Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Malinka79

Czy są wśród Was Kobietki, które chcą zostać Mamami cz.II

Polecane posty

Agusia! Tej nauki to Ci naprawdę współczuję.Ja też zamierzam \"kształcić\" sie dalej ale za ksiązki wezmę sie pewnie za 2 miesiące, ale w końcu przez 5-lat to się trochę nawkuwałam.Chociaż im starszym studentem się było, tym człowiek cwańszy i większy leser był. Ściągi albo fuks. Cóż każdy to musi przejść. Mi brakuje studenckich czasów i picia ze znajomymi w pubach..... Hmmm...

Hmmmm... Soul - chyba o Twoich planach poczytam jutro bo mój mąż zarządził spanie i musze go słuchać :-) Buziaczki na dobranoc - miłych snów dla wszystkich. Aga

:) :) :) :) :) :) :) Witam was dziewczynki!!!!!!!!!!!!! Dzisiaj zrobiłam drugi tescik no i w końcu sie stało są 2 grube krechy :) :) :) Jescze nie wiem co mam mysleć ciesze sie a zarazem martwie jak to będzie! nie dochodzi do mnie jeszcze ta myśl! Mój mąż tez jest w szoku cieszy sie ale powiedział że jeszcze nie może w to uwieżyć! Boje sie!! Co ja mam teraz zrobić to moja pierwsza ciąża! chyba jak najszybciej powinnam pujść do lekarza?! :)

Gość Dorota27
Dzień dobry:) Monia81 - to cudowna wiadomość 🌻, 🌻, ale nam sie pieknie roczek zaczął, najpierw Meg, teraz Ty, ciekawe kto nastepny:) :) Paula-przykro mi z powodu nogi, jesli jednak z fasolka teraz nie wyjdzie, to bym na twoim miejscu zdecydowała sie na operacje, nie ma żartów:(

Dzień Dobry Kobitki No, taaaaaaaaaaaka wiadomość. To naprawdę dodaje skrzydeł i nadziei, ze wkońcu i nam się uda :):):):):):):):):):):):) Monia ogromne gratulacje (ach, jak ci fajowo!!!) :) No to teraz nic, czekam z niecierpliowścią na wieść o kolejnej przyszłej mamusi:) Paula, i co z tą nogą? Czy to jest aż tak bardzo poważne, że pewne jest, że będzie operacja? . Masz racje, dzidziuś na tym etapie, to chyba nie najlepszy pomysł. Współczuję zawieszenia staranek :( Na pewno będzie dobrze!!!!!!!. Podobno psychika działa cuda (skąd my to znamy? :) ), więc nie nastawiaj się źle, bo na pewno będzie wporządku:) Anuśka, Wy wszystkie o tej diecie... ;) Nie zapominajcie się w tym ferworze odchudzania!!! Gniazdko dla fasolki ma być naprawdę przygotowane! :) Soul i Agusia, bardzo mi przykro z powodu @. Obrzydlistwo...brrrr...Czy to się wkońcu przestanie pojawiac ? :) A kysz...:) Ja jakoś od 2 dni zasypiam snem niedźwiedzim:) Jak się kładę o 21 tak śpię do 7. by do wiosny:) Dobrze, że wróciła do życia kawiarenka. A już myślałam , że mój pierwszy dzień ploteczek z Wami będzie moim ostatnim. Cieszę się, że nie. Witam Wszystkie pozostałe babeczki, o których zapomniałam. Ale spłodziłam dużo tekstu...;)

Gość estella
Monia - gratuluję!!!! A ja sobie czekam i czekam i sie pewnie doczekam...ale @ :-( mam zmienne nastroje raz wierzę, że tym razem się udało a za chwilę że pewnie nie. Za tym, że się udało przemawia fakt, że ciągle pobolewa mnie dół brzucha (ale to może jakaś niestrawność) no i duża ilość yego śluzu-upławów, a Meg tchnęła we mnie nadzieję, że to może objaw ciąży. A przeciw - jest większa lista - nie chce mi się ciągle spać i wogóle nie urosły mi piersi , z pewnością mnie nie bolą. A jak wyczytałam jest to pierwszy objaw ciąży i już sie powinien pojawić. Wiem, wiem - cierpliwości...

