Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bagatelka

*Polacy za granica - gdzie mieszkacie?*

Polecane posty

Kokus, bierzesz szparagi, obierasz je z gory na dol, gotujesz na stojaca, podsmazasz plasterki bekonu na patelni, jak szparagi sie ugotuja to kaldziesz je na ten bekon, podsmazasz razem z bekonem jeszcze troche, na koniec kladziesz plasterki sera, czekasz as sie rozpuusci troche i mozna podawac :) pychotka :)

a ja robie to jeszcze prosciej - jako np. dodatek do pieczeni: obrac z wlokien, ugotowac na stojaco (zwiazane w peczek, wode solic na koncu!) do tego sos holenderski (osobiscie nie przepadam) albo rozpuszczone maselko - pychotka! mozna dodac tez tego podsmazonego bekonu, ale samych szparagow nie wrzucam juz na patelnie Wywaru nie wylewaj, tylko dodaj maki, smietany i przypraw - wyjdzie Ci PYSZNA zupa szparagowa!

Naneczka>> rowniez witam:) Rzeczywiscie bede mieszkac nad samym morzem (Lubeka)! Wiec troche kilometrow nas dzieli...Ale jak bedziesz w poblizu to zapraszam:) Bo zapewne z poczatku troche samiutka tam bede:( Powiem ci, ze moj A. to najszybciej z polskiego zalapal przeklenstwa:D A najbardziej mnie rozbraja, jak zmywa w kuchni i dochodzi stamtad: \"Oj Boze, Boze\":) Ja tak czesto wzdycham:) To sie nauczyl. I bardzo mu sie to podoba;) Ach, jak ja za nim tesknie cholera jasna! Ale jeszcze pare dni... Gapa>>>a to sie odchudzasz. Ja tez mam trooooche do zrzucenia, ale to samo pojdzie, jak wreszcie wsiade na rowerek i troche sie rozrusze w koncu!;) No ale zaloze sie, ze jestes i tak szczuplutka:) Wszystkie jestescie (z tego co na fotkach) super laski, no no:):) Neso>>> u mnie tez cos slonko zniknelo:o A co do muzy, to ja slucham prawie wszystkiego, zaleznie od nastroju. Lubie czarne rytmy m.in.Bez muzyki nie wyobrazam sobie zycia!:) Ach, zla dzis cos jestem. Zaczelam brac nowe leki i strasznie ospala jestem po nich caly dzien. Z tego powodu przygotowywanie sie do obrony idzie mi jak krew z nosa:o Niech to diabli no! Zrobilam sobie mocna herbate, moze cos pomoze! A jak nie, to sie wkurze i pojde wczesnie spac, a jutro bardzo wczesnie wstane i sie poucze i doszlifuje;)!!! Bo jutro tez nie mam juz za duzo czasu, bo psiapsiolka (tez z roku) przyjezdza, no i porzadki jakie trza zrobic...I w ogole. A w sobote bedzie Wielkie Oblewanie hihi;):D:D Alez sie ciesze!

