Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bagatelka

*Polacy za granica - gdzie mieszkacie?*

Polecane posty

witam! Jeju jaka piekna u nas pogoda! no i nie ma ani sladu SNIEGU nie do wiary, dopiero co lezaly cale gory! jeszcze w zyciu czegos takiego nie widzialam. Obudzilam sie dzisiaj taka rozswiergolona, ze szok! Caly weekend spedzilam z moim Aniolkiem (diabelskim) u przyjaciol w Chimgau, czyli w gornej Bawarii w okolicach wielkiego jeziora Chiemsee. M. swietowal tam urodziny i jednoczesnie w sobote zjechalo sie cale towarzycho, ktore bylo w staczniu w Pd. Afryce (pojechalo tam w sumie 16 osob z kregu przyjaciol Robiego i jego siostry) ja tez bylam zaproszona ... :( chlip :( W piatej juz zaszalelismy, a ja padlam ze zmeczenia kolo polnocy (ta nagla zmiana pogody, duzo pracy i tydzien, w ktorym spedzilam zaledwie jedna nac we wlasnym domu wykonczyly mnie totalnie) za to w sobote zwalilo sie jeszcze wiecej ludzi! Robi zmontowal cudowny film z tej ich wycieczki do Afryki, zrobil swietny podklad muzyczny, do serii zdiec tez, od razu sie to inaczej oglada! Zamontowalismy wielki ekran, bima i huzia! Jeju jak bylo wesolo i jak ciekawie! Margotka! zrobilam Twoje serki i ...FURRORA! mimo, ze sos mi nie zgestnial! zrobilam ich calkiem sporo i wyszly naprawde przepyszne! Zajadali sie tym az im sie uszy trzesly! Tak w ogole , to podziwiam to towarzystwo, sa tacy z jednej strony absolutnie wyluzowani, a z drugiej swietnie zorganizowani... Na przyklad to, ze w naprawde profesjonalny sposob zrobili ten film, na kazdego czekaly przy wyjsciu zdiecia i film zgrane na DVD z piekna okladka (zmotowane zdiecie) z opisem, wkladka, do tego plakat filmowy z cala \"obsada\" i specjalnie sprowadzone na te okazje piwo poludniowoafrykanskie... Ponadto w czasie urlopu jakas fala porwala Robiemu deske do Kite\' a (surfowanie z latawcem), a jako ze robi wszystko zorganizowal, zalatwil za darmo wille (czy faktycznie nic za nia nie placil, tego nikt nie wie), troszczyl sie o rezerwacje lotow..., to w ramach revange wszyscy zlozyli sie i odkupili mu w prezencie taka sama!!! fajnie nie? wczoraj wrocilismy do Monachium i ogladnelismy filmik na Video i lulu! Padlam jakbym tydzien oka nie zmruzyla! za to dzisiaj jak juz wspomnialam, swiergole! ide zaraz do sklepu poszukac prawdziwego wosku, bede malowac jajka! pozdrawiam!

Witajcie wszyscy - przypadkowo znalazlam to forum i witam Was - nie zapoznalam sie z wypowiedziamy . Zrobie to po swietach . Mieszkam w stanie New Jersy w USA od 4 lat - z rodzinka . Pozdrawiam wszystkich forumowiczow . Elzbieta

Gość malutka_de
hejka :) Dzidzius ma juz 3 cm i wszystko poki co jest w porzadku :) Przepraszam, ze sie ostatnio nie pojawialam, ale taka zabiegana juz dawno nie bylam :/ Mamy juz pierwsze zdjecia z USG i jestesmy zdumieni. Zagagi jakos mi ustaly, gdy przestalam jesc chleb ( kwas chlebowy ) i zaczelam pic mleko. Tatus szaleje. Kupil mi zmywarke, o ktora do tej pory bezskutcznie sie wypraszalam i dokonal duzych zmian w kuchni :))) Brzuszek powoli staje sie widoczny, a ja coraz bardziej senniejsza. pa

