Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerażona matkaa

mój syn przyniósł wszy ze szkoły

Polecane posty

Gość kajto3
To bardzo łatwo rozsiać...jak dziecko przyniesie wszy ze szkoly to trzeba od razu działac.Kupić szampon przeciw wszawicy umyć głowe a potem wyprać pościel,czapki itp.

Gość matko boska mam wszy
kurde uzywalam juz pip i jest do bani potem jakis ancetol który jest teraz na mojej glowie i niewiem czy podziala jutro bede miec pedikul :) czy czasem ktoś niewie gdzie można go kupic normalnie szok w trampkach mam dlugie geste włosy w życiu ich nie zetne :(:( boże i co mam teraz robic piszci jak znace jakieś dobre leki na to g*** bo ja juz nie mam siły:(:(

Gość samoska
Mieszkam w Szkocji i jestem niemile zaskoczona , gdyz moja corka juz 3 razy przyniosla "przyjaciol" do domu.Zglosilam po raz pierwszy to w sekretariacie to panie stwierdzily ze to normalne i ze ich synowie rowniez maja wszy i to nie jest nic wielkiego! Pomyslcie co sie dzieje w Polsce jesli ktos sie dowie w szkole ze sa wszy!!!! Tu jest totalny luzik, po raz drugi poszlam juz z ta sprawa do dyrektora, ktory oznajmil ze napisze pismo - oczywiscie to bylo tylko czcze gadanie, po raz 3 corka przyniosla je do domu na ferie ale teraz mam zamiar ostro zainterweniowac , oby przynioslo to skutek bo jestem juz umeczona 1 buteleczka kosztuje 10f a moja corka ma bardzo grube wlosy, do niedawna miala tez do pasa ale ze wzgledu na okolicznosci scielam jej(ku jej zadowoleniu) do ramion. Brzydzi mnie to ze Szkoci sa takimi flejami a tak stawiaja na profilaktyke!!! Co chwila mozna zobaczyc reklamy z szamponami przecie wszom- wyobrazacie sobie to w Polsce?! Mam zamiar nawiesc specyfikow z Polski poniewaz tu mozna zbankrutowac na zakup tych srodkow.Druga sprawa jest to ze corka ma bardzo geste wlosy i szlag mnie trafia jak trzeba palcami sciagac te gnidy bo grzebien nie lapie ich, niesety musze sie liczec z tym ze do skonczenia szkoly moge miec jeszcze nie 1 taka niespodzianke, pani w aptece pocieszyla mnie ze dzieci w przedszkolu maja wszy srednio raz na tydzien , dziekuje postoje nie puszcze 2 corki do przedszkola i tyle :D.Pozdrawiam i zycze wytrwalosci!!!

Gość samoska
Najlepiej jest uzyc raz preparatu, wyczesac wlosy i zabieg powtorzyc po tygodniu do 2 zalezy od srodka ktory stosujemy, gdyz za pierwszym razem moga zostac gnidy i niedobitki :), wiec dla pewnosci robie to dwa razy ;)

Gość Pedicul hermal jest skuteczny
Mam długie i gęste włosy, więc musiałam użyć trochę więcej. Ale tylko raz. Po kilku dniach zabieg powtórzyłam z odżywką z silikonem (taki sposób polecają na stronie Australijskiego Ministerstwa Zdrowia) i nie było ani jednej. PEDCUL HERMAL jest skuteczny.

Gość Nici
Kurde.. Pipi chyba nie działa w moim przypaku. to co zdechło to zdechło, a cała reszta została.. codziennie myje włosy i ogólnie dbam o czystośc a tu nagle bam... mam 10 dni żeby się ich pozbyć przed zieloną szkołą.. ratunku! T^T czemu Bóg stworzył takie robale?! ==" xD

Gość monrok
NICI NA PRAWDE SPRÓBUJ HERBAL

Gość Ilajla
Ratuuuuuuuunku, już od jakiegoś czasu (po wizycie u znajomych) mam uczucie, że coś oblazło moje ciało, drapię się nie tylko w głowę, ale i na całym ciele. Mama sprawdzała głowę, i nic nie zauwazyła, ja tez przyglądam się uważnie miejscom, gdzie poczuję świąd, ale żadnych "nieprzyjacół" nie widzę, czy to możliwe, że wszy odziezowe są tak małe, że prawie niewidzialne???? czy ktoś z Was miał podobny problem? Dodam, że od tej pory każę prać wszystko w temp. 60 st. i wszystko prasuję (łącznie ze skarpetkami), ale uczucie swądu dalej mnie nie opuszcza!!!