Czesc Dzieciaczki 🖐️ kokus - no jestes wreszcie, w sama pore :) Dzieki za kciuki :) A co do szparagow, no pomysly Nesoxochi wygladaja super pusznie. Ja wprawdze niegdy szparagow nie obieralam, ani nie gotowalam na stojaco, ale to z boczusiem pachnie mi cudnie. Ja moge dorzucic jeszcze taka propozycje: szparagi krokimy pod katem na kawalki 3-4 cm., smazymy na oliwie az beda wystarczajaco miekkie (nie za bardzo). Teraz mozemy na nie wbic kilka jaj i bedzie jajecznica ze szparagami (mozna tez dac pieczarek i cebuli). Albo te przysmazone szparagi wrzucamy o sosu pomidorowego do makaronu... :) Mayenka - hmmmm, cistka od babci, oni pewnie takich historii slysza na peczki :D :D tylko co w tych ciastkach ;) Powodzenia z prezentacja :) Amber - ja tez juz od kwietnia nie bylam we fryzjerni i bardzo powinnam tam sie udac, ale nie bylam zadowolona z tamtego fryzjera i nie wiem, co dalej poczac, gdzie dalej szukac :0 Margot - brawo, gratuluje operatywnosci z zalatwieniem dostawy wedlin :D ALe Ci bedzie fajnie :) Nesoxochi - mi tez zabrali slonce :( Spatzek - ha, ha! A ja nie mieszkam wcale nad morzem - to jest takie bycze jeziorko - zwie sie Superior :) Miasteczko jest owszem urocze z wygladu, ale niestety strasznie niemrawe :0 ... Tego sie nie da wytlumaczyc komus, kto mieszka w Europie ... natomiast \"malomiasteczkowe\" osoby ze Stanikow na pewno wiedza o co mi chodzi ... naneczka - to wspaniale masz z ta woda! Ja mam dzbanek z filtrem \"Britta\" - daleko takiej wodzie do doskonalosci, ale lepsza niz kranowa, a gorsza niz butelkowa, lecz taniej wychodzi... Gratuluje podjecia wyzwania nurkowania :) Tylko patrzec, a zamienisz sie w syrenke zwana \"Podwodna Naneczka\" :D Gapa - zazdroszcze Ci samodyscypliny - silownia, basen... A ja nawet jak mam joge raz w tygodniu to narzekam, ze mi sie nie chce jechac ...Tak trzymac :)

bagatelka>>> Moje miasteczko tez jest niemrawe:o W lecie jeszcze cos sie dzieje, ale w zimie katastrofa... I pelno emerytow na urlopie...

Drukarka podlaczona, zabieram sie za wysylanie zawiadomien! Ktos sie jeszcze pisze?

:) Neso :) naneczka - ale swietny przepisy! Slinka mi cieknie :D :) Gapa - to dobrze, ze sie ruszasz! Ja mam zamiar przed slubem jeszcze po gorach troche polazic... nie znosze wchodzenia pod gorke i szkoda, ze inaczej w gorach nie mozna :P ale sporo kalorii przy takim podchodzeniu mozna spalic :classic_cool: wiec sie zamierzam troszke pomeczyc ;) Poza tym bede odchudzac przyjaciolke i licze na to, ze porzy niej zgubie ze 2-3 kg :D :) Spatzek - przeklenstwo zawsze najszybciej wchodza do glowy - ja jeszcze nie do konca potrafilam zrobic roznice miedzy \'bonjour\' i \'merci\' a juz wiedzialam co znaczy \'merde\' i \'putain\' ;):D W tamtym czasie pracowalam jako babysitter a pan domu - robiac remont -rzucal tymi slowami na lewo i prawo... Zapamietalam wiec szybko ;):D :) bagatelka - moja mama tez uzywa filtrow Britta i jest zadowolona! Nasza woda kranowa jest dosyc dobrej jakosci, niestety duzo w niej wapnia i ciale walcze z osadem w czajniku :o

Margot - ja sie pisze :) Z wapniem w wodzie trzeba ostroznie, bo osad w czajniku to jeszcze nic, osad w kosciach i zylach - to dopiero problem, szczegolnie na starosc. Wapn jest bardzo zdrowy, szczegolnie na kosci, ale organizm przyswaja go w odpowiedni sposob tylko przy jednoczesnym spozyciu magnezu. Bo samego wapnia jakos nie potrafi sobie przyswoic i ino go odklada :0 :D

:) bagatelka - Ciebie juz dawno liczylam, wiec pisac sie nie musisz :D Z tym odkladaniem sie wapnia, to slyszalam... :( To naprawde nasza zmora tutaj! :( Czajnik, o ktorym pisalam wczeniej, co chwile musze odkamieniac... :o Cos tez kiepsko woda leci z bojlera, chyba zrobil sie korek :o Trzeba wiec bedzie zmienic bojler :o