Ja tylko na chwileczka! Dopiero wrocilam do domu... padam na dziob! Jedynie uratowac mnie moze wanna i spanko :D :) naneczka - alez sie ciesze, ze Twoim znajomym smakowaly kozie serkim! :D Sciskam Was wszystkich! Pa, pa 🖐️

Margotka: plizzzz!! poprosze o jakis przepis na makowiec... Jay: gdzie ty kupujesz ta mase w puszce? Myslisz, ze w kazdym supermarkecie mozna to dostac? Ewulek: hej kochana! co sie stalo ze sie wam popsulo?? Naneczka: ciumki. ale masz czadowe zycie! Malutka: hej mamuska! pamietaj, zeby lykac witaminki prenatalne. Spadam sie uczyc.

Squirley> masa zwie sie poppy seed filling produkowana jest pzrez firme Solo. Normalnie kupuje toto w Publixie, szukaj w ciastach;-) ale ostatnio udalo mi sie to znalezc w Piggly Wiggly tez, w Walmarcie nie ma, szukalam;-) co do pzrepisow na makowca, to musisz sie liczyc z tym, ze bedziesz musiala zmodyfikowac przepis, bo nawet ta masa makowa jest baaardzo slodka. Zwiewam zakuwac statystyke znowu;-( a po tescie dzis wieczorem jeszcze tylko zostana mi logarytmy i jutrzejszy test. Po tym bede sie mogla oddac przyjemnoscia zazywania godzinnych kapieli z ksiazka w rece;-)

Hej :) Podziwiam tych, co im sie chce piec ciasta, a jeszcze takie skomplikowane, jak makowiec ... :0 Ale jak ktos lubi slodycze bardzo, to chyba musi piec, bo kupic cos pysznego to raczej jak na lekarstwo w \"tej\" czesci swiata... CHoc musze przyznac, ze w zeszlym tygodniu sama cos upieklam: jablecznik Marzenusi, tory jest jednym z pyszniejszych i latwiejszych ciast, jakie jadlam, a najlepiej na cieplo z lodami waniliowymi Haagen Daaz :D To jest to! A jesli chodzi o zurek, to wiecie co odkrylam? Owszem te zurki z torebek sa zur smaczne, ale raz dla wyprobowania kupilam taki prawdziwy zaczyn na zur w sloiku ... to dopiero bylo niebo w gebie :D Ale to tylko w polskich sklepach do nabycia niestety ... A u mnie w Duluth nie ma polskich sklepow, natomiast niedawno odkrylam taki maly prywatny sklepik, gdzie do niedawna sprzedawali glownie niesamowicie pyszne i drogie serky importowane i takie tam wymyslne drobiazgi oraz ryby z wlasnej wedzarni, natomiast ostatnio wzbogacili asortyment o kilka pozycji miesnych, w tym szynke i kielbase wlasnego wyrobu, ktore smakuja doslownie tak, jak szynka i kielbasa z mojego dziecinstwa - takie super naturalne i prosto z mostu smaki. Teraz jkuz pewnie nawet w Polsce a takie trudno, bo wiadomo wszystko jest uleszane ulepszaczami. W polskich sklepach w USA sa owszem wedliny na polska modle, ale glownie w nich czuc saletre i polowa wagi to woda :P Dobra, koniec o szynkach ;) DaRk Elf - co do kosmetykow, to nie wiem juz sama co Ci polecic - owszem niegdys uzywalam Clinique i bylam zadowolona, ale ostanio po prostu mi sie znudzilo i szukam czegos innego. Poza tym, to wcaz borykam sie z problemami tradzikopodobnymi, na mala juz skale, ale jednak ... dlatego wyprubuje serie DDF polecana przez Amber. W tej chwili uzywam kremu nawilzajacego Immanance Lancome ... jest fajny. ALe najbardziej bym chciala znalezc cos naturalniejszego, ciagle msle wyprobowaniu marki Aveda (nie calkiem, ale w miare naturalne). Ta substancja mydlaca na pewno zbyt zdrowa nie jest, bo pozbawia skore naturalnej warstwy ochronnej, poczytam sobie co tam pisza w tym linku... Nic Ci na razie wiecej nie doradze, bo sama stoje na kosmetycznym rozdrozu :D choc kiedys myslala, ze pozjadalam na ten temat wszystkie rozumy. Gdybym mieszkala w Europie, to chyba bym uzywala, a przynajmniej wyprobowala, te serie apteczne typu Vichy, Avene ... ale o dziwo u USA ich nie ma, a np. juz w Kanadzie sa... Ot i co Elficzku :)

