Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bagatelka

*Polacy za granica - gdzie mieszkacie?*

Polecane posty

Gość MIRIAMME
Szukam mojego kolegi z Johannesburga RPA , ktory pracowal 2 lata temu w Anglii. Czy jest tu ktos kto mieszka w Johannesburgu i znalazlby go w ksiazce telefonicznej? Prosze o kontakt -podam jego imie .Dziekuje !

Arnusia , ktos na forum kiedys podal ta stronke i ja z niej korzystalam Wchodzisz na ten link: http://imageshack.us/ klikasz w \'browse\', wybierasz zdjecie, klikasz w \'host it\', czekasz, pojawia sie nowa strona, schodzisz, nizej do przed ostatniego linka, tam jest na niebiesko napisane\'show\', klikasz wiec w ten \'show\',pojawi Ci sie nowa strona, z Twoim zdjeciem, kopiujesz z paska adres i wklejasz na forum. A jesli chcesz umiescic wiecej zdjec na jedne stronce to musisz wejsc w slajdy...

jak to zdycha?? chociaz ja walsciwie zdechnieta tez.. moje zapalenie oskrzeli dalo mi sie niezle we znaki, wciaz odczuwam to wstreciarstwo, wczoraj mialam 2 egzaminy, nastepny tydzien prezentacje 3 przed swoimi profesorami, ktorzy w kazdej chwili moga pzrerwac aby zadac pytanie bleee wiec boje si ebardzo, za 2 tyg 4 egzaminy i jesli do tej pory nie zejde z tego swiata wszystko bedzie dobrze;_))

bagatelka> w oczach mi sie dwoisz, gdzie nie wejde na topik jakis, to Ty tam jestes hihihihhi

hi hi odzylo;-) bagatelko pytaj na maila - pod nickiem, chetnie jak bede wiedziala odpowiem.probowalam znalezc kogos kto zna mobil zeby podpytac o te dzielnice i klops...chyba za daleko od nas;-)albo ja nie znam odpowoiednich ludzi... boze...co za pogoda..zimno przez 2 dni leje jak diabli, tylko wskoczyc pod kolderke i zasnac...a tu obowiazkow duzo... znow jakas baba dzis na skarge przyszla, bo jej nie odpowiadalo jedzenie..zepsula mi humor ktorego i tak resztki mam...a tu nawet niegrzecznie odpowiedziec nie mozna...co za zycie...buu

witajcie! na reszcie udalo mi sie do Was dotrzec! Jestem juz w nowej pracy i wszystko gra. Potrzebuje update, co u Was?

czesc dziewczyny !!! tez zaczelam nowa prace przedwczoraj i zakrecona troche jestem, kurcze sporo informatyki wiec staram sie chlonac wszystko po kolei i nie zwariowac . Najwazniejsze ze ludzie bardzo w porzadku Gdzie ten Kokus!!!

Bagatelka - mailik wyslalam jeszcze przed swietami... A ty juz po przeprowadzce?

Ostatnio mamy tyle pracy, ze nie wiem w co rece wlozyc, ale pozdrawiam Was serdecznie. M.

arnusia - a nie dostalam mailika :( POwodzenia w nowej pracy :) Na pewno szybko sie oswoisz, na poczatku kazda nowa praca wyglada jak nie wiadomo co :) Jeszcze sie nie przeprowadzilam, dopiero w sierpniu ... 102 - no sie Ciebie wezme i zapytam o pare rzeczy, takich, ktore chyba bedziesz wiedziala, ale musze sobie jeszcze to wszystko poukladac w glowie ;) Dzieki za chec pomocy :) Ciumasy dla wszyskich wspoltopikowi-czow i -czek 🖐️

ale dzis ptysia kupilam sobie;-) wlasciwie to 2 jednego juz zjadlam w kasie( przy placeniu mowie uczciwie ze mialam 2, a dziewczyna upiera sie policzyc za jednego bo tylko jeden w pudeleczku lezy;-) hi hi) karmelowy mniammmmmm dzis samopoczucie lepsze;-)bo i pogoda lepsza bagatelka- mowie uczciwie- odpisze najwczesniej we wtorek, sorki ale mlynek mam niesamowity teraz