Widze, ze dzisiaj sobie z nikim juz nie pogadam, ide wiec spac, bo jutro 7 rano pobudka :o Usciski!

hello:) witajcie:) \"zarobiona jestem\" jak to w jakims filmie ktos powiedzial:) Bieganie tam i z powrotem w rozne miejsca. dzis mialam ostateczna przymiarke sukni i jest git:) w piatek zabieram ja do domu:) bede musiala ja gdzies ladnie schowac, bo jutro moje slonce przylatuje!!!:) (wlasnie siedzi juz w samolocie do Amsterdamu) Niestety przez ta bieganine przedslubna, nie bede mogla pojechac po mojego misia do wszawy...:( Ale chlopak dorosly i dzielny, w PL mieszkal 3lata, trase z w-wy do opl pokonywal pociagami wiele razy, wiec sobie poradzi. Tylko tak mi strasznie szkoda, ze nie bede mogla przywitac go na lotnisku..:( w ogole, biegam teraz i zalatwiam i slub i dyplom.. kurde, kto wymyslil obiegowki? zawracanie glowy tylko.. A wiecie jak nas fajnie potraktowano z naszymy dyplomami? wg prawa, uczelnia ma obowiazek wydac nam, na nasze zyczenie, dyplom w jezyku obcym. tak wiec placilismy 50zl za dyplom po polsku plus 20 za ang.. okzalo sie jednak, ze do dyplomu bedzie dolaczony suplement, na ktorym znajda sie wszelkie dodatkowe info jak praktyki, nagrody etc. w tym celu musielismy wypelnic oswiadczenie, na ktorym trzeba bylo podac wszytskie te informacje. wszytsko byloby git, gdyby nie to, ze kazali nam na wlasna reke przetlumaczyc te oswiadczenia u PRZYSIEGLEGO.. co oznacza ze za ten ang dyplom musimy dodtakowo zaplacic 30zl (za przetlumaczenie tej jednej cholernej strony oswiadczenia)... czy to nie jest paranoja jakas? Instytut fil ang wysyla nas do tlumaczy przysieglych.. ech.. Ale wracajc do slubu - to juz tuz tuz:) za tydzien w czwratek, 7lipca sie to dokona:) nie moge sie doczekac:) aha, wyslalam Wam wszystkim zdjecia z obrony:) Neso 🌻 podaj mi mailika... Musze zmykac, jestem padnieta, a jutro znow od rana bieganie... Niebawem znow sie tu pojawie, choc tez tylko na chwilke Usciski dla absolutnie wszytskich!!!!! caluski

Hejka :) Spatzek, dzieki :) Ale nie nie, szczuplutka bylam, zanim tu przyjechalam, ale juz nie jestem, niestety :( te pare kilo robi swoje kurcze....... No i ja lubie jesc :( A tu mi wlasnie moje slonce twixa king size przynioslo w prezencie, no i jak tu tak.... ?? Margot, ano, troche sie kopie we wlasne siedzenie, pora najwyzsza..... Ale gorki rzeczywiscie bezkonkurencyjne :) Ja sobie bieznie zawsze wysoko ustawiam i zapycham, wiecej kalori leci :) Bagatelka, ja chodze, bo po pierwsze nie place, a po drugie nie musze :D Jakbym placila, to pewnie bym miala 100 wymowek, a tak...... :D Ja tez w nieduzym miasteczku, ale mnie sie podoba...... Usciski Gorace :) 🖐️🖐️🖐️

O Gnu, nie wiedzialam, ze jestes..... :) Troche Ci zazdroszcze, a raczej Tobie i Margot, ja bym sie chetnie jeszcze raz za maz wydala.... za mojego meza rzecz jasna :) Bo fajnie bylo :) Zdjecia pozniej koniecznie !!!!!! No i zdjecie kiecki poprosze :) Margot, od Ciebie tez...... Buziaki !!!!