Dla tych, co znaja i jadaja kanapki z Subway\'a - nie sadzicie, ze te kanapki sa troche niepozywne? Osobiscie jadlam je kilka razy w zyciu i owszem smaczki maja fajne (wole nie dochodzic dlaczego :P), ale te chlebus jest taki dosc puszysty cienkawy ... Zjadlam dzis wlasnie na obiad cala taka kanapke (dwie polowki) i po jej zjedzeniu czulam sie prawie taka sama glodna, jak przed :( A byla to Seafood Sensation, co jak raz Piwonia zareklamowala, to od tamtego czasu nie raz juz po nia zajzalam :D Ech, uwielbiam te salatki ze sztucznego kraba i nie wiadomo czego jeszcze - ten smak jest po prostu idealnie utrafiony :D

Co to znowu za durne popouts?! Malutka_de, nie ma Cie bo przenioslas sie na tutajeszy Dzial Macierzynstwa? :-D Bagatelka, zalowac nie bedziesz! Co do Subway, to lubie stamtad Tna Salad.

Hej! :) Pozdrawiam Was serdecznie z biblioteki uniwersyteckiej! :) Mialam akurat chwile wolnego przed zajeciami wiec postanowilam do Was zajrzec! Cieszycie sie? ;):D :) Squirley - obiecuje, ze Ci podesle przepis jutro albo pojutrze! Dzisiaj bede w domu najwczesniej o 21-wszej, wiec zapewne wroce tak sflaczala, ze nawet do kompa sie nie dodrepce! :( Ale przepis bedziesz miala, I promise! :D :) Bagatelka :) Elfik - ja uwielbiam Avene! To ostatnio moja ulubiona marka obok Vichy! Nie dalej jak wczoraj znowu kupilam sobie kremik do wrazliwej skory z cynkiem i z miedzia! :) Dobre kosmetyki maja jeszcze La Roche Posay i Roc... ale nie wiem, czy sa one dostepne w USA :o :) Malutka_de - 3 cm to juz duza ta Twoja Fasolka! :D No i ta zmywarka! Ja bez swojej tez nie moge sie obejsc... a jeszcze niedawno mowilam, ze to zbedny mebel ;) Nic, lece... konczy mi sie czas! Sciskam Was mocno! Kazdego po kolei :D

Hej! :) Pozdrawiam Was serdecznie z biblioteki uniwersyteckiej! :) Mialam akurat chwile wolnego przed zajeciami wiec postanowilam do Was zajrzec! Cieszycie sie? ;):D :) Squirley - obiecuje, ze Ci podesle przepis jutro albo pojutrze! Dzisiaj bede w domu najwczesniej o 21-wszej, wiec zapewne wroce tak sflaczala, ze nawet do kompa sie nie dodrepce! :( Ale przepis bedziesz miala, I promise! :D :) Bagatelka :) Elfik - ja uwielbiam Avene! To ostatnio moja ulubiona marka obok Vichy! Nie dalej jak wczoraj znowu kupilam sobie kremik do wrazliwej skory z cynkiem i z miedzia! :) Dobre kosmetyki maja jeszcze La Roche Posay i Roc... ale nie wiem, czy sa one dostepne w USA :o :) Malutka_de - 3 cm to juz duza ta Twoja Fasolka! :D No i ta zmywarka! Ja bez swojej tez nie moge sie obejsc... a jeszcze niedawno mowilam, ze to zbedny mebel ;) Nic, lece... konczy mi sie czas! Sciskam Was mocno! Kazdego po kolei :D