Gość ervvvvvvvegsvsfs
witam wszystkich serdecznie! Mam problem otóż jakieś 2,5 tygodnia temu znalazłam pierwszą wesz która wyglądała tak - http://pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Wszy-dorosle.jpg tylko była bez krwi czyli nie najedzona. znalazłam ja na majtkach. wystraszyłam sie nie na żarty ! przeszukałam całą siebie-od góry do dołu po kilka razy i nie znalazłam NIC ! żadnych gnid, wszy,, czy ugryzień. poza tym nic mnie nie swędziało. przedwczoraj natomiast zauważyłam wesz taką samą jak poprzednio tylko pełną krwi, jak chodziła mi po ręku. znowu się wystraszyłam i ponownie się przeszukałam z takim samym skutkiem-nic nie było i nic nie swędziało. wczoraj znalazłam podobną wesz na łóżku. znowu sie przeszukałam i NIC ! NIC mnie nie swędzi! Proszę o radę- CO ROBIĆ W TAKIEJ SYTUACJI ? isć do lekarza? ale po co skoro nic mnie nie swędzi i nie znalazłam żadnych gnid ani ugryzień. PRoszę POMÓŻCIE!!!!!!

Gość kaszeczek
Hej. Mam na imie Kasia i mam 12 lat. Od tygodnia i paru dni męczę się z wszami:( Swędzi mnie cala glowa... Nachylam się nad wanną i leje litry octu na wlosy i zawijam w ręcznik. Potem odwijam wyczesuje , a na ręczniku MILIONY tych robaków bleeeeeeeeeee. moja mama jest zagranicą a ojcu jak powiem to od razu zrobi wielkie halo. musze sobie radzic sama. ehh

Gość titarita
a jakby je tak porzadnie prostownicą potraktować? niechby je upiekło...

Gość miśkamała
no moja córka zaraziła się wszami od kuzunki!!!!!spała z nią i niestety stało sie!!!!ma długie włosy do pasa!!myłam jej włosy szamponem sora!!!!ciągle je miała!!!!

Gość zabcik
Niestety XXI w, a wszy nadal są w szkole !!! Apteka- płyn na wszy, potem przegląd głowy i łapanka gnid ( tych które mogą jeszcze być żywe) aby wszy nie powróciły !!! Po kilku dniach ponownie płyn na wszy i oczywiście należy pójść do dyrekcji szkoły i zgłosić problem. Maja córka w 1 roku szkolnym 2x załapała wszy. Zrobiłam awanturę w szkole i od przyszłego roku dyrektoraka wprowadza co półroku obowiązkowe spr głowy, ponieważ obeCne prawo szkole nie pozwala na sprawdzenie czy dziecko ma czystą głowę, bez uprzedniej pisemnej zgody rodzica!

Gość sag
Boże, strona 9 to jedna wielka reklama Pedicul Hermal, ciekawe, ile za to placa, nie ma to jak reklama za darmo na forum pozdrawiam

Gość kaszaczeka
hej:) moja mama wrocila i razem zwalczamy wszy tzn wszów nie mam ale mam gnidy mówię od razu: SOORA NIE POMAGA W OGOLE!!!!!! tylko NIX jest najlepszy albo odżywką!!! jak ktoś ma dużo tego swinstwa to nalozyc odzywke i wyczesywać!! pomaga a grzebienie umyć w occie 6%!!!! pozdrawiam:)

Gość po zabiegu
hej sag jak złapiesz to swiństwo to radze zastosować własnie Pedicul działa i dlatego jest tak chwalony a jesli działa skutecznie to taka reklama darmowa jest najlepsza. Ale mysle ze skoro wszedłes/aś na to forum to napewno z jakiegoś małego niemiłego powodu hehe

Gość jolka222
wszyscy pisza kup w aptece srodek na wszy a jak on nie pomaga?!tylko umienie pisac idz do apteki bo was to nie spotkało nie wiecie co to jest inaczej byscie pisali niezawsze jakies preparat działaja na nie.

Gość anki
moja corka przyjechala z koloni z wszami ma dlugie wlosy mecze sie z tym juz caly tydzien kupilam wszystkie szampony w aptece jakie tylko byly i to nie taka latwa sprawa wczoraj ja znowu wyczesalam i byly 2 male jeszcze zywe boze ja juz nie wiem co mam robic myje jej co dziennie glowe tym szamponem bylam u fryzjera i obcielam jej wlosy i nadal sa pomocy

Gość bellinda1978
Ja z kolei dziś rano robiąc córce kucyki zobaczyłam jedną wesz, tuż za uchem a potem znalazłam kilka gnid.Pobiegłam do apteki, kupiłam płyn HEDRIN i posmarowałam jej głowę.Podobno dziecko ma mieć to przez 8h, potem wszy i gnidy mają zdechnąć.Zobaczymy co z tego będzie.