Rano wam podam moje ulubione kawalki :) jest ich troche a teraz ide spac, wrocilismy z L z socjalu w jego firmie, i jestem padnieta. Dobrej nocki zycze wszystkim ktorzy ja maja a Ci ktorzy maja dzionek to milego dzionka pa pa pa :)

Margot ja tez co chwile musze odkamieniac czajnik w UK , jakas taka woda tutaj jest mocno zmineralizowana.

Witam! Witam! Wody nakupowalam swie zgrzewki- gazowana i niegazowana Naleczowianke i cytryne aby ja okraszac jak mi sie smak znudzi :-D Naneczka - na razie nei wchodzi w gre, dwa razy probowalam przyciemniac i mi sie nie podobalo. W lutym mialam troche inne. Pewnie mnie jeszcze kiedys wezmie, ale w jasniejszych wlosach na razie zbyt dobrze sie czuje - tak slonecznie!!! Gapa, a to moje gratulacje!!! I zycze powodzenia. A tu masz na tym linku dodatkowe - nowe informacje (na 3 stronie): http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1333248 Ile ty chcesz zrzucic? Jak ja zrzucilam swoje 16kg to ty tez mozesz :-D Bagatelka, kurcze nikogo ci polecic niestety nei moge, musisz metoda prob i bledow co bywa denerwujace ;-)

Hej wszystkim:) Ja dzis duzo nie napisze, bo juz cala w nerwach jestem i brzuch mnie boli:o Jutro o 9 obrona...W dodatku z przyczyn organizacyjnych ma sie odbyc w bibliotece! Niezle. Chcialabym miec to juz za soba! GNU>>>dzieki za fotki:) Jak bedziesz miala juz czas, to napisz prosze cos odnosnie Twoich planow w USA:) Ja dostane dyplom dopiero we wrzesniu, i to tylko po angielsku...Bez sensu, koncze germanska i nie moge miec dyplomu po niemiecku! Ehhh, tak to bywa. Ide cos pouczyc sie... Caluski :)

Ja tylko na moment: ZALICZYLAM ROK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Yupiiiiiiiiii :D:D:D:D:D:D:D:D Zdalam wszystkie egzaminy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D:D:D:D:D:D Bede dzisiaj pic ;););):D

Ja tylko na moment: ZALICZYLAM ROK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Yupiiiiiiiiii :D:D:D:D:D:D:D:D Zdalam wszystkie egzaminy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D:D:D:D:D:D Bede dzisiaj pic ;););):D

