Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bagatelka

*Polacy za granica - gdzie mieszkacie?*

Polecane posty

mam pytanie do kucharzacych: ile czasu mozna tzrymac w zamrazarce krewetki? czy one sie nadaja do spozycia po mrozeniu czy raczej powinno sie zawsze jesc swieze? Jakis czas temu kupilam spora torbe i ugotowalam polowe. Druga polowe zamrozilam. Czy one sie jeszcze do czegos nadaja?

Squirley> MUSC jest tak wielkie i ma tyyyyyle wydzialow, ze jesli Twoja instruktorka nawet sie znajdzie na MUSC i ja tyz w tym samym czasie, szanse spotkania sie sa male hihihi .. myslisz nad tym Myrtle Beach? daj znac jak juz wszystko postanowisz Ciekawe co se dzieje, bo za oknem na parkingu jest co najmniej 5 oznbakowanych policyjnych aut i kilka nieoznakowanych, mnostwo policjantow biega.. moze mnie tu za chwile wysadza a ja nic nie wiem hihihi

Witaj Squirleyku 🌻 Ja dzisiaj równiez bardzo wczesnie wstalam, czym bardzo zdziwilam mojego mezusia, hehe..., bo on wstaje o 5. rano. Teraz jestem juz po sniadanku zgodnie z zasadami 1. fazy SBD (zaczelam od nowa, bo weekend tak mnie rozstroil, ze nie kontrolowalam sie w ogóle, a na dobra sprawe nie mialam jak). Kafejki uwielbiam, a jakze, tyle ze ja zawsze prosze o herbatke... Jakis czas temu zrazilam sie do kawy i momentalnie jej nie trawie... nawet mnie do niej nie ciagnie... I nie lubie kubków papierowych, bo psuja smak... A Przyjaciól UWIELBIAM!!! Moglabym ogladac ich na okraglo! :) Mój luby sprezentowal mi na Gwiazdke 3 DVD Best of Friends. Nawet dobrze mozna ich zrozumiec po angielsku, oczywiscie nie zawsze, ale przy okazji nauczylam sie te i owe slówko. ;) Aj, i jak ci zazdroszcze YMCA! Do tego z basenami! Ja jak wspomnialam, mam za rogiem Gold Gym (bez basenu), ale nie sadze, ze sie do nich zapisze. Mój mezulo wczoraj tam byl i nie podobala mu sie ich nachalnosc w werbowaniu go na stalego klienta. Poszukamy gdzie indziej... Na razie skorzystamy na maxa z darmowego tygodnia... Dzisiaj ide tam na joge... :) Fajnie, ze mozesz klikac z pracy... Moglabys mi przypomniec, czym sie zajmujesz? Zapomnialam, sorry... Mam nadzieje, ze za niedlugo tez bede mogla pracowac... Na razie musze zmienic status. W ten weekend jedzimy ze znajomymi (naszymi swiadkami) do Vancouveru, w zasadzie odwiezc swiadkowa na lotnisko, bo leci do rodziny do Mtlu, ale przy okazji zmienie na granicy status na TD Visa (mój maz ma TN). Jesli chodzi o krewetki, to jesli je w miedzyczasie nie rozmrazalas i zamrazalas ponownie (bo tak nie powinno sie robic ze wzgledu na salmonelle), to nie widze problemu. Smacznego! ;) Ja zaraz bede robic galaretke Yello na deser... Tylko tyle mi wolno, buuu... No, nic, wytrzymam... ;) Milego dnia wszystkim! ;)