Gość verteinga
o matko pada! Jaki koszmar a ostatnio bylo tak pieknie! Chyba z tej zalosci kupie sobie jakies ciacho. Zaraz wybiegam z domu wsiadam w autko i lece na kurs francuskiego, zalapalam sie na dodatkowy poziom, niby ze taka dobra jestem ;-) a po poludniu lece na kawe do Susany, goracokrwistej kolezanki z Meksyku, moze zatanczymy salse albo rumbe albo sambe.

Gość verteinga
acha mam zamiar nauczyc sie tanca brzucha

hej kolezanki i Kokus:) mam taka karuzele uczuc ,ze chyba z konika spadne:P A tak na serio to ktos jest we mnie bardzo zakochany,no do niemozliwosci wrecz i wszystko by bylo ladnie pieknie ,gdyby ta osoba nie byla tak cholernie daleko. Ale co tam,motylki w brzuchu sa i jakos dzieki temu odzylam.Bo sie usmiecham czesciej,maile milosne dostaje i jest git.Tylko jak dlugo? Pozdrawiam Was serdecznie i caluje bardzo goraco:)

Gość malutka_de
Hejkaa Jak wasze swiateczne porzadki??? ja pedze myc okna :), bo chce sobie dac czas i zdazyc przed zmrokiem :P

Malutka> jakie porzadki?;-) dzisiaj napisalam z rana ostatni test ( matma, logarytmy).. niecierpie matematyki, zdecydowanie, wole sie uzerac z komorkami i systemem nerwowym hihih dzis wieczorem, po skonczonej pracy, bede w koncu mogla zajac sie soba, no J. tez;-) w czwartek zacyzna sie moja spring break i juz wiem, gdzie pojade sobie na pstrykanie zdjec. Jest tu w poblizu kilka wysp, na ktorych jeszcze nie bylam, np Edisto Island, Wadmalaw Island, Kiawah (ta jest prywatna, nie wiem czy mnei wpuszcza;-)) Bede szalec, a wieczorkiem w czwartek jade na spotkanie z Polka, ktora tu jest od niedawna i mnei znalazla na gg ;-) Nie wiem jak dziecko wyglada, ale ma sam plus za to, ze baba;-) uciekam uczyc;-) pozdrowienia dla wszystkich Squirley> znalazlas te maki? bo jak nie to jeszcze poczta zdaze nadac te puszki;-)