Witam Estella, ja też jestem w 23 dc i wcale nie widzę u siebie żadnych objawów. Łudzę się, że są też przecież takie kobitki, które nie mają żadnych objawów, a są w ciąży... Obyśmy nalezały do tego typu... :)

Gość estella
Mia, obyśmy... :-) moj mąż planuje wyjazd w góry (pisałam że jadę w marcu) ale w trójkę :-) z pasażerem w brzuszku, tez bym tak chciała!!!! ja chcę żeby mnie już bolały piersi, bardzo, wtedy zrobię test w niedzielę i wszystko powinno byc jasne

No to jak już mąż jest pewny, że wyjedziecie w trójkę, to nie wiem dlaczego Ty masz wątpliwości,hihi ;) Uda sie!

Gość dorota27
Ale wam dziewuszki zazdroszczę tego oczekiwania, co prawda troche jest to denerwujace - sprawdzanie przyszła nie przyszła, ale ja nawet nie mam co sprawdzac w tym miesiącu:( Czuje sie dzisiaj obrzydliwie okresowo, nadmuchana jak balon, mam jakies skurcze podbrzusza, piersi zaraz mi wyskocza ze stanika. Kurcze kiedyś mnie tak nie bolały, a od paru miesiecy jest do nie do zniesienia i fałyszywą nadzieją, tak wiec Estella nie przejmuj brakiem reakcji ze strony piersi:)

Gość dorota27
Ja tez chce na narty buuuuuu, mój tata wyjezdża jutro na tydzień w Alpy:(

Gość estella
oj, Mia, jak ja bym chciała być już bagażnikiem ;-) mnie własnie ten brzuch niepokoji, boli gdziec od soboty, tak jakby nad spojeniem łonowym (nie wiem czy dobrze określiłam) i właśnie jest taki balonowaty, chociaż ograniczyłam jedzenie Jeszcze raz sobie powtarzam, zobaczymy! Mia, kiedy testujesz?

