Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aggie

Piękna, zadbana cera - topik dla wszystkich, które o takiej marzą

Polecane posty

jest topic o Urynoterapi na kafeterii-zajrzyjcie tam Ale odpowiem :) Jeżeli chcecie pić to najlepiej poranny mocz(ale niekoniecznie)-świeży. A do okładów używa sie moczu który postał załóżmy 2,3 dni...Chodzi o to,ze taki mocz który troszkę postał zmienia swoje ph na kwaśne-czyli takie jakie ma nasza skóra. Chyba dobrze napisałam ;),w sumie stosowałam...pozdrawiam🌻

Gość czerwona jak burak
witajcie dziewczyny!!!!a co polecacie na wrazliwa ciagle zaczerwieniona skore?(zwlaszcza policzki)

Gość Studentka83
Do eeewae >>jakie tabletki antykoncepcyjne stosowalas? i jak dlugo? bo ja jestem na diane 35 biore 3 listek ale poprawy nie widze :( mam problemy z takimi zaskornikami, pod pewnym katem swiatla patrzac w lusterko widze moja twarz obyspana taka kaszka Nie lubie tego widoku, hmm nie lubie to malo powiedziane :(

do bławatek--> dzięki :), i może jeszcze jedno pytanie, co w czasie okresu? przerwać \"kuracje\" czy smarować się trochę \"starszym\" moczem niż 2-3 dni?

hmmm w czasie okresu to przerwałam kuracje...Ale moja trwała moze raptem 3 tygodnie,więc nie dużo.A \"starszym moczem niż 3 dni\" się smarowałam -tyle,ze nie wiem czy to było dobrze... Mocz jest skuteczny,ale trzeba być wytrwałym.Co do picia to zmusiałam sie kilka razy,ale to było za mało,żeby były jakieś efekty.Bleee ten słony smak...Za pierwszym razem to było mi niedobrze...Ale podobno można się przyzwyczaić. Jak masz więcej pytań,to już pytaj raczej \"profesjonalistów \" ;) Oto link do forum na kafeteri o urynoterapii: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=745687 pozdrawiam 🌻 :)

Gość narrin
Dziewczyny mam pytanko-prosze o odpowiedz tylko tych, ktore naprawde wiedza i z gory dzikuje. Ogolnie na twarzy nie mam duzo pryszczy mam je tylko na brodzie, ale to nie sa normalne pryszcze z biala glowka, one sa jak korki, twarde i nie mozna ich wyciskac, bo wlasciwie to nie ma co i nawet jak.Jak je scisne to czuje , ze pod skora zebral sie "brud" i to tworzy taki twardy kore.Czy to znaczy, ze mam zapchane pory i ten "brud" nie moze wyjsc na zewnatrz i powinnam je otworzyc??????Jesli tak to jak to mam zrobic????? Jeszcze raz wielkie dzieki za pomoc, bo cala brode mam tym zapaskudzona i nie wiem juz co mam robic. POZDRAWIAM

Narrin, wydaje mi się, że powinnaś przeprowadzić kurację \"długofalową\", tzn. zastosować kilka sposobów jednocześnie: - regularnie, 2 razy w tygodniu peeling - jeżeli masz cerę tłustą i niewrażliwą, polecam peeling ziarnisty, który moim zdaniem lepiej oczyszcza cerę niż enzymatyczny - 2 razy w tygodniu maseczka dla zanieczyszczonej cery - kosmetyki do pielęgnacji cery - żel, tonik i krem, ale z jednej serii, aby się uzupełniały - oczyszczanie organizmu od wewnątrz - tzn. drożdże, herbatki ze skrzypu albo pokrzywy - wybierz, co Ci najbardziej odpowiada. - dla Ciebie super rozwiązaniem może się okazać szczoteczka do mycia twarzy - miał je kiedyś Avon, teraz nie wiem, ale na pewno można taką bez problemu kupić. Po namydleniu twarzy żelem moczy się szczoteczkę w ciepłej wodzie, aby zmiękła, i starannie myje sie nia twarz, szczególnie te zanieczyszczone miejsca. Powodzenia!!!

