Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bagatelka

*Polacy za granica - gdzie mieszkacie?*

Polecane posty

czesc dziewczyny.. ja tylko na chwile znowu, zaspalem ciut, ciut.. mayenka - ladny ten Montreal, fajnie ze maja takie dorozki.. amber - dziekuje za namiary na emotki.. marzenusia - masz kwiatka 🌼 juz zmykam... papapapa

A ja myslalam, ze jestem tu sama bo sie dopiero topiki na pierwszej stronie zaczely ruszac i pomyslalm ze Polska wchodzi, co wy tutaj tak cichutenko?

Gość Heniek
Anchorage Alaska, pozdrowienia dla wszystkich.

Marzenusia-oczywiscie ze o Tobie nie zapomnialam. Po prostu wklejalam adresy i bylam pewna ze twoh wkleilam ( wklejalam z jakiegos maila co mi ktos z forum wyslal).

jestem jestem :) czesc Wam Wszystkim:) Teskniliscie?:) Nie zagladalam ostanio bo dowiedzialam sie ze ciotka Kirka ma zamiar nas odwiedzic i musze mieszkanie wysprzatac od podstaw,wczoraj szorowalam wykladzine jasna chyba z 2 godziny uffffff.Pozatym zasiedzialm sie ostanio na psychoforum czytam sobie o fobiach bardzo mnie to interesuje i nie moge sie oderwac:) Dieta meza trwa caly czas,zaczyna powoli wygladac inaczej i lepiej sie czuc,no ale niestety musze go zmusic do cwiczen bo sama dieta nie pomoze jak sie zapuscilo dosc pokazny brzuszek hihihihihi Mayenka a ja dostalam tylko 2 czesc zdjec.Fajne te zdjecia .Dzieki:) Marzenka dzieki tez za zdjecia.Ta Twoja kotka jest rozkoszna:) Bagatelka- bylam w sklepie ze zdrowa zywnoscia zaopatrzylam sie w jogurty jajka chleb rozne rodzaje brazowego ryzu,wreszcie wszystko smakuje normalnie:)Bede ten sklep odwiedzac:) Margot- mam nadzieje ze nastepne dni na studiach beda lepsze niz te poczatkowe:) Amberangelic- ja tez prosze o zdjecia:) Joaska to fajnie ze masz taka duza grupe na zajeciach.U mnie grupa sie wykrusza.Teraz zostalo 4 osoby a za 2 miesiace bedzie 3 bo jeden chlopak przyjechal do host family. Jay:) Bagatelka- gdzie jestes? Barb:) Kokus:) Piwonia:) K11:) Funkia:) Pozdrawiam wszystkich:)

WITAJCIE !!!! wiec tak, nie ma mnie bo jezdem bardzo zajeta a moj wyjazd juz tuz tuz, zostalo mi 15 dni i kupe roboty !! nie wiem o czym piszecie bo nie mam czasu przeczytac, rzucilam tak okiem powierzchownie i wiem, ze Margot przezywa upadki iw zloty na Univerku, amberangelic cos o zdieciach po odchudzeniu napisala, Dark Elf sprzata chate po ciotka przyjezdza a maz ciagle na diecie, ktos mi zdiecia podeslal, dziekuje, ogladne uwazniej pozniej, obiecuje :D najwiecej to wiem co u Marzenki bo sie kontaktujemy poza internetem, ale to chyba dlatego, ze mieszkamy tak blisko siebie i sie polubilysmy...nie Marzenka :D :D Nie wspominalysmy o tymwczesnie bo jakos czasu nie bylo, ale mialysmy z Marzenka pozanc Funkie osobiscie w realu, takie krotkie, sympatyczne spotkanko nam wypadlo w miniony piatek :D no i tyla !!! uciekam i do nastepnego :D