dziendoberek a gdzie sie podziala moja \"kolezanka\" z MONACHIUM ??? buuu, nie ma! moze wroci??? Spatzek - trzymamy kciuki! ja mialam obrone tez w bardzo niecodziennych warunkach... min przezylam EWAKUACJE. (moze pamietasz poltora roku temu trabily o tym wszystkie media wroclawskie ze w instytucie chemii na dziedzincu rozbila sie jakas butla z wybuchowym i zracym gazem... ewakuowano wszystkie sasiednie budynki , min ten, gdzie ja sie wlasnie bronilam... ale to byla tylko jedna z przygod... o tej obronie to moglabym chyba ksiazke napisac.) A Lubeka jest podobno piekna! Kto wie moze kiedys sie tam wybiore... Amber - z tym kolorkiem, to byl zart! ale ja jestem bardzo zadowolona (balam sie trocche tak radykalnej zmiany, bo blond pasuje do lata, slonca itp. a teraz czarnula ze mnie Czoraj znowu zaskoczylam przyjaciol i znajomych, bo bylam spontanicznie zaproszona do knajpki na ur. kolezanki i jak przyszlam, to wpierwszej sekundzie nikt mnie nie poznal, ale zaraz potem posypaly sie pelne zachwytu komplementy...milo mi bylo! Margot, Neso,(pozostane przy skrotowej wersji Twgo nicka), Bagatelka - tutaj tez mamy pelno wapna w wodzie! ale BRITTA czyni cuda i nic nie osiada! kawa i herbata tez lepiej smakuja! musze filtrowac, bo mam szklany pojemnik na wode w expresie do kawy i szybko by sie zawapnil!ale w piciu wody z kranu to to nie przeszkadza! Dobrze jednak, ze mi o tym wapniu powiedzialyscie! Akurat biore codziennie magnez ale to ze wzgl. sportowo.skurczowych! Gapa - taaak taaak, te pare kilo robii wieeeelka roznice... tez sie usportawiam, bo UWIELBIAM jesc i jestem regularnie przez \"tesciow\" podkarmiany bawarskim jedzeniem...dzisiaj bylam znowu biegac i do pracki przypedalowalam na rowerku... Gnu! Dzieki za zdiecia! Fajowe! Takie wesole! no i Wielka chwila sie zbliza! Ho ho! ja za to bede na weselisku w piatek 8-go... wszyscy teraz sobie slubuja! pieknie! Margoci - a ja uwielbiam chodzenie po gorach. Dziwna jakas jestem, ale chyba lubie sie fizycznie meczyc! jedynie, co mnie wkurza, to schodzenie, bo kolana bola! Mam zdiecia z wycieczki w gory do kanionu jaskiniowego (w doslownym tlumaczeniu) - bylismy kilka tygodni temu z M. i jego tata. Chcecie??? Kokus i jak tam szparagi???

MARGOCIA! Przegapilam Cie.. GGGGGRRRRRRRRRRRRRAAAAAAAAAAAAAAATTTTTTTTTTTTTUUUUUUUUUUUUULLLLLLLLLLLLLLCCCCCCCCCCCCCCCCJJJJJJJJJJEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Strzelaj tym szampanem!

O to lista moich ulubionych kawalkow: 1. \"Love hurts\" Nazareth 1974 2 \" I want know what love is\" Foreginer 3. \"Rebel Yell\" Billy Idol 4. \"Eternal Flame\" Bangles 5. \"Venus\" Bananarama 6. \"Queen of Rain\" Roxette 7. \"It must have been love\" Roxette 8. \"Nasze rande-vous\" Kombi 9. \"kochac Cie za pozno\" Kombi 10. \"I need a hero\" Bonnie Tyler 11. \"Winds of Change\" Scorpions 12. \"you and I\" Scorpions 13. \"Careless Whisper\" George Michael 14. \" This used to be my playground\" Madonna 15. \"Thing Twice\" Celine Dion 16. \"everythig I do\" Bryan Adams 17. \"Sound of Silence\" Simon & Garunkel 18. \"Sweet Dreams\" Eurytmix 19. \"Miracle of Love\" Annie Lennox 20. \"Don\'t Cry\" Guns&Roses To tylko niewielka czesc :) jak mi sie przypomni cos to jeszcze dorzuce

Widze ze dzisiaj pusciutko tutaj :) nikt sie nie odzywa i wogole :) No tak zabraliscie mi slonce i teraz macie pogode a u mnie przed chwila burza i ulewa byla

