Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiarah

Kosmetyczne sztuczki.

Polecane posty

Gość kejsi
na baiałe ząbki dobre sa tez takie specyfiki jak : proszek do pieczenia czy zwykła sodka. Posypac szczoteczke i"umyć" zęby. :) pozdawiam

Gość ---MoNiiA
Nie zdzylam wszystkiego przeczytac i za bardzo nie jestem pewna co mam uzywac. A mianowicie mam jakies czerwone plamy na twarzy mozliwe ze po pryszczach (ktorych na szczescie juz nie mam, polecam na nie gleboko oczyszczajacy peeling do twarzy clearskin z avonu, mi pomoglo ;) ) albo moze ja mam zaskorniaki i niewiem jak sie ich pozbyc :/ po tym peelingu nie schadza a nowe tez sie nie pojawiaja a chce sie ich pozbyc i POMOZCIE MI !!! PLEASE ;*

lalka21 --> słyszałam że szorowanie zębów sodą bardzo je niszczy...

Gość ewwwe
dziewczyny nie pijcie nigdy surowych drożdży, nabawicie się grzybicy przewodu pokarmowego, potem będa cyrki i płacze, bo to się fatalnie leczy!!! a jeszcze dojdzie grzybica pochwy!!! nie róbcie tego, tylko zalane wrzatkiem /drożdze giną w 80 st./ jak nie wierzycie, to poczytajcie fora dla dziewczyn z problemami grzybiczymi. nie pakujcie w siebie surowych drożdży!!! tym składnikom o które Wam chodzi nic sie nie stanie od wysokij temp.

Gość odświeżamm

Gość odświeżamm
a Uzyskanie lub utrwalenie odcienia złoto blond daje rumian szlachetny (rumianek rzymski) i kwiatostan lipy. Z tym, że lipa bardziej nadaje się do włosów suchych lub normalnych ze względu na zawartość związków śluzowych. b Intensywniejszy kolor złoty "tycjanowski" można uzyskać przez płukanie w płatkach nagietka lub korzenia rzewienia. Z powyższych ziół przygotowujemy odwar zalewając 4 łyżki ziół letnią wodą. Po doprowadzeniu do wrzenia gotuje się je pod przykryciem 5 minut, a następnie odstawia na 0,5 godziny. c Aby nadać włosom odcień popielaty, po rozjaśnieniu lub trwałej ondulacji, kiedy włosy popielato-blond lub siwe nabierają złotego odcienia, można wypłukać je w odwarze z korzenia pietruszki (2 duże pietruszki gotuje się 20 minut w 1 litrze wody). Aby uzyskać miły zapach można dodać 1 łyżkę kłącza tataraku. d Celem nadania włosom ciemniejszym złocistego odcienia można smarować je nawet codziennie (aż do otrzymania żądanego koloru) wywarem z łusek cebuli. Garść łusek gotuje się 20 minut w 300 ml wody, odstawia na 30 minut. Po przecedzeniu dodaje 1 łyżkę gliceryny. e Lekko przyciemnia włosy płukanie w wywarze liści szałwi i orzecha włoskiego. 3 łyżki mieszanki zalewa się 1 litrem wody, gotuje 5 minut i odstawia do wystygnięcia. Przecedza się i trochę podgrzewa. f Przyciemniają włosy następujące zioła: kora dębowa, kora kruszyny, owocnia orzecha włoskiego, liście indygowca (basmy). Z kory dębowej, kory kruszyny i owocni orzecha włoskiego można przygotować płyn przyciemniający włosy: przygotowuje się go następująco: 50 g kory lub zielonej owocni orzecha włoskiego zalewa się 500 ml wody. Gotuje 30 minut uzupełniając wyparowującą wodę. Pozostawia pod przykryciem do następnego dnia. Potem gotuje jeszcze 10 minut, ostudza, odcedza i dolewa 10 gramów gliceryny i 4 gramy spirytusu 90%. Płynem smaruje się włosy i skórę głowy, po umyciu i przez następne kolejne dni, aż do uzyskania żądanego koloru. g Podobny płyn można przygotować z liści szałwi i orzecha włoskiego z dodatkiem herbaty. Przygotowuje się go w następujący sposób: Na 100 ml wody bierze się po łyżce szałwi, orzecha włoskiego i herbaty, a potem postępuje jak wyżej.