Hej wszystkim !!! Naneczko :-) dziekuje za piekne fotki. Juz wiem jak wygladasz ! tez wysle Tobie pare moich fotek. Jak to Twoje biuro to bardzo ladne od razu widac ze jestes w Europie !! U nas to biura tak ladnie nie wygladaja :-( Tak samo jest z hotelami, wiem ze zawsze jak goszcze w Twoim kraju to hotele ktore rentuje sa wszystkie urzadzone w stylu kontemporary. Kolorki sa ciekawe, wszystko takie ma proste formy, solidne kolory, ciekawe dodatki i wogole. U nas to maly % hoteli tak wyglada, z reguly te super drogie a reszta to posciel w kwiatki, jakies zlocone dodatki itp., debowe drewno, obrazy na scianach w ciemnych oprawkach przedstawiajace jakies jelenie itp. Zawsze Niemcy mi sie bardzo podobaly, chociaz znam je glownie z lotnisk i hoteli... Mayenka :-) piekny ten Montreal. Ja tez chce tam jechac !!! Nasze Thanksgiving minelo spokojnie. Duzo gotowania, pieczenia..no i juz po wszystkim, dalej sie objadam ciastem. Nie wyjdzie mi to na zdrowie :-( Piwonia :-) fajnie ze sie odezwalas. No to juz niedlugo , 15 dni, i w Polsce bedziesz Dark Elf :-) ha!ha! no to sie nasprzatalas. Ciekawa jestem tych forum o ktorych pisalas, tez sie tam chetnie wybiore bo interesuje mnie temat. Margot :-) ale mi ciebie zal !!! Wiesz , ogladalam film \"Divorce\" gdzie akcja dzieje sie w Paryzu i troche mnie dziwily pewne rzeczy. Z ta biurokracja, i ich zasadami to okropne. No i to towarzychi na uniwerku...uff!!! trzymaj sie dziewczyno !!! Powodzenia ! Funkia :-) gratulacje...!!!! herbatki juz mam spakowane tylko trzeba sie wybrac na poczte. U nas mielismy swieto Thanksgiving wiec jakos sie rozleniwilam. Ale u Ciebie musi byc pieknie teraz na jesien, szczegolnie obok domu. Jak masz jakies nowe zdjecia to blagam wyslij. Ucieszylam sie ze projekt juz skonczony. Kokus :-) wyslalam troche zdjec z Victorii. Tak mi przykro jesli chodzi o kwiatuszki. Czy uratowales chociaz troche? Moje truskawki sie zmrozily ale wczoraj juz mam wiele nowych , no i znowu mialam truskawkobranie , mniam ! mniam ! Marzenusia :-) mam nadzieje ze kocina nie sprawia duzo klopotow. Czuje ze juz sie niezle zadomowila u Was i dlatego zaczyna rozrabiac bo sie pewnie czuje. A jak Franek? JoAska :-) co u Ciebie? Twardo studiujesz? Amberangelic :-) ja tez prosze o zdjecia, wysle tez Tobie swoje Heniek :-) witaj !!Ciekawa jestem Alaski, napisz prosze ciut wiecej Bagatelka :-) gdzie jestes?

...ciag dalszy Jay :-) no to fajnie sie masz jak tak sobie chodzisz po plazy. Mysle ze wlasnie za tym tutaj tak tesknie. Nie ma to jak morze , ocean...jedynie co to nie przepadam za wiatrem. Jestem ciekawa czy masz poloczenie internetowe na laptopie i jezeli tak to co uzywasz? Ja w pracy podlaczam sie na dial up i blokuje linie telefoniczna. Wlasnie pisalam do Was i musialam wyleciec z mojego studio wiec nie dokonczylam poprzedniego wpisu Gadzina :-) no i jak Groszek? jak duzo urosl? U nas tez ostatnio cieplo, prawie tak jak u Ciebie. Nie wiem jak to dlugo potrwa oby jak najdluzej. Jak tam nowa kolezanka? Wszystkim milego dnia !!!! :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Piwonia hejka dlugo Cie nie bylo ale Ci dobrze za 15 dni bedziesz w Polsce:) A ja caly czas sie morduje z zalatwianiem spraw zwiazanych ze zmiana nazwiska juz nam przyslali drugi oryginal slubu teraz musze go wyslac do LA w celu zaakceptowania w tamtejszym kosulacie .......... K11 no to forum psycho wciaga jak niewiem wczoraj przesiedzialam kilka godzin czytajac,nawet sie wpisalam w pewnym temacie o zazdrosci bo mialam ostanio zdarzenie z tym zwiazane... Link do forum http://www.psychologia.apl.pl/forum/index.php