witam wszystkich bardzo goraco 👄🌼🌼 ale mam dzisiaj dobry humorek :D pogoda piekna, sloneczko swieci nie jest zbyt upalnie a do tego na ulicy w jersey wpadam w samo poludnie na moja kolezanke ze studiow wiedzialam ze ona prawdopodobnie przyjechala na jersey ale nasi znajomi nie byli pewni wiec ja ja probowalam znalezc ale nie bardzo mi sie to udalo chociaz wyspa jest malutka :) a tu dzisiaj wpadlam na nia na ulicy ja nie rozumie w jaki sposob tyle czasu mijalysmy sie pracujemy praktycznie 5 minut spacerkiem od siebie :) ale znalazlysmy sie a do tego juz we wtorek przyjezdza moj kumpel bedzie nas juz tu troje z Rzeszowa bedzie swojsko :D:D:D:D:D uciekam teraz, umowilysmy sie na plotki i drineczki :classic_cool: pozdrawiam wszystkich goraco 🌼 Margot - jeszcze raz gratuluje 🌼🌼🌼 GNU - dziekuje za zdjecia :) swietnie wygladasz!! 🌼 Amberangelic - ja jutro pojde sie zwazyc, zobaczymy czy dietka dziala :) jestes dla mnie wzorem!!!!!!! trzymaj kciuki :D 🌼 Spatzek - trzymam kciuki mocno powodzenia 🌼 pozdrawiam wszystkich jeszcze raz 👄 caluski 🌼🌼🌼 uciekam swietowac :D papapa

Czesccdziewczyny.. Margotku - wielkie brawa i gratulacje 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 Spatzek - trzymam kciuki bardzo mocno...:D Mayenka - przegapilem Twoje prezentacje.. tez trzymam kciuki.. mam nadzieje, ze nie za pozno.. :D Dziekuje za przepisy na szparagi, nie wiem jeszcze z ktorego skorzystam.. dziekuje jeszcze raz... Mam nowa antene do internetu, ale na razie nie widze poprawy jakosci polaczenia.. Pozdrowienia dla wszystkich..

jeszcze wrocilem na chwilke... Leela - bylem wczoraj w Rzeszowie!!! Wprawdzie krotko i w jedno miejsce, ale przejezdzalem obok tego slynnego pomnika w centrum miasta..:D Trwa remont drogi w kierunku Tarnobrzega, za kilka m-cy bedzie tez obwodnica Glogowa. W samym miescie, nawet przejazdem, mozna dostrzec wiele pozytywnych zmian na ulicach..

