Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aggie

Piękna, zadbana cera - topik dla wszystkich, które o takiej marzą

Polecane posty

jak ja to czytam, to mnie cofa... mam wrazenie, ze ktos sobie jaja robi i pisze takie teksty... no bo jeszcze przecieranie to pol biedy, ale pic??? nie skomentuje, ale jak to faceci czytaja to maja wstret...

Mam 15 lat i po przeczytaniu Waszych opinii zastanawiam się nad tym moczem :) Tylko skoro ma mnie wysypać to wolę poczekać aż bede miala jakies wolne w szkole (bo teraz na święta chcę jakoś wyglądać):) A w ogole to od dzis jestem na diecie \"detox\" czyli same płyny przyjmuję :) Mam nadzieje ze wytrwam. A znacie może jakiś dobry preparat punktowy, bo robią mi się drobne krostki na brodzie i nie mogę ich zlikwidować. Cały czas powracają, ale jest ich niewiele. Pozdrawiam. :):)

Gość rety
zaluje, ze nie zabralam sie za ta kuracje wczesniej, muje tez twarz platkami owwsianymi, siemiem lnu i szarym mydlem, fajnie matuje twarz krem z garniera czysta cera, choc zel i tonik mi nie sluzyly :)odpowiedzcie prosze na pytanie co do moczu, bo nie wiem, co mam robic, hehe :):):)

Gość do Milenki
mnie pomagal benzacne, ale teraz stosuje mocz............:)

No właśnie - głodówka. Wiecie o niej coś więcej? Podobno to doskonały sposób na oczyszczenie organizmu, ale spotkałam się z różnymi opiniami. Wiecie, może, jak fachowo i bezpiecznie dla zdrowia przeprowadzić głodówkę? Bezpieczną dla organizmu i taką, którą da się wytrzymać - nie, żeby przez tydzień pić same płyny czy coś.

Gość ami77
Na trądzik i wypryski polecam gorąco łykanie cynku Zincteral! Wypróbowałam i pomogło!Na początku łykałam dwa razy dziennie. Krostki zaczęły znikać. Kurację trzeba stosować dłużej, aby efekt się utrzymał. Znalazłam tą wiadomość w książce o odżywianiu. A nawet lekarz dermatolog nie potrafił mi pomóc! Pozdrawiam gorąco! Powodzenia!

Gość ssssssssssssssssssssssssssssss
DZIEWCZYNKI ! najpierw do wszystkih:) polecam zakupienie witaminy A I E bardzo dobrze działają na cere witamina E zapobiega starzeniu się skóry, zatrzymUje rozwój wolnych rodników!, i nie pozwala utleniać się kom. skóry wałaściwej:) czyli poprostu witaminka młodości :):) najcześciej jest właśnie łączona z wit A w różnych kremach. napisała bym wiecej o tych witaminkach ale siostra chce zaraz na kompa wejść, do RETY ---> słuchaj to naprawde bardzo dobra rada jeśli nie chcesz przerzywać wypryszczania tygodniami. najlepszy mocz z rana odstawić na kilka dni! i wtedy się smarować, szybko cię wypryszczy i szybko zniknie! polecam okłady na noc które są codotworcze!! naprawde! ja budze się rano po takim okładzie ide do lustra i widze ze to co mi wylazło szybciej się goi! BENZACNE :) STOSUJ JA STOSUJE tak punkktowo na to co wylazło zeby podsuszyć :) i widać lepsze efekty:) ( nei wiem jaki jest stan wyjściowy twojej cery ale to co ja teraz ci opisuje poprostu świetnie działa na moją! MOJEJ STAN WYJŚCIOWY to ropne pryszcze na czole i troche koło nosa i na polikach. {nie miałam podskórnego zpalenia łojotokowego czy jak to się tam zwie} rozszerzone pory zaskórniaki wągry i niemiłosiernie tłusta skóra po 0,5 godz po umyciu się świeciła TERAZ: ropnych pryszczy zero, pory pozweżane, cera normalna ze skłonnościami to przetłuszczania się, wągrów troche gojące się ślady i ranki po ropnych do 24 latki----> hmm słuchaj jesli bardzo źle się odzywiałaś to to ja zrobiła bym sobie chociaz niowy moze 2 dniowy post bez urynoterapi, ale to jeśli naprawde bardzo bardzo Źle się odzywiałaś. Ja tam odrazu piłam mocz najpierw ten słabiutki z połdunia zeby się nie zrazić, i nic mi nie jest zyje i mam się coraz lepiej:) ale profilaktycznie możesz sobie zrobić dzień postu bez urynoterapi , i pamietaj duuuuuzo pij H2O. A jeśli naprawde chcesz widziec efekty to podczas postu zmuś się do picia 3 razy dziennie I KONIECZNIE TEN Z RANA !, nei chce ci tu nic narzucac bo zrobisz jak bedziesz uważać. ale powiem ci jak jest sądze ze mocz wieczorny po poście to zdecydowanie za mało, on jest poprostu za slaby... jeśli masz się juz meczyc to tak zeby było widac efekty, czyli 2 razy + ten z rana, po tygodniu powinnaś już zauwazyc fekty, a jak one podbuowują do działania:) DZIEWCZYNY JESZCZERA RAZ MÓWIE NIE JESTEM JAKIMS TAM ZADNYM SPECJALISTĄ OD URYNOTERAPI WSZYSTKO CO pisze I WAM DORADZAM, JEST OPARTE NA MOIM WŁASNYM DOSWIADCZENIU I EFEKTACH JAKIE ZAUWAZYŁAM, ALE PAMIETAJCIE WY MACIE ZUPEŁNIE INNE ORGANIZMY NA WAS MOGĄ INNE DAWKI DZIAŁAĆ. JEŚLI CHCECIE SIĘ WZIAC WOGOLE ZA URYNOTERAPIE TO MI SIĘ WYDAJE ZE TRZEBA NAPRAWDE DUUUUUŻO SAMOZAPARCI, NIE WYSTARCZY JAKIEŚ TAM SMAROWANKO PATYCZKIEM PUNKTOWO KROSTEK, BO JUZ TERAZ MOGE WAM POWIEDZIEĆ ZE NEI BEDZIECIE WIDZEEĆ EFEKTÓW, TRZEBA SIE ZMUSIĆ!! I BYĆ KONSEKWENTNYM. (WIEM ZE TO TRUDNE) ale działa!