Gość narrin
aggie wielkie dzieki za rady!!! dostosuje sie na pewno.a czy myslisz, ze powinnam zastosowac kuracje"parowa"???mam tu na mysli, zeby na przyklad dodac do wrzatku np. rumianek i pochylic twarz nad miska z tak miksturka i przykryc twarz recznikiem.Myslisz, ze to rowniez mogloby pomoc na te "korki"??i czy to jest spowodowane tym, ze mam zapchane pory??bo tego mi nie powiedzialas.Jeszcze raz wielkie dzieki

Gość narrin
Aggie!!I jeszcze jedno jezeli drozdze to jakie piwne czy piekarnicze i jak je stosowac??Od tygodnia biore drozdze piwne w tabletkach(narazie poprawy nie widze).Pozdrawiam

Narrin, nie widziałam Twojej twarzy, więc trudno mi sobie wyobrazić Twoją cerę. Co do parówki, jest podobno bardzo dobra, jeżeli oczyszczamy twarz. Możesz spokojnie zastosować parówkę przed np. nałożeniem maseczki oczyszczającej albo użyciem szczoteczki. Co do drożdży, ja zawsze piję tylko te piekarskie. Nawet nie wiem, do czego służą piwne. Drożdże najlepiej kupować w piekarni, ekspedientka powinna Ci odkroić żądaną ilość z dużego \"bloku\". Ja np. zawiodłam się na sprzedawanych w sklepach i supermarketach drożdżach w małej kosteczce. Nawet w gorącej wodzie się źle rozpuszczały i wyglądały, jak za przeproszeniem, smarki z nosa.

Gość liberalizm górą
http://www.pjkm.pl trzeba skasować w pasku zadań to co pojawi się po adresie

Gość Sonia1982
Hej Mam pytanie odnosnie moczu :-) czy jak przecieracie buzke moczem a pozniej nakladacie krem nawilzajacy to przed nalozeniem kremu przemywacie buzie woda? Czy odrazu nakladacie krem? :-)

A ja zaprzestalam reklamowania tych kosmetykow DDF, co prawda rewelacyjne, stosuje je ponad poltora roku, calkowicie odmienily mnie i moja buzie... dostalam wiele e-mails o wiecej informacji a niestety okazalo sie, ze sa w Polsce nie do zdobycia. Myslalam, ze jak sa sklepy Sephora to i sa kosmetyki.

Gość kasiunka
dziewczyny potrzebuje waszej pomocy! pryszczy ogolnie nie mam ale czasem cos tam wyskoczy a jak wyskoczy to wulkan,spory pryszcz,jak najszybciej zwalczyc cos takiego,narazie posmarowalam benzacne,znacie jakies dobre sposoby???

Gość kasiunka
do niuni od siedmiu bolesci----> mojej kolezanki kolezanka miala taka ksywke,jestes moze ada??

Gość narrin
do AMBERANGELIC A co to sa za kosmetyki DDF ??Mozesz mi podac cala nazwe??

Gość narrin
Czesc dziewczyny!!! Jak sie przygotowuje te drozdze??Czy zalewa je sie wrzatkiem,czy zimna woda, czy tzreba poczekac az urosna czy mozna pic od razu?? bardzo dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam wszystkich.