Pozwoliłam sobie dopisać się do Waszej tabelki. Tabelki TABELA I NICK..........MIASTO......TERMIN.....KGNABYTE.....PLEC...OBBRZUSIA 36 tydzień.. Warszawa....1 Luty...........16............Zuzia.....100cm Monika24..........8.11......URODZIŁA .....ZUZIĘ.......................... trudi..........Dębica....24 marzec...........9..............?..........98 cm 1102............Opole.....11 marzec........6............Michał.......93cm dzidzius.....Warszawa .15 styczeń.......12.........Weronisia....90 cm Mała31 .......Słupsk .....19 kwiecień......6..............?.............?... Metka26.......Essen......12 marzec.......9........Alexander.....? cm Lusia.....Starachowice..20 styczen......13,5........Emilia.......100 cm Mateczka ....Poznań ....20 styczeń .... 12 ... ......Karol..........?... Katarinka29.Szczecin...15 marzec.......12...........Kubuś.........?.... Claptola.......Legnica....9 kwiecien......3,5..............?.........78 cm Milucha........Kraków....22 marzec.......4,5.........córcia........88cm Małgos27....Wrocław ... 7 kwiecień.......5...............?.........89 cm Rubina........Nowa Ruda.....7maj..........2................?...........?.. Agresor..........?...............?..............?...............?...........?...... Impersona........2.01.....URODZIŁA ........KUBUSIA...................... joganna..... Lublin....... 15 luty.......... 10....... Gabrysia.... 102!cm Marcelinka...Kraków.....11 grudnia......14.............?...........99cm Tiamka........Brzeg........10 Lipca.........?..............?...........?...... MałaCzarna...Zabrze......24 lipca..........?...............?..........?...... Domi24......Warszawa....19 Lipca.........?.........bliźniaki........?...... Anielka25....Rybnik........18 Lipca........?................?..........?..... Adrianka-85..Zamość.......26 luty........11............Julia.......108cm Bugsy24......Szczecin......17 Lipca.......?..............?............? Lonia..........Kalisz...nie ma jeszcze ???.......Eryk lub Agata.... 68 cm Sylwiabonita.....?.............14 luty.......?...........Kameran........?.... Awe...............? ...............?...........?................?...............? Anna23..........?............7 sierpnia....?.................?..............? Dorka29........Łódż.........19 marzec....?.................?.............? meg33 .......Warszawa.....ok 15 września .... ............?.........? anuska.......Kielce............ok 1 wrzesnia................?..............? Mondelina...?..................17 lipca....................?...............? TABELA II NICK............... 1DC.... DŁUGOŚĆ CYKLU.... może dzidzia, może @ Estella .............23.12....... 26.......................19.01 tu Kasia ...........21.12.........26..................... 16.01 Malinka79..........01.12........26-30...............26.12-30.12 Aga*................29.12.........28-32..................nie testuję Mysza29...........25.12.........27-28..................22.01 Dioda..............31.12..........30-31.................30.01 Olala...............26.12..........29-33.................27.01 Sylwia19..........23.12.............??...................raczej nie testuje Dorota27........19.12...........26-27.................sama nie wiem paulakp...........25.11..........28-29...................22.01 Malwa30..........22.12..........26- 30 .................17.01 - 21.01 17Lia.............15.11...........30-33..................14-17.12 Soul78............11.01...........28-31..................9-10.02 Paula23...........20.12..........28-29..................16-17.01.2005r monia-81..........15.12..........26.......................9.01 Mia26..............22.12..........29.......................20.01 TABELA III Nick..................Imię....................Zodiak...........wiek soul78...............Kasia...................Skorpion.........26 estella...............Edyta..................Skorpion.........28 tu Kasia.............Kasia..................Strzelec..........24 mysza29............Bożena.................Lew..............29 Dorota27............Dorota.................Byk..............27,5 paulakp...............Paulina...................Ryby ............26,5 Agusia*............Agnieszka................Bliżnięta.......23 malwa30...........Monika....................Panna............30 paula23.............Paulina.....................Waga............23 sylwia19..............Sylwia....................waga..............19 Domi24............Dominika..................baran............24,5 36 tydzień.........Kamila....................Strzelec.........19 MEG33 ................marta ...................bliżniaki .........33 Dioda.............Dominika..................Strzelec.............30 Aga*.............Agnieszka..................Skorpion..........26 Olala.............Aleksandra.................Ryby...............26 Impersona.........Elka........................baran.............20 Bozina............Bożena.....................Wodnik .....jeszcze 28. dana25............Danka......................Baran..............25 monia-81.........Monika.....................Panna..............24 Mia26.............Asia.........................Bliźniaczek........26 Bliżniaczki górą, no nie Agusia ;););) ?

Zżarło mi ostatni wers:( Pisałam, że bliżniaki górą, no nie Agusia? :) :) :)

Zazwyczaj nie testuję, chyba że mi się spóźnia @ kilka dni. Ale staram się cierpliwie czekać. Tym bardziej, że już się tego nauczyłam... W maju miałam tak, że po zastrzyku o którym pisałam powyżej ( na pęknięcie pęcherzyka) @ spóźniała mi się 5 dni. Poszłam na krew i jak czekałam na wynik dostałam... Dlatego już się tak nie niecierpliwię z robieniem testów.

Gość estella
ja tam widzę, że i Skorpionki nie pozostają w tyle :-)

Gość malwa30
Hej dziewczyny, ja też nie mam nadziei na ten miesiąc, piersi też mnie nie bolą, więc po prostu czekam sobie spokjnie, też chcę należeć do tych bezobjawowych ciężarówek, ale chyba nic z tego, pozdrawiam i ściskam, aha gratulacje dla moni81, bardzo się, cieszę, że ci się udało :)

Tu też mi zżarło :(:(:( TABELA III Nick..................Imię....................Zodiak...........wiek soul78...............Kasia...................Skorpion.........26 estella...............Edyta..................Skorpion.........28 tu Kasia.............Kasia..................Strzelec..........24 mysza29............Bożena.................Lew..............29 Dorota27............Dorota.................Byk..............27,5 paulakp...............Paulina...................Ryby ............26,5 Agusia*............Agnieszka................Bliżnięta.......23 malwa30...........Monika....................Panna............30 paula23.............Paulina.....................Waga............23 sylwia19..............Sylwia....................waga..............19 Domi24............Dominika..................baran............24,5 36 tydzień.........Kamila....................Strzelec.........19 MEG33 ................marta ...................bliżniaki .........33 Dioda.............Dominika..................Strzelec.............30 Aga*.............Agnieszka..................Skorpion..........26 Olala.............Aleksandra.................Ryby...............26 Impersona.........Elka........................baran.............20 Bozina............Bożena.....................Wodnik .....jeszcze 28. dana25............Danka......................Baran..............25 monia-81.........Monika.....................Panna..............24 Mia26.............Asia.........................Bliźnięta...........26

