochę go ugasić zjadłam kilka winogron:) nieźle co?;) Co do grzywki - ja miałam grzywkę w szkole podstawowej, ale w czasie ciąży coś mnie naszło na zmiany i postanowiłam się odważyć spróbować jej ponownie. Okazało się, że całkiem, całkiem mi w niej, chociaż wcześniej miałam wrażenie iż mi nie pasuje zupełnie. Tak mam do teraz, ale czasem mnie kusi, żeby znów ją zapuścić. To samo mam ogólnie z włosami - teraz są dość długie, ale mam momenty, że chciałabym je ściąć jakoś ciekawie i krócej, ale zaraz potem myślę \"znudzi mi się za parę m-cy, a zapuszczać znów będę parę lat\" - no i nie wiem co zrobić, bo mam wielką potrzebę zmiany w wyglądzie... muszę pomyśleć.

jeszcze coś: w jakim proszku pierzecie ciuszki bąbli? ja od paru m-cy mieszałam Lovelę z Vizirem Sensitiv, stopniowo zwiększając dawkę Viziru i było OK. Teraz skończyła mi się Lovela, a musiałam pilnie wyprać ubranka Maksia i zrobiłam to w samym Vizierze. Chyba już można? czy jakoś mu zaszkodzi skoro do tej pory nic mu nie było? optymko - prośba: pokaż parę waszych aktualnych fotek, plisss (m.in. jaką masz fryzurkę, jak tam Piotruś, itd) - chyba dawno nic nie widziałam o ile wogóle :o nie daj się prosić :)🌻

Asieczku kilka ostatnich zdjec Piotrusia mogę wkleic ale ja... nie nadaje się do zdjec!!:( Wlasnie jestem na etapie „mniejszego lubienia siebie”, nie podobam się sobie na zadnym zdjeciu (!!) i szczerze powiedziawszy tez mnie nosi żeby cos z soba zrobic:P Po pierwsze musze cos zrobic z wlosami bo sa proste jak druty ale mnie akurat nie bardzo takie proste pasuja, sa... przylizane I tak sliskie i nie podatne na nic, ze tylko trwala jako baza wchodzi w gre a pozniej nakrecanie na walki i.. jest ciut lepiej :) Smieje się, ze moje wlosy po nakreceniu w dzien pogodny trzymaja się 5 minut a w deszczowy 2... i nie ma w tym przesady:) Do fryzjera umawiam się i umawiam i jakos mi ciagle nie po drodze. M musi zostac z Babelkiem ale praktycznie zawsze wtedy kiedy moja fryzjerka ma czas akurat M jest zaganiany:( No i tak to jest:) Poza tym zastanawiam się czy nie zmienic koloru... mój kolor naturalny to „mysia brunetka” :D:D:D Przed slubem zrobilam sobie po raz pierwszy w zyciu jasne pasemka i generalnie nie było zle... Na grzywke się chyba jednak nie odwaze bo przy tych moich prostych „herach” będzie mi wisiec prosto jak szczypiorek... znowu musialabym podkrecac, sprejowac i... denerwowac się, ze tak krotko się trzyma :P:DTak wiec masz babo placek, nie wiem co zmienic :)Ale ze zmienie już wkrotce to na pewno hihihihi :D:DObym tylko nie buczala pozniej w poduche;):) Zdjecia Piotrusia postaram się wkleic za jakas godzinke jak maly zasnie... cos od dwoch dni jest maruuudny, chyba zeby w natarciu bo brzuszek oki. Kobietki czy wasze maluchy już maja wszystkie żeby?? Jeśli tak to czy jest cos nastepnego w kolejce spedzajacego sen z powiek nam – mamom?;):D Asiek pytalas o proszek – ja kupuje taki ekologiczny, lagodny dla nas i srodowiska, to takie moje zboczenie. Jest naprawde lagodny, fajnie pierze i delikatnie pachnie a jak sa jakies trudne plamy to je najpierw pryskam specjalnym plynem i już. Schodza. :)W te normalne proszki tyle dziadostwa wkladaja, ze hej... a apropos viziru to moja ginekolozka kilka razy ostrzegala mnie aby nie prac w nim ani w innych zapachowych proszkach bielizny bo wywoluje czeste stany zapalne u kobiet. No wiec nie piore;):D Jeszcze dwa slowa o mojej diecie. Asiek kurcze jak ty wytrzymujesz wieczorami z dala od lodowki?? No ewentualnie otwierasz lodowke i na tym koniec?? :D:D Ja wczoraj o 22-giej... smazylam cukinie:P Co prawda była to moja kolacja wiec... staram się nie mieć wyrzutow sumienia bo te nie pozwola mi zjesc normalnie sniadania, obiadu a potem... wyglodniala wchlone podwojna kolacje...:D Ech w sprawie diet i silnej woli nigdy nie będę ekspertem:D:D:D

