Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bagatelka

*Polacy za granica - gdzie mieszkacie?*

Polecane posty

Agaa> och kochana mylisz sie myslisz;-) ja czytam wszystko, nawet jak nie odpisuje na forum, albo czasem bywa tak, ze mam tylko chwilke, wiec lapie ostatnia wypowiedz i odpowiadam. Nie idz nigdzie, siedz tu z nami jestem dzisiaj rozrywana telefonicznie a ja chce po prostu spac;-((

:) Jay - wylacz telefon, bedziesz miec swiety spokoj ;) :) Reign - dzieki 👄 Tez mam nadzieje, ze sie to dobrze skonczy, bo naprawde mnie to denerwuje! Wiesz, wyslali mnie na 5 miesiecy, pieniadze (pierwsze) dostalam na 2 tygodnie przed wyjazdem, bo moj uniwersytet zapomnial cos tam podbic (dobrze, ze w ogole je dostalam, chociaz nalezaly mi sie one jak psu zupa!). A teraz czepiaja sie dat, ech :o Czasami zachodze w glowe czego Ci urzedasy znowu nie wymysla?? :o Czy ty tez mialas takie zle doswiadczenia z tutejsza administaracja??? Ja mam cos ciagle! Ja nie uniwersytet sie mnie czepia, to prefektura, jak nie prefektura, to sécurité sociale... Ciagle albo gubia jakies papiery, albo dostaje 3 razy jeden i ten sam rachunek do zaplacenia, albo poraz kolejny musze im przeslac akt urodzenia (w perfekturze maja ich chyba z 5 :o )...

No widze, ze zostalam sama! Szkoda, ze nie mam sobie z kim dzisiaj pogadac! Ide do wyra! Dobranoc Gumisie 🖐️ 😴

No Margolcia> jak to sama, ja jestem, chodz dam glaska. Nie lubie tych ciaglych telefonow, swojej komorki bardzo rzadko uzywam, moj numer telefonu mam moze jakies 10 osob i tyle, nie chce aby do mnei dzwoniono, jestem telefoniczny dzikus hihih no chyba, ze rozmawiam z forumowiankami, ktore dzwonia, albo ja do nich dzwonie;-)) Jeszcze tylko 1.5 godziny i bedzie dobrze, wroce do domu, wyciagne sie na kanapie, lampka wina w dlon i zasne snem stuletnim hihihi

Jay, Squirley, Kryspina, dzieki dziewczyny, nie omieszkam tego sera sprobowac, a raczej tych serow, one dobre tak luzem..... ? Margot, przelece sie po przepisach, dzieki :) Sluchajcie, mam dwa pytanka.... 1. Nie wiecie, jakiej firmy, dostepnej tu w stanach znalazlabym krem do twarzy, bez sztucznosci, cos bardziej naturalnego ? Dla super wrazliwej skory, a co wazniejsze, nie podraznajacego oczu, najlepiej jak najmniej chemikaliow.....a przy okazji z naczynkami :p skora, nie krem, rzecz jasna ;) i pytanko numer dwa, glupawe : Amerykanka sie do mnie przyczepila, ze zle nosze obraczke ( mam takie cos, co jest na stale polaczone z pierscionkiem zareczynowym ), tzn. nie w ta strone, obraczka slubna powinna byc pierwsza ( od ciala ) a potem pierscionek, jak to jest ? I jaka roznica z naszym tradycyjnym sposobem noszenia ( bo tez okazuje sie nie wiem, jaki jest ) Dla wszystkich 🖐️

Gapcia: powodzenia z serami. Ricotta to jest sprawa nabyta... Niektorzy nienawidza bo jest taka troszke gritty. Mnie to nie przeszkadza, moge o kazdej porze dnia i nocy. Kremy, niestety nie wiem, bo ja jestem totalnie nieuczuleniowa. Moze poszukaj na necie. A co do obraczek, ja mam tak samo. Mnie ktos uswiadomil tuz po slubie, wiec juz tak sie od poczatku przyzwyczailam. Wedlug Amerykancow obraczke sie wklada na palec pierwsza, potem pierscionek zareczynowy, bo obraczka jest wazniejsza i ma byc blizej serca. To z sercem to tez ichnie tlumaczenie na noszenie obraczki na lewej rece, a nie tak jak w Polsce na prawej. U nas jest prawa, bo to niby lepsza, wazniejsza reka. Tu sie nosi na lewej bo jest blizej serca. Powiedzialam co wiedzialam. Ok. Mam juz oficjalnie wakacje!!!!! yeyeyeyee!!