Pisałam wczoraj, że lekarz zalecił mojemu mężusiowi jeść orzechy na płodność. I co ja zobaczyłam wczoraj w drzwiach??? No, zgadnijcie? Cały kilogram orzechów :) Wcinał je potem cały wieczór;) Ach ci mężczyźni:)

Gość estella
Fajnie!!! Mój mąż łyka cynk i litrami pije maślankę, bo gdzieś wyczytał że to pomaga na żołnierzyki :-)

To może ja mojemu też to powiem, bo oprócz orzechów niczym się nie wspomagał do tej pory? Maślanka mówisz? To naprawdę pomaga? Jeżeli tak, to zaraz kupię mu po drodze z pracy cały ogromniusieńki karton maślanki :):):)

Gość meg33
monia GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jak tak dalej pójdzie to , ho. ho :)) ale się cieszę , i czekamy na następne mamusie , a mi jest tak niedobrze , koszmar , a jakie mam zachcianki , a jeszcze wększe humory ;( w przyszłym tygodniu idę do lekarza i pewnie wyląduję na zwolnieniu bo nie wyobrażam sobie siedzenia w pracy jak tak dalej bedzie , koleżanka stwierdziła że może to będzie chłopaczek skoro na dziewczynkę czułam się dobrze :)) monia na kiedy wyliczyłaś sobie termin spotkanka z dzidzią ?? a z skąd jesteś ?

Widzę, że większość z nas ma dostać @ w tym samym czasie. Ale byłoby fajowo, gdyby się okazało, że żadna z nas go nie dostanie:)

Meg, czyżbyśmy tylko my zostały na posterunku ??? Idź sobie na zwolnienie. to dobry pomysł. Nie będziesz miała dodatkowych nerwów, a dzidziuś będzie się rozwijał spokojnie i bez stresów. Ważne, byś dużo wypoczywała i jadła dużo witaminek (tych naturalnych oczywiście). To który to jest mniej więcej tydzień, że już masz mdłości i zachcianki? Koleżanka mi mówiła, że książkowo tj, ok 6 tydzień, kiedy kobieta odczuwa takie dolegliwości. A jakie to są miłe dolegliwości;) Aż wszystkim nam się do nich spieszy, no nie?

Gość estella
oj tak, wczoraj przechodziłam koło pizzeri , pachniało że hej!!! a ja tak bardzo chciałam żeby mi się zrobiło niedobrze, żeby mi się zebrało na wymioty...pewnie cięzarówki, które to czytają i które mdli, stukają się w głowę, że ja jakąś wariatką jestem ;-)

Gość estella
ale ja dziś marudzę od rana, jejku, tak chcę żeby teraz się udało, tak bardzo, bardzo...nudna jestem troszkę...

Dzięki dziewczynki! ja również sie ciesze ale również starsznie sie boje!! Nie wiem od czego mam zaczać czy od wizyty u lekarza czy od czego! Meg :) termin wyliczyłam sobie na około 20 wrzesnia! według obliczeń z internetu! jestem z Warszawy!! a ty Meg z kąd jesteś i jaki jest twój termin?

No, a już myślałam, że będę pisać sama do siebie;) Estelko, ja też mogę wisieć w toalecie, byleby się wkońcu okazało...No ale oczywiście żeby wszystko było ok. Ja nie stukam się w głowę po przeczytaniu Twojej wiadomości :) Wiecie co? Mam trójke rodzeństwa i ja podobno mojej mamie dałam najbardziej w kość. Ciekawe, czy mój przyszły dzidziuś się teraz na mnie zemści? Ach, to tylko takie moje rozważania...:)