Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Malinka79

Czy są wśród Was Kobietki, które chcą zostać Mamami cz.II

Polecane posty

A wy kobitki które jeszcze czekacie to głowy do góry! :) nie bedziecie sie spodziewać i tez bedziecie oczekiwać maleństwa! To przychodzi naprawde niespodziewanie! ja jestem cały czas jeszcze w szoku!!! wierze ze niedługo nasze grono sie powiększy :)))

Gość estella
Mia, pewnie nie doczytałaś - ja jestem z bliźniaków , moja mam mówiła, że przez trzy miesiące non stop wisiała nad kibelkiem :-(

Gość meg33
wg mnie to koniec 5 tygodnia :)) ale czuję się fatalnie , najgorzej jest jak jestem głodna wczoraj tak chciało mi się parówek z majonezem że wieczorem poszłam z psem i kupiłąm pentko kiebasy bo już parówki przestały mi odpowiadać choć były i na gorąco zjadłam a do tego dwie wielkie łychy majonezu , pyszota :)) monia ja też mieszkam koło warszawy w piasecznie :)) termin ok 13-15 września ale pewna będę jak zrobię usg bo pierwsze dziecko powonno się urodzić 22 lipca z usg a urodziłam 29 i było przenoszone a lekarz wyznaczył termin na 5 sierpnia , więc wszystko moze się zdarzyć mia 26 no to jesteśmy we trzy :)) reszta pewnie śpi albo ciężko pracuje ,

O ho, ho, no to miała ciekawie... ( z tymi mdłościami i dolegliwościami). Dwójka pociech w brzuchu to nie byle co!!! No to faktycznie musiała się czuć komfortowo ;) Jak już by się okazało, że ja mam dwójkę, to pewnie bym się bała, ale i ogromnie cieszyła.

Gość meg33
jak to pierwsze dzieciaczki to na początku strasznie ale później już luz ale jak człowiek planuje kolejne jedno a tu 2 sztuki , ale szok!! powiem szczerze że ja to nie wiem czy bym się cieszyła , pocieszam się że w mojej rodzinie nie było bliżniaków i liczę na 1 bobaska a najlepiej chłopca :)) przepraszam że pominełam estelkę w swoim liczonku :)

Monia, a Ty się nie martw! Masz przecież 9 miesiecy, by przyzwyczaić się do tej myśli i uważam, że zaraz ten pierwszy strach minie i będziesz się ogromnie cieszyła swoim szczęściem :) Tak wogóle to każda z nas się boi, bo tak naprawdę nie wiemy dokladnie co nas czeka. Oprócz Meg oczywiście, bo ona to już ma doświadczenie:) Ale i ja jak pomyślę już tak całkiem powaznie, że mogę być zafasolkowana, to też odczuwam lęk. Ale instynkt GÓRĄ !!!

Gość estella
:-) moja mama dość wcześnie nas urodziła, miała 20 lat. A później bardzo pragnęła jeszcze jedno dzieciątki - widocznie znów instynkt macierzyński się odezwał. Ale lekarz postraszył ją, że może być ciąża mniga, więc zrezygnowała

Ciekawe jak tam Dorotka, czy już ta noc była spędzona wspólnie i czy się milutko pogodzili??? ;););) No i co z tymi łóżkami? Czy już wylądowały na śmietniku ? :)

Gość estella
mąż się mnie ostatnio zapytał, czy nie boję się ciąż - złego samopoczucia, wymiotów i taki tam "skutków ubocznych" i wiecie, tak sobie pomyślałam, że ja sie tego nie boję! ja pragnę dzidizusia i instynkt nie pozwala mi myśleć i tych "ciemnych stronach" bycia w ciąży

tym bardziej, że przecież niekoniecznie muszą nas nadejść te najgorsze, no nie? Coż, bądźmy pozytywnej myśli :)

Słuchajcie, ja tu w jakiś nałóg wpadnę i jak nie będę mogła z Wami gadać, to będę się czuła jakby to była rozłąka z ukochanym jakimś chyba...:):):):):):)

Gość estella
Mia, a jesteś w pracy czy w domku?

Gość estella
Mia, a jesteś w pracy czy w domku?

Gość anuska
czesc! ile zdazylyscie napisac od rana to w szoku jestem.Monia wielkie gratulacje. Fajnie ze znowu sie troche ruszylo w pierwszej tabelce.Idz do lekarza, nic Ci jeszcze madrego nie powie, ale bedziesz wiedziala kiedy przyjsc nastepny raz i da skierowanie na badania. Przynajmniej ze mna tak bylo. Ach te parówki...Mam w rodzinie masarza i sobie je zamowilam bo chodza po mnie od tygodnia.

A ty Estella? też? Czy jesteś w o niebo lepszej sytuacji i wylegujesz się w domku?