Pusto tu, cicho, tylka ja z asiek na pogaduszkach...:):) wykorzystuje wiec przestrzen i opisuje cwiczenia, które zaczynam wykonywac od dzisiaj... :P 1 Rozciaganie – kiwanie glowa na wszystkie strony, ramionami, tulowiem – jak hula hop, rozciaganie nog – cos jak do szpagatu. 2. Cwiczenia brzucha. Klade się na plecach, nogi proste i robie brzuszki – 20. Lezac zginam nogi w kolanach i znowu brzuszki. Rece za glowa, nogi jak wyzej i lewym lokciem zginam się do prawego kolana, pozniej prawym lokciem do lewego. I tak po 20 razy. Lezac z nogami zgietymi rece daje za glowe i podnosze się 20 razy. 3. Cwieczenie posladkow i ud. Lezac z nogami zgietymi podnosze dupinke do gory i „wypycham”20 razy. Pozniej z tej samej pozycji nogi przyciagam do wewnatrz i na zewnatrz (pupa w gorze!). Klade nogi na krzesle (lydki), jedna stope opieram o brzeg i znow „wypycham” pupe do gory. 20 razy i zmiana nogi. Znow 20... Leze na prawym boku, nogi proste na ziemi, lewa noge podnosze do gory. 10 razy i zmiana boku i nogi. Leze na wznak i robie nozyce 10 razy. Wstaje i robie wypad do boku, na prawa noge (zginam tak by była pod katem prostym). Pozniej druga noga. Zaczynam od 5 razy na kazda noge żeby nie mieć zakwasow... Pozniej znowu ze stania robie wypady ale do przodu (znow zginam noge tak by była pod katem prostym), na jedna i druga noge, znowu po 5 razy. Robie 10 przysiadow. 4. Cwiczenia na rece. Stoje w lekkim rozkroki i rece opuszczone wzdluz ciala zaciskam w piesci i zginam w lokciach 20 razy. Pozniej rece opuszczone podnosze do gory, przed soba, proste nad glowe 20 razy. Rece opuszczone podnosze do gory, proste nad glowe ale z bokow ciala 20 razy. Rece splatam razem i daje za glowe i przed siebie 20 razy. 5. Talia i biodra. Robie hula hop 20 razy. Robie sklony w przyd i tyl zginajac się tylko w pasie 20 razy. Robie sklony do prawej i lewej stopy, raz lewa i raz prawa reka (do boku) 20 razy. 6. rozciaganie i... wyrownywanie akcji serca czyli naciaganie i wyciszanie. Czyli np. siedzac na podlodze, nogi proste – sklon do palcow stop. Generalnie możemy naciagac wszystko jak tylko chcemy, byle nie przegiac za bardzo pierwszego dnia Mam nadzieje, ze nie zagmatwalam zbytnio... latwiej sie to wykonuje nisz opisuje:P:):) Napiszcie dziewczyny czy macie jakies sprawdzone cwiczenia - zrobimy taki uniwersalny zestaw:D:D Aha, wrzucilam dwa zdjecia na bobasach... jutro dorzuce cos wiecej:) www.piotrfryderyk.bobasy.pl

alcza zajrzalam, ujrzalam i... wygladasz swietnie, naprawde! :):)Z tego co widze to oprocz grzywki rowniez przyciemnilas wlosy, prawda? Naprawde super! Asiek a ja doczytalam gdzies, ze masz wade wzroku i nosisz soczewki. Jak dlugo? NIe narzekasz na \"suche oczy\" czy na zmeczenie? Skrobnij slowko... Pozdrawiam cieplo i gonie spac...🌻