Witam, witam! ;) Ooojjj, ale nam sie strona rozjechala... Dziekuje za komplementy dotyczace mojej fryzurki... Zapomnialam wam sie pochwalic, ze tydzien temu scielam wloski... Fryzjerka niezle sie naszarpala, powiedzmy do najdelikatniejszych nie nalezala, ale efekt chyba nie jest taki zly, no nie? Jeszcze zastanawiam sie nad zmiana koloru, na razie mam ciemny blond (nie wiem, czy to widac), ale mysle o czekoladowym brazie... juz na sama mysl o tej czekoladce slinka mi leci, mniam mniam... Tylko nie wiem, czy ja do tego przypadkiem nie jestem zbyt blada... Co wy na to? Help!!! Margot 🌻 Gratulacje!!! ;) No to super, teraz mozesz sie skoncentrowac 100%-oto na slubie... Oj, bedziemy tancowac na topicu, hehe... Na jesieni bylam na weselu moich przyjaciol z uniwerku (ktorych nota bene to ja wyswatalam ;) ), ona jest pol-Francuzka, a wiec wszyscy dostalismy w upominku migdaly w bialej polewie... Fajny pomysl z takim upomninkiem... Chyba tez o tym pomysle... W koncu we Francji-elegancji studiowalismy oboje i tam sie poznalismy... Jakos to zobowiazuje, no nie? :) Genialny pomysl z tym hydraulikiem!!! Odwrocili kota ogonem, hehe... ;) A jakze, niech nikt zle nie mysli o naszych rodakach, tak bez podstaw, no nie? GNU 🌻 Ale najpierw potancujemy na twoim weselisku!!! Wirtualnie, oczywiscie, hehe... Jak tam ostatnie przygotowania? Nie zapomnij dobrze sie wyspac przed slubem, abys mogla sie nim bardziej rozkoszowac... I ja tez poprosze o zdejcia! Na email yahoo.de, ok? dzieki! ;) My juz zaczynamy myslec o weselisku za rok, a wiec chetnie uslysze wasze sprawozdania... Mayenko 🌻 Hehe, ciasteczka dla babci... A ta babcia to w twoim wieku, rozumiem? ;) Squirleyku 🌻 Przyjemnych praktyk! :) Ja jestem w trakcie pisania CV - idzie mi to jak krew z nosa, beee... Amberku 🌻 Ty dla nas wszystkich jestes wzorem... Ja znow zaczelam SBD dwa dnie temu, ale nie chce zapeszyc... Przez ten kurs nie moglam sie kontrolowac, nie mowiac o sporcie... Czasem nawet na sen nie mialam czasu... A wiec teraz zaczelam od 1. fazy, jak zwakle, zobaczymy czy mi sie uda ja utrzymac... Nesoxochi 🌻 Dzieki za sloneczko! Hehe... ;) Zabralam i nie oddam, o nie! Teraz mamy przynajmniej z 20 stopni C... Dwa dni temu mialam wlaczone ogrzewanie centralne i musialam chodzic w plaszczyku wiosennym... To skandal, moim skrommnym zdaniem, hehe... W srodku lata! Spatzek 🌻 Oj, Lubeka tak piekna! Bylam tam kiedys przejazdem, chyba z 13 lat temu... Ale przypomninam sobie tych zwierzecych muzykantow na starym miescie.... Naneczko 🌻 Ales ty sportowa, no no... ;) Ja ostatnio jezdze troche na rowerku, jak tylko pogoda sprzyja, ale dzisiaj wieczorkiem mam zamiar wybrac sie do gym... Durne brzusio... Gapa 🌻 Ty z deszczu sie cieszysz, a ja ze sloneczka, bo deszczy to tutaj az za duzo... Ja la 🌻 Witaj, witaj! Bagatelko 🌻 A ja myslama, ze nie powinno sie zarzywac wapnia i magnezu raezm, bo podobno sie wykluczaja... Teraz to juz nic nie rozumiem... :( My tez uzywamy britty, nawet mamy jedna zamontowana na kranie... ;) Leela 🌻 Ale ci dobrze, az dwoch starych znajomych kolo ciebie, fajnie... ;) a ja znow musze zaczynac znajomosci od zera... No nic... Kokus 🌻 Jakos nam wczoraj czasowo nie wyszlo z tym gg... Prawde mowiac, ja gg prawie nie uzywam, bo nie mam na to czasu, sorki... Wszystkim sle 🌻 🌻 🌻 Paaa...

Gość pina
Mama do was pytanie,moze ktos potrafi mi na nie odpowiedziec.Jest tutaj troche osob ktore mieszkaja w Stanach.Jestem zalamana.Nie wiem juz co mam robic.Mieszkam w Stanach niecaly rok.W Polsce zostala moja 15 letnia corka.Wyszlam tu za maz i na przelomie listopad grudzien zlozylismy papiery do imigration moje i corki,zeby mogla tu przyjechac. Kiedy skladalismy papiery poinformowano nas ze proces imigracyjny corki potrwa 3-4 miesiace.Konczyla gimnazjum w Polsce i wtedy uwazalismy ze lepiej bedzie jak skonczy szkole i przyjedzie pozniej.Minelo juz 7 miesiecy i nic.Wiem tylko ze jej proce trwa ,ale nie mam pojecia jak dlugo to bedzie jeszcze trwalo? Moze ktos z Was spotkal sie z takim przypadkiem,moze ktos wie jak dlugo trwa taki proces.Maz dzwoni do imigration ale nic wiecej nie mozemy sie dowiedziec.Moze ktos z Was spotkal sie z takim przypadkie.Najgorszy jest ten brak informacji.Nie moge spac,jesc ,caly czas placze i zastanawiam sie co mozena zrobic ,gdzie sie dowiedziec ??? Zeby chociaz wiedziec jak dlugo to bedzie trwac?