Gość RETY RETY
SSSSSSSSSSSSSS dziękuję Ci serdecznie, barzdzo mnie ucieszyła Twoja odpowiedź, i pomogła DZIĘKI :):):):):)

Gość 24-latka
Dzieki sssssssssssssssss. Tak właśnie zrobie- 1 dzień sie oczyszcze i potem zaczne! Jezu ale ta głodówka to męczarnia!!!!!!!! Na razie jem jarzynki a i tak juz mi sie w głowie kręci. Co bedzie jutro, pojutrze??? Ty tez miałas takie objawy?? Dzięki jeszcze raz za rady! Pozdrawiam!

Gość SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS
RETY RETY --> pamietaj ze ja tez pije to swiństwo... WSZYSTKIM WESOŁYCH ŚWIAT ZYCZE!!!!!!!!!!!!:):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D::D:D:D:D:D

24-LATKA--> MI BYŁO SŁABO W 2 -3 DNIU. a w 4 czułam się wysmienicie:) dłuższych nie robiam ze wgledu na zbyt dzy spadek wagi, no i muuusiałam coś zjeść zwłaszcza gdy w około takie smakołyki :P podobno 3 pierwsze dni są najgorsze potem juz z górki: POZDRAWIAM JESZCZE RAZ WSZYSTKICH ;):::D:D:D

Gość 24-latka
Dzięki wieeeeelkie!!!! :)) Wesołych, smacznych Świąt!!! (ja głoduje-uffff) Pozdrawiam.

Gość do ssssssss i 24latki
gdzie jest ten topik urynusa? nie mogę znaleźć...pomóżcie,bo chętnie poczytam!

Gość do ssss i 24latki
Dziękuję za podanie linku :) Wszystkim wesołych świąt życzę :D

Gość moczpędna
też stosuje mocz ale tylko przemywam, ssssssssss a jak ty stosujesz te okłady? możesz dokładniej opisać? samo smarowanie nie przynosi mi zbyt wielkich rezultatów

Gość moczpędna
też stosuje mocz ale tylko przemywam, ssssssssss a jak ty stosujesz te okłady? możesz dokładniej opisać? samo smarowanie nie przynosi mi zbyt wielkich rezultatów

mi też nie przynosiło jakis cudnych rezultatów samo przemywanie, ale nie ma co oszukiwac efekty były. OKŁADY: Ja zawsze robie na noc, biore wacik namaczam go w moczu i przyklejam specjalnnym plastrem taki którym przykleja się opatrunki i tak do rana śpie. To zadna filozofia zroobić taki okład.:)

Gość 24-latka
Powiedz mi ssssssssssssssss czy jak zrobie sobie 2 dni głodówki to wystarczy??? Bo zrobiłam sobie 2 dni na owocach i warzywach, dzisiaj nie jem nic i chyba nie wytrzymam dłużej niż do jutra. Tzn jutro jeszcze powalczę i spróbuję nic nie jeść ale pojutrze to już bym chyba padła. Ledwo na nogach sie trzymam. Wiec 2 dni wprowadzenia, 2 dni głodówki i 2 wyjścia znów na owocach i wrzywach. Czy to ma wogóle sens??? Da jakiś efekt? Bo już jestem załamana ze całe Swieta sie męczę i na nic to moje głodowanie!!! Pozdrawiam. :((

Gość moczpędna
sorry że sie tak głupio pytam , ale ten wacik to na całą twarz? i nie odkleja ci sie do rana?