Optymko - zaraz ci sprawię lanie 😠 co to znaczy „mniejszego lubienia siebie\", \"nie nadaję się do zdjęć\", \"nie podobam się sobie na żadnym zdjęciu\"??? - nie wolno ci tak myśleć, ani pisać. Nie dość, że nieprawda to na dodatek to się kłóci z naszym \"braniem się za siebie\", ponieważ oprócz uważania na to co jemy i zażywania ruchu musimy myśleć pozytywnie - to połowa sukcesu;) Dlatego proszę mi tutaj wziąć się w garść, ponieważ na starszych fotkach na bobasach wyglądasz bardzo fajnie:) może i masz proste włosy, ale to teraz jest modne. Poza tym masz bardzo ładne włosy (wyglądają na gęste i grube). Jeśli masz potrzebę czy ochotę to owszem zmieniaj sobie fryzrukę, ale nie pisz tutaj takich głupot na swój temat, bo przełożę przez kolano i 25 na goły tyłeczek hi hi hi ;):D:D:D Wydaje mi się, że mało, która kobieta lubi się na zdjęciach z tego co obserwuję: poczynając ode mnie (każde swoje krytykuję i kwituję \"masakra\" lub \"porażka\":P), przez rodzinę, a skończywszy na moich przyjaciółkach ;) chyba taka natura większości kobiet:P Swoje fotki z wczasów w stroju kąpielowym przyprawiają mnie o rumieniec wstydu i tylko temu się odważyłam, że dostałam ochrzan od przyjaciółek i rodziny, ale i tak na nich widzę same "niedociągnięcia"... Ćwieczenia poczytałam i niektóre z nich robiłam, ale też trochę mi podsunęłaś (choć je niby znałam to jakoś zapomniałam o nich, szczególnie na pośladki). Także skorzystam :D Z wytrzymywaniem bez kolacji czasem bywa ciężko, ale z czasem coraz łatwiej. Wczoraj jadłam niby kolację: sałatkę z sosem vinegret, ale za to nie jadłam obiadu (byłam dłużej w pracy) i za cały dzień wrzuciłam w siebie: śniadanie (normlane: paróweczki z bąblem + pół bułeczki), następnie w pracy gruszkę, śliwki węgierki (30dkg) i jogurt. Po pracy kawa u mojego starszego brata i ta sałatka na kolację - chyba całkiem nieźle ;) co najlepsze od razu mam jakoś lepsze samopoczucie i mobilizację do dalszego trzymania się nowych zasad. Dlatego dziś w pracy na śniadanie mam kruche pieczywo i sałatkę z tuńczyka, śliwki i jogurt:D Zgodnie z radą mojej przyjaciółki jem częściej, ale mniejsze porcje i nie bywam już wściekle głodna - to działa!!!:D Przynajmniej tyle mogę zrobić, bo do tradycyjnych diet też zupełnie się nie nadaję :o Piotruś superowy, śliczny z niego chłopaczek o wyglądzie aniołka, a na ostatniej fotce ma tak słodką minkę, że mam ochotę wskoczyć do niego i go przytulić :) Kwestia oczu - mam wadę ponad -4, ale ostatni raz byłam przed ciążą i nie wiem ile dokładnie, bo wada swoją drogą, a soczeki kontaktowe i okulary przepisują inne - zgodnie z zasadą mniejsze niż jest wada. Także soczewki noszę -4, a okulary mam -4,25 - na moje \"oko\";) mam koło -4,5 jak nie więcej. Soczewki noszę coś ponad 5 lat i jestem bardzo zadowolona, choć są sytuacje kiedy bym chciała mieć zdrowe oczy np. basen (odpada skok na główkę, a jak znów wyjmę soczewy to nic nie widzę). W okularach nie znoszę chodzić:P nie dość, że mi przeszkadzają, gorzej przez nie widzę to na dodatek nie podobam się sobie w nich, choć mam niby ładne. Przymierzam się do operacji na jesień o ile mnie zakwalifikują - to moje marzenie ostatnio: widzieć normalnie bez wspomagaczy... Co do dyskomfortu: zdarzają mi się dni, że czuję pieczenie oczu, ale wg mnie to ze względu na zmęczenie oczu. Mam je też wtedy trochę zaczerwienione. Zdarza mi się to po dniu w pracy spędzonym przed komputerem cały czas. Staram się \"pilnować\", żeby często mrugać - to nawilża oko, a patrząc na monitor oko samoczynnie mruga rzadziej. Podsumowując: jak dla mnie soczewki kontaktowe to super wynalazek:) jedyne co je przebija to... zdrowe oczy;) może mi się uda. Teraz się boję czy mnie zakwalifikują :( trzymaj kciuki. alcza - świetna fryzurka: fajne obcięcie i super pomysł na kolor. Podoba mi się... może trochę \"odgapię\";) znaczy zaproponuję to mojej fryzjerce, a ona mi doradzi czy to do mnie i moich włosów się nadaje. Mi chodzi po głowie jakiś ciepły, ciemniejszy odcień blondu - spodobał mi się jeden w reklamie Nivea - chyba szamponów. Jedna babka z krętymi włosami ma tam fajny kolor, tylko jak go pokazać fryzjerce i czy by mi pasował... pożyjemy, zobaczymy. A wogóle śliczne zdjęcia, a Dawidek taki rozhahany:) słodziak! Mój naturalny kolor włosów: mysi ciemny blond :P:P:P

aaaa ostatnio ulubiona zabawa bąbla??? nie zgadniecie ... wrzucanie wszystkiego do ubikacji!!! :o lądują tam klocki, wszelkie papiery i gazety, pokrywka od małego kosza na śmieci (a jakże, też się mieści :P) oraz uratowane w ostatniej chwili przeze mnie ubrania np. skarpetka łobuza przeniesiona z pralki do ubikacji... Trzy światy z naszym Maksem ;) I trochę smutniejsza informacja: ostatnio poronienia w moim środowisku. Najpierw koleżanka, u której byliśmy na weselu w czerwcu i to z komplikacjami (ciąża pozamaciczna, której nie rozpoznali od razu, co skończyło się operacją), a potem przyszła żona brata mojej przyjaciółki - poroniła w 14 tygodniu :( Biedne dziewczyny ... okropność:(