Gość Nottingham UK

Gratuluje wszystkim nowych prac Ja chyba bede sie jeszcze obijac jakis czas. Jak nie pojde na kurs jezykowy to chyba marne moje szanse z jakas normalna praca. Kurcze az mi wstyd ze tyle tu siedze i nie umiem na tyle zeby spelnic ich wymagania. Tak to jest jak sie dwa lata obcuje wsrod swoich i ich jezyka prawie sie nie slyszy. Chyba wroce do swojej starej profesji , to mi najlepiej wychodzi.

tez musze sie pochwalic... dostalam dzisiaj wymarzona prace :) musze teraz dac 2 tyg. wypowiedzenia , nie wiem jak szefowa zareaguje :P hihi Gratuluje nowych prac :) i pozdrawiam Was serdecznie

hheeeheheheheeeehehe hehehehe heeeeheheheh.... wlasnie ogladam Allo Allo na jednym z publicznych kanalow... jakis PBS czy cos... ahahahahahahahhhh hahahahaha .... nie widzialam tego od chyba liceum.... dzindybry.... Shut up you stupd woman!!! hahahahahahaaaa hahaha uwielbiam ten serial.... czy ktos jeszcze pamieta?

Cześć dziewczyny... Squirley - w polskiej TV leci co jakis czas.. ogladam, kiedy tylko moge.. Napewno przez tlumaczenie duzo traci, ale jak slysze Rene mowiacego: \"ty glupia kobieto\"... opadam z sil.... :D Jade - gratuluje nowej pracy... napisz cos wiecej co bedziesz robic? BlingBling - z tym jezykiem mam tak samo, jak mowie komus, ze bylem w Stanach to ktos mowi - \"to pewnie nauczyles sie angielskiego\" - tylko jak mialem sie nauczyc, jak mieszkalem i pracowalem z Polakami, w sklepie po polsku, TV po polsku.. nawet w A&P pracowaly polskie dziewczyny i mowilem im dzien dobry i dziekuje po polsku.. 102 - dwa ptysie? to rozpusta... :D Margot - tez pozdrawiam.... nie daj sie wykorzystywac, zostaw troche pracy innym... Arnusia - jestem, jestem... gratuluje nowej pracy.. Co do tego drzewka pomaranczowego to wybacz, ale nie mam pojecia... Kwiaty i rosliny generalnie bardzo lubie, ale dokladniej interesuje sie dopiero jak mi cos potrzeba, wtedy szukam w ksiazkach. Ale w ksiazce nic nie ma o drzewkach pomaranczy.. Szukaj na floraforum.net tam sa specjalistki, moze cos znajdziesz. Powodzenia i trzymam kciuki.... Naneczka - bardzo sie ciesze... czy bedziesz mogla do nas pisac z pracy? czy to zabronione? Jay - zdrowie juz wrocilo do Ciebie? Dzisiaj w TV pan pokazywal jak sie robi nalewke z kwiatow fiolkow, dobra na drogi oddechowe. Przepis jest na stronie rok.w.ogrodzie@waw.tvp.pl Trzymaj sie... Kuk - profesjonalista napewno nie jestem, raczej hobbysta i to tylko co do niektorych roslin... Bagatelko, pozdrawiam bardzo.. dla wszystkich zyczenia duzo slonca.....

hej hej >>Squirely - kreca nowe odcinki Allo Allo - kiedys na BBC pokazywali plan zdjeciowy i leciwa juz kelnerke Ivette. Co do przeprowadzek to tez nas czeka i to wkrotce..jeszcze nie wiadomo dokad. Za 2h jedziemy ogladac kolejny dom do wynajecia. pozdrawiam

Widze ze wraz z nadejsciem wiosny same zmiany w waszym zyciu. Nowa praca,nowy kat..... Mi tez sie juz marzy przeprowadzka. Nie chce juz mieszkac ze wspolokatorka ale dopoki nie znajde pracy to nie bedzie ot mozliwe bo szkoda wydawac jedna wyplate na wiekszy czynsz.A w koncu mieszkamy w tej dzielnicy ktora sobie dawno temu upatrzylam no i mamy do dyspozycji dwa pokoje wiec nie jest zle.