24-latko każda głodówk(nawet jednodniowa) czy chodźby dzień na owoach i warzywach ma sens. wszystko co zalega w jelitach juz po 1 dniu się oczyszcza. nie wiem czy zauwazyłaś ale mocz z rana w trakcie takiej głodówki jest poprostu ochydny!!! A ten podczas gdy jemy jest inny--> ma mniej intensywny kolor i smak. A z głodówki ... wyglada jak wsciekły-> to jest własnie skutek oczyszczania sie organizmu! (Choc przeczy logice bo mocz kiedy nie jemy powinien byc jak woda a tu baa) Ja naprawde nie jestem ekspertem w tych sprawach, wiec jeśli chcesz wiedziec coś wiecej, lub duzo wiecj to polecam całą serie ks. MAŁOCHOWA CZY MACHAŁOWA (nie pamietam dokładnie) ocyszczanie organizmu czy urynoterapia. Urynoterapie widziałam za 29zł u mnie w mieście i zamiezam ja sobie kupić. pozdrawiam;)

sorry że dopiero teraz odpisuję ale komp mi padł i drań braciszek nie naprawiał tydzień do Aggie -> dzięki za namiary, rozejrzę się za tymi owocowymi herbaciami!! co do skrzypu to kupiłam sobie właśnie Skrzypovitę i łykam... :P chciałam wrócić do herbatki ale doszłam do wniosku że skłonności masochistycznych jak na razie nie przejawiam i może zdrowiej by było siem podokrzemiać tabletkami:P:P do do Sophie -> herbatka pomagała cudownie choć po dłuższym stosowaniu na pazurki, co do cery to nie wiem bo stosowałam parę ładnych miechów temu kiedy z buziulą nie było źle... pozdrawiam serdecznie i mokrego jajka życzę!

Gość 24-latka
Dzieki sssssssssssss za podtrzymywanie na duchu!!! Co do moczu to wiem :(( spróbowałam dziś rano pierwszy raz i od razu odruch wymiotny!!! Ale poszły dwa łyki. Bede tak właśnie stopniowo małymi kroczkami sie przyzwyczajała. No dzis to był ten z głodówki wiec moze dam rade jak zaczne jeść! Pozdrawiam serdecznie!!!

moczopedna przyklejam tam gdzie mam pryszcze, nie odkleja się do rana :)

Gość madziutek
od dzis zaczynam ta nietypowa kuracje,ale mam nadzieje ze przyniesie pozytywne skutki i wreszcie bede miala ladna cere bez pryszczy i tych alergicznych plam!!bede opisywac zauwazone postepy(...przynajmniej mam wielka nadzieje ze tak bedzie!)to narka

Gość madziula
Do K8i!!!! jeszcze mam pytanie..chce wyprobowac ta kuracje cud(z moczem),duzo bylo opinii ktore ja zachwalaly,natomiast niektore dziewczyny mialy potem problemy...chcialabym zeby kuracja poprawila moj wyglad bo w przeciwnym razie..chce sie pokazac na ulicy!na ile procent moze kuracja mi pomoc,od razu zaznaczam ze mam wrazliwa cere..buziakiii:)

Gość **izzzzza
moglabym sie podpisac pod pytaniem madziuli !tesh zaczynam ten experyment..czytalam wczesniejsze opinie i chcialabym sie dowiedziec czy kuracja ta rzeczywiscie poprawia kolor cery???i czy jest mozliwe znikniecie czerwonych plam(pojawily sie jakis rok temu,walcze z nimi i nic..nasilaja sie jedynie pod wplywem ciepla:(

Gość **izzzzza
moglabym sie podpisac pod pytaniem madziuli !tesh zaczynam ten experyment..czytalam wczesniejsze opinie i chcialabym sie dowiedziec czy kuracja ta rzeczywiscie poprawia kolor cery???i czy jest mozliwe znikniecie czerwonych plam(pojawily sie jakis rok temu,walcze z nimi i nic..nasilaja sie jedynie pod wplywem ciepla:(

Gość **izzzzza
kocham lato a jednoczesnie jest dla mnie koszmarem dla mojej cery:/

Gość **izzzzza
kocham lato a jednoczesnie jest dla mnie koszmarem dla mojej cery:/