Jeszcze raz ja - sorki, że tak was męczę ;) co do ząbków to Maks nadal ma ich 12 i wygląda jakby na razie była przerwa, choć ostatnio miałam wrażenie czy znów coś się nie przepycha.

Witam Optymko, Asiek - wielkie dzięki za miłe słówka. Dawidek ma nadal 5 zębów. Najlepsze zabawki to nadal odkurzacz, no i wszelkiego rodzaju perfumy, płyny do mycia szyb itp. chodzi i mówi psipsi, tak sprząta.

Witam Pozdrowionka dla wszystkich :) alcz - super zdjęcia asiek - twoje tez. Tęsknie za urlopikiem :( Dobrze, ze macie super chłopców, bo wokół mnie same dziewczynki, aż sie boje o przyszłość Oliwki:) Chcę sie pochwalić, ze od września bede miała internet, teraz nasz komuterek tez wraca z serwisu, to może bedzie superr. (dam zdjęcia na bobasy) Jesli chodzi o nasze choroby, to \"tatuś\" przeszedł to straszenie, ja lepiej, a Oliwka od 2 dni ma biegunkę, zobaczymy co dalej :( Jeśli chodzi o fryzjerak, to tez ostatnio byłam, mam male zmiany i jestem zadowolona. Achh jak mało trzeba nam kobietą, abyśmy były zadowolone :) Buziaczki

Ja tak na szybko wczoraj miala zatrucie i caly dzien do niczego bylam. Musze robic szybko remont mieszkania zeby sie tam wprowadzic ech a kasy nie mam na to. Asiek--ja piore w persilu i jest ok,moje dziecko jak narazie uczuelnia nie ma na nic tfu tfu. Musze prace zmienic bo to nie zarobie na nic. Oki spadam do malej ciao.

Hihihi asiek dziekuje ci bardzo za komplementy ale wiesz... ;)te zdjecia, na których jestem na bobasach to wynik cenzury i przesiewu... ;):D:D Z kilkunastu ostaly się zaledwie 1-2 :DNo i wlasnie te najfajniejsze wkleilam :PNie jest tak, ze wklejam pierwsze lepsze z brzegu bo sama siebie bym na nim nie poznala a co dopiero inni :D:DNie chce narzekac i przynudzac bo generalnie bardzo lubie zycie, kocham Babelka, M... ale co do siebie mam ostatnio duzo zastrzezen. Za duzo! 😠Nie podoba mi się moje cialo – zero elastycznosci, jakas taka kluchowatosc... nie podobaja mi się wlosy -grube i geste to one wygladaja tylko na zdjeciu hihihihi:D:D, buzia... pewnie tez przez to, ze mam tak malo czasu dla siebie i wszystko robie napredce, jak Babelek zasnie – gole nogi (jak kluja), depiluje brwi (jak się rozrastaja), maluje paznokcie (jak mi lakier odchodzi)... wszsytko na wariata :D:D:DNo i pewnie dlatego często mam mnostwo do siebie zastrzezen jako kobiety. A do tego piekne kolorowe pisma i artykuly – „jak być piekna”, „gladka i ponetna pupa”, „jedwabne cialo”... jejkuuu, kiedy to wszystko robic?? Ze już nie wspomne o rozwijaniu swojej „czesci intelektualnej”... ;):D:D Mam nadzieje, ze to nasze „wziecie się za siebie” pomoze mi troche lagodniej na siebie spojrzec i może jakos tak ogolnie przeorganizowac zycie żeby wykroic cos wiecej dla siebie... :):)Wiecie kobietki, ja po cichu mysle sobie, ze wplyw na moja niska samoocene ma tez to, ze jestem caly czas z Babelkiem w domu... jasne, nie siedze, ale chcialabym się tez realizowac jako kobieta – czlowiek, mieć kontakt z ludzmi... na razie jednak się nie zanosi na zmiany w tej strefie, niestety... No dobrze, koniec biadolenia – wizja przerzucenia przez kolano przez asiek i 25 na tylek robi swoje ;):D:DJuż zmieniam myslnie, a przynajmniej staram się. Asiek dla ciebie szczegolne ❤️dzisiaj bo ja... jestem typowym „cieplakiem” i jak mam gorszy dzien to jak balsam dla duszy jest czyjes wsparcie. Od razu mi lepiej... no i wlasnie teraz dostalam to wsparcie od ciebie, dziekuje 🌻A niedlugo wroci M z pracy to może uda nam się wyrwac na dluzszy spacer, pogadac, potrzymac się za rece i będzie dobrze:):) A potem weekend i moze troche wiecej czasu dla siebie:):) Asiek zgadzam się z toba, ze najtrudniej w dietach i zmianie jedzenia jest zaplanowanie wszystkiego i przetrwanie kilku pierwszych dni. Potem jakos leci i wcale nie jest tak dramatycznie jak się na poczatku wydaje;):P Z wada wzroku to ja mam jeszcze ciut wiecej \"minusow\"od ciebie. Myslalam o operacji ale się boje. Mialam już kiedys jedna na zatrzymanie postepujacej krotkowzrocznosci... niby wszystko było oki ale jakos się boje, chociaz ryzyko uszkodzenia oka podczas zabiegu jest praktycznie żadne. Poczekam i zobacze jak to będzie u ciebie – oczywiście kciuki trzymam od dzis!! Aha, ja nosze okulary (sporo slabsze niż powinnam bo nie lubie „denek”) bo od soczewek mialam tzw „suche oko”. Kto wie, może jak zaczne się wysypiac to wroce do szkielek?:):) Zabawa z sedesem – skad ja to znam!! Gdyby Piotrusia nie pilnowac moglby w sedesie zatopic wszystko, doslownie:D:D:D Alcza widze, ze zebami nasze chlopaki maja podobnie :)Czyli czeka nas dalsze zabkowanie... Reniu jeśli można to wrzuc zdjecia siebie, poogladamy. Szczesliwe kobietki sa tu wrecz pozadane;):) Mam nadzieje, ze u Oliwki skonczy się na biegunce. Gumecka ty tez się kuruj! 🌻