witam... tak teoretycznie to moge do Was zagladac i pisac, ale cienko z moim czasem... Cholender mam straszny dym w tej nowej pracy! Tyle do nauki, ze szok! No i rownoczesnie pelnia zadan... A do tego przeprowadzka na karku! Mieszkam wlasnie ostatni tydzien w moim mieszkanku! czesc rzeczy juz pojechala do Starnbergu, reszta \"jedzie\" za tydzien... ja tez... na amen! Bling Bling - taaak niestety jezyk to podstawa, dasz sobie rade, bo przeciez madra z Ciebie kobita :-) No i wtedy z lepsza praca (czyt. pensja) przeprowadzka bylaby latwiejsza? :-) Aggaa - nowe odcinki powiadasz? Kurcze, tu ich na pewno nie beda puszczac... buuuu! :-( Kokus - zazdroszcze Ci Alllo allo w telewizji.. nawet tak od czasu do czasu fajnie to poogladac! Squirley! dzindybry....Jejjjj! Tez bym chciala sie posmiec z Allo allo! co tak poza tym u ciebie? wszystko ok??? 🌻 Jade! - ale fajnie! Mnie zjadaly emocje jak mialam wypowiadac stara prace... po 6 latach... Napisz jak szefowa zareagowala i uchyl rabka tajemnicy o nowej pracy! 102- ptys :-) mniam! Margocia, jak tam? Moja psiapsiolka byla w zeszlym tyg. w Brukseli na rozmowie - po wielu wielu przejsciach! Bo zaraz po zaproszeniu na rozmowe sie rozchorowala, i 3 dni przed wylotem sie okazalo, ze ma ciezka cukrzyce! i o maly wlos nie umarla! Prezywalismy maly Horror na swieta, lae wszystko dobrze poszlo i uparciucha mimo wszystko pojechala do tej Brukseli... No i nie daj sie zesteresowac na amen (kurcze i kto to mowi!) Arnusia - gratuluje tez nowej pracki! To my tak prawie rownoczesnie nie? Co robisz dokladnie? )oprocz chloniecia informatyki? ) nic to, koncze, bo nadal robota pali! Pa pa! Pozdrowionka dla wszystkich!

naneczka - trzymaj sie dzielnie w tym calym zamieszaniu :) Potem bedzie z gorki ... A milo masz ogolnie w tej nowej pracy? Zadowolona jestes? Jade - wow! no to wielkie kongratulejszyn i gudlaki na nowa prace :) BlingBling - powodzenia :) W koncu cos sie znajdzie ... Ja na moim nowym miejscu zamieszkania prawie przez rok nie moglam znalez absolutnie zadnej pracy, myslalam sie juz koniec ze mna, az wreszcie krok po kroczku tu to tu tamto i wreszcie - moja wymarzona biblioteka :) kokus - 🖐️ a ja serdecznie odzdrawiam :) Aggaa, Squirley - nie wiem, jak mnie to ominelo, ale ja w zyciu nie widziala tego serialu :D A czesto gesto zaliczalam takie rozne \"Are you being served\", \"Keeping up appearences\" itp. . .

Mam pytanie do Stanikowych osob - co to jest \"marriage license\"? Tzn. moge sobie mniej wiecej wyobrazic, ale nie jestem pewna, czy jest to dokument zaswiadczajacy o tym, ze juz sie jest w zwiazku malzenskim, czy tez dokument ten dopiero upowaznia do jego zawarcia?

Bagatelka - wczoraj szukalem jakichs papierow i znalazlem kopie slubu mojej siostry i tam jest napisane \"Mariage Certificate\". To tyle...

kokus - no wlasnie nie wiem, czy \"marriage licence\" i \"marriage certificate\" to jest jedno i to samo, czy roznica polega wlasnie na tym, co wczesniej napisalam ... :)