Gapa - pytalas o krem do twarzy... nie wiem czy nazwa Aveeno mowi Ci cos... chyba to kanadyjska firma wiec nie wiem czy u was bedzie dostepna - powinna byc ..chyba... wiem ze skladniki sa naturalne , nie ma chemikali i pachnidel... i sa nie drogie :)) z kolei czytalam w Marie Clarie ze firma Lancome ma cos dobrego , tylko pewnie bedzie pachniec chemia i bedzie drogie... nie wiem.. powodzenia zycze :)))

Gapa> no ale ze mnie Gapa, kobieta pisze tak: Szukam Polakow w okolicach Pensacoli , Destin, Fort Walton Beach no to zadne pld pzrecie;-)) a ser nei luzem tylko mozna sobei np do cottage cheese wkroic pomidora mniam mniam, albo w tlusciejszej wersji awokado;;-) zwykle do pracy zabieram pudlo cottage cheese i wkrajam tam takie warzywo jakie mam pod reka, ostatnio byly to ogorki, ludzie sie juz przyzwyczaili;-))) nie musze nic tlumaczyc Jade> Aveeno jest tu a jakze, po ktorym niby antyuczuleniowym spuchlam jeszcze bardziej jak balon;-) ide spac

ja tez uzywam Aveeno i chociaz oni niby sie reklamuja jako antyuczuleniowy, to ja bym tego tak nie nazwala. Mnie sie nigdy nic po tym nie robilo, bo ja jestem jak kamien, ale na czuja, to wcale nie wygladalo mi to na superdelikatne. A Neutrogena?

ok, zegnam sie z wami oficjalnie na kilka dni. Lece do Kaliforni i nie bde miec ze soba kompa. DO uslyszenia w poniedzialek wieczorem.

jay- a na jakim topiku ten ktos szuka nas? i nick name please... my tu wlasnie mieszkamy ;-) to nasza okolica jak najbardziej ;-)

Gość kryspina
pozdrawiam !! , i zapraszam na mecz ukrainy z italia....tutaj b. goraca atmosfera, wyglada to na pospolite ruszenie, tak wszyscy sie mobilizuja na to kibicowanie... czy ktos chce przepis na spaghetti z ricotta??? albo na ricotta romana?

hej Farfalla! co tam u ciebie?powiedz cos... na razie tylko lapka machasz... oK, ide pic kawe bo czuje sie jak zombie...

Hej 🖐️ U nas znowu upal :o Zar sie z nieba leje, wiec zaraz wybieramy sie nad wode! :classic_cool: :) Jay - dzieki za glaska 🌻 Ja lubie gadac przez telefon, ale jedynie dla przyjemnosci :D :) Gapa - polecam francuskie firmy jak Avène (nie wiem czy jest dostepna w US) oraz A-derma i la Roche Posay. Kremy sa bardzo delikatne, bezzapachowe i w przystepnej cenie. :) :) Squirley - udanych wakacji :D :) kryspina - tutaj tez pospolite ruszenie trwa :o Mam nadzieje, ze jutro Brazylia wyprawi w koncu Zabojadow do domu! :P A przepis podrzuc koniecznie! :D :) Farfalla - a co u Ciebie?? Lece! Trzymajcie sie cieplo 🖐️

Squirley> mielgo weseliska w CA, spokojnej podrozy i mam nadzieje widokow cieszacych oko 102> ten ktos jest na www.gazeta.pl na forum prywatnym Polki w Stanach i ma nicka natkos1 ... To forum jest zamkniete, wiec nei dostaniesz sie na nei od razu, aby z natkosia porozmawiac;-) Mam nadzieje, ze ona sie tutaj pojawi Jeszcze tylko dzisiaj do pracy papierowej i spokj na nastepny tydzien!!! no do srody znaczy sie hihihi

Gość natkos
Hej 102 i Gapa (i Jay , albo blue_jay), to wlasnie ja szukam, ja szukam Polakow w okolicach Pensacoli, Navarre, Destin i Fort Walton beach. No jakby bylo Destin i FWB to by bylo rewelacyjnie. Dziekuje Jay za polecenie tego forum. Jak ja do jednego sie przeczepilam (mam na mysli Gazeta) to juz o innych nie pomysle, no ale w koncu jestem ... Musze leciec teraz do szpitala, bo zapomnialam o jakims papierku po wczorajszym badaniu, wiec pozniej sie odezwe Caluje mocno Polki - nata

Natkos, hej 🖐️ Bywam na tym forum, ale Cie przegapilam, albo cos :) Mieszkamy ze 102 w FWB ( ja konkretnie w Mary Esther ), pasuje... ? :D:D:D

Gość izabela 82 zapraszamy
na topik Poki na stale mieszkajace w niemczech :)

Gość kryspina
wygrywamy.......zaraz skonczy sie mecz.. w anfiteatrze jest wielki ekran, cala wies oglada mecz w przerwie serwowane sa nawet kluchy..., po meczu samochody zaczna trabic do polnocy i odbedzie sie marsz triumfalnuy....z flagami, krzykami i spiewami... narod sie cieszy, narod wygral i idzie do przodu, narod czuje sie narodem.. pozdrowienia...

Gość kryspina
farfalla , a jak twoje samopoczucie? co slychac' co porabiasz? ciao

Ogolnie jakos leci....Jeszcze miesiac i jade do domku na jakies 3 tygodnie. Poza tym ...jest cieplutko i slonecznie, co zawsze poprawia mi nastroj. A ty Kryspina skad klikasz?

Natkos, sprawdzilam, okazuje sie, ze jednak Cie na tamtym forum nie przegapilam, tylko najwyrazniej juz dlugo nie zagladalas :p ( gazete mam na mysli rzecz jasna ) 🖐️

Gość kryspina
farfalla---ja klikam spod rzymu... tez jade w niedziele do ojczyzny..slyszysz jak wlosi swietuja??? istny szal....

no wlasnie natkos- odezwij sie ;-)

gapcia- masz bilety? zadzwonie do ciebie...