Uaktualniam Tabelkę madziam......Wiktoria........27 kwiecień.....89350g.......75cm.. www.wiki.bobasy.pl .................Weronika.......27 kwiecień.... 9770g.......80cm. www.wikiwerka.bobasy.pl Domi25........Zuzia............22 maj..........10,6kg........65cm ... www.wiktorka.bobasy.pl .................Wiktoria........22 maj...........9200g........64cm asiek78.......Maksymilian....15 czerwiec.....10,7kg........78cm... www.maks.bobasy.pl elfia_mama...Adam............15 czerwiec.....7150g.......68cm Lila 26.........Maja.............16czerwiec.....7700g.......68cm... www.majai.bobasy.pl sliwkarobaczywka...Alicja....18czerwiec.....9130g.....70cm...www.sliwkarobaczywka.bobasy.pl Burka.............Ula ...........18 czerwiec.....8000g......66cm gumecka......Karolinka.......21 czerwiec.....9000g.......80cm... www.gumecka.bobasy.pl renia75........Oliwia...........26 czerwca......7450g.......63cm... www.oliwka26.bobasy.pl kasmo.........Wiktor..........28 czerwca......9000g.......75cm... www.wiktory.bobasy.pl evka81........Olivier..........02 lipca...........9700g.......77cm... www.evka81.bobasy.pl agulek.........Rafałek.........06 lipca...........7300g.......68cm... www.agulek.bobasy.pl edi1978.......Karolek........07lipca........8500g.......ok.70cm...www.karolek0707.bobasy.pl bumpy.........Lenka...........13 lipca...........7900g.......68cm... www.agawg.bobasy.pl Kamelia........Zosia............13 lipca..........7300g.......76 cm...www.kamelia.bobasy.pl alcza..........Dawidek.........13 lipca...........10900g......80cm...www.alicja78.bobasy.pl Anulka.........Kubuś...........15lipca............10000g.......74cm...www.kubulek.bobasy.pl .............. Tusia................................................www.tusiecina.bobasy.pl Optymka......Piotrus.........15lipca.........9500g.......71cm...www.piotrfryderyk.bobasy.pl JaMama.......Ryś..............15 lipca............7600g.......70cm Hepcia ........Marta ..........16 lipca ...........9500g.......72 cm...www.hepcia.bobasy.pl Dragonka73...Korina.......18 lipca............11,5kg......80cm Teska78.......Nikoś...........19 lipca............12kg.......83cm... www.teska78.bobasy.pl Kolorcia........Amelia..........19 lipca............6000g......66cm...www.kmrozik.bobasy.pl mamuska1507.Krystian......21 lipca............8100g.......72cm ana 33..........Hubcio.........22 lipca............8200g ......71cm... www.hubus.bobasy.pl Janina..........Kamilek.........25 lipca...........10kg........84cm Mojreczka.....Tymuś..........25lipca..........9680g........76cm...www.tymoteuszek.bobasy.pl Gosiaczek26...Wiktoria......26lipca...........10,61........80cm...www.gosiaczek26.bobasy.pl Dora 77.........Łukaszek.....27 lipca.............10,5kg.......75cm...www.dora777.bobasy.pl Iwka26.........Adrianek.......30 lipca............7400........75cm... www.iwka26.bobasy.pl