bylam dzisiaj biegac! az mi sie wierzyc nie chce! Stwierdzilam, ze najwyzszy czas zabrac sie za sporty wytrzymalosciowe, bo miesni to mi nie brakuje. zmierzyli mi wczoraj w studio poziom tluszczu i wyszlo 17,8 % podobno, to jak na kobiete bardzo malo, ale chyba musieli sie pomylic, bo jestem ostatnio tlusta jak malo kto i moja waga osiaga orbitalne poziomy! Ale stwierdzili, ze faktycznie pod wszedobylska warstwa tluszczu jestem jednym wielkim miesniam...ha ha ha ale to kobiece! brzmi ohydnie! verteinga 🌻 a u nas sloneczko przyswieca wytrwale! tylko weekend byl pochmurny, tak to non stop 15-20°C! No fajnie Ci z Ta Twoja goracokrwista kumpela! ja tez uwielbiam tanczyc! Niestety moj nowy wybranek jest prawie idealny...z wyjatkiem min.tej cechy : Owszem lubi tanczyc, ale nie daj Boze tance latynoskie! Tanca brzucha tez sie kiedys chcialam uczyc, ale miedzy czasie wyrosla mi na brzuchu gora tluszczu (wiem wiem laski, ktore to tancza maja czesto nie lada brzuchole) i jakos nie mam ochoty tym tluszczem machac... a tak poza tym, to nie mam twoich zdiec! wysylalas juz jakies? jak nie to wyslij obowiazkowo! Esja! 🌻 jak fajnie! witam w gronie zakochanych! Ja tez mam ciagle motylki! Szkoda, ze obiekt Twoich uczuc jest tak daleko :( to meczace na dluzsza mete...a znacie sie tez \"nazywo\"? planujecie jakies spotkanie?, masz fotki? przeslikj KONIECZNIE!!!! malutka de, 🌻 dobrze, ze mi przypomnialas! musze umyc okna! :) No i swietnie ze maluszek tak rosnie! trzy centymetry, to juz cos! Margocia 🌻 pewnie ze sie cieszymy, ze zagladnelas! ;) nie zazdroszcze Ci takiego zabieganego dnia. wlasnie sobie przypomnialam, ze przeciez planowaliscie z S. kupic Tobie autko i co nic z tego nie wyszlo? mialabys z glowy problemy z koleja... a wiesz, ze Vichy, La Roche Posay i chaba tez Roc to jeden koncern???? i to ... nie do wiary... Lòreal!!!! Wiem, bo mam w pracy wglad w umowy miedzynarodowie i wiem jaka firma do jakiego koncernu nalezy... potwierdzil mi to zreszta moj aptekarz. a gdzie dostajesz AVENE, bo nie widzialam tu w normalnych sklepach. Wczeesniej, tj. za czasow malzenstwa moglam sobie pozwolic na kosmetyki Lancome, Clinique itp. teraz niestety nie ma tak dobrze, musze liczyc sie z kazdym groszem! juz czasem Vichy jest dla mnie za drogie! ale na razie mam zapasy... czasem tez uzywam Yves Roche, co wiecie o tych kosmetykach? Warto? Bagatelka! 🌻 ja tez nie pieke ciast! :) z wyjatkiem mazurkow, ale to prawie nie pieczenie tylko zabawa! uwielbiam je dekorowac! polski sklem mam nawet w Monachium, ale jest w drugiej czesci miasta i nie mam kiedy tam jechac! absolutny brak czasu!!! ale nie mam co narzekac, niemcy maja w miare przyzwoite jedzenie w sklepach i zwykle zdrowe. Moge dostac wspaniala swierzuchna szynke , nawet kabanosy mozna kupic (produkuje je min. fabryka nalezaca do rodziny wspomnianego wyzej Robiego, oni pochadza z dziada pradziada z czech - stad te kabanosy). Robi podarowal mi na swieta min.dwie wielkie paki typowych bawarskich bialych kielbasek. Zna je ktos z WAS??? do nich pije sie piwo, je \"slodka\" musztarde i precle. PYCHOTA! beda dla mnie podmianka pod polska biala kielbase, za ktora nie przepadam. \"zbawarczylam\" sie juz totalnie. No i przy M. bedzie coraz gorzej! Jay 🌻 nasza kolejna gwiazda statystyki! powodzenia w zakuwaniu i przyjamnego finiszu! Potem jak piszezs to tylko wellness! No i mam nadzieje problemy zoladkowe minely bezpowrotnie. Mayenka 🌻 wspolczuje zimy! ja caly czas sie nia cieszylam i korzystalam jak moglam i wcale nie mialam dosyc gor sniegu, jednak jak to wszystko z dnia na dzien zniknelo, to sie szalenie ciesze! ale na sandalki to bede musiala jeszcze dluuugo czekac. Powodzenia przy pisaniu eseju! ciekawy temat!!! Szkoda, ze z ta HAwana nie wypali... bylaby to fantastyczna sprawa... no ale coz, znam te problemy. Amber 🌻nIE UDZIELAM SIE NA TWOIM FORUM; BO NA RAZIE PRzesunelam start I-wszej fazy na \"poswietach\" tak bedzie rozsodniej i latwiej. Na razie oczyszczam organizm herbatkami... No i rozpaczam ze nie bede mogla pic piwa, to w Bawarii praktycznie niewykonalne, nie do pomyslenia! w knajpach piwo jest tansze od wody!!!!! FAjnie Twojemu bratu! a walizka moze sie znajdzie! Poza tym przeciez linie lotnicze sa ubezpieczone i powinni mu dac w najgorszym wypadku odszkodowanie. No i dziele Twoja milosc do latania.. UWIELBIAM! JoAska 🌻 no to sie najprawdopodobniej zobaczymy! bede miala baaaardzo napiety plan, ale na pewno cos da sie zorganizowac! juz sie ciesze! Piwonia! 🌻 Twoje zdiecia to dziela sztuki! a ty chatynka to mnie rozwalila. jak bede kiedys lubego ciagala po Polsce, to musze mu to na zywo pokazac. Kiedys juz wspominalas, sad to zdiecie, ale zapomnialam... i nawet jak bym szukala dziury w calym, to nie moge sklecic negatywnej opinii o tych zdieciach, nie ma sie czego czepic! no i z nartami, to wiem jak to musi byc ciezko dla Twojego meza - caly sezon bez nart! Squirley 🌻 ciumki spowrotem ;) ja wiem, czy mam takie czadowe zycieß??? nie wolno zapomniec, ze codziennie siedze w biurze do 18-19, jak cos jeszcze zalatwiam albo ide na sport, to jestem w domu o 21... i tak dzien w dzien! tylko weekendy sa naprawde inne i te staram sie wykorzystac, a tak poza tym, to nie ma sie czym chwalic! GNU 🌻 fakt, mamy piekna wiasne! spiewac sie chce! No i kwiatki tez rosna -krokusy! nawet dzikie na alpejskich lakach -bajka! No i tzrymam kciuki za prace nad praca - rozumiem Twoje rozterki, tez sie meczylam ze swiadomoscia, ze moje wypociny, krwawica i wielomiesieczna meczarnia wyladuja w szufladzie... nie wspominajac o kostach... ja wyjechalam specjalnie w tym celu do Monachium... EWULEK 🌻 sciskam Cie wirtualnie! Przechodzilam przed rokiem (niecalym) przez to samo! po ponad 4, prawie pieciu latach odeszlam od mojego meza... jak chcesz to zawsze mozesz do mnie napisac, mojego mailika znajdziesz w Profilu. 🌻 Elizabet 🌻 witaj i dolacz do nas! KOKUS 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 K-11 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 Dark Elf 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 aniab 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 Funkia 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 ciumki dla calej reszty... i wiosenne 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻

hellooo ze slonecznego Toronto... ale u nas fajniutko sie zrobilo, prawie wiosna...ja juz nawet wiosenne kurteczki wyciagnelam..mam nadzieje ze nie jest to jendodniowe ocieplenie..:) Poza tym jedno zdanie co do kosmetkow to ja wlasnie kupilam krem Elizabeth Arden i dostalam takiego uczulenia ze szkoda gadac...Kupilam go zupelnie przypadkowo bo wybieralam maskare i chcialam dostac fajniutki prezent z Elizabeth... no i musialam cos dokupic za min.20$-dla mnie totalna porazka...moze jest dla mnie za silny, nie wiem o co chodzi...Ktoras z was wspominala cos o Avene, w Kandzie mozna dostac, wiec chyba sprobuje cos z tego...Ja jestem tego zdania ze kosmetyki kolorowe to i owszem tych drozszych firm , ale kremy...najlepiej wyprobowane- z apteki...w tych drogich kremach jest chyba za duzo chemii !!! mam jedna pytanko czy ktos z was konczyl cos z rachunakowosci za granica, albo jakies studia podyplomowe...Ja prawie zdecydowanan jestem na CMA ale ostatnio zaczynam sie nad tym wszystkim zastanwiac...Moze ktos mi cos doradzi? Pozdrowieniaa