Mam pytanie..N co ten mocz jest dobry? na zaskorniki pryszcze czy ogolenie na cere?Bardzo chcialabym sprobowac ale nei wiem jkaich efektow mam sie spodziewac

Gość
POdciagam watek:-)szkoda,zeby umarl:-)

Gość xxxxxxxxxxxxxx
up up up

myje woda i jakims tam zelem, potem jak mi sie chce to przecieram tonikiem, nakladam na twarz zel nagietkowy za 8 zlotych - rewelacja!!!!!! super nawilza ,nie zawiera tluszczu i wogoles jest nr jeden a raz w tyg nakladam maseczke albo z rozmarynu i rimianku oczyszczajaca albo blotno glinkowa botanica ktora rewelacyjnie oczyszcza pory :) raz na 2 tyg peling i w sumie to wszystko ...odkad odstawilam znaczna czesc kosmetykow i stosuje to co niezbedne to cere mam napraewde dobra tylko mam rozszerzone pory ale wlasnie dzieki zminimalizowanej ilosci kosmetykow bardzo mi sie poprawila ale polecam ten zel ja stosuje go juz kilka drugi rok i nie wyobrazam sobie zeby go nie miec, mozna na niego nalozyc krem np w zimie poltlusty :)

Świetny topik dopiero dziś go znalazłam i przeczytałam dopiero 5 stron. więc ja też się wypowiem. 1. twarz myje mydłem siarkowym (żele nie wchodzą w gre bo mi strasznie wysusza) szergo mydła jeszcze nie próbowałam 2. tonik z AA young - bardzo delikatny 3.po każdym posiłku pije cherbatke z ziłó bratka polnego. 4. co wieczór przecieram twarz cytryną - rewelacja!!! 5. kremu używam z iwostinu - emulsja matująca 6. jesli chodzi o makijarz to używam tylko pudru (bo mi sie straszne skóra świeci ) 7.nie jem ŻADNYCH chipsow - to jak samobójstwo. 8. Peeling 2x w tygodniu 9. od czsu do czasu maseczka z Soray witaminowa terapia matująca No i cera ok - pryszcze wyskakują tylko przed samym okresem na jakies dwa dni. Jeszcze tylko nie moge się pozbyc tych okropnych czarnych kropek na nosie!!!

Gość mocz mocz i jeszce raz mocz
cera jets super!!!!!!!!! Ale tylko świerzy mocz, a niesstary ja k niektore pisza.... Tylko swierzym przemywac trzeba!

Gość mordkaa
????????????????????

Gość LeFay
Mocz najlepszy! Polecam również maseczke z krochmalu:D

Gość Tiko
Hej ja juz próbowałem wielu sposobów niektóre pomagały szczególnie jeden kiedy moja mam zrobiła miód z kwiatków tych zółtych super mi pomogło bo miałem taką kaszke na buzi takie małe krosteczki które nie schodziły po kosmetykach ale jak zaczełem pić dużo tego miodku to nie mam tego problemu gorzej u mnie z naczynkami bo ciągle mam taką brazową cerę z plamkami na puliczkach tych czerwonych nie wiem jak sobie z tym poradzić ale z tym moczem to muszę spróbowac a i piję trzy razy dziennie herbatkę z bratka prosze o szczegóły jak stosowac ten mocz:P:P Fajnie że wszyscy tak chętnie pomagają sobie w największym problemem dla dzisiejszej młodzierzy jakim jest trądzik;) pozdrawiam was dziewczyny gorąco.....

Gość Tiko
Proszę o szczegóły jak stosować ten mocz a co do cery naczynkowej najlepiej brac rutinoscorbin przez dwa tygodnie po 3 tabletki rano i wieczorem unikać gorących sytuacji które mogą powodowac zaczerwienienie się i unikac mrozów najmocniej jak to tylko możliwe chronić cerę od zimna zakładac szalik co tylko i co najwarzniejesz to naprawdę unikac sutuacji wstydliwych bo niektórzy naprawdę czerwienią się w niektórych sytuacjach i wtedy pękaja naczynka i tak potem się dzieje pozdrawiam wszystkich i prosze o szczegóły o moczu;)

Gość misiaczka 18
od dzisiaj zaczelam kuracje moczem mam nadzieje ze pomoze najpierw myje buzie platkami owsianymi z cynamonem a potem mocz i cos na pojedyncze wypryski

Gość uppppppppppppp