Gość estella
jestem w pracy :-) ale ja się cieszę, że mam pracęi to dość fajną. Nie bardzo lubię ciągle w domu siedzieć, wolę wyjść do ludzi, czyli do pracy :-) a wogóle, to generalnie jestem domatorką :-)

Gość anuska
Zazdroszcze wszystkim, ktore sa w domu!!!!!Ja zaraz musze isc do pracy tej okropnej i znienawidzonej.Nie wiem tylko czemu nie poszlam jeszcze na zwolnienie??? Isc czy nie bo nie moge sie zdecydowac??

Anuśka a Ty jak się czujesz jako przyszła mamusia? Oprócz tych paróweczek, oczywiście, które uważasz za niezbędne w obecnej chwili? Też masz jeszcze taki strach ?

Gość dorota27
hej hej, zagladam co jakis czas, bo jednak musze troszke pracowac:) Sytuacja domowa oanowana, troszke sie fochałam jeszcze wczoraj po południu- ale mąz zaproponował wspólna kąpiel i odpusciłam hihihihi, spałam dzisiaj kamienym snem w łożu małeżeńskim:) ale łóżko w drugim pokoju na wszelki wypadek zostało....;)

Gość estella
Anusia, jak tak nienawidzisz parcy to idź na zwolnienie, po co się masz stersować !

Do już zafasolkowanych: PRECZ NA ZWOLNIENIE DO DOMU !!!:) Musicie miec teraz duzo siły przecież ! no chyba, że praca sprawia Wam ogromną frajdę... :)

Wiem że nie powinnam sie tak martwić ale pracująć w szpitalu i patrząć na te wszystkie chore maluszki to normalnei włos staje dęba! dzisiaj była młoda kobitka z maleństwem miesiecznym które miało wielowadzie :(( Ja chyba musze iśc na zwolnienie na całą ciąże żeby na to wszystko nie patrzec bo cały czas mam straszne myśli! Meg no to blisko siebie mieszkamy :) i w podobnym terminie bedziemy rodzic :) masz już jakiś szpital na oku? Ja jeszcze musze iśc na usg bo ostatnio dużo sie naczytałaom o ciąży pozamacicznej! ale do końa nie wiem czym ona sie ujawnia?!

Wiem że nie powinnam sie tak martwić ale pracująć w szpitalu i patrząć na te wszystkie chore maluszki to normalnei włos staje dęba! dzisiaj była młoda kobitka z maleństwem miesiecznym które miało wielowadzie :(( Ja chyba musze iśc na zwolnienie na całą ciąże żeby na to wszystko nie patrzec bo cały czas mam straszne myśli! Meg no to blisko siebie mieszkamy :) i w podobnym terminie bedziemy rodzic :) masz już jakiś szpital na oku? Ja jeszcze musze iśc na usg bo ostatnio dużo sie naczytałaom o ciąży pozamacicznej! ale do końa nie wiem czym ona sie ujawnia?!

Do już zafasolkowanych: PRECZ NA ZWOLNIENIE DO DOMU !!!:) Musicie miec teraz duzo siły przecież ! no chyba, że praca sprawia Wam ogromną frajdę... :)

Gość anuska
Mialam stracha na poczatku zanim poszlam do lekarza bo sie balam ze czar prysnie i bedzie@. Teraz tez czasami mysle ze ciaza to sen ale potem mowie do siebie: bylas przeciez idiotko u lekarza.

Gość meg33
oj dorotka ,dorotka a teraz wcinam serek homogenizowany , ale jest dobry , anusie na zwolnienie !!! ja też chyba pójdę bo lepiej finansowo na tym wyjdę , nie wydam kasy na bilet , da drugi obiad i będę miała czas dla córki :) monia to super, ja przestałam czytać bo już prawie bym zwariowała jest ok i tak ma być :)) jak będą wyniki to będę myśleć co dalej , ale wiedzę że będzie fachowiec od sparaw szpitalnych, bo mój mąż pyatał gdzie ja zamierzam urodzić , a skąd mam to wiedzieć mam do wyboru jeszcze Lublin , ale to taka daleka jeszcze przyszłość:)

Gość anuska
Monia przestan straszyc! Ja widze ze ty jestes pesymistycznie nastawiona! Wyluzuj troche! I jak masz tak byc nastawiona z powodu pracy to faktycznie idz na zwolnienie!! Ja chyba pojde za dwa tygodnie, bo nie chce mi sie specjalnie leciec po nie do lekarza a za dwa tyg. i tak mialam isc. Od poczatku jest chyba pelnoplatne?

Wiecie co? Syłyszałam, że rok 2005 ma być szczęśliwy ( bo ma w sumie liczbę7) i że nasze marzenia będą się spełniały. W moim horoskopie na \'05 też tak było. Oby się nie pomylili ci wszyscy wróżbiści... ;)