Zjadło mi cały wpis, więc jutro coś sklecę, bo jakoś dziś padnięta jestem :)) Optymko - popatrzyłąm na Ciebie i naprawdę nie masz powodów do narzekania. Jesteś piękna kobieta i tyle :) 🌻

no ladnie sie podzialo...:):) Otrzymalam dzisiaj od was kobietki tyle komplementow (i tylko nie wiem za co??;):)), ze az sie czlowiekowi buzia cieszy:) Nie, zebym od razu uwierzyla w to co piszecie, nieee... choc piszecie slicznie... ale dziekuje:) Czyli reasumujac - swiat dzis juz jest dla mnie piekny, ja w duuuzo lepszym nastroju, wy kochane a tak w ogole to... pisze do was gdzies z okolic sufitu bo nawet nie wiem kiedy mi piorka urosly:D:D:D:D

Madziam napisz koniecznie jutro co u was slychac i jak sobie radzisz sama z dziewczynkami:):) Znajdujesz chociaz chwilke, zeby odpoczac? Czasami kafeteria zlosliwie \"wcina\" posty, zwykle te najdluzsze, prawda? Buziaki na dobranoc ❤️ aha, wrzucilam cztery zdjecia Piotrusia na bobasy:) www.piotrfryderyk.bobasy.pl Tak zagladam sobie na te nasze "bobasowo" i nie moge sie napatrzec na te nasze dzieciaczki, wiecie? Takie fajne, rozumne, slicznie... tak trzymac!:)

Dzięki madziam przypomniałam sobie o akutalizacji tabelki po ostatnim naszym szczepieniu, ale ze mnie gapa :P madziam......Wiktoria........27 kwiecień.....89350g.......75cm.. www.wiki.bobasy.pl .................Weronika.......27 kwiecień.... 9770g.......80cm. www.wikiwerka.bobasy.pl Domi25........Zuzia............22 maj..........10,6kg........65cm ... www.wiktorka.bobasy.pl .................Wiktoria........22 maj...........9200g........64cm asiek78.......Maksymilian....15 czerwiec.....11,6kg........81cm... www.maks.bobasy.pl elfia_mama...Adam............15 czerwiec.....7150g.......68cm Lila 26.........Maja.............16czerwiec.....7700g.......68cm... www.majai.bobasy.pl sliwkarobaczywka...Alicja....18czerwiec.....9130g.....70cm...www.sliwkarobaczywka.bobasy.pl Burka.............Ula ...........18 czerwiec.....8000g......66cm gumecka......Karolinka.......21 czerwiec.....9000g.......80cm... www.gumecka.bobasy.pl renia75........Oliwia...........26 czerwca......7450g.......63cm... www.oliwka26.bobasy.pl kasmo.........Wiktor..........28 czerwca......9000g.......75cm... www.wiktory.bobasy.pl evka81........Olivier..........02 lipca...........9700g.......77cm... www.evka81.bobasy.pl agulek.........Rafałek.........06 lipca...........7300g.......68cm... www.agulek.bobasy.pl edi1978.......Karolek........07lipca........8500g.......ok.70cm...www.karolek0707.bobasy.pl bumpy.........Lenka...........13 lipca...........7900g.......68cm... www.agawg.bobasy.pl Kamelia........Zosia............13 lipca..........7300g.......76 cm...www.kamelia.bobasy.pl alcza..........Dawidek.........13 lipca...........10900g......80cm...www.alicja78.bobasy.pl Anulka.........Kubuś...........15lipca............10000g.......74cm...www.kubulek.bobasy.pl .............. Tusia................................................www.tusiecina.bobasy.pl Optymka......Piotrus.........15lipca.........9500g.......71cm...www.piotrfryderyk.bobasy.pl JaMama.......Ryś..............15 lipca............7600g.......70cm Hepcia ........Marta ..........16 lipca ...........9500g.......72 cm...www.hepcia.bobasy.pl Dragonka73...Korina.......18 lipca............11,5kg......80cm Teska78.......Nikoś...........19 lipca............12kg.......83cm... www.teska78.bobasy.pl Kolorcia........Amelia..........19 lipca............6000g......66cm...www.kmrozik.bobasy.pl mamuska1507.Krystian......21 lipca............8100g.......72cm ana 33..........Hubcio.........22 lipca............8200g ......71cm... www.hubus.bobasy.pl Janina..........Kamilek.........25 lipca...........10kg........84cm Mojreczka.....Tymuś..........25lipca..........9680g........76cm...www.tymoteuszek.bobasy.pl Gosiaczek26...Wiktoria......26lipca...........10,61........80cm...www.gosiaczek26.bobasy.pl Dora 77.........Łukaszek.....27 lipca.............10,5kg.......75cm...www.dora777.bobasy.pl Iwka26.........Adrianek.......30 lipca............7400........75cm... www.iwka26.bobasy.pl Jejku!!! Maks to prawdziwy atleta wśród forumowych dzieciaczków :(