GOSIK: ja robie MBA accounting i mam zamiar zdawac na CPA. W lecie zaczynam prace dla PricewaterhouseCoopers. Uwielbiam rachunkowosc. Koniecznie sie na to zdecyduj. CPA czy CMA zawsze ci na dobre wyjdzie!!! Chociaz CPA jest bardziej wszechstronne... Wlasnie skonczylam wyklad. Znaczy sie JA WYKLADALAM. Hehehe... moja szefowa mnie nagminnie uzywa do wykladania rachunkowosci na jej zajeciach z Intro to Business... Ale bardzo mi sie podobalo. W koncu jestem z wyksztalcenia nauczycielka... Jak juz zrobie te miliony w PwC to zrobie doktorat i wroce na uniwerek uczyc rachunkowosci... Jay: tu nie Publixow ani Piggly-Wiggly. Dzis sprawdze jeszcze w Harris Teeter i Lowes Foods (to najlepsze markety, moze beda miec... inne nie maja... buuuu....) Ciumki kochani, wracam do pracy. Jeszcze pozniej cos skrobne. Aha, Margotka, czy doszly moje kartki?

Bagatelka: ale sie wam porobilo w Minnesocie! Strzelanina w high school...10 osob nie zyje... wow... Zdesperowany nastolatek z rezerwatu?... Aha, co do Subway, to chyba zalezy od restauracji. Mnie zdarzylo jesc w baaaardzo lipnych i w baaardzo fajnych. Jadlam kiedys taka kanapke z crab meat (crap meat, jak mowi moj maz...) w sklepie chyba Tajwanczyka... bleeeeee... oczywiscie nic to nie ma wspolnego z jedo narodowoscia... zeby nie bylo... Ale kanapka byla fuj. Natomiast stoisko Subway tu na kampusie jest genialne. Moja ulubiona kanapa byla Sweet Onion Chicken Terriyaki. Pycha sosik. Teraz nie jadam kanapek, ale za to jem ich pyszne salatki. Daja mase kurczaka, albo czego tam wolisz i sama sobie wybierasz warzywka. Pychotka. Wlasnie na mnie taka czeka na lunch. Kusi mnie strasznie... Naneczka: ja tez bede miec takie dlugie godziny pracy jak juz zaczne. I najgorsze jest to, ze jako audytor nie bede miec wlasnego biura, cube czy biurka... Praca jest tam gdzie jest klient... Ale mam nadzieje sie zalapac na stale do grupy audytujacaej Bank of America, czyli w samym sercu Charlotte. Z okazji wielkosci klienta grupa ma tam wydzielone stale miejsce pracy. Juz sie nie doczekam!! Aha, musze sie pochwalic: dostalam znowu najwyzszy wynik z testu z audytu. 175 na 180 punktow. Odlot! Nie wiem za co, chyba za dobre checi... hehehe... Ale po tym co przeszlam w ubieglym semestrze przez tego faceta (to ten sam psychol pforesor, ktory o malo mnie do groby nie wpedzil, pamietacie?...) teraz mi sie naleza dobre stopnie regardless... Amberku: jak sie czujesz? juz wraczasz do siebi calkiem po chorobie? ok. jeszcze raz 😘 dla wszystkich. wracam do pracy.