Hej! Elfik-wyslalam:-) Amberangel-ja tez nic nie dostalam:-( marzenka@gmail.com K-11 ja bym chetnie do Montrealu wrocila i zamieszkala na stale. Dlatego zaczynam sie w wakacje uczyc francuskiego:-) Ale mam nauki duzo i nic mi sie nie chce:-( Pozzdrawiam wszystkich

K-11 Franek ma sie normalnie. Nic mu nie jest dopoki Ciapka go podrapie. ;) Kotek zadomowiony az za bardzo. Piwonia to prawda! ;)

witajcie, wasz kokuś sie klania.. a wiec tak... przymrozek, nawet do -5 st, zniszczyl to co mogl... przyspieszyl spadanie lisci, np z orzecha. Juz dwie noce byly takie, przy czym ta ostatnia byla gorsza. Kanny tak przemarzly, ze juz mozna je wykopywac i zabierac do domu, to samo begonie. Pelargonie do wyrzucenia, ale i tak nie zimowalismy ich, lepiej kupic nowe wiosna. Bugenwilla i fuksje uszkodzone, ale do wiosny sie zregeneruja.. Ta papryka ktorej nie zebralem wczoraj, to przemarzla, to samo cukinie. Generalnie straty nie sa duze.. WAZNE - blednie podalem swoj adres pod profilem, juz jest poprawiony, wiec prosze o zdjecia Amber i Naneczke.. i oczywiscie, jesli ktos nie ma mojego adresu.. k-11 - dziekuje za zdjecia.. ale mi sie teskni za Ameryka, ale Kanada tez mi sie podoba, bardzo... buuuu, chociaz sobie pobucze z tesknoty... Piwonia - fajnie ze przylatujesz do Polski, ale zabierz cieple rzeczy, bo niewesolo to wyglada, brrrr.... DaRk Elf - gratuluje Twojemu mezowi, no i Tobie, ze masz taki wplyw na niego... oczywiscie tesknilem za Toba... Dobrowolnie trzymam kciuki za udana wizytacje.. Amberangelic - gratuluje nowego nabytku, wow... a co do zdjec w aparacie to ja mam to samo, ciagle nie mam tych z Parku Jurajskiego.. Marzenusia - 🌼 Mayenka - dostalem juz zdjecia z Monte... fajnie.. a Twoj maz, jak siedzi na dorozce, to bardzo przypomina mi kolege u ktorego mieszkalem w czasie pobytu w Stanach, bardzo mnie to zaskoczylo.. Margotku - bardzo Ci wspolczuje tych przejsc, i to wszystko na raz... Napewno jutro karta sie odwroci na te lepsza strone... czego Ci zycze.. Jay - nie bardzo rozumiem ten system zapisywania sie, ale mam nadzieje, ze uda Ci sie zlapac dobre, a zwlaszcza przydatne przedmioty.. Dobrze, ze przynajmniej masz cieplo.. Gadzinka - jak tam Groszek, duzo urosl? 80 km to jednak kawalek,nawet autostrada.. JoAska - nie rozchoruj sie, mam nadzieje, ze nie za pozno Ci tego zycze.. a gdyby to niech zdrowko wraca do Ciebie... Fajna masz grupe, powodzenia w szkole.. Na razie brykam, zeby tylko sie poslal taki duzy wpis... jednak zapamietam go najpierw...