optymko - hi hi mamy dużo wspólnego ze sobą - moje zdjecia też przechodzą selekcję, choć oczywiście inni twierdzą, że są dobre ;) ja się do nich niestety nie zaliczam. Zawsze prawie mam jakieś \"ale\": a to za szeroki uśmiech i widać mi mocno moje pucułowate policzki, a to mina nietęga, to znów wyglądam grubo, itd, itd :P Fakt jesteśmy przy dzieciach zaganiane i czasem ciężko znaleźć czas tylko dla siebie. Mi naprawdę pomógł powrót do pracy, choć było ciężko. Z perspektywy już tych 9 m-cy od powrotu do pracy wyszło mi to na dobre: oderwałam się od codzienności, jestem \"zmuszona\" bardziej o siebie zadbać, ładniej się ubrać i przez parę godzin dziennie myśleć o czymś innym niż tylko o domu i związanych z tym obowiązkach. Daje mi to swojego rodzaju \"powera\" na resztę dnia, a do domu wracam jak na skrzydłach. Nie mówiąc już o tym jak zawsze nie mogę się doczekać weekendów ;):D Owszem zdarza się dzień totalnego dołka jak i u ciebie, ale to też chyba taka nasza specyfika płci ;) wtedy nie ma jak słowo wsparcia, wiem coś o tym, które można też otrzymać tutaj - w końcu od czego jesteśmy :)❤️ prawie jak rodzina :D Podsumowując dobrze, że się przydałyśmy, a ty już nie wracaj do tego dołka, bo naprawdę fajna z ciebie kobieta... i kropka!!! Co do ciała - moje ostatnio stanowczo za mało ma jędrności, ale już niedługo zacznę chodzić na aerobik i to się zimieni. Przestałam też kupować typowo kobiece pisma, bo człowiek tylko w większe doły popada...:( pamiętajmy: myślimy o sobie pozytywnie:D:D:D w końcu jakby każdy na świecie był idealny to byłoby naprawdę nudno ;) madziam - napisz jak znajdziesz chwilkę co u was, samotnych kobiet :) A! postanowiłam znaleźć poztywy w swojej osobie, dołożyć do tego kilka nowych ciuchów ;) i może jakoś to będzie. Optymistyczne nastawienie (optymko;) ) to już coś hi hi hi :) ciekawe czy się uda :o

Optymko--tak ladna fryzurka i ty ladna babeczka jestes :-) Asiek--ty tez nie masz na co narzekac bo kobitka piknas. U nas tez katastrofa byla bo mala sciagnela na siebie cale opakowanie jajek i mialam na podlodze jajecznice hehehe. A dzis wyladowala w misce psa z woda-cala mokra i wystraszona byla bidulka. No i moje dziecie pieknie potrafi juz samo malowac,mazakami i kredkami,narazie to dziela typu kreski ale jak fajnie sie przy tym bawi. U nas zamiast sedesu jest kosz na smieci,mala wszystko tam znosi,ostatnio babcia jej dala gruszke zgnita do wyrzucenia to z ogrodu pobiegla do domu i do kosza ja wrzucila hehe.

Asiek--- o totot ja mam to samo,brak jedrnosci ciala,tylko jak to zmienic hm?