Jay 🌻 Ukrywaj sie! Hehehe... ;) Moze policja przyjechala po kogos? Jesli chodzi o zaleglosci w literaturze, to ja nawet nie wiem ile tych \"Bakierów\" bylo by w moim przypadku, hehe, z Polski wyjechalam majac 14 lat (i bylam molem ksiazkowym) i przez lata cale mialam kompleksy na tym punkcie, a to przez moja chestna... No cóz, nie szkodzi, teraz ma to, co chciala, ze swoim charakterkiem... Pocieszam sie, ze przynajmniej nie robie zbyt wielkich bledów piszac po polsku, pomimo ze nie mam do tego zbyt czesto okazji, ajesli sie to komus nie podoba, to nie mój problem... :P Zaleglosci w lit. polskiej to ja mam naprawde spore, ale staram sie je nadrobic. Z polskich ksiazek czytalam ostatnio \"Polke\" Manueli Gretkowskiej, i powiem ci szczerze, ze strasznie mi przypadla do gustu. Zupelnie nie rozumiem tege krzyku kolo jej osoby, ze taka z niej \"skandalistka\" i \"deprawadorka\" itd. itp. Równa facetka, pisze z polotem osprawach przyziemnych (pokazujac bez oslonek polska hipokryzje), jak równiez bardziej uduchowionych. Spodobala mi sie tak bardzo, ze bedac ostatnio w Polsce kupilam sobie jeszcze dwie jej ksiazki (i zaluje, ze talko tyle), i nawet zaczelam \"Europejke\"... Ale najpierw chce skonczyc Milana Kundere, którego zaczelam rok temu i nie dane mi bylo go skonczyc...

znowu wpadam jak burza i zaraz \"wypadne\"!!!!!!!!!! w pracy ciagle dym, nie mam chwili spokoju by wesc na kafeterie! nie mam kiedy czytac, nie mam kiedy pisac.. a wieczorami jestem taka padnieta, ze nie chce mi sie dluzej siedziec w pracy niz jest to konieczne a w domu ciagle nie mam netu (kompa tez zreszta nie) Ale mniejsza o to! Mam nadzieje ze u Was wszystkich wszystko jakos sie kreci, ze Wszystkim dopisuje zdrowko i dobry wiosenny chumor i sukcesy uscielaja droge ;-) u mnie ciagle Bez Zmian Michi u mego boku wytrwale wytrzymuje, ja u jego... jutro jedziemy razem na slub przyjaciol do... GRECJI! AUtem! najpierw do Ancony a dalej promem do Grecji i tam na wyspe Lefkas no i zostajemy tam 9 dni -maly urop przyda sie nam obojgu! Wracamy 27. wieczorem i 28. pedzimy na kolejny slub... no comments! Ponadto ciagle szukam pracy i prowadze wlasnie pertraktacje z pewna ciekawa amerykanska telewizja, ktora sie rozwija w Monachium, zobaczymy, moze cos z tego jeszcze wyjdzie... no i mam jeszcze jedna mala opcje... moze ... kto wie... kiedys musi sie udac... No ale nic to musze juz leciec i pakowac manele! papatki! usciski dla wszystkich!

Jay: oczywiscie nadal mam wplanie wyjazd do Myrtle Beach. Nie zanosi sie, ze bede miec jakiekolwiek inne wakacje, wiec ten plan nadal stoi. Mam zamiar ruszyc w droge w piatek 24 czerwca po poludniu po pracy mojej i T, dotarlibysmy tam wieczorem, potem w sobote zapewne plazowanie itd, w niedziele tez i powrot po poludniu w niedziele. Aha moje urodzinki wypadaja w niedziele, wiec chcialabym to uczcic fajnym niedzielnym lunchem. I wlasnie sprawdzam hotele na necie. Boshe!!! Wszystko taaaakie drogie!!!! To niesamowite!!! Czy ty masz jakies obczajone miejsce w MB za normalnie pieniadze? Bo to co ja tu znajduje.... doslownie wlosy staja deba... Za 2. gwiazdki ponad $130 za noc. Nie wiem... moze zaczen szukac w Conway albo w pobliskich miasteczkach... ale nie chce miec zbyt daleko do plazy... Najchetniej zatrzymalabym sie w jakims oceanfront albo beachfront hotelu... Kurcze... Nawet w Kaliforni tyle nie musielismy bulic... Daj znac jak masz jakies wtyki... Xana: smacznego jello ci zycze! i koniecznie sprobuj tych ice pops. To nie jest wlasciwie sok, tylko barwiona woda... wiem wiem... nie brzmi apetycznie, ale czesto dodane sa do tego witaminki. I jest wersja bezcukrowa! Ja sie tym ciagle zapycham! ojojojojjjj... ale mnie zaczynaja bolec wszystkie miesnie... najbardziej brzuch...ach ta joga... mowie wam, tak patrzac na to z boku nikt by sie nie spodziewal, ze te cwiczenia tak daja w kosc... a w rzeczywistosci pracuje kazdy najmniejszy nawet miesien...