Hejka wszytkim!! Piwonia, Elfik witajcie!! 🖐️ Dawno was nie bylo. Piwonia jak dlugo w Polsce zostajesz? Ja tez juz mam bilety na przerwe swiateczna kupione. Ale dokladnie w sylwestra rano wracamy tutaj, Tak jakos z lotami wyszlo :O Amberangelic dzieki za zdjecie. No fajna babeczka z ciebie!! A przy okazji dziekuje jak i kokus za emotikony. Ja ich tez nie znalam i was \"podsluchalam\" ;) K-11 studiuje twardo :D Odrabiam zadania jak tylko skoncze jesc po powrocie. Ogolnie to studiowanie zmienilo caly moj rozklad dnia. Nie jem teraz obiadow bo jak wychodze jest dal mnie za wczesnie, zeby cos po sniadaniu wcisnac a wracam glodna jak wilk :O Dzis na przyklad na dworzec dralowalam pieszo!! 😡 bo se francuzy strajk przez 1,15 h zrobily jak sie pozniej okazalo, kiedy Misiek zadzwonil na informacje!!!! Mi oczywiscie nie bylo nic wiadomo. Nie dosc ze autobus co 30 minut to se zastrajkowali!! Nic nie robia tylko strajkuja w tej Francji!! Kokus mojej mamie tez pomarzly cukinie. Szkoda.. to juz zima sie chyba zbliza :O Na razie moj Misiek sie rozlozyl, mam nadzieje, ze to nie grypa go wziela. Ja caly czas walcze. Zaraz jeszcze nie zwyciezyl i odpukac mam nadzieje, ze mu sie nie uda!! Margolcia ja Tobie tez wspolczuje takiej braci studenckiej. Co jak co ale to juz przesada. No ale sa ludzie i krzesla a nie kazdy moze byc taboretem ;) Nie daj sie!! Dobra, zmykam zajac sie chorym :( Papa!

A u nas w Albercie pomarzly tez dynie. No i teraz na swieto Halloween bedziemy mieli zielone dynie powystawiane przed domami, chyba ze ludzie beda je malowac na pomaranczowo. Ciekawa jestem czy pestki beda smaczne bo my zawsze lubimy ten zwyczaj. pare dni przed swietem wycinamy straszne glowy z dynii a pestki zapiekamy w piekarniku i wypelniamy male woreczki cukierkami. Czasami nawet wkladam polskie cukierki ale tylko dla dzieci ktore mnie znaja w okolicy bo inaczej pewnie rodzice by sie bali pozwolic dzieciom takie \"obcokrajowe\" cukierki jesc. Ciekawa jestem czy we Francji tez jest to swieto? a w Polsce?

A u nas w Albercie pomarzly tez dynie. No i teraz na swieto Halloween bedziemy mieli zielone dynie powystawiane przed domami, chyba ze ludzie beda je malowac na pomaranczowo. Ciekawa jestem czy pestki beda smaczne bo my zawsze lubimy ten zwyczaj. pare dni przed swietem wycinamy straszne glowy z dynii a pestki zapiekamy w piekarniku i wypelniamy male woreczki cukierkami. Czasami nawet wkladam polskie cukierki ale tylko dla dzieci ktore mnie znaja w okolicy bo inaczej pewnie rodzice by sie bali pozwolic dzieciom takie \"obcokrajowe\" cukierki jesc. Ciekawa jestem czy we Francji tez jest to swieto? a w Polsce?

a ja sie pochorowalam;-( wszystko mnie boli a tu test za testem, nawet sily na siedzenie pzred komputerem, dzisiaj nawet wyszlam z pracy wczesniej.. za zdjecia pzrepieknie dziekuje, odezwe sie na dluzej jutro;-) pozdrowienia dla wszystkich