Gość jaszczurka77
mam bardzo długie włosy, zastosowałam hedrin, całą noc pod folią, rano w folii znalazłam dorosłe martwe weszki jednak po umyciu i wyczesaniu wypadły gnidki strzelające (znikome ilości, więc jedank coś tam zostaje, ale ogólny efekt zadwoalający, myślę że nie ma metdy która po jedorazowym użyciu zwalcza je bezpowrotnie, za klika dnio powtórka i myślę że problem będzie z głowy.

Gość totosiek
Wczoraj mama wykryła u mnie wszy. Niedawno wróciłam z obozu harcerskiego i pewnie tam załapałam te paskudzcwo. Głowa mnie strasznie swędziała od kilku dni ale myślałyśmy z mamą, że to po prostu zły szampon.Wieczorem sprawdziłyśmy głowy- i klops. Czytałam trochę informacji i poszłam dziś do apteki. Na początku wzięłąm Pippi, ale że był za malutki na moje i mamy(bo też juz ma) włosy to wzięłam Sorę. Ludzie nie kupujcie jej- nie pomaga!!! Przy rozczesywaniu włosów nadal były żywe wszy. Jutro wyprubujemu sztuczkę z prostownicą i odżywką, a za tydzień kupimy ten Pippi, wykorztujemy się co prawda ale trudno. To chyba najlepszy środek bo nikt na niego nie narzeka jakoś. Trzymajcie się zwalczacze wszy!!! :D

Gość karolcia_w
Moja córka też niedawno przywiozła wszy z koloni :(, to był szok dla mnie. Próbowałam starej metody wyczesywania, żeby pozbyć się tego paskudztwa, ale to jest czasochłonne i bardzo mało skuteczne. Ja zastosowałam preparat NYDA, który poleciła mi znajoma i wiecie że pomogło :) ... tylko pamiętajcie,że wszystkie osoby pozostające w kontakcie z chorym powinny być leczone. Więcej info na temat "tych" pasożytów znajdziecie na stronie www.wszawica.info.pl. Trzymam kciuki za waszą walkę :)

Gość MetalUpYourAss
ostatnio bylam na koncercie Iron Maiden, gdzie bylo 29 tysiecy metalowcow, no i od tamtego koncertu mam wszy. 0.0 wlasnie wylelam jedna z wlosow. kurde to jest ochydne.. czy jak uzyje tego szamponu to naprawde pomoze?!!!!

Gość karolcia_w
Mojej córce preparat Nyda pomógł w szybki i skuteczny sposób. Jeśli użyjesz tego preparatu i dodatkowo zastosujesz sie do wskazówek zawartych na stronie wszawica.info.pl (odnośnik Leczenie) to powinnaś szybko pozbyc się problemu. Pozdrawiam.

Gość oLAZ
moja córka tez mA WSZY. Wyczesalam jej wszystkie chodzace zostały mi tylko gnidy. Ma grube gęste włosy nie moge sie z nimi uporac Pomozcie mi

Kupcie jakas najtansza odzywke do wlosow,dajcie ja na wlosy i jak najdluzej trzymajcie okolo 2 godziny.Wyzdychaja bestie

Gość karolcia_w
Preparat Nyda jest środkiem przeciw wszawicy zawierającym głównie dimetykon (sprawdzony skladnik, stosowany również w produkcji kosmetyków i farmaceutyków). Jest bezpieczny dla zdrowia, gdyż jest nietoksyczny i nie wywołuje podrażnień ani stanów uczuleniowych. Nyda jest o świeżym, cytrusowym zapachu, który nie odstrasza reszty domowników :).I co ważne - niszczy wszy, larwy i gnidy. Wierzę, że i Wam pomoże na te paskudne pasożyty.

Gość nero_aza_dino
pipi pianka mi trochę pomogła wyzbyć się tego pasorzytu

Gość nero_aza_dino
RADA kup sobie piankę pipi w aptece bez recepty

Witam, co za ciekawy temacik :P jakie wspomnienia odzyły :o Jak ja przynioslam wszy do domu ( ze szkoły, z obozu wędrownego) to mama polała mi głowę denaturatem, owinęła folią i ręcznikiem, a na drugi dzień było mycie głowy w szamponie i wyciąganie gnid :o Ale to było w latach 80-tych. A jeśli Wasze dzieci przynoszą wszy ze szkoły, to od razu trzeba zawiadomić dyrekcję - nie ma się co wstydzić. Pielęgniarka na pewno znajdzie źródło pochodzenia :o