Gość agata26
ja znam jeden super sposob na fajny blond ale musza byc raczej naturalne i malo farbowane bo inaczej bedzie reakcja ...moze juz znacie sposob z wierzchnich lupinek cebuli krore sie wrzuca do zimnej wody , gotuje a potem sie w tym pluka wlosy, ja czekalam zawsze jak wyschna i dopiero potem mylam ...ja robilam ytak na oko ale przewaznie kilka garsci na pol litra wody bo wtedy jest mocniejszy...piekny zloty kolor! niestey teraz poza grnicami kraju nie mam juz tej mozliwowci bo tu nie ma takich straganow jak u nas gdzie moglam sobie chodzic i wybierac takie luski

ewwwe ma racje drożdże trzeba zaparzyć !!! Lekarz zalecił mi picie drożdży .Codziennie 2 dkg drozdży zaparzyć 1/4 szklanki goracej wody i wypić (DROŻDŻE KONIECZNIE TRZEBA ZAPARZYC) Musze przyznać że smaczne to to nie jest ale zawiera bardzo dużo naturalnych witaminy z grupu B,a wiadomo ,że naturalne najlepsze ! ;)

Gość Sybilla
Czesc dziewczynki:) chcialam sie poradzic o cos dla mnie waznego, mam problem co do moich wlosow:) niby wszytscy je chwala och ach ale chcialam polepszyc ich stan, sa krecone, brazowe i poldlugie:) co zrobic alby je przyciemnic, a co najwazniejsze chcialabym aby byly gladkie moze nawet troche bardziej proste... przepraszam za moje udziwnienia i wymagania, ale jesli mam okazje to pytam:) pozdr papa:):)

Gość irenciaaa
wiec tak.... piję drozdze od dawna lekka poprawa...bratka pije rowniez...2gie opakowanie...na poczatku wysyp,a pozniej naprawdę lepsza cera...stosowalam tysiace kosmetykow...drogich i najtanszych,bo wierzylam ze maja mniej chemii....mam tradzik,a raczej mialam...teraz jest ledwo widoczne (pryszcze jedynie w czasie okresu),a blizny poznikaly! dla mnie najlepszy srodek to ALGI !! hoduje je sobie zywe w sloiku,pije wode z nich (myslicie ze to obrzydliwe,ale algi wygladaja jak przezroczyste kryształki,a woda z nich smakuje jak woda z cukrem) robie z nich maseczki..masa przepisow jest w internecie....naprawde to jeden z niewielu srodkow,ktory tak szybko! (3tygodnie) i tak cudownie zmienił moją cerę !!!!!!!!!!!

a napisz cos wiecej o algach - gdzie je kupujesz, jak hodujesz itp. ?

Dziewczyny mam problem...i liczę na WAS...:) Od jakiegoś czasu zauważyłam, że mam pryszcza lub krostkę wyciskam a po jakim czasie na tym miejscu pojawia się pieprzyk :(....dziewczyny to jest straszne co można z tym zrobić!:( Czy Wam tez się tak zdarza, co można poradzić czy jakaś maść jest skuteczna?

Gość lalka21
do tych z problemami skórnymi - dziewczyny, nic wam tak nie pomoże jak dermatolog. Używałam maści na receptę z antybiotykiem - 24 zł a problem znika na długo.

Gość kika33333
Ja mam pytanie gdzie można dostać olejki np. kokosowy?

Gość justynka91
hej dziewczyny :) nie wiem czy wiecie ale na spierzchnięte usta pomaga cukier:) ten zwykły najzwyklejszy cukier, wystarczy nałożyć go troszke na usta :)

Gość anetix
ok, wygrzebałam ten temat i moze uda mi się go reaktywować. otóż na słabe i rozdwajające sie paznokcie stosowałam przez 2 m-ce zwykłą oliwkę dla dzieci. kiedy miałam chwilkę czasu np podczas oglądania TV to wcierałam ją w paznokcie i tak sobie z tym siedziałam 15-30 min. potem to co zostało wcierałam w dłonie i juz rok czasu mam mocne paznokcie które sie nie rozdwajają! poza tym zazwyczaj zmywam naczynia w rękawiczkach i kilka razy dziennie smaruję dłoniek kremem do rąk. polecam krem Delissa z Biedronki (taki różowy z proteinami jedwabiu) jest boski a kosztuje niecałe 3zł.