Witam Oj, ale się gorąco zrobiło od tematu \"ja i mój wygląd\". Nie będę dokładać swoich minusów bo by za dużo miejsca zajęły, ogólnie nie jest źle ale nie jest też dobrze więc szkoda zbędnych słów. Optymko, my ze sobą też mamy coś wspólnego, tak samo jak Ty siedzę z Dawidkiem w domu. Z jednej strony to fajnie, ale też już mam tego dosyć bo chce się wyrwać do ludzi, a to mobilizuje, że trzeba się ładnie ubrać, uczesać i umalować a tak jak się siedzi w domu to nie ma potrzeby no bo po co się malować jak tylko się idzie na spacer lub do sklepu. Asiek, masz rację zakupy poprawiają humor, tylko coś ostatnio nic nie mogę kupić. Wszystko trakie szczupłe jak na anorektyczki, albo nie ten kolor czy fason. Ale u mnie tak zawsze jak mam kasę i coś chcę kupić to nic nie wychodzi i wracam z pustą ręką. Dawidek też bardzo lubi podnosić klapę od sedesu i wkłada tam rękę, zabawa świetna ale bardzo mokra i niehigieniczna hihihihihhi. Gumecka, ale Karolcia zrobiła Ci jajecznicę, pewnia chciała Ci pomóc, a może miało ochotę na jajo. Pozdrawiam i dobrej nocy.

KAMIL WIELKI JEST I TYLE :) :) :) madziam......Wiktoria........27 kwiecień.....89350g.......75cm.. www.wiki.bobasy.pl .................Weronika.......27 kwiecień.... 9770g.......80cm. www.wikiwerka.bobasy.pl Domi25........Zuzia............22 maj..........10,6kg........65cm ... www.wiktorka.bobasy.pl .................Wiktoria........22 maj...........9200g........64cm asiek78.......Maksymilian....15 czerwiec.....11,6kg........81cm... www.maks.bobasy.pl elfia_mama...Adam............15 czerwiec.....7150g.......68cm Lila 26.........Maja.............16czerwiec.....7700g.......68cm... www.majai.bobasy.pl sliwkarobaczywka...Alicja....18czerwiec.....9130g.....70cm...www.sliwkarobaczywka.bobasy.pl Burka.............Ula ...........18 czerwiec.....8000g......66cm gumecka......Karolinka.......21 czerwiec.....9000g.......80cm... www.gumecka.bobasy.pl renia75........Oliwia...........26 czerwca......7450g.......63cm... www.oliwka26.bobasy.pl kasmo.........Wiktor..........28 czerwca......9000g.......75cm... www.wiktory.bobasy.pl evka81........Olivier..........02 lipca...........9700g.......77cm... www.evka81.bobasy.pl agulek.........Rafałek.........06 lipca...........7300g.......68cm... www.agulek.bobasy.pl edi1978.......Karolek........07lipca........8500g.......ok.70cm...www.karolek0707.bobasy.pl bumpy.........Lenka...........13 lipca...........7900g.......68cm... www.agawg.bobasy.pl Kamelia........Zosia............13 lipca..........7300g.......76 cm...www.kamelia.bobasy.pl alcza..........Dawidek.........13 lipca...........10900g......80cm...www.alicja78.bobasy.pl Anulka.........Kubuś...........15lipca............10000g.......74cm...www.kubulek.bobasy.pl .............. Tusia................................................www.tusiecina.bobasy.pl Optymka......Piotrus.........15lipca.........9500g.......71cm...www.piotrfryderyk.bobasy.pl JaMama.......Ryś..............15 lipca............7600g.......70cm Hepcia ........Marta ..........16 lipca ...........9500g.......72 cm...www.hepcia.bobasy.pl Dragonka73...Korina.......18 lipca............11,5kg......80cm Teska78.......Nikoś...........19 lipca............12kg.......83cm... www.teska78.bobasy.pl Kolorcia........Amelia..........19 lipca............6000g......66cm...www.kmrozik.bobasy.pl mamuska1507.Krystian......21 lipca............8100g.......72cm ana 33..........Hubcio.........22 lipca............8200g ......71cm... www.hubus.bobasy.pl Janina..........Kamilek.........25 lipca...........12 kg.......około 95 cm Mojreczka.....Tymuś..........25lipca..........9680g........76cm...www.tymoteuszek.bobasy.pl Gosiaczek26...Wiktoria......26lipca...........10,61........80cm...www.gosiaczek26.bobasy.pl Dora 77.........Łukaszek.....27 lipca.............10,5kg.......75cm...www.dora777.bobasy.pl Iwka26.........Adrianek.......30 lipca............7400........75cm... www.iwka26.bobasy.pl

zaznaczam że centymetry podaje na podstawie ubranek a kupuje juz na 98 i tylko troche podwijam mu rękawy ... wielki to facet będzie... fajnie a co do tematu \"ja i mój wygląd\" to oświadczam tu wszem i wobec że nie wyglądam najlepiej ale do diety żadnej namówić się nie dam ... robie się wtedy za nerwowa a po co mi to .... Nigdy nie byłam szczególnie szczupła a że zostało mi trochę brzucha no cóż .... widocznie miało zostać .... Mąż nadal mnie kocha ja czuje się dobrze i koniec i kropka !