Squirley> jak mi rzucisz swoj adres na priva, to naprawde nie ma problemu, przesle Ci puszki; 2 mi wystarczaja na 3 male makowce;-)

Squirley> jak mi rzucisz swoj adres na priva, to naprawde nie ma problemu, przesle Ci puszki; 2 mi wystarczaja na 3 male makowce;-)

Klikam do Was znowu z uniwerku! :D Skonczylam juz zajecia, ale jako ze uciekl mi pociag i musze czekac na nastepny do 19:30, postanowilam zajrzec do biblioteki i skrobnac do Was slowek kilka :D :) Naneczka - jesli chodzi o autko, to postanowilismy przelozyc zakup na lato, bo wtedy bedziemy mogli na nie wylozyc wieksza sumke! Ponadto i tak dojezdzac nie dojezdzalabym samochodem, bo niestety koszty dojazdow przekroczylyby 3-krotnie to, co wydaje na obecnie na abonament! Odnosnie zas kosmetykow, to koncern L\'Oréal posiada bardzo wiele innych firm poczawszy od Garnier, po Lancome... Z tego co wiem jest ich chyba 13-14 razem wzietych! Avene natomiast zawsze kupuje w aptece! Ceny sa przystepne a na kosmetykach ich produkcji mi sluza! Zreszta jesli chodzi o twarz (odpukac) to poki co mam w miare niewymagajaca skore. :) Jestem stala klientka Yves Rocher - bardzo sobie cenie przede wszystkich ich produkty do kapieli (jestem maniakiem kapielowym hihihi) :D :) Malutka_de - ja pomyslam okna w zeszly piatek! Cos mnie naszlo ;) Ale generalnie wielkich przygotowan nie robie! mam wydmuszki sprzed dwoch lat - ekspozycja stala ;) Zetne zonkile z ogrodka, kupie czekoladowego krolika a potem zaszaleje w kuchni! :D Musze upichcic cos pysznego! :D :) Squirley - gratuluje! Zdolniacha z Ciebie! Musze niestety juz konczyc, boi zostaly mi jeszcze 3 kredyty! Pozdrawiam wszystkich! Do jutra 🖐️

Klikam do Was znowu z uniwerku! :D Skonczylam juz zajecia, ale jako ze uciekl mi pociag i musze czekac na nastepny do 19:30, postanowilam zajrzec do biblioteki i skrobnac do Was slowek kilka :D :) Naneczka - jesli chodzi o autko, to postanowilismy przelozyc zakup na lato, bo wtedy bedziemy mogli na nie wylozyc wieksza sumke! Ponadto i tak dojezdzac nie dojezdzalabym samochodem, bo niestety koszty dojazdow przekroczylyby 3-krotnie to, co wydaje na obecnie na abonament! Odnosnie zas kosmetykow, to koncern L\'Oréal posiada bardzo wiele innych firm poczawszy od Garnier, po Lancome... Z tego co wiem jest ich chyba 13-14 razem wzietych! Avene natomiast zawsze kupuje w aptece! Ceny sa przystepne a na kosmetykach ich produkcji mi sluza! Zreszta jesli chodzi o twarz (odpukac) to poki co mam w miare niewymagajaca skore. :) Jestem stala klientka Yves Rocher - bardzo sobie cenie przede wszystkich ich produkty do kapieli (jestem maniakiem kapielowym hihihi) :D :) Malutka_de - ja pomyslam okna w zeszly piatek! Cos mnie naszlo ;) Ale generalnie wielkich przygotowan nie robie! mam wydmuszki sprzed dwoch lat - ekspozycja stala ;) Zetne zonkile z ogrodka, kupie czekoladowego krolika a potem zaszaleje w kuchni! :D Musze upichcic cos pysznego! :D :) Squirley - gratuluje! Zdolniacha z Ciebie! Musze niestety juz konczyc, boi zostaly mi jeszcze 3 kredyty! Pozdrawiam wszystkich! Do jutra 🖐️

Gość verteinga
naneczka Twoj M. hmmm calkiem mily gosc ale powiedz jak to mozliwe: pingwiny w Afryce? One tam dopywaja czy jak?

Hej ludziska, szukam kogos z okolic Husum. Jesli ktos taki sie znajdzie, prosze sie odezwac.