Zareklamuje cos dla tych, co lubia zdrowa zywnosc i poszukuja recept: http://www.wholefoodsmarket.com/recipes/index.html Stronka jest po angielsku, ale bardzo dobrze rozbudowana i ciekawa... Ja w zasadzie szukalam tanszego sklepu ze zdrowa zywnoscia, ale zauwazylam, ze ten sklep podaje równiez ciekawe recepty... A wiec wam tutaj skopiowalam link... Squirley 🌻 rozgladalam sie ostatnio za ice pops bez cukru, ale nic nie znalazlam... :( Czy moglabys mi napisac jaka to marka? Moze wtedy bedzie mi latwiej toto znalezc... naneczko 🌻 Ale ty masz szybki tryb zycia, hehe ;) W takim razie milego urlopu w Grecji, ale fajnie... :) Cieplutko... Marzenie... Od jednego wesela do drugiego,, czy zycie nie jest wspaniale? :D I koniecznie daj nam znac, jak tam z praca, dobrze? Trzymam kciuki... Pozdrawiam, sciskam, caluje... ;)

Kopiuje tabelke, niezle jej sie naszukalam, hehe ;) TABELA - DOPISUJCIE SIE NICK-SKAD?-ILE CZASU?- ZNAK ZODIAKU? ____________________________________________________________ AMBERANGELIC Arlington Hts, IL 1974 od 03.96 Strzelec AKARA Amsterdam, 1980, od grudnia 2002, Wodnik BARB okolice Chicago 1979 3 BAGATELKA Duluth, Minnesota; 1972 w USA od 08.89; Strzelec BRITTA Szwecja, Malmö 1976, 3 lata Baran CYGNUS Chicago, USA 1979 1,5 CYTRUSOWA Koeln, Niemcy, 1977, od grudnia 2004 DARK ELF Springfield, IL 1977 2 Elisabetta,Italia,Cesenatico,1965,4 lata ESJA Islandia, Reykjavik, 1980, 4 lata EWULEK Schaumburg, IL 1978 4,5 FUNKIA okolice Chicago, IL 1970 15 GAPA, Fort Walton Beach 1975, od szesciu miesiecy, Strzelec G*O*S*I*K Toronto, Canada 1977-2 GNU generation, Lindley, NY, 1980, od wrzesnia 2005 panna (22.09) IZZA Lutsen i Grand Marais/MN 1978 25 m-cy JAY Charleston, SC 1975 2 JOASKA Francja 1979 pol roku KOKUS Tarnobrzeg, PL 1963 wakacje K-11 Canada 1969 / 15 lat / LEW KaHa Greenville, SC 1969 4...........wodnik Kasiuga Stuttgart 1983 od marca 2003 MAGARTA Italia, 1966 10 lat malutka_de Bad Urach 1981 5.2002 SKORPION MAYENKA Toronto, Can 1981 1,3 MARGOT Francja, 1980, 2 i pol roku, LEW MARZENUSIA Okolice Chicago, IL 1984 1,6 NANECZKA Niemcy, Monachium, 1975 ponad 5 lat, LEW PIWONIA Okolice Chicago, IL 1977 11 SAN ANTONIO TX, 1970, 7 m-cy SIMONKA CINAMONKA Shreveport, La 1977 2 lata SIOBHAN Canterbury Anglia od 13 kwietnia 2005 SQUIRLEY Tega Cay, SC 1978 3,5 Rak SZILVA 1963, nizina węgierska, Hungary 18 lat VERTE_INGA okolice Paris, 7 miesiecy, Panna XANA Seattle, WA 1974, od 7.04.05 (15 lat Niemcy), WAGA (11.10)

o zesz cholera... ale narobilam.... zaraz to naprawie... sprobuje przeskoczyc stronke.... 30 malych wpisow, tak Kokus?

Gość 30 malych wpisow
30 malych wpisow

Gość 30 malych wpisow
30 malych wpisow

Gość 30 malych wpisow
30 malych wpisow

Gość 30 malych wpisow
30 malych wpisow

Gość hop siup

Gość tarrrrraaaaaa

Gość 30 malych wpisow
30 malych wpisow