Gość anetix
no i jeszcze coś na słabe, wypadajace włosy. nie jest to żadna sztuczka, po prostu chcę polecić, bo mi osobiście bardzo pomogła kuracja Seboradinem. jest to lotion który można kupić w aptece za ok 12zł, wciera sie go we włosy a raczej w skórę głowy) przed snem. tylko nie za duzo, bo włosy staną się przetłuszczone. kuracja trwa 3 tyg, a po niej włosy przestały mi wypadać, teraz powtarzam ją co jakiś czas, aby moje włosy były zdrowe. mi jedna buteleczka Seboradinu stracza na 2 kuracje. od rozjaśniania włosów miałam suche końcówki, więc po wysuszeniu włosów nakładałam na nie odrobinę zwykłej odżywki do włosów i juz jej nie spłukiwałam, końcówki przestały mi sie zbijac i nie są już takie przesuszone. poza tym na godzinę (lub jak mam czas to na dłuzej) przed myciem nakładam na końcówki olejek rycynowy lub zwykłą oliwkę dla dzieci.

Gość kika 797
mi nie pomógł seboradin ale wiem ze innym pomaga. co do peelingy z kawo jest super ja smaryje sie nim przy pomocy skarpetki. wziełam tako jakoś staro z materiału takiego bardziej chropowatego zakładam na reke i sie masuje nio i tym kawowym peelingiem. lepsze efekty i bardziej wygodniej :)

Kochane dziewczynki! to ze jest to swietny temat nie musze nikomu mowic, wie to kazda z nas:) Mam kilka pytan: 1) jak czesto stosujecie peeling kawowy? 2) zrobilam sobiebie teksanska masakre na twarzy, wycisnelam 4 krostki i masakra...uzywalm Davercinu na przemian z mascia cynkowa z kwasem salicylowym, myje szarym mydlem i przemywam spirytusem salicylowam..co jeszcze moge zrobic? 3)macie sposob na ladne stopy( piety)? 4)mam cienkie i delikane wlosy, jak zrobic z nich puszyste ale tez nie przetluszczajace sie od razu...? Za wszelka pomoc dziekuje! Jestescie super!

Gość li kim
nie wiem czy któraś z was tu pisała już o skrobi czyli zwykłej mące ziemniaczanej:) jest to DOSKONAŁY puder takiego efektu matujacego nie daje zaden dior itp. ja stosuje od dwoch dni i nie moge wyjsc z podziwu :D

Gość ann_na_na_na
kosmetyczne sztuczk i -domowy lifting :) Lifting w domu Dzisiaj zadbamy o twarz ,szyję i dekolt. Maseczka dla cery dojrzałej (po 25 roku życia można zastosować ,a po 35r.ż trzeba koniecznie!) Składniki: 1 łyżka miodu, 1 białko Sposób przygotowania: Białko ubić na sztywno, dodać miód i wymieszać. Przygotowaną maseczkę nałożyć na twarz, na ok. 20 min. a następnie zmyć letnią wodą. Skóra jest natychmiast wygładzona i lekko nawilżona. Po zmyciu maseczki nakładamy ulubiony krem. Maskę należy stosować także na szyję i dekolt zrodlo: http://www.kobieta.wellnesslife.pl/index.php?day=27

Gość iriska
nie wiem,czy ktos juz o tym pisal..jesli tak to przepraszam:) znalazlam tanszy sposob na frencha:nie kupuje paskow,ani specjalnego lakieru,tylko bialy lakier do zdobienia paznokci(taki z waska koncowka)za ok3.40..paseczki maluje sie szybko i wygodnie:Dpolecam! fajny topik!:)

Gość lizakowska
co z tą mąką? jako puder do twarzy? no ale biały?

Gość guanabanalumquat
haha ! 1000 post!

Gość w górę

Hej dziewuszki! Bardzo mi sie podoba ta stronka, wreszcie można pogadac do bólu o urodzie i nie tylko bez narzekań facetów:D A wiadomo my kobietki kochamy wszytsko co związane z modą i urodą:) Przeczytałam wasze rady i muszę przyznać że sporo znałam ale dużo też się dowiedziałam nowych rzeczy . Jeśli chodzi o mnie to gorąco polecam zabieg na ujędrnienie ciałka i naszych piersi. Wiele z nas ma problem albo z celluitisem albo ze zwiotczałą skórką tzw. \\\" galaretką\\\" np. na brzuszku bądz udach czy ramionach.Otóz znakomite efekty daje codzienny prysznic rano i wieczorem Najpierw polewamy się okolo 30 sekund lodowatym strumieniem wody a potem przez 10 sek. cieplym strumieniem . I tak okolo 5 razy na przemian zarówno ciałko jak i nasze cycuszki . Pozdrawiam i jeszcze tu wpadne na bank:)!!